בעייה במסתם המיטראלי
דיון מתוך פורום ניתוחי לב וחזה
אני כבן 50, ועוסק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית מספר פעמים בשבוע. לאחרונה, בבדיקה שגרתית באקו לב, התברר שהמסתם המיטרלי כמעט ואיננו מתפקד. בבדיקת צינטור, התברר שהלב מתפקד כהלכה, והלחצים הם כמו של לב בריא, אם כי אושרה הבעייה במסתם, ויש הרחבה קלה של החדר השמאלי. אני אדם בריא מאד, ואינני מרגיש שום בעייה כתוצאה מאי תפקוד המסתם, מה שכנראה מראה שהבעייה הייתה קיימת הרבה שנים (כבר בגיל צעיר העירו לי הרופאים שיש לי רשרוש בלב, אך מעולם לא חשבו לבדוק זאת לעומק). הרופאים אומרים שאין מנוס מהחלפה או תיקון של המסתם בשלב מסוים, עדיף כמה שיותר מהר. רציתי לדעת האם לדעתכם זה הכרחי, ומהו הטיפול שיגרום להפרעה מינימלית ביכולתי לתפקד בעתיד, בפרט ביכולת שלי להמשיך בפעילות ספורטיבית.
בכדי לדעת האם המסתם צריך התיחסות נהוג להתיחס לשתי קבוצות ממצאים בגדול: 1. סימפטומים 2. ממצאים אקו שיחה+ בדיקה+ ממצאי אקו אמורים לענות על השאלה האם צריך ניתוח ותיזמונו (מתי). הגישה כיום המקובלת לשלוח חולים מוקדם לניתוח תיקון בכדי למנוע המשך הדרדרות של התיפקוד הלב (הרחבה=מסימנים המבשרים הדרדרות). לגבי הטכניקה - מקובל שתיקון טוב, טוב מהחלפה בעיקר בגיל הצעיר ואם קצב הלב סדיר כי בכך מונעים תרופות מדללות דם מסוג קומדין בעיקר עם מדובר על מסתם מכני ואכן יש לעשות כל מאמץ הכדי לשמר ולתקן את המסתם אך תמיד חייבים לסייג ולזכור שקימת האפשרות שהתיקון אינו מושלם או שחיבים להחליף את המסתם - מה שצריך לעמוד אל מול העיניים - טובתו של החולה! מקווה שעזרתי - בהצלחה ד"ר ארז שרוני
תודה על התשובה. שאלה נוספת - האם לגבי תיקון קיימות מספר אפשרויות לביצוע ? ראיתי באתר התייחסות, למשל, לגישה זעיר פולשנית.
ד"ר שרוני עשה לי תיקון באוטלי ואני מרגיש ממש ממש מצוין אין לך שום חשש מהתיקון!!!המנתחים בכרוגית חזה בבילינסון הם מלאכים,מניסיון!!!