לופוס-זאבת

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/03/2015 | 18:37 | מאת: אורה

יש חשש שיש לי זאבת, צריך לאמת בבדיקות דם. לא ברור לי מה בדיוק המחלה? האם יש טיפול? ואיך משפיע על המשך חיי ביום יום? אשמח לשמוע ממך פרטים ומה אתה יכול לעזור לי.

שלום זאבת או בשמה הלועזי לופוס זו מחלה אוטואימונית עם צורות ביטוי מאד מגוונות החל ממחלה הממוקדת רק בעור ועד למחלה סיסטמית המפןשטת בכל הגוף. לעיתים אין צורך בטיפול אלא רק במעקב ולעיתים יש צורך בשורה ארוכה ומרשימה של תרופות שעיקר פעילותם הוא דיכוי המערכה החיסונית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת