ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/08/2004 | 13:38 | מאת: קרן

האם ירקות מאבדים מערכם התזונתי כאשר הם שוהים במקרר. ואם-כן, תוך כמה זמן? האם ירקות שמתחילים ל'התקמט' עדיין תורמים לבריאות?

18/08/2004 | 14:07 | מאת:

קרן שלום העיקרון ערכם התזונתי של הויטמינים נשמר במיטבו בתנאי קור ויובש כך שהמקרר הוא המקום האידאלי לשמור ירקות. אולם צריך לזכור שאחסון לפרק זמן ארוך עלול לפגוע בפעילות התקינה של ויטמינים מסוימים עקב פעולות המתרחשות בתוך הירק/הפרי. אי לכך לא מומלץ לאחסן לתקופה ארוכה. גם ירקות שמתחילים "להתקמט"מ יש להם ערך היות והם מכילים סיבים. בברכה שרון