פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

3690 הודעות
3209 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/08/2002 | 09:43 | מאת: OK

שלום רב, בתי בת ארבע וחצי מדברת ברור ושוטף. הבעיה היחידה שיש לה היא בהגיית האות "ש". היא הוגה את האות עם הלשון ולא עם השפתיים. יש לציין שהיא עדיין עם מוצץ . האם היא בגיל המתאים לבידקה וטיפול אצל קלינאית תקשורת? בתודה מראש אסנת

19/08/2002 | 23:24 | מאת: עדן

גם לאח שלי היתה בעיה כזאת, הבעיה עברה בסביבות גיל 6 ללא טיפול. אני חושבת שאמרו לאמא שלי שזה קשור למוצץ אבל אני לא בטוחה.

זה הגיל המתאים להפסיק עם המוצץ, בהמשך ובסביבות גיל 5, בהיותה בגן חובה יהיה זמן צתאים לטיפול אצל קלינאי תקשורת. תוכלי לפנות גם עכשיו לאיבחון וקבלת הדרכה, לא דחוף. לדעתי עדיין מוקדם לטיפול אבל בהחלט זה גיל מתאים להפסקת המוצץ, כמובן בהתחשב במשך שעות השימוש במוצץ ובאופן הדרגתי או בפעם אחת, תלוי בילדה ובכם.

קודם כל תודה על תשובתך. לביתי יש אכן תור לניתוח להוצאת הפוליפ. את יכולה להסביר לי על החך?

החך מהווה את החלק העליון של חלל הפה, החלקו האחורי, אשר מתקרב לגב הפה ולמעבר לחלל האף ישנו החך הרך, אשר תיפקודו "לסגור" את חלל הפה במעבר של אוכל או שתיה ובכך למנוע כניסה של שתיה לאף (כמו כשצוחקים במהלך שתיה והשתיה יוצאת באף!). בדיבור, כשהקול עולה מהגרון לפה פעילות החך הרך מונעת כניסה של אויר לאף ומאפשר דיבור ללא תהודה אפית (רק בהגאים מ,נ יש תהודה אפית!). במידה ויש אי ספיקה של החך יכול להיות נזילת שתיה מהאף וכן דיבור מאונפף, לאחר הניתוח המצב הזה חולף עם התאוששות והפעלת הבליעה והדיבור, אצל מרבית הילדים. בילדים אשר תפקוד החך חלקי או מוגבל המסה של הפוליפים מסייע בסגירת חלל האף ולא ניכר קושי כמתואר, בקבוצה קטנה של ילדים יש אי ספיקה של החך אשר מתגלה רק לאחר הניתוח מכוון שפתאום ישנה תופעה אשר אינה חולפת ויש צורך בטיפול או התערבות כירורגית נוספת. מיקרים אלו אינם רבים ובדרך כלל הרופא יכול לבדוק את תפקוד החך לפני הניתוח של ידי מבט אנדוסקופי (עם סיב אופטי) דרך האף, על ידי הדמיה (בצילום רנטגן או ב CT, גם על ידי בדיקת הפקת הקול ואיכותו. המיקרים האלו נדירים יחסית אבל חשוב לבדוק לפני ולתכנן את הניתוח בהתאם, בכל מיקרה מייד עם תום הניתוח במצב של אי ספיקת החך הינו נורמלי וחולף כעבור כמה ימים. בהצלחה!

קראתי שוב את שאלתך ואת תארת ילד עם חולשת שרירים כללית, לכן התעורר אצלי הנושא של תפקוד החך, תתיעצי באופן ספציפי לנושא זה עם רופא אאג' לפני הניתוח וודאי שאכן בנך ואובחן המכון להתפתחות הילד! בקשי מהקלינאי המטפל להתיחס לנושא תפקוד החך בפגישתכם הקרובה וכן תני לבנך לשחק הרבה במשחקי שליטה על האויר בפה (ניפוח הלחיים, היפוח בלוני סבון וכו משחקי שאיפה המחזקים את פעילות החך, לקראת הניתוח, במידה והיא תבוצע!

15/08/2002 | 13:14 | מאת: רינה

שלים לך, באיזה גיל ילד אמור להתחיל לדבר?

להשמיע קולות בכוונה או לנהל שיחה? תעייני בפרק באתר קלינאי התקשורת: www.ishla,org.il

15/08/2002 | 00:15 | מאת: אמאל'ה

בני בן 3 וחודשיים. החל לדבר רק לקראת גיל 2. מבין את כל הנאמר לו, כולל ביצוע הוראות מורכבות. עם זאת, אופן הדיבור שלו נראה לי קצת משונה: 1. היענות- הרבה פעמים לא עונה לשאלות (בעיקר לזרים) ולפעמים עונה לא לעניין, גם לנו. 2. חיקוי בדיבור- לעיתים קרובות, כשמדברים אליו, הוא יחזור על מה שאמרו לו. אם זאת היתה שאלה שהוא "מעונין" לענות לה, הוא בדרך כלל יחזור על השאלה, עם השינויים התחביריים הנדרשים. למשל: "אתה רוצה ללכת לים עם אבא?"---תשובה: "אתה (לאחרונה גם "אני" במקום "אתה") רוצה ללכת לים עם אבא וגם עם אמא". 3. טעויות- עדיין משתמש ב"אתה" במקום "אני" ומדבר על עצמו בגוף שלישי. 4. חזרות- מלבד החזרה על מה שאומרים לו, הרבה פעמים הוא יחזור על מה שאמר מיוזמתו מספר פעמים, בעיקר בזמן משחק או כשהוא מתלהב ממשהו. 5. משפטים- עונה/מדבר בקצרה ולא ממש מפתח שיחה, למרות שאני מנסה "למשוך" אותו לכך ע"י שאלות וכד'. יש לציין שאני רואה שיפור מהבחינה הדיקדוקית ופחות חזרות מבעבר, רק בשבוע- שבועיים האחרונים. מה דעתך, זה נורמלי? תודה וסליחה על האורך, פשוט רציתי להבהיר את הענין!

כדי לקבוע אם יש "בעיה" יש צורך באיבחון אישי להתיחסות רק מתוך הכרות עם בנך ולמידה על קצב ודגם ההתפתחות שלו! באופן כללי יתכן שאינו משתמש באני וגם משיב בשאלות כי זה מה שהוא שומע הרבה, תנסי לשוחח איתו ולא לנסות לשאול אותו, תספרי לו על מעשיך במשך היום, תתכנני בעל פה פעילויות משותפות וכן תעודדי אותו לקחת חלק בתיכנות פעילויות על ידי תוכנון משותף, תאור הנעשה, שותפות בתחושות וחוויות וכו' כך שילמד דגמים נוספים של הבעות! תוכלי לרכוש ספר על גישת הנן באגודה הישראלית של קלינאי התקשורת וממנו לקבל הדרכה יותר ספציפות, אני בטוחה שספר זה יסיעה לך באימוץ גישה מטפחת לשפה. אם הינך מודאגת תוכלי לפנות לקלינאי (דרך הקופה או באופן פרטי, ולבקש איבחון והדרכה אישית כדי לטפח ולקם את שפתו של בנך..... יחד עם זאת את מציינת התקדמות יפה בשבועיים האחרונות, וזה קורה הרבה בתקופות הקיץ כשאין גני ילדים והילדים מטופלים בידי מבוגרים וזוכים ליחס אישי יחידני יותר!

13/08/2002 | 16:35 | מאת: שי

שלום, בני בן שנה. התקשורת שהוא יוצר עם הסביבה אינה מתאימנ לגילו. הוא אינו יודע לשייך שמות לאובייקטים. לדוגמא הוא אינו מגיב לשאלות כגון "איפה אמא?", "איפה האף של...?". מגוון הצלילים שהוא הוגה גם הוא מצומצם "אאא" בלבד. בנוסף הוא ינק זה עד לא מכבר. רק בחודשים האחרונים התחלנו להעביר אותו למזון מוצק. כל עוד הוא ינק היה הוא באחוזונים העליונים מבחינת משקל וגובה. לאחר שהעברנו אותו למזון מוצק אין הוא מוכן שיאכילו אותו, רק מה שהוא יכול להחזיק ביד ( וכמובן מוצא חן בעניו) נכנס לפיו. כך שהיום הוא נמצא באחוזונים נמוכים בהרבה מבחינת משקל. האם שני הדברים קשורים? האם קיימת בעיה התפתחותית?

לקריאה נוספת והעמקה

כדל לקבוע אבחנה של איחור התפתחותי יש לבצע איבחון מקיף הלוקח בחשבון את כלל מרכיבי ההתפתחות, שאלי את הרופא המטפל או את אחות טיפת חלב אשר מיומנת בבדיקה לעומת הנורמה ובצייני התפתחות. באשר לתגובות בנך: האם עבר בדיקה שמיעה כל שהיא? מה איחות הקשר עין וערנותו לנעשה סביבו? יש מקום לביצוע תצפית על התנהגותו כדי להתרשם מאיחות הקשר שלו לסביבה והתקשורת בקדם מילולית (כן, יש דבר כזה,, אשר מקדים את השפה המדוברת!) תוכלי לבקש הפניה או לפנות בעצמך (על פי המקובל בקופה בו הינך מבוטחת) לקלינאי תקשורת המצוי בגיל צעיר ובענייני אכילה. ברור שבנך רושצ לאכול לבדו, וזו תופעה שיש לעודד. באשר לכמויות אוכל וגדילה יש להתיעץ עם רופא ילדים ולברר האם יש מקום לבדיקה יסודית והתערבות בתזונה. המשיכי לגרות את בנך בכל הבט שפתי ותקשורתי. בהצלחה

14/08/2002 | 16:21 | מאת: שי

מבחינה פיזיולוגית אין איתו בעיה. הוא עבר בדיקת שמיעה ובדיקות פיזיולוגיות נוספות. רופא הילדים המליץ על תוסף תזונה. מבחינת היחס לסביבה: הוא מגיב באם קוראים בשמו, הוא מושיט ידיים לדברים שהוא רוצה ולאחרונה גם מוחה כפיים כאשר מבקשים ממנו. שאלתי העיקרית היא, האם יש ילדים שמתפתחים לאט מהנורמה בתחילת דרכם אך עדיין גדלים להיות ילדים ואח"כ מבוגרים "נורמליים"? האם העובדה שמבחינה התפתחותית הוא איטי מהממוצע בהכרח מלמדת שגם בעתיד יהיה כך? באם אני מחפש יעוץ פרטי, האם יש מישהוא בארץ שנחשב ל'סמכות' בנושא זה?

12/08/2002 | 18:29 | מאת: רינת מוסקוביץ;

שלום! בני בן שנתיים וחודשיים. הוא אינו אומר משפט אלא רק שתי מילים וגם זה אינו כ"כ ברור. למרות שההבנה שלו היא מאה אחוז אני חוששת שיש לו עיכוב בדיבור. מה ההתפתחות הנורמלית מבחינת הדיבור בגיל זה?

לקריאה נוספת והעמקה
13/08/2002 | 02:08 | מאת: מאי

רינת שלום ! אני לא קלינאית תקשורת אבל מניסיוני יש ילדים שמתחילים לדבר מאוחר יותר ולכן גם שלב הרכבת המשפטים הוא מאוחר יותר . אני דיברתי משפטים שלמים כבר בגיל שנה ורבע ולעומתי אחי לא אמר מילה עד גיל שנה ותשעה חודשים וגם אז רק מילה אחת . הוא הוסיף לעצמו מילים לאוצר המילים באיטיות אך כשהתחיל לחבר משפטים שלמים לא סגר את הפה שלו יותר( בסביבות גיל שנתיים וחצי ) . אני מכירה ילדים נוספים כאלה ולכן נראה לי שאת זקוקה לסבלנות אבל בקרוב הילד ידבר.

תוכלי לעיין בפרט על התפתחות השפה והדיבור באתר של קלינאי תקשורת www.ishla.org.il וכן, תדאגי שבנך ידבק על ידי אחות טיפות חלב אשר למדה להעביר מבחן לאיתור עיקוב שפה, במידה ותתעורר שאלה היא כדב תפנה אותך לאיבחון כוללני וקבלת הדרכה על ידי קלינאי תקשורת. בינתיים תהני מבנך!

11/08/2002 | 16:39 | מאת: גאיה

ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים. יש לה איחור קל בדיבור הנובע מכמה סיבות: אדנואיד מוגדל וליקוי שמיעה קל (25 Db)וחולשת שרירי הפה. היא הולכת לטיפול של קלינאית תקשורת וזו הבחינה שחוץ מעובדת היות יד שמאלה דומיננטית, שהיא אינה משתמשת בידה הימנית. קיבלנו תרגילים לחיזוק שרירי הלשון והפה, כיבוי נרות וליקוק שוקולד וגלידה. הבעיה היא שחוץ מכיבוי נרות היא איננה משתפת פעולה. האם יש צורך בטיפול של פיזיותרפיה או ריפוי בעיסוק? האם אפשר לפנות אליהם באופן פרטי? תודה על התגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להתיעץ עם הקלינאית המטפלת, בכל מיקרה ניראה לי נכון להפנות את הילדה לאבחון מקיף וכוללני במכון להתפתחות הילד אשר יעשה איבחון במבט"כוללני" לביתך ולא רק על תחום אחד בלבד. ניתן בינתיים, עד לאריכת האבחון, לפנות למרפא בעיסוק אשר יוכל להתחיל להדריך ולבדוק את הילדה ןלא לבזבז זמן יקר. באר לשמיעת, רצוי להתיעץ עם רופא אאג', לבצע מעקב ממושך ולא לנתח מבלי לבצע הערכה של תיפקוד החך, כדי למנוע מצב באו יתברר שחלק מה"חולשה בשרירים" מתבטא גם בחך ודיבורה יפגע ויהפוך למאונפ. בהצלחה

10/08/2002 | 23:52 | מאת: דודי

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי. יש לי בעיות ריכוז קשות מאוד ונורא קשה לי ללמוד. הגלוקוז שלי הוא 64. האם זו יכולה להיות הבעיה של בעיות הריכוז שלי? האם קוביות גלוקוז יכולות לעזור במקרה דנן? אודה לכם על כל תשובה...

לקריאה נוספת והעמקה

תצטרכי להעזר הרופא!

09/08/2002 | 19:08 | מאת: פנינה

שלום! בני בן שנתיים וחצי. יש לו אוצר מילים גדול מאוד והוא יודע לקרוא לכל דבר בשמו ומה שלא יודע, הוא שואל. הוא ילד סקרן והוא מדבר במשפטים קצרים בני 2-3 מילים ולפעמים יותר. הבעיה היא שהוא מעדיף לפעמים לא לענות על שאלות ולא תמיד מוכן לדבר. זה מה שקלינאית תקשורת שהחלה לטפל בו לאחרונה אומרת. היא אומרת שהוא לא מעוניין לדבר/לענות. אני שמתי לב שזה קורה כשאין לו ענין במשהו. יש לציין שלילד אין בעיית תקשורת מכיוון שהוא נבדק במכון התפתחות הילד. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

למה הוא בטיפול? במצב כזה את זקוקה להדרכה לטיפוח התקשורת, את מהווה דוגמא לתקשורת מילולית ולעידוד הנחיצות והכידאיות של שימוש בדיבור. אם התפתחות התקשורת תקינה והילד יוזם ומתקשר אולי צריך לבדוק את תנאי השיח שלהם הוא נדרש! הבעיה לא ברורה לי ואולי גם לך לא ברור מה בדיקו הבעיה? רצוי לבחון את התנהגות הילד במצבים שונים, בין ילדים בגן, בין ילדי המשפחה, ובמצבים טבעיים ולא מאולצים כמו טיפול בדיבור או איבחון פורמלי אחר!

11/08/2002 | 03:06 | מאת: פנינה

את צודקת! גם אני קצת מבולבלת. אני רק יכולה לספר לך שהוא נשלח לאבחון בגלל שהגננת אמרה שהוא מאוד פסיבי. בהתפתחות הילד אמרו שאין לו שום בעיית קשר ושיש ילדים בעלי אופי כזה. גם בעלי ואני אנשים פסיבים ובילדותנו היינו ביישנים. מבחינת הבנה הוא קיבל "ציון" של 6 חודשים מעל גילו ומבחינה שפתית הם אמרו שיש לו בעיה קלה והכניסו אותנו לרשימת המתנה לטיפול ע"י קלינאית תקשורת. אנחנו לא חיכינו והתחלנו ללכת לקלינאית אחרת בינתיים. השאלה שלי היא האם הטיפול עצמו וה"דרישה" מהילד לשתף פעולה בגיל זה, כאשר הבעיה היא בסה"כ קלה (לפי הציון השפתי הוא מאחר ב-3 חודשים) לא עלולה בעצם להזיק? האם לא כדאי לחכות עם הטיפול ומצד שני להשקיע בהדרכתנו בבית ולראות אולי תהיה התקדמות? הקושי השפתי שנכתב בדו"ח הוא מתקשה מעט בשיום פעלים. בתור אימו אני יכולה להוסיף שכשהוא רוצה משהו הוא פשוט מחקה את מה ששמע ממני כשניסיתי להבין מה הוא רצה, לדוגמא, "להרים אותך?" אז תמיד כשהוא רוצה שארים אותו הוא אומר שבטון של שאלה "להרים אותך"? אני למשל, לא מבינה כיצד אני יכולה ללמדו לומר "אמא, תרימי אותי!" (ללא נימת השאלה). הוא פשוט מחקה את דבריי יחד עם הטונים שהשתמשתי בהם (בדרך כלל שאלה בגלל נסיוני להבינו) מקווה שהעברתי לך בצורה מובנת את כוונתי. מה דעתך?

07/08/2002 | 12:32 | מאת: שירה

אני בת 27, מאז ומתמיד הייתה לי בעייה בדיבור, יש לי נטייה לדבר במהירות גבוהה, לבלוע מילים, ולדבר בצורה לא ברורה. מדי פעם אני גם מגמגמת ואף הופכת מילים ,לדוגמא חשד, במקום חדש וכו'. תופעות אלו אינן מתקיימות כל הזמן אך לעיתים קרובות, כאשר אני מתרגשת, עייפה וכו' האם ואם כן כיצד ניתן לטפל בתופעות אלו?? תודה שירה

08/08/2002 | 00:47 | מאת: ירדן

שירה שלום ! אני ממליצה לך מאוד לא לגשת לטיפול. בילדותי גם אני דיברתי מהר מאוד , בגיל 11 היפנו אותי לקלינאית תקשורת שתלמד אותי לדבר לאט ומאז השתבש לי הכל. הקלינאית גרמה לי לגמגום שלא היה עד אז. כיום אני בת 22 הגמגום לא עבר למרות טיפולים רבים ושונים שעברתי, הגמגום משבש לי מאוד את חיי. אני ממליצה לך להמשיך לחיות עם דיבור מהיר ולא לסבול כל חייך מגימגום. בהצלחה ירדן

08/08/2002 | 13:12 | מאת: שרון

היי שירה אני בן 32. לפני כשנתיים הייתי בטיפול בגמגום במכון לטיפול בתקשורת של הקלינאית ברברה דם. היתה מישהי בטיפול עם בעייה דומה לשלך. היא דיברה ממש מהר ובלעה מילים וממש היה קשה להבין מה היא אומרת - למרות שהיא לא גימגמה. אני יודע שהטיפול שם עזר לה. אני לא מתכוון להמליץ על הטיפול הנ"ל משום שהוא כלל לא עזר לטפל בבעיית הגמגום שלי. בכל אופן - האם טיפלת בבעייה עד היום או שרק לאחרונה היא החלה להטריד אותך? לגבי בת ה-22 שכתבה לך , לא נראה לי שטיפול בבעייה אצל קלינאית תקשורת יגרום לך לגמגום . שרון

09/08/2002 | 01:57 | מאת: ירדן

לא התכוונתי לכך שאם תפני לטיפול תתחילי לגמגם אלא שלפעמים ( כמו במקרה שלי ) הטיפול שהיה אצל קלינאית תקשורת טובה גרם לנזק - גמגום. הפניה לטיפול בבעית הדיבור המהיר שלי היתה הטעות הכי גדולה שלי, והיא משפיעה מאוד על חיי. רק רציתי שתדעי שטיפול יכול לגרום לפעמים לנזק ולא רק לשיפור ולכן צריך לחשוב טוב לפני שפונים לטיפול. (לגבי הטיפול אצל ברברה דם אני מסכימה עם שרון שהוא לא יעיל.) ירדן

06/08/2002 | 00:55 | מאת: לי

פרידה שלום! האם ידוע לך טיפול טבעי (לא תרפיה בדיבור) שמקל או פותר בעיית גימגום ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא

05/08/2002 | 10:15 | מאת: מירב

שלום שמי מירב וכרגע שוטטתי להנאתי באתר, ראשית ברצוני לציין כי האתר נחמד מאוד והיה לי ממש כייף לבקר בו "יישר כוח"1 ברצוני ליידע אתכם במוצר "אינטרה" זהו סוג של משקה המורכב מ23 סיבים תזונתיים והוא גורם לאיזון המערכות בגוף, הרבה אנשים מספרים שבעקבות המשקה הנ"ל רמת האנרגיה שלהם עלתה וזה פתר להם הרבה בעיות בריאות, המוצר ידוע כמועיל הענייני "טהרת המשפחה" (בעיות מחזור ופריון).על עצמי אוכל להעיד שכתוצאה משתיית המשקה נעלמו לי בעיות הסינוסים שמהם סבלתי שנים רבות ואני ערנית יותר במהלך היום, לקרובת משפחה זה עזר להכנס להריון, לאחר ארבע שנים בהם לא הצליחה להביא ילדים, עקב בעיות במחזור (כל הזמן דיממה והצטרכה לחכות כל פעם מחדש עד המקווה) אני ממליצה לנסות את המשקה או, לחילופין, לקרא עליו מאחר והוא באמת באמת משהו מדהים,הוא מועיל גם על ידי מריחה ובמקרים נוספים רבים, לעדויות אין סוף! אני אשמח באם תרצו לשוחח על המשקה, תוכלו לכתוב לי לאי מייל ואני כבר אענה לכם. אם תרצו אוכל לשלוח לכם פרוספקט בעברית, אני חושבת שזה ממש משהו מדהים שכדאי להיחשף אליו כבר עכשיו אשמח לקבל תגובות מירב רוזן

05/08/2002 | 21:41 | מאת: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ראשית, את בכלל ניסית את האינטרה שאת ככה כותבת, כי אם כל הכבוד ניראה לי שאת סתם מבלפת! את יודעת כאשר אין לך ידע מעבדתי זה ממש לא בסדר מה שאת עושה, כותבת בכל הפורמים , ולפורמים אלו מגיעים אנשים שבאמת צריכים עזרה, כך שאת ממש צריכה לחשוב על מה שאת עושה, מ נ צ ל ת אנשים ברגע של חולשה, כך שקודם כל לפני שאת בכלל ממליצה קחי את החומר לבדיקה במעבדה ותבדקי מה הוא מכיל לפני שאת בכלל ממליצה עליו !!!!!!!!!! ושנית תנסי בפעם הבאה ( ועוד בפורם תמיכה הדדית!!!!!!!!!) לא להמליץ ואז לענות "כאילו"בשם של משהיא אחרת ולארוך איתה דיאלוג, שבעצם זה אם עצמך ! תנסי למצוא את האנושיות שבך ולא רק את התעווה לכסף, תאמיני לי יש דרכים אחרות. אז בפעם הבאה קודם תבדקי את המוצר למרכיבו ואז תמליצי, אם נכון הדבר! ועוד משהוא, גם "שאפילו זה לא ניראה לך" אדם יכול לפתח תגובות אלרגיות ללכל דבר מסוים, כדאי לקרוא את התגובות בפורם סרטן השד.

05/08/2002 | 22:37 | מאת: מירב

שלום אני מתנצלת על שכך ההודעה שלי נראתה, לא התכוונתח לנצל אפילו לרגע אנשים שנמצאים במצב חולשה! בכל אופן נכנסתי לאתר הבית של חברת לייף סטיילס, המשווקת את המוצר והצאתי ממנה את אותם סיבים תזונתיים שמהם מורכבת האינטרה, בנוסף לכך אני מצרפת לכאן את כתובת האתר של לייף סטייל שגם משם יוכלו לשאוב מידע ואז יוכלו להתבסס גם על דברים אחרים. כאמור אני ניסיתי את המוצר והוא עזר לי בבעיות הסינוסים (העלים אותם לגמרי) ולקרובת משפחתי עזר בבעיות המחזור החודשי (לפני האינטרה היא דיממה באמצע החודש ולכן לא יכלה להכנס להריון). בכל אופן כתובת האתר: www.lifestyles.net והמרכיבים של האינטרה שהוצאתי מהאתר הם: תכונות צמחים פסיפלורה מקל על כאב, מרגיע, עוזר במצבי נדוני שינה, חרדה ודיכאון, מוריד לחץ דם מפחיד מתח וכיווצי שרירים טימין מחטא מכייח מצוין נגד מחלות ריאה וסמפונות נגד בעיות עיכול, מונע הצטברות גזים מוריד מתח ועיוותי גזים פנינה סינית מצוין לגיל במעבר. משפר את מראה העור. שומר על שומר על עור בריא וחזק אלו-ורה מונע אבנים בכליות, מקל במצבי עצירות כרונית. מרפא פצעים פנימים, מונע זיהומים במערכת העיכול. מספק ויטמינים, מינרלים ואנזימים חיוניים מקל במצבי אסטמה ומיגרנה מאפשר חילוף חומרים, מונע כאבי בטן קמומיליה - בבונג מוריד מתח והתכווצויות שדירים. נגד פטריות וחיידקים, משרש החלמת פצעים. מסיע בהפרשת מיצי קיבה ונגד בעיות עיכול. מונע הצטברות גזים במעי עיכול. מקל בכאבי מחזור. נגד העיות עור ודלקות סלרי לפעולה תקינה של הכליות. עשיר במינרלים, עוזר בכיבי קיבה. מסיע במקרים של ראומטיזם ודלקות פרקים שורש הסיקורי מזרז חילוף חומרים בגוף שיטנדרה ברי אנטי אוקסידנט (נוגד חמצון). מעורר. מגביר יכולת מינית יעיל לבעיות עור, בעיקר אלרגיות אסטרגולוש מחזק את מערכת החיסונית. יעיל בטיפול בשפעת וזיהומים יונופורום מטהר את הכליות. עוזר במחלות דרכי השתן ליקוריץ-שוש קירח פותר תסמונת עייפות כרונית. מקל דלקות בדרכי הנשימה, מרגיע שיעול ברונכיטיס, אסטמה ואלרגיות. מרגיע כאבי כיב כיבה (אולקוס). מטפל בחומציות יתר של הקיבה. אנטי דלקטי, כאבי פרקים ומחלות עור דלקתיות קסקרה עוזר לעיכול וניקוי מערכת העיכול פולן מסיע במקרים של חולשה. יעיל לבעיות ודלקות של בלוטת הערמונית פרוסטטה מומלץ לחיזוק הגוף והמערכת החיסונית טריגונלה- חילבה הפחתת כולוסטרול וטריגליצרידים. הפחתת רמת סוכר בדם משפר תגובת אינסולין אצל חולי סכרת זנגויל מקל על בחילות והקאות, עוויתות וכאבים במערכת העיכול. יעיל למניעת בחילות של הריון. מוריד כולסטרול וטוב נגד לחץ דם גבוה. בעל השפעה אנטי דלקתית- דלקות פרקים הפרט שן הארי (שינן) משפר את תפקודי הכבד, הטחול, הלבלב. מסייע בטיהור הגף מרעלים. מגביר ייצור שתן, מחזק, אנטי ראומטי. מקל על עצירות. משפר חילוף חומרים- תורם להרזיה סרספרילה מטהר דם. משפר מערכת כליות. יעל למגוון בעיות אור קפסיקום מחזק מערכת חיסון. משפר זרימת דם פיפסיסמה בשימוש ע"י הילדים האידיאנים באמריקה כצמח מחזק אלפלפה - אספסת עושר לטיהור רעלים. מסיע במצבי מיגרנות, כאבי ראש ודיכאון מרגיע ומסיע במצבי נדוני שינה. עשיר בויטמינים ומינרלים וחלבונים. מחזק כללי, מונע עייפות שורש ג'ינסנג סיבירי מגביר זיכרון וחשיבה. מחזק מערכת העצבים. ממריץ ומעורר. מחזק מערכת חיסונית. מסייע למניעת מחלות. משפר התמודדות עם מצבי לחץ רוז היפ - ורד בר סיני עשיר בויטמין סי. משתתף בכ 300 תהליכים ביולוגים בגוף האדם. מחזק מערכת חיסונית- הצטננות ושפעת. מנטרל רדיקאלים חופשיים. מפרק כולסטרול. חיוני לשמירת על מראה עור בריא. מונע דלקות חניכיים פטרית ריישי מחזק הגוף ומערכת החיסון לפי המסורת הסינית, זו פטריית מקור החיים שוב ברצוני להתנצל על כך שהודעתי נראתה כפי שנראתה בעינך, ואם נחתם במקום שמי שם אחר, הרי זו טעות!!!

04/08/2002 | 14:59 | מאת: ענת

מה זאת אומרת שיש מעט מידי נוזל לבן במח ומה תפקידו של הנוזל הלבן?

הנוזל מקיף את המוח ואת חוט השידרה ו"מגן" אליהם בפני זעזועים, כמו מערכת הידראולית! נוזל זה צריך להיות בכמות מספקת כדי שפעולת מערכת העצבית תתאפשר בצורה תקינה. אינני בקיע בכמותה, פני לנאורולוג לקבלת מידע נוסף.

03/08/2002 | 10:27 | מאת: חיילת

בצבא נתגלה לי ליקוי בשמיעה בשתי האוזניים (אני עדיין משרתת)- לא ידוע ממה נובע הליקוי. בתחילה הירידה בשמיעה הייתה פרוגרסיבית, אך לאחר טיפול בסטרואידים הסף התייצב על 35-40 ד"ב בדיבור וכ-90 ד"ב בטונים הגבוהים. שאלותי: 1. האם ירידה זו מצריכה מכשירי שמיעה? 2. האם על ירידה כזו מורידים פרופיל בצבא (כרגע יש לי פרופיל 82)? 3. האם הצבא מספק מכשירי שמיעה?

הצורך במכשיר שמיעה בשמיעה כפי שתארת תלוי במידה ואת חשה קושי בהבנת דיבור ובמעקב אחר שיחה בין מספר אנשים באותו זמן. באשר לכיסוי הוצאות ופרופיל אליך לפנות לרשויות הצבא, ישנו מכון הרעש בבסיס הצבאי בתה"ש, שם תוכלי לקבל תשובות, תפני שם לקלינאית תקשורת עידית רשף. תעקבי אחר שינויים בשמיעה, והאם יש הבדל בין האוזניים? במידה והירידה חד צדדית בפגיעה בתפקוד קטנה בהרבה!

02/08/2002 | 21:59 | מאת: ד"ר דוקטור

אולי זה לא הפורום המתאים אך אציג בכל אופן את בעיתי: עברתי טיפול ראשון בהסרת שיער בלייזר בבית חולים פרטי(לא אזכיר את שמו) שטוען שהטיפול נעשה רק ע"י רופאים מומחים..רק ע"י רופאים מומחים.. איזה הוכחה עלי לבקש מהרופאה(ספק רופאה) שאכן היא דוקטור האם אמור להיות לה כרטיס זהוי מטעם משרד הבריאות או משהו כזה? האם יש ברשת אתר המרכז את שמות הרופאים הרשומים, שבו אוכל לבדוק אם שמה אכן מופיע שם? ועוד משהו: בית החולים הנ"ל טוען שיש לו רשיון מטעם משרד הבריאות ובכן ביקשתי מפקידת הקבלה לראות אותו אך היא טענה שהרשיון מצוי בבית החולים בחיפה ולא בסניף של הבית החולים הנ"ל במרכז הארץ הסניף שבו עברתי טיפול להסרת שיער בלייזר מבלי שתהיה לי שום הוכחה שהמטפלת היא באמת רופאה ושלבית החולים הנ"ל יש רשיון מטעם משרד הבריאות עיזרו לי בבקשה! תודה מראש ד"ר דוקטור

אכן, כאן לא המקום המתאים לשאלתך, בכל זאת, תשובתי: את הביבורים היה אליך לעשות לפני הטיפול! בכל מיקרה אתה יכול לפנות למשרד הבריאות, לדר' שנון, אחראי על המחלקה למתן הכרה במעמד המקצועי במשרד תוכל גם לשאול הסתדרות הרפואית בישראל, הר"י, חובת הרופאה והמרכז להציג את הקישיון ותעודות על גבי הקיר, במקום ברור - תוכל בעניין זה לפנות למשרד המשכר והתעשיה לבירור מעמדם.

04/08/2002 | 22:39 | מאת: ד"ר דוקטור

22/07/2002 | 16:11 | מאת: ג'ויס

ביתי בת שנתיים וחצי ויש פעמים שהיא ממשיכה לדבר בשפת "תינוקות". שמתי לב שזה מופיע כשהיא כועסת על מישהו. אז היא מלמלת כמה הברות קבועות בטון גבוה. (אבל לא מובנות). בדרך כלל היא אומרת משפטים של שתי מילים ולפעמים היא אומרת משפטים בני 4 מילים. שמתי לב שהיא נמנעת לומר פעלים ולא אומרת "אני רוצה" כשהיא רוצה משהו, אלא "תביא לי את ה...." בנוסף כשהיא מבקשת שארים אותה היא מחקה אותי מרוב שהייתי שואלת אותה "להרים אותך"? אז גם היא אומרת "להרים אותך" בטון של שאלה כשהיא רוצה שארים אותה. היא אוהבת תקשורת עם ילדים אחרים אבל לא מגיבה לשאלות של אחרים כמו "איך קוראים לך?" אבל רצה אחריהם בשמחה והרבה פעמים נלחמת איתם על חפצים ודוחפת וזה עיקר האינטראקציה איתם. אני רוצה לציים שהיא מבינה הוראות בנות שני שלבים ומבינה כל מה שאומרים לה ומהבחינה הגופנית היא קופצת יפה. האם לפי תאורי נראה לך שיש איחור בהתפתחות שלה?

