קשיי נשימה
דיון מתוך פורום גמילה מעישון
שלום דר נוה אחרי חודש ללא סיגריות, אני עדיין חשה קשיי נשימה. הנשימה כאילו שטוחה יותר, ואני מוצאת את עצמי חושבת עליה, במקום שתהיה פעולה אוטומטית. בעלי ממשיך לעשן, לצערי, וכשאני מריחה את הסיגריות שלו קשה לי עוד יותר לנשום ויש לי תחושת מחנק. האם זה פיזיולוגי או פסיכוסומטי? מתי זה אמור להסתדר?
רונית שלום!! מדובר בשילוב של תחושות פיזיולוגיות ונפשיות הרגשיות יותר בפרט כעת כשהינך בעיצומו של תהליך הגמילה!! תחושות אל אמורות לפחות עם הזמן בטווח של שבועו עד חודשים! ממליץ להתרחק מעשן הסיגריות כמה שניתן ובכך להקל על תחושתייך. במידה והתחושות לא מוקלות ממליץ להיבדק ע"י הרופא המטפל. בהצלחה נוה
תודה על העצה, אני קצת במלכוד כי יש לי תחושה שבגלל שעכשיו מצפים ממנו גם להפסיק לעשן - הוא מעשן יותר, בבחינת מגדיר את הגבולות שלו. ניסיתי לומר בעדינות שזה חונק אותי, והוא אמר כאילו בצחוק שאצא מהבית. דווקא אני הייתי המעשנת הכבדה מבין שנינו, והוא טוען שאם הוא היה מפסיק ואני ממשיכה לא הייתי מוכנה לשנות את הרגלי (ממקום של "חופש הפרט") הוא הבטיח שכשיהיה לנו תינוק הוא לא יעשן בבית. כשבאים אורחים עם תינוקות או אורחים לא מעשנים הוא הולך לעשן באמבטיה. אני צריכה לקבל מכם חיזוקים בנושא הנזקים של עישון פאסיבי, אולי זה יעזור. תודה על התמיכה!