סידן
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
אני נערה בת 19. אני יודעת שעד גיל 20 העצם יותר נבנת מאשר מתפוררת לכן חשוב מאוד לצרוך סידן כדי למנוע מחלות כמו אוסטיופורוזיס בגיל מבוגר יותר. אני חוששת שאינני צורכת מספיק סידן שאלתי היא מהי הכמות המומלצת לצריכת סידן בגילי?? איפה מצוי עוד סידן מלבד כרוב ומוצרי חלב? ושאלה נוספת: אם אני אוכלת מוצרי חלב בעלי אחוז שומן נמוך (כ 1%) האים אני חייבת באותו רגע לאכול משהו המכיל שומן (כדי שהסידן יספג) או שאני יכולה אחרי שעתיים לאכול משהו ועדיין הסידן יספג? תודה מראש!
הילה שלום בגילך מומלץ לצרוך כ- 1000 מ"ג סידן ביום. ההמלצה היא לחלק לאורך היום מזונות המכילים סידן. מזונות עשירים בסידן הם בראש ובראשונה מוצרי חלב כולל גבינות, יוגורטים, וחלב. אולם גם טחינה משומשום מלא, משמשים מיובשים (עדיף אורגניים) וירקות כמו ברוקולי וכרוב ניצנים מכילים כמות יפה של סידן. במידה ואינך צורכת מספיק סידן מומלץ לשקול תוספת של סידן בכדורים בהתייעצות עם דיאטנית או רופא. גם סידן ממקור שאינו עתיר שומן נספג. בהצלחה שרון