בירה שחורה
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
לפי מה שאני יודע בירה שחורה נוצרת משעורה+סוכר, פרוכתוז ע"י תהליך התסיסה עי"י חיידקים(כנראה שמרים). במהלך התסיסה נוצרים ויטמינים מסוג B(לא בטוח איזה). התהליך דומה לתהליך במעי הדק. כלומר הבירה שחורה בריאה לאדם בכמויות נאותות(בטוח מאשר משקאות מוגזים כמו קולה). רציתי לדעת אם זה נכון? למה מדברים על זה כל כך מאט? בעיקרון אני יודע שאפשר להכין משקאות אלו בבית. אבל לצורך הכנתם צרכים להשתמש בשמנת שלא עברה פיסטור(שיש בה חיידקים שיוכולים לעכל סוכר+שעורה). לפי מה שקראתי מכינים את זה בצורה הבאה: 3 ליטר מים, 1 כוס סוכר, כף שמנת שלא עברה פיסטור, לחם שעורה יבש. מערבבים ב-3 ליטר מים 1 כוס סוכר+שמנת עד לתערובת הומוגנית אחרי זה מוסיפים לחם שעורה יבש. התערובת תוססת 3-4 ימים. רציתי לדעת במה אפשר להחליף שמנת(כי לא מצאתי שמנת לא מפוסטרת)? האם שמרים/יוגורטים יכולים לעזור? בעיקרון אפשר להכין גם על פירות, ירקות וכו' אבל עדיין לא הצלחתי לקבל משקה שנראה ומריח בצורה טובה. אם למישהו יש ניסיון אשמח לקבל הערה, מתכון.
דויד שלום, לצערי אין לי ניסיון בהכנת בירה ביתית. בירה שחורה עשוייה מלתת דגניים, מיים, סוכר,קרמל ועוד. בכוס בירה שחורה יש כ 80 קלוריות = 4 כפיות סוכר . יש להמעיט בשתיית משקה זה כמו בכל משקה אחר עם תכולת סוכר רבה על מנת לשמור על בריאות תקינה. בברכה, ציונה