ברזל/פריטין

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/08/2015 | 16:53 | מאת: ציונה

אני בת 34, בבדיקות דם שיגרתיות של רופא המשפחה הפריטין היה מאוד נמוך אבל ההמוגלובין היה תקין. הרופא אמר שזה תקין ולא צריך לעשות כלום. האם אני צריכה להסתפק בתשובה זו, או שאני צריכה לקחת תוסף כלשהו?

שלום מאחר ואת מווסתת אחת לחודש ומאבדת דם יש סיכוי סביר שיש לך חוסר בברזל ועם הזמן הפריטין הנמוך יתבטא בצורת אנמיה של חוסר ברזל. יש מקום כבר בשלב זה לקחת תכשיר ברזל במינון לא גבוה לטווח ארוך ולעקוב אחר ספירת דם ורמת ברזל. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת