רגישות ללקטוז - האם מותר גבנ"צ ושוקולד חלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2013 | 15:31 | מאת: אברי

יש לי רגישות ללקטוז. גבינה לבנה וחלב אפילו אם הם דלי לקטוז, גורמים לי להפרעות בעיכול. רציתי לדעת אם מוצרים שהחלב בהם בטל בשישים או שהלקטוז בהם ברמה מאוד נמוכה עלולים לגרום לי להפרעות כמו המוצרים הנ"ל או שאפשר לצרוך אותם בלי לחשוש מריאקציה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אי סבילות ללקטוז מעידה על ירידה בכמות האנזים שמפרק את החלב - אבל עדיין יש פעילות אנזימתית מסויימת ולכן ניתן לצרוך לקטוז בכמות מינימלית ולא להתנזר לחלוטין- אפשר פשוט לנסות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול