בעיית קיבה והקשר לכאבים בחזה ?
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
בן 36, לא עוסק במיוחד בספורט, כ 10 ק"ג משקל עודף. לפני כ שנה וקצת עשיתי בדיקת מאמץ, נמצא תקין.לפני כ חצי שנה נמצא חיידק הליקובקטר - טופל באנטיביוטיקה ובבדיקת נשיפה שניה לא נמצא כלום . ממשיך לסבול מתופעות חמיצות,קשיי בליעה, לחץ במפתח לב אך לא מצרבות, קוצר נשימה .... הייתי אצל גסטרולוג, אמר שתופעות נובעות כנראה מלחץ ולא הפנה לבדיקה מסוימת. כמו כן לפני מס' חודשים 3-4 בוצא הולטר לב 24 שעות , התוצאות היו תקינות. עלי לציין שבהסטוריה משפחתית יש עבר להתקף לב. בעייתי היא : שאני סובל לעיתים לחץ בחזה באזור מפתח הלב, אך בעיקר כאבים בצד ימין של חזה שמאלי ( הצד שקרוב יותר למפתח הלב) , כאבי צוואר, לעיתים גב באזור שקרוב לשכמות, חמיציות וקוצר נשימה. אני מאוד מוטרד לגבי הכאבים באזור החזה + קוצר נשימה. דבר שבא והולך ויכול להמשך במשך היום ואז לעבור. הכאב לאורך החזה, נקודת התחלה כ 5-6 ס"מ ממפתח הלב ונמשך לאורך החזה. אני לא יודע אם לקשר זאת לבעיית קיבה או אולי קשור לבעיית לב לא ידועה. אשמח אם תוכל לעזור !.
אכן קשה לעתים להבדיל בין בעיות קיבה כגון רפלוקס למחלת לב. כדי לשלול מחלת לב רצוי בדרך כלל לבצע מבחן מאמץ ו/או מיפוי לב שעדיין לא ביצעת וכדי לשלול בעיית רפלוקס ניתן לבקש נסיון טיפולי בתרופות נוגדות חומציות ולבדוק אם הן מקלות על הסימפטומים. ד"ר גל
בן 36, לא עוסק במיוחד בספורט, כ 10 ק"ג משקל עודף. לפני כ שנה וקצת עשיתי בדיקת מאמץ, נמצא תקין.לפני כ חצי שנה נמצא חיידק הליקובקטר - טופל באנטיביוטיקה ובבדיקת נשיפה שניה לא נמצא כלום . ממשיך לסבול מתופעות חמיצות,קשיי בליעה, לחץ במפתח לב אך לא מצרבות, קוצר נשימה .... הייתי אצל גסטרולוג, אמר שתופעות נובעות כנראה מלחץ ולא הפנה לבדיקה מסוימת. כמו כן לפני מס' חודשים 3-4 בוצא הולטר לב 24 שעות , התוצאות היו תקינות. עלי לציין שבהסטוריה משפחתית יש עבר להתקף לב. בעייתי היא : שאני סובל לעיתים כאבים מתחת למפתח הלב, אך בעיקר כאבים בצד ימין של חזה שמאלי ( הצד שקרוב יותר למפתח הלב) , אני מאוד מוטרד לגבי הכאבים באזור החזה, דבר שבא והולך ויכול להמשך במשך היום ואז לעבור. הכאב לאורך החזה, נקודת התחלה כ 5-6 ס"מ ממפתח הלב ונמשך לאורך החזה. אני לא יודע אם לקשר זאת לבעיית קיבה או אולי קשור לבעיית לב לא ידועה.האם בחזה שמאל יש איבר הקשור לכיבה ויכול להיות שכאבים בחזה שמאל כתוצאה מהכיבה ?. רוצה להתחיל עם לוסק, על מנת לבדוק האם נובע מבעיות שקשורות לכיבה. האם אתה ממליץ ? האם לוסק עושה העיות עצירות ויציאה קשה ? , האם ממליץ על תרופה אחרת . אשמח אם תוכל לעזור !.