מחלות מעי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

17/01/2015 | 12:38 | מאת: פנחס

שלום דר' שאלתי, מה ההבדל בין מחלת הקרוהן למחלת הקוליטיס? ומה הטיפולים שמוצאים לכל אחת מהן ברפואה המשלימה?

שלום שתי המחלות בעלות רקע אוטואימוני שתיהן מחלות דלקתיות הפוגעות בעיקר במעיים - אך יכולות לפגוע בכל איבר בגןף. ההבדלים בינהן הוא בביופסיה במהלך ובסיבוכים. הטיפול הקונבנציונלי די זהה בשתי המחלות כאשר הטיפול אינו מרפא את המחלה אלא מדכא המערכה החיסונית מתוך מטרה להכניס את החולה לרמיסיה ארוכה ככל האפשר. בתחום הרפואה המשלימה לא נוהגים לטפל במחלה אלא לטפל בחולה ולכן די קשה לענות באופן כוללני על השאלה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת