האם בדיקות המעבדה מיותרות?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

18/04/2015 | 23:49 | מאת: לא מובן

באחת מתגובותיך ב 12.4.15 כתבת:" מורה שלי לימד אותי שמטפלים בחולה ולא במעבדה שלו." האם ב מאה ה-21 אתה מטפל בחוליך על פי הסימנים הקליניים בלבד ללא הסתמכות על בדיקות המעבדה שלהם? קופות החולים ישמחו לחסוך כך הרבה כסף על בדיקות מעבדה מיותרות ויקרות. ואולי לא הבנתי מה כוונתך. אפשר הסבר?

שלום ההסבר הוא מאד פשוט . אני כן משתמש בבדיקות דם שתן וכן בבדיקות עזר - אך וזה האך הגדול. חלק ניכר מהבדיקות למינהין מבוצעות כשגרה ובהרבה מקרים ככיסוי תחת ובהרבה מקרים במקום לשבת כמו שצריך עם החולה ולעשות אנמנזה ראויה. עדין עומד מאחרי המשפט שיש לטפל בחולה ולא בבדיקות משפט זה נאמר עיי אחד ממורי פרופ שור בזמן ישיבות רנטגן בהקשר לכך שיש במקרים רבים חוסר התאמה דו כיווני בין הממצא בצילומים לבין הממצאים הקליניים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת