נויטרופניה
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום אימי בת 57 מוצא טורקי(אין הסטוריה משפחתית) משנת 2007 חלה ירידה הדרגתית בלויקופציתים ובנויטרופילים . משנת 2011 הערכים פחות או יותר יציבים אך נמוכים(ללא תסמינים מלבד חולשה קלה) לויקוציטים 2.9 נויטרילים 1.0 לימפוציטים 1.4 טסיות 177000. בדיקת LAC חיובית. משטח דם עם נויטרניה ללא תאים אבנורמאליים , ללא ממצאים בשורה אדומה או טסיות התומכים ב MDS לאורך כל השנים רופאת המשפחה טענה שאין מה לדאוג וביצעה בדיקות דם כל כמה חודשים. לפני מספר חודשים אימי התפעלפה למספר שניות בעבודה..פנתה באופן יזום למיון. ביצעו צילום חזה והיות ובדיקות הדם היו נמוכות זמן רב לא הופנתה לבדיקות נוספות. רופאת המשפחה הפנתה אותה להמטולוגית למעקב. בוצע ct צוואר, חזה , בטן ואגן- הכל תקין. כעת הופנתה לביצוע בדיקת מח עצם(שאיבה , צביעה לברזל, ביופסיה ובדיקת כרומוזומים) שאלתי היא האם יש ממה לחשוש..יכול להיות שכל כך הרבה שנים יש נויטרופניה ועכשיו חלילה יתברר שמדובר בתהליך סרטני? האם העובדה שמדובר בתקופה ארוכה מעידה שלא מדובר בתהליך ממאיר חלילה? אני לחוץ מאוד ..אודה לתשובה.
בדרך כלל כאשר מספר הנויטרופילים נמוך אך יציב לאורך שנים ויתר ספירת הדם תקינה, הסיכוי לתהליך ממאיר הוא נמוך. יכול להיות שיש תהליך מיאלודיספלסטי בדרגה נמוכה בלבד. אני יכולה להניח כי בדיקת מח העצם נעשית ליתר בטחון.
תודה רבה על המענה במידה ויש תהליך מיאלודיפלסטי מוגבל/ נמוך..התהליך יכול להיות מוגבל לצמיתות ולחיות אורח חיים מלא או שבשלב כלשהו חייבת להיות החמרה וזהו בעצם רק חלק מהתהליך?