שילוב של כאבי בטן וכאבי גרון

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

04/02/2015 | 17:51 | מאת: ש'

היי, אני בת 31. מאז יום שני אני סובלת משילוב של כאבי גרון וכאבי בטן. אני לא משתעלת ואין לי ליחה או נזלת. יציאות סדירות. הגרון מציק לי רק כשאני בולעת רוק / אוכל. כאבי הבטן אינם קבועים אלא מגיעים במעין "התקפים" כואבים מאוד באזור הבטן העליונה במעין צורת קשת. הייתי אצל הרופאת משפחה. אמרה שהיא לא יודעת מה זה, כנראה משהו ויראלי. נתנה לי כדור "אקמול לבטן" וגם משפחת ג'ל שאני אמורה לבלוע, כי טענה שהלשון שלי לבנה וכנראה שיש לי פטריה. אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני ישנה כ- 8 שעות מדי לילה ועדיין חשה עייפות. המצב הזה נמשך כבר כמה שבועות... אין לי חום, צרבות, בחילות או הקאות. הרופאה לקחת גם משטח גרון ועדיין אין תשובה. מה יכול להיות שיש לי?

שלןם נראה בגדול כמו מחלה וירלית של מערכת הנשימה העליונה. את כאבי הבטן ניתן לשייך לבלוטות לימפה מוגדלות כחלק מהזיהום הוירלי. אם התמונה הקלינית נמשכת מעבר לשבועיים שלושה יש לשקול בדיקות דם כלליות כולל ספירת דם ומדדי דלקת וכן לשקול ביצוע אולטרה סאונד בטן.. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת