שיתוק בסרעפת לאחר ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

15/04/2008 | 01:01 | מאת: ליאור

אימי בת 46 עברה ניתוח לב שני להחלפת מסתם, את הניתוח הראשון היא עברה להחלפת מסתם מיטראלי, ושמו לה מסתם מלאכותי, אבל לא כאן השאלה. בשלושת החודשים האחרונים היא סובלת מקשיי נשימה, ולאחר בדיקה הוחלט לנתח אותה וכך נעשה ביום שלישי האחרון. מאז היא בטיפול נמרץ נשימתי, היא לא מקבלת מורפיום יותר, ומדי פעם היא מקבלת פרופופול (אם ככה מבטאים את החומר המרדים הזה..) ומחוברת למכונת הנשמה עם טובוס. היא לא מצליחה לנשום בכוחות עצמה, כבר פעמיים הורידו לה את הצינור וניסו את שאר המכשירים והיא לא יכולה להיות יותר מחמש דקות בלי הטובוס הזה!, הרופאים פסלו דלקת ריאות ובודקים כעת אם יש לה שיתוק מלא או חלקי בסרעפת. כמה שאלות: 1. יש לשיתוק מלא טיפול? 2. יש לשיתוק חלקי טיפול? 3. יש מצב שזה לא זה? 4. האם זה שכיח שלאחר ניתוח לב פתוח הסרעפת משתתקת? 5.ומה? אם יש בכלל כזה, זמן ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה
15/04/2008 | 22:45 | מאת: ד"ר יעל רפאלי

ליאור שלום שתוק סרעפת חלקי או מלא לאחר ניתוח לב פתוח הינו מצב מוכר הנובע עפ"ר מקרור של הלב בזמן הניתוח. השיתוק יכול לנבוע גם מהמטומה באזור העצב הסרעפתי וגם מפגיעה מכאנית בעצב בזמן הניתוח. תלות במנשם לאחר ניתוח לב יכולה להגרם עקב סיבות רבות וזאת בהחלט אחת האפשריות. לכן טוב עשו הרופאים המטפלים שהעלו זאת כאפשרות והחלו בודקים את תפקוד הסרעפת. רב מקרי השתוק לאחר ניתוחי הלב התאוששים בעצמם- כל אחד בקצב שלו וע"פ הספרות התאוששות מלאה מתרחשת עד כשנה לאחר הניתוח. במקרי שיתוק סרעפת הטיפול מכוון קודם כל להעלים כל מצב אחר התורם לאי ספיקה הנשימתית וכן לעזור לחולה בזמן נשימתו הספונטנית דרך צינור הנשמה (טובוס או טרכאוסטומיה) או דרך מסכה הנקראת BIPAP אותה שמים לסרוגין במשך היום או הלילה עד להתאוששות העצב. קיים גם טיפול ניתוחי שמטרתו להוריד את הסרעפת כלפי מטה לכוון הבטן וכך לצור שוב מקום לריאה לנשום. הטיפול הניתוחי מוצע ע"פ רב במקרי שתוק כרוני ורק לעיתים נדירות במצבים אקוטים לחולה מונשם לאחר ניתוח. אני מאחלת לכם התאוששות מהירה.

18/08/2008 | 11:16 | מאת: אורלי

אבי, בן 64 לאחר ניתוח מעקפים לפני כ - 10 שנים לפני כ - 3 שנים התגלתה אצלו מחלת ריאות קשה כיום אבי בטיפול נמרץ וזקוק להשתלה. ביום ה' האחרון בעודו בטיפול נמרץ נמסר כי יש לו שיתוק בסרעפת דו צידי לפי הבנתי במצב כזה לא ניתן לבצע השתלה האם תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי לאן שצריך, כיום אבי נזקק ברוב שעות היום להנשמה כאשר הוא מורדם. בנוסף חושבים להנשים אותו דרך הגרון באמצעות החדרת צינור

מנהל פורום ניתוחי לב וחזה