בדיקות קובי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/04/2015 | 12:57 | מאת: שאול

ד"ר דיין שבת שלום וחג שמח אני בן 30, בדרך כלל בריא. רציתי לשאול מה המשמעות אם רמת הפריטין נמצאה נמוכה 20 (טווח 33-266) אך הברזל תקין 117 (טווח 70-180). בדיקת המוגלובין גם תקינה 13. רמות B12 וחומצה פולית תקינות אך ממש בגבול התחתון. האם רמה נמוכה של פריטין מעידה על מחסור בברזל למרות שה-iron נמצא תקין? אודה על תשובתך שאול

שלום לפי מה שנראה יש כאן כנראה בעיה בספיגה במעיים והגורם הבולט כנראה חוסר בחלבונים ועקב כך פריטין נמוך. גם המוגלובין 13 הוא די גבולי. חייב נתונים נוספים דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת