דימום בהריון - והרבה הרבה דאגה..
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אני בהריון בשבוע 9. בימים האחרונים מצאתי כמה פעמים כתמים חומים על התחתונית. לא ממש דם אדום אלא יותר כמו הפרשה של סוף המחזור. בשני ההריונות הקודמים זה לא קרה לי וכמובן שזה מלחיץ. לצערי הרב ההריון הקודם שלי נגמר בהפלה (הראשון בלידה רגילה ומוצלחת) ואולי זה גורם לי להריון קצת יותר "חרדתי" הפעם. ביום שישי בערב, התחלתי להכנס לסטרס רציני והחלטתי ללכת למוקד הרפואי שם עשה לי הרופא אולטרא סאונד וגינלי והודיע לשמחתי שהכל כשורה. הרופא במוקד אמר לי שיש נשים רבות הסובלות מדימומים בהריון ובד"כ זה לא הפלה ולא בטיח. הבעיה שלא ניתן לדעת אם יש או אין בעיה בלי בדיקת US כל פעם. אז מה עכשיו? - בינתיים ההכתמה הקלה המשיכה גם היום. אז מעכשיו לרוץ ל-US כל יומיים? מה עושים? אוףף... כל כל בא לי הריון בריא ורגוע!
נעמה שלום ! המצב שתיארת מוכר לי. היה לי הריון אחד עם דימום רציני וכאבים שהסתיים בהפלה בשבוע 8 ולפני שהיה דופק עוברי, והיה לי הריון עם דימום קל כפי שתיארת בשליש הראשון שהסתיים בלידה מוצלחת. במקרים כאלו יש לעקוב אחר ההריון באולטראסאונד ולנוח. האם נצפה דופק ? תופעה של דימום בתחילת הריון שכיחה למדי. אני מאחלת הצלחה והמשך הריון תקין. תגלי אופטימיות ואמונה.
נעמה שלום, לא בטוח שהמיני דימומים הללו ימשיכו לכל אורך ההריון. אני מאמינה שאחרי שתעברי את השליש הראשון והכל יתנהל כשורה רמת החרדה תקטן, בעיקר אם היו לך כבר הריונות בריאים שהסתיימו בלידת תינוק בריא. הריון קל טלי קאופמן מדריכת הכנה ללידה
אני בשבוע ה8 להיריון,עליי לציין כי זה ההיריון הראשון שלי והיום הופיע לי דימום פעם ראשונה זה לא היה בשתן אלא רק בניגוב. השאלה מה עליי לעשות האם אני צריכה להילחץ מזה??