טיפולים לקרוהן וקוליטיס במבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/05/2015 | 15:19 | מאת: יוסי

האם תוכל להעריך את יעילות הטיפולים הבאים ולדרג אותם מ 1 (הכי פחות) עד 10 (הכי יעיל)? 1. הטיפולחים התרופתיים המקובלים היום. 2. שינוי דרסטי בתזונה. 3. נטילת תערובת של חיידקים פרוביוטיים. 4. שימוש בקנאביס רפואי או במרכיביו העיקריים (CBD, THC). 5. טיפול בקוליביוגן. 6. טיפול באוזון. 7. הומאופתיה. 8. משהו אחר?

שלום אין ספק ששינוי דרסטי בתזונה עומד במקום הראשון אין לי נסיון מוצלח עם הומיאופתיה במחלות אלו אך יש לי נסיון רב וטוב עם טיפול התנהגותי עיי פסיכולוג קליני. אין לי נסיון עם קנביס. הטיפול בקוליביוגן עדיף על פני שימוש בחיידקים פרוביוטים - לא תמיד. השימוש באוזון יעיל רק למקרים מאד מסוימים. דר דיין

02/06/2015 | 20:20 | מאת: בקשר לקוליביוגן

קוליביוגן הוא בסה"כ מיצוי פפטידי של חיידק אי קולי שאינו נחשב חיידק פרוביוטי. אין מחקרים על השפעתו הקלינית בחולים עם IBD. לעומת זאת, בוצעו הרבה מחקרים קליניים שהראו שיפור במחלות מעי דלקתיות כמו קרוהן וקוליטיס לאחר נטילת חיידקים פרוביוטיים שונים. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=probiotics+and+inflammatory+bowel+disease

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת