עזרה בסמינריון
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
שלום רב אני סטודנטית ללוגיסטיקה שנה שלישית כרגע אני כותבת את עבודת הסמינריון שלי בנושא רעב בארץ לשם כך אני צריכה נתונים על מזון הנדרש לילדים בגילאים השונים החל מינקות לפי מרכיבי מזון עם דוגמאות אילו סוגים של מזון יכולים לתת את המרכיבים הנדרשים בכדי שאוכל לתמחר סל מזון זה למשפחה בעלת הכנסות שונות כדי להוכיח באם יש/אין רעב בארץ אשמח לסיוע בנושא מכם כתוזנאים ,בעלי הידע בנושא - מה אדם צריך לאכול כדי לחיות ולהשאר בריא - אין צורך במותרות רק דברים בסיסיים. תודה מראש
לבנת שלום לגבי תזונת ילדים יש לפנות לפורום העוסק בתזונת ילדים. לגבי מבוגרים עקרונות התזונה הנכונה כוללים: 1. צריכה מספקת של פירות וירקות (5 ירקות שונים ביום + 2-3 פירות שונים ביום). 2. צריכה מספקת של פחמימות כמו לחם, פסטה, אורז וכדומה אולם עדיף שהם יהיו מדגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה ולא לחם אחיד, פסטה מחיטה מלאה ואורז מלא. 3. צריכה של כ- 5 מנות שמן ביום. 1 מנה = 1 כפית שמן זית או קנולה מכבישה קרה, 1 כף אבוקדו, 1 כף טחינה (עדיף משומשום מלא) או 5 שקדים /אגוזים לא קלויים. 4. ביצה 3-4 פעמים בשבוע. 5. מנה של חלבונים כמו בשר/עוף/דג/קיטניות. 6. כמות מספקת של סידן המתקבל בעיקר ממוצרי חלב, טחינה משומשום מלא וסרדינים. 7. שתייה מספקת (עדיפות למים). זה בגדול הכללים של תזונה נכונה. שימי לב שהרבה פעמים מדובר במזונות היקרים יותר (למשל לחם מלא לעומת לחם אחיד או שמן זית לעומת שמן תירס). כמובן שניתן לבנות תפריט מאוזן גם עם מזונות זולים יותר אולם הרבה פעמים הם גם אכותיים פחות. בהצלחה שרון