תוצאות פתולוגיה של שיליה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/10/2003 | 12:13 | מאת: תמר

תוצאות פתולוגיה של שיליה ילדתי עם זירוז בשבוע 36+2. (לא החלה לידה באופן טבעי). זאת לאחר שנצפו: עצירת גידול בצמיחה של העובר: הראש גדל בהתאם לגילו בשאר הגוף הייתה האטה מאוד משמעותית בצמיחה, הייתה ירידה חזקה בכמות מי שפיר, ונצפתה שיליה מעובה ולא תקינה באולטראסאונד. עברתי לידה קשה: בשעתיים האחרונות החל דימום הולך וגובר עד שהחלו לצאת קרישי דם והייתה היפרדות שילה בשיעור 30%:50%. התינוק הוצא במצב טוב לאחר לידת וואקום עקב התפרקות השילה. (בהשתתפות מספר רופאים). יש לציין שאמי איבדה 2 תינוקות: בלידה בחודש תשיעי, ובתחילת חודש שישי עקב היפרדות שילה מלאה. לאחר כל זאת נשלחה השיליה לבדיקת פתולוגיה והומלץ שאעבור 6 שבועות לאחר הלידה בדיקות של קרישיות דם. (אני כעת 3 שבועות לאחר הלידה), הגיעה התשובה של בדיקת השיליה, אבקש מאוד לדעת: מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה הייתה הבעיה בשיליה? כמה זמן להערכתך יכלה עוד השיליה במצבה להזין את העובר ולספק לו חמצן? האם ישנה לדעתך בעיית קרישיות דם אצלי? אם כן מה ההשלכות שלה להריונות הבאים ולבעיות רפואיות נוספות כמו שבץ מוחי, התקף לב וכו'? יש לי בעיה (כבר מספר שנים) של הירדמות ידיים או רגליים לאחר שמופעל עליהם לחץ קל: כגון לאחר שינה, האם יש לכך קשר? הערה: יש לי שחלות פוליסיצטיות אלפי תודות! שנה טובה! תוצאות בדיקת השילה: החומר שנשלח: שליה פרטים קליניים: 36 w, IUGR, oligohydramnion retained placenta תאור מקרו: נתקבלה שליה במשקל 304 גרם ובממדים 3*9*14 ס"מ, עם חבל הטבור באינסרציה מרגינלית, באורך 55 ס"מ ובקוטר 0.8 ס"מ, עם 3 כלי דם. הקרומים מבריקים. פני שטח עוברי: ללא שינויים. פני שטח אמהי: בלתי סדירים. בחתכים דרך השליה: עם אוטם אחד בקוטר עד 0.7 ס"מ. תאור מיקרו: Torn, very small, preterm placenta showing scattered small Foci of chronic villitis with hypovascular villi and destruction of the trophoblast. intervillous fibrin deposition is also noted, in these Foci. Focal necrosis of mariginal insertion of the cord. Membranes are unremarkable.

שלום על חלק מהשאלות אני מסוגל לענות על חלק לא. אשמח לשוחח איתך. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת