ילד בן שנתיים ו-9 חודשים מחזיק אוכל בפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/01/2012 | 14:12 | מאת: יאיר

שלום, בני בן שנתיים ו-9 חודשים. בתור תינוק היה מקיא הרבה, רופא גסטרו טען שהעינבל בגרונו גדול באופן יחסי לגרון והדבר גורם לו לגירוי והקאה אך שלל אפשרות לריפלוקס, טען שעם הזמן זה יסתדר ויעבור. בשל ההקאות הרבות התעכבנו מאוד עם המעבר לאוכל מוצק, למעשה עד גיל שנתיים הילד בקושי נחשף למזון מוצק מעבר לבמבה, דובונים וכו'. יש לציין כי לקראת גיל שנתיים ההקאות פסקו לחלוטין אלא במקרים מיוחדים. בגיל שנתיים התחלנו לתת לו אוכל מוצק אך הוא מחזיק את האוכל המון זמן בפה בחלקו הקדמי של הפה ואפילו דוחף את האוכל בין השפה התחתונה לשיניים הקידמיות התחתונות. ארוחה ממוצעת בכמות סבירה לוקחת שעה ויותר, יש לציין כי לעיתים הוא אוכל יותר טוב ולעיתים פחות טוב. בביקור שערכנו לאחרונה אצל רופא גסטרו אמר כי לדעתו המצב התנהגותי אך במידה ולא יפתר תוך זמן מה נאלץ להתחיל בדיקות פיזיולוגיות שחלקן לא נעימות וכוללות הרדמה מלאה, ביופסיה וכו'. בהנחה ואכן המצב נובע מנושא התנהגותי אנו כמובן רוצים מאוד להמנע מהבדיקות החודרניות ולכן אנו מעוניינים לפעול בהקדם על מנת לנסות ולטפל בנושא ההתנהגותי. איך לדעתך כדאי להתנהג עם הילד על מנת לפתור את המצב? ממי ניתן לקבל יעוץ בנושא ההתנהגותי של אי רצון לבלוע? (דרך קופת חולים או בדרך אחרת) תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודעת היכן אתם מתגוררים ולכן קשה לי להמליץ על מקום מסויים. אתם צריכים לפנות לקלינאי תקשורת המתמחה בתחום הבליעה והלעיסה, (כן, יש כמה כאלה..., אני בניהן), תציין את איזור מגוריך ואשמח להפנותך למרכז או קלינאי . בביה"ח איכילוב ובביה"ח וולפסון יש קלינאיות מומחיות לתחום הילדים, גם בביה"ח אלין בירושלים. לגבי הבדיקות הפולשניות, אני חולקת על דעתו של הרופא וחושבת שאולי ניסה להפחיד אותכם כדי שתזרזו את הטיפול ההתנהגותי בבנכם.

16/01/2012 | 15:22 | מאת: יאיר

ובקופת חולים מכבי אם זה משנה... מה התהליך, האם צריך הפנייה מרופא משפחה או משהו בסגנון? אני מבין שאת מתמחה בתחום הבליעה, אשמח ליצור איתך קשר בנושא לצורך טיפול פרטני. תודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה