אכילת דגים בתקופת ההריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
לאחרונה פורסם מחקר שנערך בארה"ב בו נכתב שאכילת דגים יכולה לפגוע בעובר ולכן לא מומלץ לנשים בהריון לאכול דגים. בפורום שפירסמתם רשמתם שאכילת דגים היא חשובה מאד בגלל האומגה 3. מה אם כן נכון?
חשוב לאכול דגים, אך לא דגים שמקורם בים אשר בו הסיכוי לכספית בדג גבוה, כמו דג טונה. אפשר לאכול דגי ברכות, ודגי סלמון ובקלה. אומגה 3 הינה חומצת שומן החיונית להתפתחות המח והראייה בעובר וביילוד. במידה ואינך מעוניינת באכילת דגים מומלץ לצרוך תכשיר בשם "אומגין" שהוא אומגה 3 לנשים הרות. כל טוב, אורית, מדריכת הכנה ללידה, חיפה
גל שלום, כן, בהחלט חשוב לאכול דגים כיוון שהם מקור מצויין לאומגה 3. לא כדאי לאכול דגים נאים- כמו סושי וקרפצ'יו דג וכן מאכלי ים שאינם מבושלים כגון אויסטרים. לגבי כספית היא מצויה בחלק מהדגים (ככל שגודל הדג גדול יותר גופו יכיל יותר כספית). לכן , איכלי טונה מקופסא , אך הגבילי עצמך ללא יותר משתי קופסאות בשבוע- עדיף לרכוש טונה בשמן ו"לסחוט" את השמן היטב, אומרים שהשמן סופח את הכספית. הדגים המומלצים הם:דגים כמו סול, סלמון, הליבוט, בקלה, טונה וסרדינים, היכן יש אומגה 3 חוץ מדגים: שמן קנולה, אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים(אפשר לפזר על יוגורט או על סלט ירקות) וירקות ירוקים עליים. בתיאבון טלי קאופמן מדריכת הכנה ללידה קורסים פרטיים ובקבוצות 054-6377897 http://www.leida.co.il/talikaufman/