בעיות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/04/2000 | 22:14 | מאת: רמה לוי

שלום רב, בערב הסדר עברתי ניתוח וכריתה של שני פוליפים על מיתרי הקול שסתמו את הנשימה וגרמו לי לחנק. . קולי היה צרוד כבר די הרבה זמן ואובחנה לי בצקת במיתרי הקול (הפסקתי לעשן לפני כחודש נכון לעכשיות איני יכולה לדבר לגמרי. אלא ללחושץ השאלה שלי היא מה ניתן לשפר את המצב. יש לי משאף שאינו עוזר כלום לאחר שימוש כחודש ואני צריכה את הקול ע"מ לעבוד. האם הלחישה או הדיבור נוסח "הסנדק יכולים להזיק להחלמה? מה עם רפואה אלטרנטיבית?

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2000 | 18:46 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום רמה ממכתבך אני מבין שמדובר בעישון ממושך מאד. עישון ממושך יכל לגרום לשינויים במבנה רירית מיתרי הקול, שינויים אלה הפיכים בשלב מוקדם ,ובשלבים מתקדמים כבר לא. בהנחה שהפוליפים שנכרתו , נכרתו בשלמותם ושהמבנה ההיסטולוגי שלהם שפיר,ובהנחה שתנועת מיתרי הקול שלך שמורה ואין גירוי תמידי של חומצת קיבה (צרבות למשל אך לא בהכרח) אני מניח שהסיבה לצרידות היא עדיין עיבוי ניכר של רירית המיתרים. כדי לפתור את הבעייה הנוכחית יש לפנות למרפאת א.א.ג המצויידת בציוד אבחון מתוחכם המאפשר צילום המיתרים בזמן תנועה - והבנה מדוקית של תבנית התנועה והרטט שלהם ( לבדיקה קוראים סטרובוסקופיה של מיתרי הקול). לפי בדיקה זו יש להתאים ניתוח שמטרתו הרחקת הרירית המעובה והשארת בסיס לצמיחת רירית תקינה. כדאי לוודא כי במרכז הרפואי אליו את פונה צוות רפואי המנוסה בניתוחים מעין אלה. שיעור הצלחת הניתוח תלוי במצב הבסיסי של המיתרים, בצלקות מניתוחים קודמים וכמובן בשיתוף פעולה שלך והפסקת עישון. בשלב אותו תיארת, אני מניח כי טיפולים אחרים כגון משאפים או טיפול בדיבור -אינם יעילים. בהצלחה.

08/07/2008 | 21:11 | מאת: אלי

שלום. אני למדתי המון זמן פיתוח קול, אני בדרך כלל שר באירועים וכ'ד ואף פעם לא הצלחתי לסיים אירוע בלי לשיר ולהיות צרוד או להתקע. פשוט שום דבר לא עוזר לי מה עלי לעשות? תודה..

מנהל פורום אף אוזן גרון