רגישות לG6pd - בדיקה גנטית
דיון מתוך פורום המטולוגיה
היי לפני שנה גיליתי שיש לי מחסור בg6pd אך במשך 14 שנים אני אוכל כל שישי פול(יבש) קראתי וקראתי ואין משהו חד משמעי שאומר שאסור לאכול רק פול ירוק, ההמלצה היא להימנע משניהם עכשיו רציתי לדעת אם יש צורך בתנאי נוסף כדי שאני אפגע? יש בדיקה גנטית נוספת שאני נוספת לבדוק כדי לוודא?
ההמלצה לאנשים עם חסר בG6PD היא לא לאכול פול. אכילה של פול טרי יותר מסוכנת מפול מבושל והסיכון לתגובה עולה כאשר אוכלים כמות גדולה של פול. אבחנה של חסר בG6PD נעשית על ידי בדיקת פעילות האנזים בדם.
היי כן את זה הבנתי השאלה למה לא קרה לי כלום שאני אוכל כל יום שישי מנת פול יבש גדולה במשך 14 שנים. בנוסף לפול ירוק שאני אוכל מדי פעם. בגלל זה אני שואל האם צריך להתקיים עוד תנאי גנטי כדי שזה יהיה מסוכן?
היי תודה על התשובות שלך עשיתי בדיקת גם ויצא לי 0.5 בפעילות האנזים של g6pd שלפי הרופאה שלי זה כמעט הכי נמוך עדיין אני לא מבין איך אני חי? ללא הבת שלי שנולדה ואובחנה אני עדיין הייתי אוכל פול פעם בשבוע, אז מה יכולה להיות עוד הסיבה שלא סבלתי מזה? וכך גם סבי ז״ל שהיה אוכל פול ירוק וחום כמעט כל שבוע