חזה אויר
דיון מתוך פורום ניתוחי לב וחזה
המדובר בבן 28 בריא לגמרי שבמהלך נסיעה הופיעו אצלו קוצר נשימה וחולשה. בצילום חזה התגלה כי יש לו חור בריאה וחזה אויר ולכן הוכנס לחדר הניתוחים לבצע ניקוז. כעת מצבו השתפר אך הרופא טוען כי יש צורך בניתוח לסגירת החור. אם אפשר לקבל הסבר על איך זה קרה (הרופא בביה"ח טוען שאי אפשר לדעת) ,מה המשמעות לגבי המשך החיים הנורמליים ואם הניתוח לסגירת החור הוא מסוכן .
ליאורה, לפני תשעה ימים עברתי את הניתוח על ידי צוות רופאי בלינסון. הניתוח הצליח והרגשתי שאני בידיים טובות לאורך כל התהליך. אני לא כל כך זוכר את מהלך הניתוח מכיוון שהוא בוצע בהרדמה מלאה :-) אבל אוכל לומר לך שהניתוח לא נחשב למסוכן, והצלקות שנשארות אינן מהותיות לדעתי. הניתוח עורך כ - 40 דקות (ובסה"כ כשעתיים-שלוש אם כוללים את הכנות הצוות). לאחר הניתוח נשארתי כשלושה-ארבעה ימים נוספים בבית החולים להחלמה. מבחינת חזרה לחיים - בששת השבועות הראשונים אסור לטוס. אני גם חושב שחל איסור מוחלט לצלול (במים :-)) לתמיד. חוץ מזה, לאחר ששת השבועות הללו, אפשר לחזור לפעילות רגילה. לסיום, שאלה - האם החזה אוויר של הבחור חל במהלך הטיסה עצמה? בהצלחה, ושיעבור מהר!
אני שמחה לשמוע שתודה לאל הבראת. לשאלתך -זה קרה בזמן נסיעה של כשעה ברכב פרטי. אני מאוד מודאגת באשר לסיבה שכך קורה לאדם בריא (לא מעשן) ומדוע ממתינים עם ניתוח לסגירת החור וכו'. במון שאלות שאין עליהן תשובות לצוות המטפל וכניראה חבל..כי ממש לא בבלינסון.
תודה. באשר לסיבה - לא יודעים מה הסיבה. מה שכן יודעים זה שקיימת קבוצת סיכון - צעירים, גבוהים, רזים ומעשנים. לקבוצה זו (בעיקר גברים) סיכוי גבוה יותר לקבל את הצרה הזו. מעיון באינטרנט שמתי לב שדווקא עישון לאו דווקא מהווה גורם חשוב כאן (אך מסוכן ביותר עבור מגוון רחב של מחלות אחרות). למה ממתינים? אני מניח שרוצים לראות אם החור יתאחה מעצמו. אם החור יתאחה לא יהיה צורך בניתוח.