כמה שאלות על קוליביוגן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/01/2015 | 23:17 | מאת: רות

ראיתי כאן הרבה תכתובות על קוליביוגן ואני קצת מבולבלת מזה. אשמח לקבל תשובות ספציפיות ומפורטות לשאלותי עד כמה שניתן. 1. לאילו מצבים במיוחד מומלץ קוליביוגן? 2. מיהן החברות היצרניות העיקריות של קוליביוגן? 3. האם ניתן לקבל קישורים למידע המסביר מאילו חיידקים הוכן התכשיר ומה הוא מכיל? 4. מתי עדיף לקחתו בשתייה ומתי בזריקה או בעירוי? 5. כמה זמן בממוצע נמשך הטיפול במחלות מעי (רגיז, קרוהן, קוליטיס וכו') ומה העלות החודשית? 6. בנוסף לך, מי הם הרופאים בישראל שמטפלים בקוליביוגן? 7. היכן ניתן לקנותו בישראל והאם דרוש מרשם רופא? תודה רבה

שלום צכשיר הקוליביוגן מיצר מזה מעל 50 שנה בגרמניה עיי חברת Laves המוצר מיוצר בצורת סירופ לילדים ולמבוגרים וכן באמפולות שניתן לשתות אותם או להזריקם לשריר או לווריד ( עיי עירוי ). התכשיר מיוצר בתרביות של מגוון חיידקים המגודלים במשך מס שבועות בתרביות מצע. המוצר המוגמר מכיל את המוצרים שנוצרו בחילוף החומרים של החיידקים- אך אינו מכיל חיידקים. אני נוהג מזה למעלה מ-25 שנה להשתמש בתכשיר זה לצורך שיקום ריריות הגוף. הכוונה בעיקר ריריות הקיבה והמעיים וכן ריריות מערכת הנשימה והשתן. ברוה המקרים אני מתחיל לטפל בשתיה על בסיס יומי ואם תוך ימים אין שיפור בתמונה הקלינית אני עובר לשימוש בזריקות. את התכשיר ניתן להשיג בגרמניה בכל בתי המרקחת ללא כל צורך במרשם - אך בארץ הוא דורש מרשם וכן מרשם 29 ג. דר דיין

14/01/2015 | 15:02 | מאת: קוליביוגן

סקרתי את מעט הפרסומים באנגלית של יצרנית הקוליביוגן, חברת LAVES הגרמנית, וגם עיינתי באתר שלך ובתגובותיך הקודמות כאן בפורום. כתבת כי קוליביוגן מכיל חלבון סוכרי שנוצר מכמה סוגי חיידקים פרוביוטיים, 9 חיידקים, או מגוון חיידקים, אבל באתר החברה נאמר דברים שונים לחלוטין. נאמר שם שקוליביוגן LAVES מיוצר לא ממגוון חיידקים אלא מזן אחד בלבד של חיידק ה 'אי קולי' (זן LAVES) ) והוא תסנין חסר חלבון המכיל מטבוליטים של החיידק שעבר פירוק (ליזיס). אז מה נכון? עוד נכתב באתר שלך שטיפול בחלבון הקוליביוגן יעיל פי כמה וכמה מטיפול בחיידקים פרוביוטים. על מה אתה מבסס טענה זו? מישהו עשה השוואה רצינית אחד מול השני? גם לא ענית לשאלות: כמה זמן בממוצע נמשך הטיפול אצלך ומה עלותו. ומי הם 8 הרופאים הנוספים בישראל המטפלים בתכשיר זה, כפי שכתבת (האם זה מידע חסוי?). אפשר לקבל תשובות לשאלות אלו?

16/01/2015 | 00:42 | מאת: אורי

מה זה מרשם 29ג? האם אני יכול להשיג מרשם מרופא קופת חולים? אם לא, אצל מי? רק בית מרקחת אחד ברעננה מוכר אותו?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת