רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
גיל 51. גילו אצלי בתבחין רגישות ללקטוז למרות שאין לי כמעט תופעות לוואי. האם זה יכול לעבור?והאם צריך אחת לכמה זמן לבדוק שוב? אוכלת כמעט רק מוצרי חלב מכל הסוגים ובכמויות.ללא שום תרופות. האם זה יכול לעשות נזק??? המליצו לי על לקטזין . לקחתי כדור 1 לבני ארוחה חלבית. לא הבחנתי בשינוי. אבל גם לא ידוע לי מהו המינון המומלץ.ומה המינון המקסימלי המותר? האם נגרם לי נזק מאכילת מוצרי החלב?????
למה בכלל בדקת סבילות ללקטוז? בכל מקרה אם את לא סובלת מגזים כאב בטן או שלשול מחלב כנראה שיש לך עדיין מספיק אנזים שמפרק את החלב כך שתהני
1. כולנו נולדנו עם יכולת לספוג סוכר של החלב (אחרת לא היינו שורדים בגיל ינקות). מצד שני, אף אחד לא תכנן אותנו לינוק עד גיל 51. אי-סבילות ללקטוז נגרמת מדעיכה הדרגתית (עם הגיל) בפעילות של אנזים האחראי על ספיגת סוכר החלב (לקטוז) - שטבע מחשיב כמיותר בגיל הזה. מי שאינו סופג את הלקטוז במלואו במעי דק - הוא (הלקטוז) מגיע למעי גס. במעי גם יש חיידקי מעי - שמאוד אוהבים סוכרים... ומתסיסים אותם. התסיסה מייצרת שלשול וגזים. מדובר בבעיה "סביבתית" - ללא כל סיכון רפואי. אם את לא סובלת מתופעות האלה, אין כל צורך להמנע מחלב - גם אם הבדיקה - על הנייר - יצאה חיובית. אין גם צורך בלקטזין - חלש, יקר ומיותר. סיבות נוספות לבדיקה לצאת "לא תקינה" בחולה ללא אי-סבילות ללקטוז - ריבויי חיידקי מעי דק (עקב סוכרת, הדבקויות מעי דק בעקבות ניתוחי בטן, כו'). תראי את הבדיקה לגסטרואנטרולוג - הוא ידע להבדיל בין המצבים האלה.
הנה עשינו זאת שוב...