לקריאה נוספת והעמקה

האם הילדה "עברה" את בדיקת התקשורת בטיפת חלב? בדיקה זו מאתרת בגיל זה ילדים הזקוקים לאבחון מקיף של קלינאי תקשורת. במידה ולא עברה אותה תוכלי עדיין לבצע, אבל מייד כוון שהיא מתוקננת לגיל זה בלבד! פני לטיפת חלב לביצוע הבדיקה. במידה ועברה את הבדיקה או אין באפשרות טיפת חלב לבצעה תעקבי אחר התפתחות הדיבור שלה ובמידה ותחושתך שאין התקדמות בפרק זמן של 6-8 שבועות פני לקלינאי תקשורת לשם איבחו והדרכה, יכול להיות שמעט הדרכה תספיק כדי להוביל אותה בדרך התפתחותית תקינה. תוכלי גם להעזר בםפר הדרכה להורים על שיטת "הנן" לטיפוח שפה בילדים, הניתן לרכישה דרך האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת 03-9217815

21/07/2002 | 15:13 | מאת: דפנה

שלום. שאלתי היא מה הבטויים של ADHD בגיל מבוגר? מאילו מגבלות סובלים - האם אפשר לקבל רישיון נהיגה ולתפקד באופן נורמלי? האם זה גנטי? האם זה משהו שיכול להפריע במציאת עבודה וכו' תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם מבוגרים רבים עם ADHA אשר לא אובחנו מכוון שאבחנה זו לא הייתה קיימת בעבר - המושג היפראקטיביות נכנס רק בשנות ה- 70 והחיבור להפרעות קשב אף מאוחר יותר. מידת הקיפקוד של אותם האנשים קשורה לחומרת התופעה וליכולת האישית להתמודד עם הקשיים. ישנם נערים אשר אינ מתפקדים באופן עצמאי (מעטים), לרוב הבוגרים לומדים להתמודד עם הקשיים ויכולים לבצע כל תפקוד (להזכירך, אין מדובר על קושי קוגניטיבי או אינטליגנציה מוגבלת, אלו אנשים עם מנת משכל ממוצע) על כן, יכוךים לקבל רשיון נהיגה, וכו' באשר לגנטיקה לא ידוע לי, אך ידוע שזו תופעה שכיחה יותר בבנים ו"רצה" במשפחות.

21/07/2002 | 14:28 | מאת: איתמר

הי. מישהו יכול לומר לי מהי ההגדרה הרפואית\פסיכיאטרית של אילמות מרצון ומהם הסימפטומים של המחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

התופעה נקראה selective mutism, עקב העובדה שהיא מתרחשת בעיקר במקומות או מצבים מסויימים, ולא בכל מצב (כמו ילד בביה"ס או מבוגר במקום שמרגיש חרדה חברתית) בעבר נקראה elective mutism, במונח זה היה כלול הראיון שיש מצב נתון בו האדם בוחר שלא לדבר, היו שמות שונים נוספים, הבסיס ההתנהגותי כולל חרדה חברתית והטיפול משלב טיפול התנהגותי, ריגשי ולעתי גם תרופתי!

20/07/2002 | 05:05 | מאת: בינה

שלום רב בני בן השנה וחמישה חודשים. אומר: אבא, אמא (א' בפתח לא בחיריק) שם המטפלת, אוטו, אמבטיה, אפצ'י( לאחר התעטשות שלנו..) מזמזם עם קלטות הוידיאו ומבין הוראות שנותנים לו (כמו: תביא את הצעצוע לאמא). הוא נמצא רוב שעות היום עם אמא והמטפלת שדוברת אנגלית (אנחנו חיים בחו"ל). ברצוני לדעת האם הוא מדבר "מספיק" לגילו? האם העובדה שהוא נמצא עם מטפלת דוברת אנגלית (שיודעת מס' מילים בעברית) עלולה להאט את קצב התפתחות השפה? כיצד עלי להעשיר את שפתו (לא מתעניין בהקראת סיפורים מספר אלא רק בתמונות ובדיפדוף)? בתודה מראש, בינה

עינני באתר שלינאי התקשורת בישראל: www.ishla.org.il יש שם גם פרק על דו לשוניות. תאורך מתאים לילד צעיר, כפי שמתואר ושתי שפות בדר"כ אינם מהווים בעיה לילד עם התפתחות תקינה. תעקבו אחר התפתחותו ואם תרגישו שבפרק זמן מסויים אין שינוי או התקדמות יש לפנות לאיבחון ויעוץ מקצועי, אבל כעת נראה לי מוקדם מדי!

19/07/2002 | 23:54 | מאת: לא חשוב

שלום רב אני בת 27 ובזמן האחרון מזה שנתיים אני מרגישה שאני סובלת מחרדה כלשהי זה מתבטא בחוסר ביטחון מול קהל או במסגרת שדורשת יצירת קשר עם אנשים בפורום גדול ני חושבת פעמיים לפני שאני אומרת את מה שרציתי להגיד וזה גם במשפטים קצרים ולא תמיד מובנים לאנשים, אני חושבת שאני די אינטיליגנטית אבל משום מה בזמן האחרון יש לי פחד לדבר עם אנשים בעלי סמכות אני עובדת עם ציבור וחייבת להראות ביטחון ולדבר בצורה נכונה ברורה וממוקדת אני רוצה להשתחרר ולדבר בקלות ובאופן שוטף האם התסמינים הללו מעידים על קושי בשפה או הפרעה בתקשורת בנוסף לזה אני מרגישה שהשפה שלי לא מספיק עשירה וקשה לי לשבת ולקרוא ספרים אני לא ממוקדת ולא מרוכזת איך אני יכולה לשפר את עצמי והאם יש ספרים שאני יכולה ללמוד מהם? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

עצם זה שבחרת בשם "לא חשוב" כבר מעיד על בעיה עם עצמך! תפני לקבלת יעוץ של פסיכולוג אשר יעזור לך לברר האם יש בעיה עמוקה בעולמך הפנימי או האם מדובר על קושי שפתי (דבר בלתי סביר אבל צריך לבחון את תפקודך השפתי לאורך השנים) עצם העובדה שאת מספרת על תופעה מהשנתיים האחרונות מרמזת על קשיי הסתגלות יורת מאשר על קשיי שפה, גם עם הבטוי הוא לדעתך שפתי!

29/07/2002 | 22:55 | מאת: eti mann

hi,i have a 11 years old girl.she was born in the us.we spoke english and hebrew at home.she had broblem with her ears as a young kid.we moved to israel and back to the us.i feel she has difficulty to exsspres her self.when she need to talk with us she use the minimum words she can.with her friends she dose better.sould i see a doctor?thank you eti.

30/07/2002 | 11:06 | מאת: ann

pdd

you should have the child evaluated for hearing loss and then seen by a speech therapist who can appreciate the difficulties your child has and make any sugestions, as needed. good luck

שלום פרידה! קודם כל אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה. שנית, יש לי בן בן שנתיים וחמישה חודשים שהגננת בגן שלחה אותו לאבחון מכיוון שהוא לא כל כך תקשר עם פעוטות בגן. אציין שרובם מתקשרים שפתית הרבה יותר ממנו והוא גם ביישן. באבחון נקבע שאין לו בעיית קשר אלא בעייה שפתית "קלה" כהגדרתם. מבחינה מוטורית וקוגנטיבית הוא מפותח יפה לגילו. הלכנו כבר לאבחון קלינאית תקשורת שאבחנה שיש לו בעייה עם פעלים, כמו כן הוא מאוד מתבייש להשיב ועונה בטון נמוך. אותה קלינאית השתמשה במשפטים כמו לא יפה. אתה מתנהג כמו תינוק" משפטים בעלי אופי שלילי ולא חיובי וכך גם הוא לא כל כך רצה להשאר אצלה, כאשר עם הקלינאית שאבחנה אותו במכון התפתחות הילד הוא שיתף פעולה יפה מאוד ולמשך זמן רב. הבעיה שבהתפתחות הילד אנחנו בהמתנה ואני רוצה להתחיל בטיפול שיעזור לו מיידית. יש לי מספר שאלות: 1. האם כדאי להשאירו בגן עם פעוטות שגדולים לפחות בחצי שנה ממנו? 2. האם כדאי להתחיל טיפול אצל אותה קלינאית או לחפש אחת אחרת שתהיה לו יותר "כימיה" איתה.? 3. האם הבעיה הזו היא בדרך כלל פתירה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלותיך: 1. בנך צריך להיות המסגרת של ילדים שהוא מרגיש נוח איתם ושבה הגננת פנויה לשימת לב מיוחדת והקשבה, בקשי ממנה לקבל הדרכה ולהיות בקשר עם הקלינאי שתעבוד איתו, ובכל מיקרה ואם זה אפשרי תמיד רצוי, אבל לא הכרחי שילדים קטנים יהיו במסגרות קטנות הקשובות להם. 2. כדאי שהילד יהיה בטיפול אצל קלינאי שירכוש את אמונו של בנך ואת שלך גם, במידה ואינך מרגישה בנוח חפשי קלינאי אחר או שוחחי עם הקלינאי הנוכחי ובדקי את הנושא המסויים שמפריעה לך, בכל מיקרה אל תמשיכי את בזמן בתחושה של אמביולנטיות לגבי האיש מקצועה אצלו בנך מטופל, תחושות אלו עוברים ומחלחלים באיכות הטיפול 3ץ במרבית המיקרים הפער בין רמת ההבעה של ילדים בגיל צעיר מצטמצם ונעלם, אך צריך לעקוב מכוון שלעתים השגים נמורים התחום השפה יכולים לציין קשיי למידה עתידיים, על כן, ההתערבות המוקדמת. תוכלי למצוא עוד מידע באתר קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il בהצלחה!

18/07/2002 | 01:53 | מאת: גל

רציתי לדעת אם יש קשר בין גמגום לקנדידה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין!

17/07/2002 | 17:54 | מאת: ליידי

שלום ממה נוצרות יבלות על מיתרי הקול? האם היבלות גורמות רק לצרידות? האם יש דרך טיפול בצרידות ללא ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

בין הגורמים ליבלות נמצא שימוש לא נכון של אברי הקול טהדיבור, במקום בולט, גם רפלוקס ממערכת העיכול (צרבת) יכולים לגרום לגירוי של המיתרים וכמובן, גידול שפיר או ממאיר, כדי לברר את הסיבה, אשר השכיכה מביניהם הינה שימוש לא נכון, יש להבדק תחילה אצל רופאא אאג', אשר ישלול מחלה או גידול ממאיר, לאחר מכן יש לפנות לקלינאי תקשורת המטפל בקול ולעבור איבחון תפקודי, כולל בירור השימוש בקול וגורמים נוספים. הטיפול הינו התנהגותי בעקרו, ויש מקום לניתוח רק במיקרים בהם המסה ש של היבלת גדולה למדי, וזאת החלטה משותפת לרופא ולקלינאי, כמובן גם למטופל! בכל מיקרה, גם לאחר ניתוח יש צורך בטיפול כדי למנוע את חזרת היבלות. היבלות לרוב גורמות רק לצרידות, אבל יכולים להיות קשיי בליעה, נשימה וכו' בהתאם לגודל ומיקום היבלות.

13/07/2002 | 16:31 | מאת: יום-טוב

לא בטוח שזה הפורום, אבל... לאן או למי עלי לפנות בקשר לצרה הבאה: אני מתקשה למצוא את האותיות בלוח המקשים במחשב (המקלדת), למרות (וכאן נא לקחת נשימה ארוכה), שאני עובד עם מחשבים יותר 25(!) שנה. אני לא דיסלקטי ואני קורא וכותב ללא שום בעיה. לתמיהה המיתבקשת (איך הסתדרת עד עכשיו)- הסתדרתי , אבל זה לא זה.

כדאי להתיעץ ברופא עינייןם אשר יבטל גורם של ראיה, גם במומחה לתפקוד הראיה והתאום של שרירי העיניים (אורטואופטיקאי), במידה ולא תגיעה עזרה משם תוכל לפנות לאבמון על התמצאות מרחבית ומיקוד במרחב אצל מרפא בעיסוק אשר עובד עם מבוגרים, לפחות לאיבחון. אשמח לשמוע ממך מה ימצאו והאם הם יוכלו לסיעה לך. בהצלחה!

13/07/2002 | 14:03 | מאת: דנה

ביתי בת שנה ו-11 חודשים. בחודשיים האחרונים נתנה קפיצה בהתפתחותה השפתית, הוסיפה מילים רבות ביניהם הרבה פעלים (בואי זוזי להוציא וכו) הוסיפה את המילה אני ושלי וכן בימים האחרונים החלה לשאול מה זה? מצרפת כחודשיים מילים למשפטים קצרים. בתוך המשפטים מוםיפה המון מילים לא ברורות וחוזרת עליהן (כך שזו מילה ולא סתם קשקוש). הרבה מהמילים כוללים רק הברה (להוציא-צי, בקבוק -בואי,אריה-איה). האם התאור הנ"ל מתאים לגיל? מתי ניתן לצפות לדיוק ושפור בהגיה ואיך ניתן לעזור לה? היא אינה מגלה עניין בלשמוע סיפור או להצביע על תמונות בספר - שאני מנסה לשבת איתה היא "משתלטת" על הספר מדפדפת לעיתים מציינת במילה מה היא רואה (ללא הצבעה על התמונה) האם זו התנהגות תקינה? במעכב אצל רופא אא"ג מגיל שנה עקב המצאות נוזלים באזניים גם בבדיקה השבוע נמצאו נוזלים בכמות קטנה בשני האזניים, ונמצאה ירידה קלה בשמיעה. כיוון שאינה סובלת מדלקות וכמות הנוזלים קטנה אינה מועמדת להתערבות במצב. עד כמה לדעתך משפיעים הנוזלים לשיבושים המתוארים? בתודה מראש ויישר כח על האתר הנהדר

יכולה להיות השפעה במידה ויהיה שינוי לרעה בשמיעתה של ביתך, לכן חשוב להמשיך להיות במעקב רפואי. מבחינה שפתית הינך מתארת שלבים בהתפתחות הנורמלית של השפה ועד כאן אין משום לדאגה. תוכלי להעזר בשבלת מידע באתר הבית של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il

13/07/2002 | 13:49 | מאת: קובל

ביתי בגיל 16, מטופלת מאז היותה בת כמה חודשים היא מטופלת אצל פרופ' גרוס בבי"ח שערי צדק. לפי הסימטומים שיש לביתי : פיגור שיכלי עמוק, מיקרוציפאלית, הליכה עם טונוסים רחבים, והתכווצויות מתמשכות (מקבלת דפאקין, וקלונקס) הרופאה טוענת שיש לה "תסמונת אנגלמן". הופנינו לבי"ח הדסה עין-כרם ועשינו שם את כל הבדיקות הגנטיות לקבלת תשובה משמעית האם יש לה "תסמונת אנגלמן". התשובות שקיבלנו היו שליליות, אך פרופ' גרוס עדיין מתעקשת שהיא מתאימה לפי הסיפטומים שלה ל"תסמונת אנגלמן". היא ביקשה שישלחו שוב את הבדיקות לאנגליה, אך עד היום לא קיבלנו תשובה משמעית האם יש לביתנו "תסמונת אנגלמן", חוץ מהיותה מוגדרת ברפואה הניורולוגית עם פיגור שיכלי עמוק. ברצוני לדעת : האם כדאי להמשיך ולהתעקש עם הבדיקות הגנטיות או לעזוב את זה כמו שזה הסתיים בלי תשובה מוגדרת? תודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

המטרה בעיון ברקע הגנטי משמעותי ליתר בני המשפחה, כדי לדעת את הסיכויים שהתסמונת תחזור על עצמה אצל מישהו מבני המשפחה העתידים להוליד ילדים בעתיד! תפני את שאלותיך לדר' גרום, אשר הינה מומחית וגם בן אדם אנושי ביותר. בהצלחה!

13/07/2002 | 13:31 | מאת: יואב קרטס

שלום לכולם , אני יודע שזה קצת ארוך , אבל מי שתהיה לו סובלנות לקרוא עד שיבין על מה מדובר - ירוויח (ואני כותב מתוך ניסיון). מצאתי את מה שאתם הולכים לקרוא במהלך אחד משיטוטיי ברשת , ובדיוק כמוכם עכשיו , נתקלתי במאמר הזה במקרה. המאמר מספר על זה שאנו יכולים להרוויח כסף , הרבה כסף, בתוך מספר שבועות, ועם השקעה בסיסית של רק 6$ או 30 ש"ח+ 6 בולים. המחשבה הראשונה שלי הייתה שזו הונאה , אמרתי לעצמי , "כן , בטח..." הייתי סקפטי, אבל כמו רובנו הייתי גם סקרן והמשכתי לקרוא. היה כתוב שאם אשלח 1$ - 5 ש"ח לכל אחד מ6- השמות והכתובות שהיו רשומים במאמר, אוכל לעשות אלפי דולרים בזמן מאד קצר. בנוסף צריך להוסיף את השם שלך והכתובת שלך כמספר 6 בתחתית הרשימה ולשלוח ל300- מקומות ברשת (יש בערך 500,000 וזה פותח אפשרות לשוק די גדול ,לא ?). אין מלכודת. זה עובד! בדרך כלל אני מתעלם ממכתבים מסוג זה, אבל האהבה ותשומת הלב מאחורי מכתב זה, והתוצאות, הראו לי שהוא שונה ולכן החלטתי להשתתף. זה מכתב עבור כל אדם מאדם, אני יודע מי אנחנו , ושכל אחד מאתנו רוצה רווחה מאיזושהי סיבה בחייו, אני מרוגש מהיופי של הנתינה והקבלה באפשרות זו. המחשבה שלכולנו יש אפשרות של שפע ורווחה בחיינו בכל התחומים וזה כולל גם רווח כלכלית , מרוממת את רוחי, זאת ממש תחושה פנימית שלי שזו הדרך לפתור חלק גדול מהבעיות הכלכליות של העולם. עם מכתב זה ימשיך כמו שהוא אמור להמשיך, אם נניח את חשדותינו בצד, ונבטח, כל אחד מאתנו ירוויח. כמה אבסורדי, לחשוב שמרמים אותנו ב - 1 $ , כמה אנרגיה אנו מבזבזים על הספק? במקום לקחת את אותה האנרגיה ולהשקיע אותה בהזדמנות שנקראת בדרכנו, מי יודע? השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי לפני שסכמתי לקחת חלק ולהיות מעורב בדבר הזה ששינה את חיי היה: האם זה נכון? ובכן , התשובה היא כן. זה נכון וזה עובד! האדם שהיה תחתי ברשימה מספר: ´´תוך 7 ימים התחלתי לקבל מזומן בדואר. הייתי בשוק! הנחתי שזה ייגמר בקרוב ולא חשבתי על זה יותר מדי. אבל המזומן המשיך להגיע! בשבוע הראשון עשיתי 25$ , ובסוף השבוע השני עשיתי סכום של 1000$ , בסוף השבוע השלישי היה לי יותר מ- 10,000$ וזה עדיין גדל. עכשיו זה השבוע הרביעי ועשיתי סכום של יותר מ-42,000$ וזה עדיין ממשיך להגיע. זה בהחלט היה שווה 6$ (30 ש"ח) + 6 בולים! לתשומת לבכם! עקבו אחרי ההוראות הפשוטות ותראו איך הכסף מגיע! זה קל , זה חוקי , וההשקעה שלכם היא רק 6$ (30 ש"ח) + 6 בולים. אם כל ההוראות הבאות יעשו בתשומת לב אתם תניבו דיבידנד בלתי רגיל. התוכנית הזאת נשארת מצליחה בגלל הכנות וההשתתפות של האנשים שקוראים אותה. אנא מכם, המשיכו את ההצלחה שלה ועזרו לכל אחד מאתנו לעזור אחד לשני להלן 4 הצעדים הקלים להצלחה: צעד 1: קחו 6 חתיכות נייר נפרדות (עדיף כהות כדי למנוע אפשרות גניבה דרך הדואר) וכתבו את המשפט שלהלן על כל חתיכת נייר: "בבקשה תכניס אותי לרשימת הדיוור שלך" , כתבו את שמכם וכתובתכם המדויקים. עכשיו קחו 6 שטרות של 1$ או 6 מטבעות של 5 שקלים (עדיפות לשולחי דולרים) ותכניסו אחד לתוך כל חתיכת נייר , כך שהכסף לא יראה דרך המעטפה. שימו כל מטבע או שטר עטוף בפתק במעטפה נפרדת, (6 סה"כ) וסגרו אותם. עכשיו צריכים להיות לכם 6 מעטפות חתומות, בכל אחת יש פתק שעליו כתוב המשפט הנ"ל, השם שלכם , הכתובת ושטר של 1$ או מטבע של 5 שקלים. מה שאתם עושים הוא ליצור שירות. אתם מבקשים שירות לגיטימי שהוא להיכלל ברשימת הדיוור של האדם אליו אתם מפנים את הבקשה ואתם משלמים על זה. שלח את 6 המעטפות לכתובות הבאות: 1#) עידית הרלינג. הרצל 81 , פתח תקווה. 2#) שרונה אמויאל. הרדוף 42 , טירת כרמל. 3#) יוסי עפר. תאשור 5, חיפה. 4#) יובל בר. דבורה 30 א´ , קרית מוצקין. 5#) עובד מנצור , סעדיה נחום 13 , נס ציונה5 6#) יואב קרטס ת.ד. 29197, מיקוד 91291 ירושלים צעד 2: הוציאו את השם הראשון מהרשימה למעלה , הזיזו את השאר למעלה (6 נהייה 5, 5 נהייה 4 וכך הלאה), והוסיפו את שמכם כמספר 6 ברשימה. צעד 3: השתמשו ב- netscape או ב- internet explorer וחפשו אחרי קבוצות שונות ( צ´אט , פורומים , קהילות , messages boards , לוחות ועוד בכל העולם , יש לפחות 500,000) צעד 4: שנו מה שאתם צריכים , נסו לשמור על המאמר קרוב ככל האפשר למקור. שילחו את המאמר שלכם לפחות ל - 300 קבוצות ( news groups ) ברשת (כל מה שאתה צריך זה 300 , אבל זיכרו, ככל שאתם שולחים יותר , תקבלו יותר מזומן! כמו כן , שילחו לכל חבריכם את המכתב המתוקן לאימיילים שלהם כהצעה להצטרף למעגל השפע. ברכותיי - זהו זה! כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לעבור מקבוצה לקבוצה ולשלוח שוב כשתתרגלו זה ייקח בערך 30 שניות לקבוצה! זכרו! ככל שתישלחו את המסר ליותר קבוצות תקבלו יותר מזומן , אבל עליכם לשלוח מינימום 300 הודעות. זהו זה! תתחילו לקבל מזומן מרחבי העולם בתוך ימים! בבקשה זכרו! התוכנית הזאת נשארת מצליחה בגלל הכנות והאינטגרציה של המשתתפים וע"י הזהירות וצומת הלב במילוי ההוראות. הסתכלו על זה כך: אם אתם אנשים של אינטגרציה , התוכנית תמשי ,והכסף שכה הרבה אנשים קבלו יעבור גם דרככם. אז שככל מכתב מקבל התייחסות והוראותיו מבוצעות בזהירות. שישה אנשים יזכו לתמורה עבור השתתפותם כמפתחי רשימה עם 1$ או 5 שקלים לכל אחד. השם שלכם יזוז ברשימה למעלה באופן גיאומטרי כך שכאשר שימכם יגיע למקום הראשון אתם כבר מקבלים אלפי שקלים במזומן. הערות: * אולי תרצו לשכור ת"ד בגלל כמות הדואר שתקבלו. אם אתם מעדיפים להישאר אנונימיים תוכלו להשתמש בשם בדוי כל הדבר מעביר לכם את המכתבים. * אם אתם מנסים לרמות אנשים ע"י כך שאתם שולחים את ההודעות עם שימכם הודעה , בלי לשלוח את הכסף לשאר האנשים ברשימה לא תקבלו כמעט כסף! מישהו שדיבר אתו , ניסה לעשות את זה והוא קיבל רק 150 דולר וזה אחרי מספר חודשים, לאחר תקופה הוא שלח 6 דולר , ואנשים הוסיפו אותו לרשימות שלהם ותוך 4 שבועות היו לו יותר מ- 60,000 $! עכשיו לחלק ה-למה? מתוך 300 הודעות ששלחתי נניח שאני מקבל רק 7 תשובות (אחוז מאוד נמוך) אז אני עושה 7$ עם השם שלי כמספר 6 ברשימה. עכשיו כל אחד מש-7 האנשים ששלחו לי עכשיו דולר ישלחו מינימום 300 הודעות , כל אחד מהם עם שמי כמספר 5 ורק 7 אנשים יענו ל-7 המקוריים , זה עוד 49 $ עבורי , עכשיו 49 האנשים האלו ישלחו מינימום 300 הודעות עם שמי כמספר 4 ורק 7 יענו עליהם אני אקבל 343$ נוספים. עכשיו 343$ ישלחו מינימום 300 הודעות עם שמי כמספר 3 וכל אחד יקבל רק 7 תגובות אני אעשה 2401$ דולר. או.קיי, עכשיו זה החלק הכייפי! כל אחד מ2401 האנשים האלו שולח מינימום 300 הודעות מכתבים עם שמי כמספר 2 וכל אחד מקבל רק 7 , תשובות זה מכניס לי 16,807$ , 16,807 האנשים ישלחו את ההודעה הזאת ל300 קבוצות עם שמי כמספר אחד , ואם עדיין רק -7 האנשים מתוך הקבוצות יענו אני אקבל: 117,649$ עם השקעה מקורית של 6 דולר בלבד! זכרו" כנות היא השיטה הטובה ביותר" , אתם לא צריכים לרמות את הרעיון הבסיסי על מנת לעשות כסף! בהצלחה לכולם ובבקשה, בבקשה תהיו פיירים ותקבלו את הרווח הענקי מכך , שהוא "טונות של כסף". האם אתם מוכנים לקחת אחריות ולפספס את האפשרות העסקית המופלאה והפשוטה הזאת , בשביל "סיכון" של 30 ש"ח ו-6 בולים? אני לא! ואני מקווה שתצטרפו אלי כדי שנוכל לעזור לכולנו!

השיטטה מוכרת ומההוה חלק של הונאה ותרמית לניצול טיפשותם של אנשים תמימים!

12/07/2002 | 22:44 | מאת: סקוביבון

שלום, יופי של פורום! יש לי ילדה בת 2.5 שמדברת אך ממש לא ברור.. עם המון עיוותים. האם זה נורמלי או שכדאי שקלינאית תבדוק אותה? תודה

תעקבי אחר שינויים, תצייני לעצמך תאריך, כמו סיום הגן, התחלט פעילות או יומ הולדת של מישהו, ואז, תבחני האם בפרק זמן נתון היה שיפור במיבנות הדיבור והאם אנשים זרים מתחילים להבין אותה ללא "תירגום" מצידך. במידה ורצונך בכך תוכלי לפנות לקלינאי תקשורתאשר תעזור לך במעקב הזה, כי אכן עדיין מוקדם מדי לטיפול, החשוב מכל, האם יש מגמה של שיפור? אם כן, תוכלי להמתין לפני פניה לגורם מיקצועי. בינתיים דברי אליה נכון, אל תחזרי על הסילופים ושינויים שהיא עושה, תני לה לאכול אוכל מוצק אשר דורש לעיסה ותאום בין פעילויות הפה, והמשיכי לעודד אותה לתקשר האופן מילולי. תודה על ההערכה לפורום ובהצלחה, תוכל גם לעיין באתר של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il

11/07/2002 | 23:20 | מאת: גבי

אני בן 25 ,לצערי אני נאלץ לדבר בטלפון ובכלל מספר שעות ביום עקב סוג העבודה בה אני עובד,מאד מעייף אותי לדבר וכאשר אני מדבר הרבה באותו יום קולי מתחיל להשתנות וללכת "לכיוון" הצרוד. אנשים שמכירים אותי זמן רב אומרים לי שככל הנראה יש לי בעיה ו "כדאי לי ללכת לקלינאי תקשורת",האם כך? אודה לך על עזרתך, גבי

נשמע שאכן הם צודקים ותוכל לה]יק תועלת מטיפול קול אשר במהלכו תלמד להפיק קול בצורה נכונה, יעילה ובפחות מאמץ, זאת המידה ותירצה לשפר את טכניקת הדיבור ולאמץ לעצמך הרגלי דיבור אשר יהוו כלי עבודה.

13/07/2002 | 09:28 | מאת: גבי

אז איך אני ממשיך מכאן,יש טיפול דרך קופת חולים? אני חבר בלאומית. תודה, גבי

11/07/2002 | 19:53 | מאת: Iirion Claus

שלום רב, חברה שלי (בת 19) מדברת מאוד מהר עד כדי בליעה של מילים. הדבר מקשה עליה מאוד בתקשורת עם אחרים, כיוון שאנשים איתה היא מדברת מבקשים ממנה לחזור על אותו משפט פעמיים או שלושה; לפעמים היא מתייאשת לגמרי ומוותרת על משפט מסויים אותו היא לא מצליחה להעביר ("לא משנה", "זה לא חשוב") ויש להתעקש עד שהיא תסכים להגיד אותו שוב. היא סובלת מהבעיה עוד מגיל צעיר. למי ניתן לפנות כדי לעזור לה בנושא? האם מאוחר מדי כדי לטפל בכך? בתודה מראש, אל-עד

מתוארת התנהגות וכמובן צריך לבחון אותה במכלול האישיות של חברתך, אך בהחלט ובמידה והיא מעוניינת בכך היא תוכל לפנות לקלינאי תקשורת ולברר האם ניתן לשנות הרגל זה של "דיבור חטוף", דבר לא פשוט ותלוי ברצונה ומוטיבציה לאמץ לעצמה הרגלי בידור שונים ואולי יעילים יותר אשר מחייבים מודעות ונכונות לשינוי. בהצלחה!

10/07/2002 | 18:29 | מאת: אבי פ

מספר עובדות לציון: הפעוט מדבר בבית במשפטים בני 3-4 מילים. מבחינה מוטורית וקוגנטיבית הוא מפותח יפה לגילו. הוא נמצא בגן עם פעוטות בגיל ממוצע 3 והיודעים להתבטא יותר טוב ממנו. 1)מה יכולות להיות הסיבות לכך שפעוט בן שנתיים וחצי ממעט לדבר בגן? 2)מה ניתן לעשות כדי להגביר את רצונו לתקשר עם פעוטות בגן בדיבור ולא במכות/נשיכות?

לתת לו להחליט לעצמו מתי וכיצד לתקשר. רק להתיחבס במידה ויש בעיה מיוחדת בקשרים חברתיים ובודאי לא ללחוץ.

09/07/2002 | 23:25 | מאת: רונית

שלום, בני בן ה-3 אינו הוגה ריש ומחליפה ל-למד בכל מצב ובכל מילה, שאר הגייתו תקינה. אחות טיפת חלב המליצה ללכת לקלינאית תקשורת, האם לגשת לאבחון או שניתן לחכות והבעיה תסתדר מעצמה? איך אני אמורה להגיב כאשר בני אומר את השיבוש? תודה רבה, רונית

עדיין מוקדם מדי, יש זמן מבחינת התפתחות נורמלית לרכישת ההגא עד גיל 5, אם יש עדיין צורך פני לקראת גיל זה. בינתיים דברי אליו רגיל, בלי לחזור על השינוי שלו אלה בדיבור רגיל ותני לו לגלות את "הטעות" בעצמו, השתדלי להכינו ולא להאיר את תשומת ליבו לכך, בפני הנפשות הטובות תגני על זכותו לדבר ותתמכי בו. במידה ודיבורו אינו ברור באופן כללי, לאנשים שאינם מכירים אותו תוכלי להמתין ולפנות, לפי הצורך, בעוד כ-חצי שנה. עייני בפרט באתר www.ishla.org.il

09/07/2002 | 13:44 | מאת: יוסף

אני בן 22 מלפני כמה שנים התחלתי להרגיש קששיים בדיבור אוצר המילים שלי אוזל לאט לאט ואני מתחיל להתקשות להרכיב משפט כמו שצריך מתקשה לשלוף את המילים הנכונות ולכן אני מוצא את עצמי משתמש במילה אחרת שהיא לא ממש מתאימה למשפט אני סטודנט ומאוד קשה לי עם זה יש לציין שכל מה שהזכרתי נכון לגבי קשיים בשפת האם ושפות אחירות כנראה שיש לי בעיות בזיכרון אני מבקש שתעזרי לי לפתור את הבעיה הזאת או למי לפנות

לקריאה נוספת והעמקה

בר ראשון לשלול מחלה, לצורך זה יש לפנות לנאורולוג אשר לאחר בדיקתו ובמידה ולא ימצא סיבה לתופעה יפנה אותך לבדיקה אצל קלינאי תקשורת ובמקביל לפסיכולוג אשר יוכל לבדוק את יתר כישורי הלמידה והחרדה כדי לשלול מרכיב רגשי ולנסות לאתר את מקור הבעיה, המקביל תוכל לקבל טיפול אצל קלינאי תקשורת אשר תוכל להדריכה באסטרטגיות למציאת המילים ועבודה מאורגנת התחום השפה. בהצלחה!

07/07/2002 | 16:11 | מאת: דן

בני נולד עם חיך שסוע הוא בן שבועיים. מתי כבר צריך להפגש עם קלינאית תקשורת? האם תיהיה לו הפרעה בדיבור לאחר הניתוח שיערך אני מניח בגיל שנה, האם בהכרת תיהיה לו הפרעת דיבור ומהי הדרך למנוע אותה?

לקריאה נוספת והעמקה

עייני בפרק חך שסוע באתר: www.ishla.org.il בנוסף יש מקום לפניה מיידית לקלינאי תקשורת לקבלת הדרכה בנושא אכילה והאכלה - כולל מציצה ויניקה. באשר להפרעה בדיבור מוקדם עדיין לקבוע וגן תלוי בחומרת השסע והתכונות נוספות.

שלום , יש לי בן הוא בן 3 יש לא בעיה בדיבור הוא מדבר יותר ג'בריש הוא יצר לעצמו ספה משלו נגשנו לעשות לו איבחון והם אומרים ישי בעיה והוא חייב טיפול אנחנו בהמתנה כבר 10 חודשים וזה מאוד מתסכל אותו ואת הסביבה יש המון שיפור מאז האיבחון אבל עדיין הוא לא הגיע לרמת של הגיל שלו יש לו איחור של שנה הוא חייב טיפול מיידי אבל זה לא הגיוני ש10 חודשים יש המתנה אני מתקשרת מנג'סת לאנשים ועדיין אין תור מרוב יאוש נגשתי כבר לטיפול פרטי אבל הם לוקחים חופש בקייץ . הבעיה שאני לא ניידת ויכולה לנסוע מחוץ לעיר אנחנו גרים בחולון התקשרתי לקופת חולית מכבי לקלנאית תקשורת וניסתה לעזור לי והיא חזרה אלי והיא שאני צודקת שיש תור ארוך מה אפשר לעשות ??????????

פני ישירות לקלינאים שיש להם הסדר עם מכבי, ודרשי מהקופה החזר על הכספים שאת הוצאת, פני בעניין זה למחלקה לזכויות חברים בקופה. המקביל פני למערכת החינוך בחולון ודרשי איבון על ידי פסיכולוג להערכת מצבו והפניה לגן שפתי - אשר חייב לטפל בילדים החל מגיל3 ובמידה והופנו דרך ועדך ההשמה בעיר. דרשי מהמכון להתפתחות הילד בחולון טיפול או הפניה לקלינאי אשר הינו פנוי, והמיקרה בגרוע, דרשי פגישה עם הגב, חנה ביבי, אחראית של קלינאי התקשורת והטיפול בקופה, אל תמתיני יותר. תוכלי גם לפנות לבי"ח וולפסון ולברר מה נעשה שם מבחינת תורים וטיפול בילדים צעירים. זכותו לקבל טיפול באופן מיידי! בהצלחה!

06/07/2002 | 19:09 | מאת: תמי

יש לי ילד בן 3 וילדה בת 4.הילדה מדברת,מבינה ומתקשרת.הילד התחיל לאחרונה לדבר יותר ולהביע את רצונותיו.אולם,ההדברות נעשית בדרך כלל באפן הבא. 1.הילד חוזר על מילים של אחותו. 2.אומר מיליםשל בקשות:מחשב,גלידה,במבה,לשתות. 3.המילה מוצץ לא אומר אבל ניגש למטבח ומצביע על המוצץ ובוכה ללא הפסק עד שמביאים לו. 4.יודע לשיר שירים מהקלטות ולאחרונה גם שירים מהגן. 5.אינו אומר משפטים,ובוכה הרבה,ויש לנחש ולהבין את רצונותיו.יחד עם זאת הוא גם משחק ומביא ספר מסוים שנקרא לו. 6.מאד אוהב לדפדף בספר לבד.בסוף הספר מסתכל על אחד מההורים שמקריא לו את הסיפור ומחכה שנאמר:נגמר: ואז הוא צוחק. 7. ניתן לראות שלילד יש חוש הומור והבנה אך הוא לא מספיק מבטא את עצמו מחוץ לבית. הבן הולך מדי שבוע לקלינאית תקשורת,במכון להתפתחות הילד, מזה 8 חודשים וחלה התקדמות עצומה בהתפתחותו. בגיל שנתים ושלשה חודשים עבר ניתוח כפתורים באזנים.ניתוח שעזר לו בהתפתחות. לפני שהגיע לקלינאית תקשורת היה יושב רבות מול קלטות הטלויזיה ללא דיבור וללא תזוזה.כיום הוא גם שר וגם רוקד לבד וגם עם אחותו. התנהגות: כללית בסדר גמור, 1.בעבר היה רק סביב עצמו.כיום מודע לאנשים וחברים סביבו. 2.בבית מדבר מעט ומחוץ לבית לא מדבר. 3.כאשר האבא סיפר לגננת את השירים שהילד שר,הילד כעס ובכה. 4.קלינאית התקשורת מספרת סיפור בספר עם תמונות ויש הבנה ביניהם.אולם הילד לא מוכן שאצל הקלינאית אחד מהוריו יספר לו את אותו סיפור ליד הקלינאית.הוא כועס ובוכה.הקלינאית מסבירה זאת כי הילד מפריד בין הבית ומחוץ לבית. 5.הילד אינו יוזם מספיק דברים ויש הבדל ניכר בינו לבין אחותו שהרבה יותר דומיננטית. 6.הילדעדין עם חיתול אומר "פיפי" או "קקי"כאשר לאחותו יש ואומרת.עדין לא נראה בשל לגמילה אבל אני מנסהלגמל אותו. 7.הילד כללית ממושמע אולם ישנם מספר בעיות. א.לא מוותר מהר על המוצץ.לעיתים מאד בוכה כאשר המוצץ בפיו ואנו קוראים לו להניח את המוצץ.המוצץ מרגיע אותו ואנו נותנים לו על מנת שלא יבכה יותר מדי. ב.הילד לדוגמא אוהב מאד ים ובריכה.בחוף הים לא שומע לי,לשבת מתחת לצל,וכאשר אני מסבירה לו ולוקחת אותו הוא בוכה וזורק את עצמו לתוך החול. הילד גם לא אוהב ללכת הבייתה מהים. ג.בגינה הילד משחק ללא הפסק מטפס על סולמות,מתגלש במגלשות ובעיקר אוהב להתנדנד. אני שואלת איך אני ובעלי יכולים יותר לעזר לילד שיתפתח לגיל המתאים לו? וגם איך ניתן לגמל אותו מהחיתולים?

לקריאה נוספת והעמקה

פני לאגודה הישראלית של קלינאי התקשורת, המארחת במשרדיה את עמותת הנן, רכשי את הספר של העמותה ובודאי תמצאי שם המון פעילויות לטיפוח שפה, בנוסף בקשי לשוחחח עם המנהלת המקצועית של העמותע, ותתענייני בהשתתפות הקבוצת הורים לקבלת הדרכה ייחודית. בקשי מקלינאי התקשורת במכון ומצוות המכון הדרכה מתאימה לרמת ההתפתחות של בנך, בהצלחה!

08/07/2002 | 23:04 | מאת: תמי

איך בבקשה ניתן להשיג את הטלפון של האגודה?

06/07/2002 | 18:00 | מאת: תמי

הודעה ללא שאלה, שקטה מאד!

04/07/2002 | 23:38 | מאת: רוניתה

שלום פרידה, כיום אני סטודנטית לריפוי בעיסוק, סוף שנה שניה. ואני מתעניינת מאוד בעבודה פרטנית עם ילד אוטיסט, לפי גישה כלשהי, בשעות אחה"צ בעיקר לשנה הבאה. אודה לך אם תציגי בפני את האפשרויות הידועות לך ליצירת קשר עם הורים שאוכל לעזור להם. וכן, אם תוכלי לומר לי איך אוכל להשיג את העמותות המטפלות בנושא, לפי שיטת לובאס או גרינשפן. תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

פני לעמותת אלו"ט או לאמותת אספרגר. במקביל תוכלי לעיין בספרות ובפירסומים של משרד החינוך, הסתדרות הפסיכולוגים וגופים מקצועיים נוספים. בעוד זמן קצר יעלה לאוויר פורום של אגודת קלינאי התקשורת, באו תוכלי לקבל מידע נוסף, עקבי אחריו! www.ishla.org.il

06/07/2002 | 09:48 | מאת: ש.ק.

שלום רוניתה, באיזה איזור בארץ את מעונינת לעבוד עם ילידם אוטיסטים אחרי הצהרים?

09/07/2002 | 15:58 | מאת: רוניתה

שלום ותודה על התגובה. - אני מחפשת לעבוד בירושלים.

04/07/2002 | 11:54 | מאת: ניתאי גייר

מתי יש להתחיל לטפל בחילופי אותיות "קוף" ב- "טית" ו- "גימל" ב- "דלת" אצל ילד בן שנתיים וחצי שמדבר מצויין.

בסביבות גיל ארבעה וחצי, בינתיים אין לחזור על צורת דיבורו, גם עם זה חמוד! ולא להעיר לן , הגאים אלו נרכשים מאוחר יותר, באופן טבעי, ללא התערבות..... במידה והתופעה תפריעה לו, פנו לקבלת יעוץ- זה לא יהיה לפני גיל 4.

12/07/2002 | 11:52 | מאת: ניתאי גייר

תודה.

04/07/2002 | 09:10 | מאת: גלית

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. מדברת שוטף, מגיל שנה וחצי בערך. הדיבור שלה תקין למעט העובדה שכאשר היא מדברת בגוף ראשון (אני) היא מדברת על עצמה בזכר. יש לציין שהיא לא מתבלבלת בין זכר לנקבה בשאר הדברים וגם כשאומרים לה למשל: את... היא אומרת יפה, טובה, כלומר בלשון נקבה. היא מתבלבלת רק כשהיא אומרת אני. האם יש צורך להתיחס לכך? ואם כן מה לעשות? דרך אגב כשמתקנים אותה, היא אומרת נכון- ולכן זה נראה כמו הרגל.

אכן הינך מתארת ילדה עם התפתחות נורמלית, העובדה שבשאר הצורות יש צורת נקבה מעידה על רכישה מתאימה. יתכן ואני איננו בנשבה מתוך שלב התפתחותי תקין או כחלק מהתפתחות ה"אני" האישי שלה, בכל מיקרה אין להאיר או להדגיש את התופעה אלה להמשיך לדבר אליה בגוף שני: את רוצה ולא עלפי שמה, כדי לעודד את ההתפתחות הריגשית וזהות ה"אני". בשאלתך כתבת "כשמתקים אותה....", אתם מתקנים לה ולא אותה!

02/07/2002 | 22:50 | מאת: נעמי

פרידה שלום! בתי בת חמש אינה הוגה נכון את האותיות : ש,ס, צ. כשאני עושה עצמי כלא מבינה היא מצליחה להגות נכון אותיות אלו, אך היא לא עושה זאת באופן שוטף ביום יום. האם כדאי לגשת לקלינאית תקשורת ליעוץ (יש לה עוד שניה שלימה עד תחילת כתה א')? האם יש משחקים שונים המומלצים על מנת לעזור לה להגות נכון אותיות אלו? בתודה מראש נעמי

כדאי בהחלט להתיעץ ולפעול כך שבהגיעה לביה"ס ההיגוי יהיה בהיר ונכון, בהצלחה

02/07/2002 | 17:20 | מאת: סוזנה

שלום! בני בן שנה וארבעה חודשים ועדיין משחק בגן ליד חברים ולא עם החברים. הוא גם פסיבי אבל משתתף בכל הפעילויות. בנוסף בבית הוא מדבר איתי במשפטים עם הרבה שיבושים אך מובנים לי, אך בגן הוא ממעט לדבר. האם יש מקום לדאגה?

לא, אין מקום לדאגה - את מתארת בן שנישמעה תקין לחלוטין! תהני ממנו ותלווי אותו בגדילה, גילו העולם והשגים.

03/07/2002 | 15:21 | מאת: סוזנה

בני בן שנתיים וארבעה חודשים ולא שנה וארבעה חודשים. האם זה כבר משנה את התשובה?

01/07/2002 | 23:49 | מאת: חוה (אמא)

שלום רב, יש לי ילד בן 5 ללא בעיות. מידי פעם אנחנו משחקים משחק בו אני מבקשת ממנו להגיד מילים שמתחילות באות מסויימת (ל') או בצליל מסויים (לה) וזה קשה לו, למרות שבגן הם כבר לומדים אותיות והוא גם יודע (בערך) לכתוב את האותיות. האם זה בסדר או שאני צריכה לפנות לעזרה? תודה.

בגיל 5 זה הזמן להכין אותו לתפקיד "אבחנה פונולוגית" זהו אחד התפקידים הבסיסיים לרכישת הקריאה, על כן, ובהתאם לגיל נכון "לשחק" במשחק הצלילים - סה"כ הו א יכנס כעת לגן חובה וזה הגיל באו התפקוד הזה מתייצב ונרכש - את נושא הכרת האותיות הוא מכיר כמו גרפיקה ואין מקום או צוך להעיץ בו את היכולת לקרוא , עדיף לעזור לו לבסס את מיומנויות היסוד הנחוצות ללמידה ולא את תכני הלמידה, אשר ילמדו על ידו כשיהיה בשל ומוכן, בהתבסס על התפקוד הבסיסי התקין והבשל. על כן, אין צורך בטיפול מיוחד ואכן כדאי להמשיך לשחק ולתרגל זהוי של קולות, צלילים וזכרון של רצף גירויים שמיעתיים.

02/07/2002 | 18:06 | מאת: חוה (אמא)

תודה רבה! האם זה בסדר שקשה לו להגיד לי מילים שמתחילות באות או בצלילי מסויים בגילו (5)?

29/06/2002 | 19:08 | מאת: דנה

שלום, אני בת 27, כבדת שמיעה (מכשיר באוזן 1, ובאוזן שניה חרשת). אני לומדת באוניברסיטה. בזמן האחרון אני מרגישה שאוצר המילים שלי לא מספיק רחב. בנוסף, יש מילים שאני יודעת לקרוא (בלב) אבל שצריך להגיד אותם אני לא יודעת איך לבטא אותם. האם קלינאית תקשורת יכולה לעזור לי?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כדאי לך לפנות לקבלת טיפול אצל קלינאי תקשורת. בהצלחה!

01/07/2002 | 00:31 | מאת: דנה

28/06/2002 | 23:50 | מאת: דומיניק / אמא

שלום, הבן שלי בן 5 + 8 חודשים והוא יכנס לכיתה א בספטמבר הקרוב. הבעיה אצלו שהוא מחליף את האותיות במקום צ' הוא אומר ס' , העירו לו הילדים על כך, ופניתי לעזרה מקצועית מקלינאית תקשורת אך היא השיבה לי שלפני גיל 6 אין אפשרות לטפל, זהו החוק החדש!! מה עליי לעשות? אולי ישנה דרך שאני יכולה לעבוד איתו בבית? אנא עיזרי לי.

החליפי קלינאי תקשורת או פני חזרה לקלינאית הקודמת והסבירי לה שמדור על ילד שצריך להתחיל לקרוא בתוך מספר חודשים ו"לא כדאי להמתין לטיפול עוד מספר חודשים, אשר יכולים להיות משמעותיים להסתגלות בביה"ס ולרכישת הקריאה"

26/06/2002 | 00:44 | מאת: טל

אחותי הקטנה בערך בת 13, כשהייתה יותר קטנה סבלה מגמגום כבד, אולם לאחר שנלקחה לקלינאית תקשורת המצב הוטב וחלה נסיגה בקשיי הדיבור. לאחרונה היא החלה לגמגם מחדש, אמא שלי שמעה על שיטת טיפול בצורת סדנה מרוכזת של חודש או פרק זמן דומה שעוזרת להתגבר על הגימגום, תהיתי, האם מישהו שמע על השיטה הנ"ל ויוכל לספק לי יותר פרטים?

כן, השיטה קיימת וניתן לקבל טיפול כזה בירושלים, בביה"ח הדסה - מכון להפרעות בתקשורת - (טיפול זה מכוסה על ידי סל השירותים של הקופה) וכן, באיזור ת"א במכון של קלינאית תקשורת ברברה דם, בכפר שמריהו. נידמה לי שמכון הדים החל לאחרונה תוכנית של טיפול אינטנסיבי, אבל אני לא בטוחה, כדי לברר ישירות אחתם. יש טיפול מסוג קצה שונה מהמסגרת האינטינסיבית בביה"ח תל השומר - במכון להפרעותת בתקושרת וכן בעוד כמה מקומות בארץ - ניתן לחפש באתר קלינאי התקשורת: www.ishls.org.il בהצלחה!

19/06/2002 | 06:09 | מאת: ירון פלג

אני כבר בן 19 ומזה כמה שנים אני סובל מבעיה של הגיה לא נכונה של האות ש, יש לי ש' שורקת. איך אפשר לתקן ליקוי דיבור כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

תפנה לקלינאי תקשורת באיזור מגוריך, הסבר את הבעיה וקבל טיפול. בגיל זה, אם יש רצון ומודעות, אפשר בהחלת לעזור ולשנות הרגלים. בהצלחה!

17/06/2002 | 18:24 | מאת: ישראל

אני בן 55 ,זמר אופרה (טנור) חובב. בשנים האחרונות אני נוטה לצרידות לעיתים תכופות יותר ,דבר שאיני זוכר לפני כן. אם בעבר אירוע כזה היה חולף או מעצמו (שתיקה, מנוחה קולית ),או במקרים מסויימים טיפול תרופתי,ולאחר מכן הקול היה חוזר להיות כפי שהיה,הרי שלאחרונה יש לי תחושה של "עייפות קולית". . יש לציין שאני מקפיד על שיעורי פיתוח קול, ואין לי כל בעיה כשאני המיטבי להגיע לטונים הרגילים שלי. נבדקתי מס' פעמים ע"י רופא אא"ג, ותמיד היו מיתרי הקול ללא כל ממצא . מה עלי לעשות ?

הגיל וגם הטכניקה עושים את שלהם! תפנה לקלינאי תקשורת אשר עובד גם עם זמרים ותבדוק את הטכניקה הקולית שלך, תקפיד על שתיה מספקת ואף מרובה במהלך היממה וגם תתיעץ עם הרופא הכללי לגבי שינויים מערכתיים אחרים, אם הינך מעשן זהו זמן טוב לשקול להפסיק וגם לבדוק את איחות האויר אליו הינך נושם! ניתן להגיע לקלינאי תיקשורת דרך אתר האינטרנט שלנו: www.ishla.org.il בהצלחה!

16/06/2002 | 09:51 | מאת: מירב

שלום, בני בן הארבע וחצי מגמגם החל מגיל שנתיים ועשרה חודשים, בתחילה הוא היה נתקע רק במילה ואחר כך זה החל להיות דבר קבוע, יותר מאוחר הוא ממש התאמץ לדבר, כיום הוא לפעמים בתקופות טובות יותר בהם הוא מצליח לדבר כמעט ללא גמגום או התקעות, ולפעמים יש ירידה משמעותית והוא ממש מגמגם חזק... התחלתי לטפל בענין ממש כשהגמגום הופיע כיום אנו מטופלים ע"י קלינאית תקשורת (כרגע בהפסקה כי הבן שלי מסרב ללכת אליה...) מרפאה בעיסוק ופסיכולוגית ילדים. אני ובעלי שוברים את הראש ומנסים לחשוב אם קרה משהו בתקופה בה הוא החל לגמגם וממש לא עולה בדעתנו כלום. אנו נותנים לו לסיים משפטים, וכמובן לא מדברים בשבילו ועושים כל מה שצריך על מנת שירגיש ביטחון ורגיעה העיקר לא לשדר לו מתח. הבן שלי הוא ילד שמח ואוהב מוסיקה ובעיקר לשיר, (הוא אמר שהוא רוצה להיות כוכב בפסטיגל שהוא יהיה גדול) יש לו המון ביטחון וכשהוא שר הוא כמעט לעולם לא מגמגם. הייתי רוצה לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לנו למצוא מטפל מומחה לגימגום, ואם את מכירה מישהו, (אין בעיה מבחינה כספית אנו מוכנים לשלם). תודה על ההקשבה ואשמח לעזרה מירב

לקריאה נוספת והעמקה

תאורך של בנך איננו מאפיין מגמגמים, הוא ניראה יותר כחוסר שתף התפתחותי, אשר במיקרים רבים קשור יותר ליכולתו להתארגן (כמן התארגניות הנדרשת לכל פעילות שהוא עושה, וכניראה בגינה מטופל אצל מרפא בעיסוק?). נשמע לי שהוא רבוי טיפולים (רב"ע, פסיכולוג? למה????) האם בגיל זה הוא אכן זקוק לכל כך הרבה טיפולים? קיראו את הפרק על חוסר שתף בדיבור באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il בביה"ח יש תוכנית להתערבות בגימגום בגיל הרך, וישנה גם דר' עזרתי בת"א, אך לדעתי בנכם צודק שלא מעוניין בטיפול כעת! גמגום אינו קשור ל"משהו" מסויים שקרה לילדך ולא כדאי להתפס למושג זה ולהאשמות, התיחסו לתופעה כאל אלרגיה המופיעה ונאלמת מבלי שיהיה ברור מה מקורה, ברור שזו הנטיה שלו ומקבל תגבור ממצבים בסביבתו, אשר לא תמיד יהיו ידועים לכם! תהנו ממנו וקבלו אותו כמו שהוא. רבים הזמרים אשר מגמגמים בדיבור ושרים בלי קושי!

25/06/2002 | 00:44 | מאת: ד.ש.ר

13/06/2002 | 00:18 | מאת: keren

שלום לך בעקבות אבחון של "ניצן" הומלץ לשלוח את בתי לבדיקה על מחשב הנקראת "רותם". האם ידוע לך מהי בדיקה זו ומה בדיוק היא כוללת? תודה מראש קרן

לקריאה נוספת והעמקה

לצערנ איני יודעת, תוכלי לבקש הסברים מהמפנה אותך אליהם ומהם, ישירות.