חומרים משמרים בפירות יבשים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/08/2004 | 20:15 | מאת: יוסי

עד כמה מסוכנים חומרים משמרים בפירות יבשים כגון תאנים והאם שטיפה מורידה חלק מחומר משמר. האם יש יותר נזק מאשר תועלת באכילתם.

25/08/2004 | 14:24 | מאת:

יוסי שלום ישנן דרכים שונות לשמר פירות. למשל לפירות כמו משמש וצימוקים, שהצבע שלהם לאחר יבוש הוא כהה ולא דומה לצבע המקורי, מוסיפים זרחן לקבל צבע כתום או צבע בהיר. אם אתה מעוניין להמנע מחומרים אלו ניתן לקנות פירות יבשים אורגנים שצבעם פחות יפה ולפעמים טעמם פחות מתוק. לדעתי שטיפה אינה עוזרת היות והחומר נמצא בתוך הפרי. בנוסף הרבה פעמים מוסיפים המון סוכר ליבוש שגם הוא כידוע לא מומלץ בכמויות גדולות. בברכה שרון