איבוד שמיעה פתאומי...

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/07/2024 | 09:54 | מאת: אסי

שלום רב. איבדתי בפתאומיות מהשמיעה שלי לפני חמישה חודשים לפני שבועיים קיבלתי מכשיר שמיעה לניסיון הרגשתי שזה לא תורם לי דבר לשמיעה ובכל זאת הלכתי כל היום עם זה . לפני כמה ימים חזרתי לקלינאית תקשורת והוא בדק ליש שוב את השמיעה וגילה שיש ירידה קלה גם בתדרים הנמוכים כששנח בדיקות חודש לפני במכבי ובבית חולים הראו ירידה בינונית חמורה רק בתדרים הגבוהים במיוחד ב6000-8000. האם הכיוון של המכשיר הרס לי את השמיעה ? איך יכול להיות שיש לי ירידה בתדרים הנמוכים אחרי חודש מהבדיקה הקודמת? יש לי גם תופעה של אטימות חזקה באוזן כמו חירשות כשאני מוריד את המכשיר. יכול להיות שזה השפיע על הבדיקה ולמה זה קורה בכלל כי אני מכיר בנאדם מבוגר שרק שם מכשיר שמיעה ואין לו את התופעה הזו. תודה . ובלילה על החפירה.

שלום אסי, ירידה פתאומית בשמיעה היא תופעה שמוכרת ולא תמיד השמיעה חוזרת למה שהייתה קודם לכן מקבלים מכשירי שמיעה. לרוב התופעה הפתאומית היא רק באוזן אחת, אין לי פרטים לגבי גילך ומצב הרפואי שלך אז לא יכולה להתייחס לעומק, אבל אם הירידה היא בשתי האוזניים, סיכוי סביר שזאת ירידה בשמיעה כללית ולא פתאומית המכשיר לא גורם לירידה בשמיעה ובדרך כלל, כשמורידים את המכשירים מרגישים את האטימות המתוארת מפני שין יותר הגברה. האם הייתה שוב אצל רופא אאג'? יכול להיות שיש לך "פקקים" באוזניים ולכן יש ירידה בטונים הנמוכים המושפעים ממצב האוזן התיכונה. אם הייתה בטיסה או בנסיעות לירושלים יכול להיווצר ירידה על רקע אוורור של האוזן התיכונה. הייתי פונה לבדיקת רופא אאג' לשלילת גורם של אוזן תיכונה. טוב שחזרת לקלינאי תקשורת שהיא האמונה על התאמת המכשירים. תמשיך בטיפול ובירור ותן למומחים להתייעץ אחד עם השני בקשר אליך בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה