גאוט

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

28/09/2003 | 21:46 | מאת: אירית

בעקבות כאבים בבוהן , עשו לי בדיקות דם ואבחנו גאוט. ( זאת למרות שרמת האוריאציד רק 6.5) א. הייתי מבקשת לדעת ממה זה קורה? נאמר לי שמי שיש לו פעם אחת זה חוזר. מה עלי לעשות כדי שזה לא יחזור? ישנם כמה מאכלים שחל איסור לאכלם. האם תוכלו לפרט מה אסור פרט לבשר אדום.

שלום האבחנה של גאוט היא בעיקרה קלינית ומתבססת על מראה הבוהן על צורת הכאב ועוד.לפי בדיקות דם אפשר לאבחן דלקת אך לא גאוט וביחוד שרמות חומצה אורית תקינים. הדבר הכי חשוב זו שתיה מירובה המנעות מאלכוהול ומחלקי בקר פנימיים-ומעקב. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת