B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/05/2004 | 21:00 | מאת: טלי

שלום רב, אני מבינה כי B12 קיים בעוף, בשר בקר ובדגים. שאלתי הראשונה היא האם גם במוצרי בשר/עוף מעובדים למינהם קיים B12, והכוונה היא למשל לשניצלים מוכנים, המבורגרים, נקניקיות, נקניקים, שניצלונים (שהם חתוכים בצורות שונות ) וכיוצ"ב. שאלתי השנייה נוגעת לכמות התצרוכת המומלצת- אני כבת 30 , שומרת על משקל של כ- 48 ק"ג, גובהי 1.58 מ'. מהי הכמות המומלצת עבורי ליום, וכיצד ניתן לאמוד אותה לפי מוצרים שונים ? (נניח - אולי מספיק מוצר בשרי אחד ליומיים, בהנחה שאלה מקורות הויטמין העיקריים)? מהי הכמות המומלצת לילד בן 4 אשר אינו אוכל פירות ומעט ירקות ורוב תזונתו היא של פחמימות שונות, ובשר בתדירות של כ- 3-4 פעמים בשבוע. וכן, שאלה שלישית היא האם קיים B12 גם בירקות ופירות שונים ? תודה רבה.

09/05/2004 | 00:01 | מאת:

טלי שלום, מקורות לויטמין B12 במזון הם בעיקר ממוצרי בשר, עופות, דגים, ביצים ובכמות פחותה יותר מוצרי חלב( גם בשרים מעובדים יכילו B12). ההמלצות המקובלות לצריכת B12 לאשה בגילך הן 2.4 מיקרוגרם ליום. תכולת ויטמיןB12 במזון משתנה בין המוצרים השונים, על מנת לנסות ולהעריך את צריכת ויטמין B12 יש להתייעץ באופן פרטני עם דיאטנית. כמות ויטמין B12 המומלצת לילדים בגילאים שבין 4-8 הינה 1.2 מיקרוגרם ליום. בברכה, רונית ענבר

22/06/2004 | 17:09 | מאת: צבי אורלן

האם אין מקורות צמחיים לויטמין זה? ואם יש מהם ? האם אין הויטמין הזה מצוי בשמרי בירה? האם יש לך תוצאה של בדיקות מעבדה בשמרי בירה. האם ידוע לך ממה מפיקים את זריקות הויטמין הזה המצויות בבתי המרקחת?