ירקות מוקפאים ואנטיאוקסידנטים
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
מה קורה עם האנטיאוקסידנטים של ירקות מוקפאים? האם הם נהרסים לגמרי, או חלקית, עוד בזמן ההכנה להקפאה? איך משפיע עליהם תהליך הקירור? ואיך משפיע עליהם הבישול? קראתי שרצוי לבשלם ללא מים.
דפנה שלום, בישול ממושך של הירקות גורם לאיבוד חלקי של ויטמינים , במיוחד בישול במים. לכן מומלץ יותר לאדות או לצלות את הירקות לזמן קצר. מאידך , חשוב להוסיף ירקות טריים מכל הסוגים מידי יום ובכל ארוחה, על מנת לקבל את כל המרכיבים התזונתיים החשובים הנמצאים בירקות. ההקפאה אינה גורמת לאיבוד משמעותי של רכיבי מזון . בברכה ציונה