כאבי בטן לפני השינה ולאחר היקיצה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

18/12/2015 | 18:31 | מאת: אפרת

אני אישה בריאה (בגדול) בת 30+ ללא ילדים. נוטלת גלולות למניעת היריון (אותו סוג בלי בעיות כבר כמה שנים) ומאז אין לי כאבי מחזור בכלל. נבדקתי ממש החודש אצל גניקולוגית (בדיקה תקופתית) והכול תקין. לפני כשבוע הייתי מצוננת קלות, כנראה (כאב גרון וצרידות, אך ללא נזלת או שיעול). במוצאי שבת בארוחת חג אכלתי לביבות ומאכלים שמנוניים אחרים שמכבידים על הקיבה (לצערי חשבתי על כך רק בדיעבד) וכמו במקרים שכבר קרו לי בעבר, מערכת העיכול שלי הגיבה בחוסר סובלנות – גזים, צואה רכה (על גבול השלשול, אך לא נוזלית לגמרי), אי נוחות עד כאבי בטן ורצון עז להתרוקן. לצערי לא הצלחתי להוציא הכול בבת אחת (זה היה כאילו עצירות משולבת בשלשול...) הלכתי לשירותים כמה פעמים ביום ראשון ובסופו של דבר הכול יצא (במאמץ מה) והנחתי שאחוש הקלה. למרות זאת הרגשתי כאב בטן לפני השינה. ישנתי בסדר, ובבוקר שוב חשתי כאב בטן כשהתעוררתי. התרוקנתי (היה רגיל) ועדיין חשתי כאב בטן. וכך זה נמשך בכל יום מימות השבוע – אני מרגישה כאבי בטן לפני השינה (לעתים מתבטא בשחרור נפיחות מרוכז) וכשאני מתעוררת. הם נמשכים כמה דקות ובד"כ עוברים מעצמם. לא משנה אם אני מתרוקנת על הבוקר או לא (הם יכולים להיפסק גם אם לא ולהימשך גם אם כן), לא משנה מתי או מה אכלתי (אני אוכלת כרגיל, מבחינתי). אכלתי במהלך השבוע יוגורט / ירקות / לחמניות מקמח מלא / אורז מלא (לא הכול בבת אחת...) כך שאני צורכת סיבים במידה מתונה (בתזונה הרגילה שלי). לא מצליחה להסביר את זה או לקשר את זה לשום דבר. אני לא אוכלת משהו שונה / מיוחד / כבד; היציאות שלי רגילות. אני כאילו מרגישה (לזמן מה) בעצירות גם אחרי שהתרוקנתי ואין לי יותר מה להוציא. חשבתי שאולי זה איזה וירוס או בגלל שהייתי חולה וזה יעבור, אבל זה כבר ככה כל השבוע ולא מגלה סימנים שזה עובר. אשמח להכוונה.

שלום הייתי מחכה עוד לפחות שבוע עד שבועיים בסבירות גדולה הכל יעבור במידה ולא - צריך להתחיל גם לברר וגם לטפל. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת