מערכת העיכול-מעי דולף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/03/2015 | 11:00 | מאת: יואב

מה הכוונה במושג מעי דולף? איך מצב זה מאובחן ומה הטיפול הנדרש אם באמתצ זה המקרה? מה ההבדל בין מעי דולף למעי רגיז? תודה

שלום סמונת המעי הדולף הינה תופעה אשר מאפשרת למזון מעוכל להיכנס ממערכת העיכול למערכת הלימפה. השלכות מצב זה עלולות להיות אלרגיות, ורגישויות שונות. תסמונת זו ידועה במצבים של אוטיזם. בעבר, היה מקובל לחשוב שתסמונת המעי הדולף מאפיינת גם מצבים של פיברומיאלגיה. תופעה זו אינה מגובה במחקרים או מוכחת על פי הרפואה המערבית. בדרך כלל, היא נתמכת ומשמשת לתיאוריות שונות מתחום הרפואה המשלימה. הטיפול בתסמונת המעי הדולף, תכלול הרבה פעמים טיפול כוללני, אשר אמור לשפר את תגובת מערכת החיסון של הגוף כולו. דר דיין

23/03/2015 | 21:45 | מאת: בני

מהם הטיפולים הספציפיים ואילו פרמטרים אימונולוגיים אתה בודק לפני ואחרי הטיפולים שלך כדי לוודא שהטיפולים עזרו?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת