שק הריון ללא עובר- בעיה או שלב התחלתי בהריון?
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום רב, אני בעלת מחזור וסת לא סדיר, שבד``כ מגיע באיחור של עד שבוע. תאריך היום הראשון של הוסת האחרון שלי היה ב-17/1/05. היום ה-3/3/05. אני אחרי 4 בדיקות ביתיות להריון שכולן היו חיוביות. לפי כל המחשבונים באינטרנט ובספרות הרפואית, אני בשבוע 6-7 להריון, ובזמן זה ניתן לראות עובר באוטלרסאונד. ביקרתי בשבוע שעבר אצל רופא נשים (שאז כביכול אני בשבוע 5-6 לפי הספרות), שאיבחן את ההריון,אך אמר שאינו רואה כלל עובר אלא רק שק הריון, כיוון שהשלב מאוד התחלתי. הוא אמר לי להגיע בעוד 10 ימים לאולטרסאונד נוסף. מה המשמעות של צפיה באולטרסאונד בשק הריון בלבד (קטן מאוד לדברי הרופא) ללא עובר בשלב זה? האם זה אמור להיות כך? כיצד דברי הרופא מתיישבים עם זה שכל מחשבון לחישוב גיל הריון מצביע על שבוע 5 או 6? מה גיל ההריון המשוער במקרה זה? אודה מאוד על תשובתך, מורן
שלום מורן ! אני לא רופאה. יש שתי אפשרויות עיקריות : האחת - ביוץ מאוחר. זו אפשרות הגיונית מאד אצלך, אם המחזור אינו סדיר, ואז גיל ההריון צעיר יותר מהגיל המחושב. אם זה המצב, תוך שבועיים בערך יראו עובר, ולפי המדידה שלו יתנו לך "תאריך מחושב" של וסת אחרונה. האפשרות השניה פחות אופטימית : הביצית המופרית מתפתחת לשלושה חלקים : עובר, שק הריון ושיליה. עד כמה שזה נשמע מוזר, העובר אינו חלק הכרחי בהתחלה, ואם שני החלקים האחרים מתפתחים כראוי - ההריון ממשיך (רמות הבטא קצת נמוכות מהצפוי). בשבוע 8 בערך, כאשר אמור להופיע מחזור הדם העוברי (והדופק) ולקשור בין כל החלקים - הגוף "מגלה" שאין עובר, וההריון נפסק מעצמו. מצב כזה קורה כאשר הזרע או ביצית לא היו תקינים, ואין שום דרך לטפל בו - אין סיכוי לעובר בריא מהפריה כזו, וההריון תמיד יסתיים מעצמו. בכל מקרה, כרגע צריך פשוט לחכות. אם בבדיקה הבאה יראו עובר - תדעי מה גיל ההריון המחושב, ואם המצב יישאר כמו שהוא כרגע - ההריון ייפסק. אני מקווה איתך לתשובה תקינה, בבקשה תעדכני. בהצלחה !
שלום לך במקרה נכנסתי לפורום זה וקראתי את הודעתך, אין לי עדיין שום מושג בקשר להריון אך לגיסתי היה את אותה הבעיה בדיוק, ואף קצת יותר חמורה כי הרופאה אמרה לה שאין עובר וצריך לעשות הפלה, אולם לאחר התייעצות עם מומחה נוסף התגלה שגיל ההריון צעיר מאוד ועל כן נראה שאין עובר. והיום יש לה תינוק מתוק בן 3 חודשים. זה נשמע מאוד מפחיד ומלחיץ אבל תחשבי חיובי והכל יסתדר לטובה. מחזיקה לך אצבעות טלטל
לא יאומן יש לי אותה בעיה בידיוק, המחזור שלי לא סדיר ויש לי רק שק ללא עובר, (מחזור אחרון ב- 21/12/2004). הרופאת נשים שלי שלחה אותי עם הפנייה למיון, לאחר שלושה צילומי אולטרסאונד במיון עשיתי גם אולטרסאונד ושבוע הבא אני רוצה כמה שיותר מהר לגמור עם זה ולעשות הפלה. אני מתארת לעצמי ששבוע הבא שוב יעשו לי אולטרסאונד ואז יקבעו תור להפלה.
שלום לך ! ההבדל הוא שאת כבר בשבוע מתקדם יותר, ואם לא נוצר עובר עד עכשיו - אין הרבה סיכוי שזה עוד יקרה. יכול להיות שההפלה אצלך תתרחש לבד, בשלב הזה הגוף כבר מזהה שאין עובר ורמות ההורמונים צונחות. מציעה לך להכיר את הפורום הזה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=98 ומקווה שהתהליך יעבור בקלות עד כמה שניתן. בהצלחה !