סידן ושומן
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
ע"פ הפירסומים האחרונים צריכה של 1200 מ"ג סידן ביום עוזרת לתהליך ההרזיה יש לי כמה שאלות: א) האם זה חשוב ליצרוך את הסידן בסמוך לארוחות שהן בעלות אחוז שומן גבוה יותר או שזה לא משנה כל עוד הצריכה היומית של הסידן מגיעה לכמות הממומלצת ללא קשר למתי ניצרך במשך היום?? ב) האם יש סכנה בצריכת כמות גדולה יותר של סידן ? - מעל 1200 מ"ג ביום למשל כ- 2000 מ"ג ביום ??? (במידה לוקחים תוספים של סידן אבל בדיעבד יתכן שכבר ניצרכה כמות מספיקה של סידן מהתזונה עצמה) ג) מה ההבדל בין סידן קרבונט לבין סידן ציטריט וכ"ו?? (נאמר לי שסידן קרבונט לא ניספג - האם זה נכון ואם כן למה ביכלל הוא קיים?)
ש שלום 1. מה שחשוב לגבי סידן הוא שהצריכה תהיה לפי ההמלצות ולאורך היום. לקיחה של כמות גדולה של סידן בבת אחת מקטינה את הספיגה בהשוואה לאותה כמות המחולקת על פני היום. 2. בעיקרון לאדם בריא אין סכנה בצריכה מוגברת של סידן היות ועודף סידן מופרש בשתן אולם עדיין לא מומלץ להגזים ובמידה ומקבלים מספיק סידן בתזונה עדיף להימנע מתוספות. 3. לגבי סידן ציטראט וסידן קרבונט הדעות חלוקות וכן המחקרים ישנן מחקרים המראים שספיגה של סידן ציראט טובה יותר ויש כאלו המראים שאין הבדל בספיגה ולכן עדיין אפשר לקנות סידן קרבונט. בברכה שרון
ש. , ספיגת הסידן במעיים היא תהליך מורכב. חלקו חודר למעיים ע"ע דיפוסיה (פעפוע)- זה קורה בעזרת חלבון מסוים, שעל יצורו משפיע ויטמין D . ויטמין זה, גם משפיע על יצור עוד ויטמין שקשור בהובלת הסידן. קליטת הסידן תלויה ב : - גיל - קליטתו פוחתת עם הגיל. - חומציות של תוכן המעיים - רב מלחי הסידן, יותר מסיסים בסביבה חומצית. - הימצאות ויטמין D במזון שאיתו אוכלים את מקור הסידן, כדוגמת סרדינים הנאכלים ביחד עם העצמות. לגבי תוסף הסידן, הוא חייב להכיל מגנזיום וויטמין D . צריך תוסף טבעי ויש לי המלצה לחברה אמינה שתוסף הסידן שלה, נקלט בצורה מקסימלית. עידית