מחלת FMF

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/10/2003 | 14:00 | מאת: רמי

שלום רב, יש לי קרוב משפחה החולה במחלת F.M.F (מחלה ים תיכונית, הנפוצה בקרב עדות המזרח) הוא חולה במחלה מגיל 6. ההתקפות במחלה כוללות כאבי בטן, הקאות, חום גבוה, רעידות בכל הגוף. משך ההתקפה כשבוע וההתאוששות אורכת עוד כשבוע. בחצי השנה האחרונה ההתקפות הם כל שבועיים הכרוכות באשפוזים (3-6 ימים) בהם הוא מחובר לאינפוזיה. לפני כחצי שנה גילו לו חלבון שקוע במעיים וחוסר מלחים בגוף. רשימת התרופות אותם הוא לוקח: קולכיצין 4 כדורים ליום 0.5 מ"ג לכדור. לשילשולים-לופריד 2 כדורים ליום (2 מ"ג לכדור) לקיבה- לוסק- נגד חומצת יתר- 1 כדור ביום (20מ"ג) טבליות למלחים "סלוק- קונטין" 1 כדור ליום. פרמין-נגד הקאות ולפי הצורך סירופ. שאלתי היא האם מישהו מצוות המומחים יכול לומר לנו האם הטיפול שהוא מקבל נראה לו מתאים או שלדעתו דרוש טיפול. מה דעתו לגביי הממצא של חלבון השקוע במיעיים וכיצד ניתן לטפל בו. כמו כן נשמח אם יובל להפנות אותנו למומחה בנושא. בברכת גמר חתימה טובה. רמי

שלום לאותו חלבון השקוע במעים קוראים עמילואיד. יש מרכז בבית החולים תל -השומר העוסק במחלת FMF הייתי מציע לפנות לשם בהקדם בדרכ הופעת אותו חלבון מעידה על מחלה בשלב מתקדם. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת