רגישות לG6pd - בדיקה גנטית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/10/2018 | 13:21 | מאת: אסף

היי לפני שנה גיליתי שיש לי מחסור בg6pd אך במשך 14 שנים אני אוכל כל שישי פול(יבש)  קראתי וקראתי ואין משהו חד משמעי שאומר שאסור לאכול רק פול ירוק, ההמלצה היא להימנע משניהם עכשיו רציתי לדעת אם יש צורך בתנאי נוסף כדי שאני אפגע? יש בדיקה גנטית נוספת שאני נוספת לבדוק כדי לוודא?

לקריאה נוספת והעמקה

ההמלצה לאנשים עם חסר בG6PD היא לא לאכול פול. אכילה של פול טרי יותר מסוכנת מפול מבושל והסיכון לתגובה עולה כאשר אוכלים כמות גדולה של פול. אבחנה של חסר בG6PD נעשית על ידי בדיקת פעילות האנזים בדם.

08/10/2018 | 01:23 | מאת: אסף

היי כן את זה הבנתי השאלה למה לא קרה לי כלום שאני אוכל כל יום שישי מנת פול יבש גדולה במשך 14 שנים. בנוסף לפול ירוק שאני אוכל מדי פעם. בגלל זה אני שואל האם צריך להתקיים עוד תנאי גנטי כדי שזה יהיה מסוכן?

חסר ב G6PD מאובחןעל ידי בדיקה המעריכה את פעילות האנזים. אין צורך בבדיקה גנטית.

09/10/2018 | 00:18 | מאת: אסף

היי תודה על התשובות שלך עשיתי בדיקת גם ויצא לי 0.5 בפעילות האנזים של g6pd שלפי הרופאה שלי זה כמעט הכי נמוך עדיין אני לא מבין איך אני חי? ללא הבת שלי שנולדה ואובחנה אני עדיין הייתי אוכל פול פעם בשבוע, אז מה יכולה להיות עוד הסיבה שלא סבלתי מזה? וכך גם סבי ז״ל שהיה אוכל פול ירוק וחום כמעט כל שבוע

מנהל פורום המטולוגיה