כאב נוראי בישבן ובגב בהריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום לכולם. אני נמצאת בשבוע ה - 26 להריוני הראשון. בימים האחרונים הרגשתי כאב בישבן הימני שהקרין גם לגב התחתון וגם לכיוון הרגל. ביום ששי האחרון "שוטטתי" לא מעט ברגל ובסןף היום גם שטפתי את הבית.... מיד בתום הנקיון "נתפס" לי הישבן כל-כך חזק עד שלא יכולתי לזוז לשום כיוון, כולל לשבת, לשכב ובטח לא להתכופף. הגעתי למצב שממש בכיתי מרוב כאבים. הכאב הנורא הזה לא עזב אותי עד היום בבוקר, שישנה הקלה קלה. אפילו לישון לא הצלחתי כי כל שינוי של תנוחה עלה לי בסבל נוראי. האם מישהי מכירה כאב כזה? אמרו לי שכנראה העוברית והרחם לוחצים על משהו שגורם לכאב הזה. אשמח לשמוע ממי שעברה חוויה דומה ויודעת את משמעותה. יום נעים.
גלי יקרה! לי היה בדיוק אותו הדבר!!! מה שהסבירו לי זה, שהרחם לוחץ על עמוד השדרה (כמו פריצת דיסק) ומשתק את העצבים ומקרין גם לרגל. בפריצת דיסק ניתן לטפל... אבל בגלל שזה נגרם בגל ההריון, למעשה אין מה לעשות. אצלי זה לא השתפר במשך כל ההריון, וזה הגיע למצב שבו 3 שבועו אחרונים של ההריון פשוט שכבתי בבית ובקושי יכולתי ללכת!! ילדתי בשבוע 34 לבסוף, והדבר היחידי שאני יכולה לומר לך שאולי יעודד אותך הוא שישר אחרי הלידה זה עובר כלא היה. את גם יכולה לקחת אופטלגין, זה מותר וזה עוזר לכאבים. יותר מזה אין כל כך מה לעשות., לצערי הרב.
לפעמים יש כאבי שרירים ממאמץ וגם מחוסר סידן. אני סובלת המון מהגב ותמיד נתפס לי הצד הימני של הישבן, דבר שמקשה עלי מאוד את השינה בלילות... אני מתעוררת כל פעם שאני זזה. אקומול, מנוחה, כרית בין הבירכיים ומריחת בין גיי עזרים יחסית גלי כתב/ה: > > שלום לכולם. > אני נמצאת בשבוע ה - 26 להריוני הראשון. > בימים האחרונים הרגשתי כאב בישבן הימני שהקרין גם לגב התחתון וגם > לכיוון הרגל. > ביום ששי האחרון "שוטטתי" לא מעט ברגל ובסןף היום גם שטפתי את > הבית.... > מיד בתום הנקיון "נתפס" לי הישבן כל-כך חזק עד שלא יכולתי לזוז > לשום כיוון, כולל לשבת, לשכב ובטח לא להתכופף. > הגעתי למצב שממש בכיתי מרוב כאבים. > הכאב הנורא הזה לא עזב אותי עד היום בבוקר, שישנה הקלה קלה. > אפילו לישון לא הצלחתי כי כל שינוי של תנוחה עלה לי בסבל נוראי. > האם מישהי מכירה כאב כזה? > אמרו לי שכנראה העוברית והרחם לוחצים על משהו שגורם לכאב הזה. > אשמח לשמוע ממי שעברה חוויה דומה ויודעת את משמעותה. > יום נעים. >
היי גלי, התופעה שאת מתארת מוכרת ונפוצה. היא נובעצ משינוי מרכז הכובד של הגוף. מה שצריך לעשות זה ללכת לפיזיטרפיסט או לחזק את שרירי הבטן באמצעות שני תרגילים שאני אפרט. תרגיל ראשון נקרא Pelvic Rock תנוחת מוצא - עמידה על ארבע, ידיים ישרות וגב ישר. רווח בין הרגליים. בזמן שאת שואפת אוויר הכניסי את הבטן ואת הטוסיק פנימה וקשתי את הגב. החזיקי כך מספר שניות והרפי. חזרי על התרגיל 10 פעמים 3 פעמים ביום. תרגיל שני תנוחת מוצא - שימי שמיכה על הרצפה, סמוך לקיר. שימי קרית צמוד לקיר. שבי כך שהטוסיק נמצא על הכרית והרגליים ישרות נתמכות בקיר. החזיקי כך לפחות במשך 15 דקות. חזרי על התרגיל פעמיים שלוש ביום. תרגישי טוב.
גלי, שלום. בלי קשר להריון אני מכירה את התחושה הכואבת שאת מדברת עליה. ייתכן שמדובר בכיווץ חזק של שרירים שאימצת בישבן ובגב באותו יום של שוטטות ונקיון הבית. חימום מקומי קל ע"י בקבוק מים חמים עטוף היטב במגבת (לא להניח על הבטן, רק על הישבן והגב) עשוי להועיל. תרגול קל גם הוא עשוי לעזור ולשם כך עלייך לבקש מהרופא שלך הפניה לפיזיותרפיה (הייתי שמחה לעזור לך יותר online אך יש צורך להדריך אותך פנים מול פנים מה לעשות כדי שתבצעי את התרגילים בצורה נכונה. זה בהחלט יכול לעזור. בהצלחה.