פרמידת המזון עומדת לעבור שינוי קיצוני - מורי פישר

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/01/2005 | 09:48 | מאת: אורנית רז

מרבית סוגח הדיאטות , מתבססות על פרמידת המזון. אם להתיחס לשוק האוכל הקיים היום בארץ : רובו עובר שינוי היום המגמה לעבור למוצרים נטולי שומן " כדוגמאת : מעדנים ( 0% , 1.5% ) , גבינות רזות . לחם קל. אוכל מהווה גורם מרכזי בחברה הישראלית , בעית ההשמנה אוכלת וצוברת תאוצה : ולכן חברות המזון השונות ולאור תחזיות ההשמנה החלו להוציא מוצרים בעלי אחוז שומן נמוך בניגוד הגמור לכך שדיאטות בעלות אחוז נמוך של שומן ( כדגומאת - מוצרי חלב) אינם טובות כאן המקום לציין שאני חולקת על דעתך, אני פונה אליך / אלייך בשאלה האם לאכול מוצרים בעלי אחוז גבוה של שומן ולמות מהתקף לב ?, במוצרים אלה יש אחוז גבוה של שומן שבהחלט לא תורמים לבריאות . אולי תן לי דוגמא משלך , לכך שאיש המערב מסתכן בדיאטה של אמריקאים . שומרי משקל לדומא מתבססים על פרמידת המזון. פרמידת המזון פתחה אב דרך להרבה דיאטות שנעשו ע"י אנשים ונכשלו.

17/01/2005 | 11:18 | מאת: מורי פישל

עובדה פשוטה היא שפירמידת המזון המקובלת רק גרמה להשמנה. כיום רופאים המתמצאים בתזונה, ורובם המכריע אינם כאלה, יודעים שהלב הטוב ביותר הוא זה שיוצא מעטיני הפרה והוא אורגני, ללא תוספות וללא דילול השומן. בריאות אינה עניין לחסרי האמצעים. מצער וזואת עובדה. אף אחד לא אמר שאחוז שומן גבוה, בעיקר חומצות שומן נחוצות, תגרומנה להתקף לב. זו בורות שיש גם בקרב רופאים.