פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

אני בת 14 וכבר תקופה לא מעטה (בערך חצי שנה) אני סובלת מיציאות קשות תוך שזה עולה לי במאמץ רב, כאב ואף בדימום של פי הטבעת. אני מעט חוששת במקרה שאני אצטרך להיבדק כי אני מאד מתביישת ולא אסכים שיבדקו אותי במידה וזה מצריך הורדה של הבגדים התחתונים. לא סיפרתי להוריי ואני די מודאגת, כי אני לא יודעת אם זה יעבור מתי שהוא, ואם זה לא גרם נזק בתקופה הארוכה שזה כבר קיים אצלי.

לא כדאי להתבייש אם את סובלת, נסי לרכך את הצואה עם שתיה מרובה, תוספת סיבים ופעילות גופנית, אם לא יחול שיפור אפשר לנסות תכשירים טבעיים אחרים. הפרוקטולוג בקופת החולים שלך ישמח לקבלך ליעוץ במידה ולא יחול שיפור.

25/05/2007 | 19:49 | מאת: רונן

שלום ד"ר, אני נמצא כרגע בהודו ולוקח דוקסילין 100 מ"ג על בסיס יומי למניעת מלריה. אני לוקח את הכדור כבר כחמישה שבועות וביומיים האחרונים יש לי כאבים בבית החזה התחתון שעולים למעלה לכיוון הגרון. הכאב עושה תחושה של "משהו שורף" ושל צרבת. זה קורה בעיקר כשאני נושם במאמץ או לאחר האוכל. יש סיכוי שזו דלקת בוושט כתוצאה מהכדור? אציין שהכאב החל בערך בבוקר שאחרי שעשיתי "שטות".לקחתי כשעה לאחר נטילת דוקסילין סיליאן ג'ל עקב צרבת חזקה(שהייתה עוד לפני נטילת הכדור)וגיליתי שאסור לקחת את הכדור שעתיים אחרי. יש סיכוי שזה קשור בזה? יש סיכוי שזו דלקת בוושט? ונאמר שזו דלקת בוושט יש מה לעשות עם זה?כדאי ללכת לרופא/לבית חולים או שזה דבר שעובר לבד? אציין שחוץ מזה אני מרגיש טוב,אין לי בעיות אחרות כמו חום או מחלות ידועות. אודה לתשובתך. רונן.

בהחלט שאפשרי שדוקסילין גרם לנזק לרירית הושט, אפשר לנסות להפסיקו לשבועולהתחיל במקביל תכשיר שמעכב הפרשת חומצה מהקיבה - שאל על תכשיר מסוג אומפרזול.

מזה שנתיים אני סובל מכאבים באיזור הקיבה ומתלווה להם גרפסים חזקים ומדובר בעשרות ביום דבר הגורם לחוסר נעימות וכאב. עברתי בדיקות לב צילומים גסטרוסקופיה צילום חזה צילום ושת וקיבה ואין ממצא מיוחד אני מבקש לדעת למי ניתן לפנות להמשך בדיקות . יש לציין שאני עובד בלחץ ולא רגוע והתזונה שלי היא לא מסודרת .

יש לבדוק נוכחות הליקובקטר ולנסות קורס טיפולי במעכבי הפרשת חומצה, היוועץ בהקשר זה, במידה ואין שיפור יש לנסות תכשיר נוגד חרדה

25/05/2007 | 14:07 | מאת: עירית

שלום לד"ר, במטרה להקל על תופעות הגסרופראזיס שיש לי ("שיתוק קיבה"), הוחלט לנסות הזרקת בוטוקס לשריר הפילוריס שבין הקיבה למעי. ברצוני לדעת האם מלבד הסיכון הידוע שיש בתהליך גסטרוסקופיה, יש גם סיכון שהבוטליום יעבור לדם ויגרום לנזק כלשהו ? תודה רבה מראש, עירית

לא ידוע לי על מקרים שכאלו.

25/05/2007 | 14:00 | מאת: מתן

אני סובל מטחורים מזה כמה ימים.מרופא המשפחה קבלתי נרות רקטוצורין ומשחת פרוקטוגליבנול שעזרו לי והקלו לטחר יומיים ואז הפסקתי ושלשום שוב חזרו כאבי תופת מטחורים.כאבים שממש מקשים עלי לשבת או כל תנוחה של שינה על הגב...הרופא המליץ לחזור לנרות ולמשחה ולקחת כדור נגד כאבים (יש לי נקסין,נרוסין ונורופן בבית מה מומלץ יותר?) לפי הצורך.תוך כמה זמן זה אמור לעבור ע"י המשחה והנרות והאם רצוי לטפל באופן רציני יותר בבעיית הטחורים שחוזרת אבל לא לעיתים קרובות מידי אך כזה בא זה מלווה בדימום וכאבים עזים.

כדאי להיוועץ בפרוקטולוג, רופא ממומחה בתחום, הרושם שלי שרצוי להתמיד בטיפול השמרני עד כמה שניתן ולא להינתח בכל מחיר.

25/05/2007 | 13:47 | מאת: מיכאל

מזה מספר חודשים שצבע הצואה 'הרגיל' (חום בהיר עד צהבהב) השתנה לחום כהה, לפעמים כהה מאוד. אין ממצאים או שינויים נוספים. האם יש מקום לאיזו דאגה?

מאד לא מכוון במידה ואין גוון שחור מבריק וריח רע - תומך בדמם ומחייב בירור. האם שינית תזונה או החלט ליטול תכשיר רפואי או לא רפואי חדש? אפשר גם לבדוק ספירת דם ואם יש אנמיה כדאי לפנות לבירור.

היי. כבר זמן מה שאני חווה את תפועות לוואי קבועות של בחילות , שיהוקים , תחושות של גרפסים הממאנים לצאת , האם ישנה דיאגנוזה בסיסית רק עפ"י תסמינים כאלו ?

מאד קשה על סמך שלושת אלו להעריך נכון את האבחנה, אין תלונות אילו ספיציפיות.

25/05/2007 | 08:48 | מאת: לירון

שלום רב, אני בת 30. עשיתי בדיקות דם שנשלחתי ע"י גסטרו היה חשד לברזל נמוך אבל הוא יצא 166 והפריטין 23 האם זה נחשב בסדר? מה שכן יצא מוזר, ומאד אשמח לייעוצץ, אם זה אכן מוזר זה שני הערכים הבאים: Neutrophils 37.4 (גבול תחתון 40) Lymphocytes 48.6 (גבול עליון 44) מה זה אומר? האם זו סיבה לעשות בדיקת קולונסקופיה? תודה

את מתארת מחסור בברזל שפוגע בשלב ראשוני ב"מחסן" שזה הפריטין ולא ברמת הברזל, לגבי הצורך בקולונוסקופיה אני מציע להיוועץ בגסטרואנטרולוג, בשיחה עימו אפשר להחליט האם יש לך סימנים בבחינת "אור אדום" המחייב בדיקה חודרנית ואיזו בדיקה אנדוסקופית להעדיף/ לבחור.

25/05/2007 | 04:36 | מאת: אנה

שלום קראתי היכנשהו שיתכן שלאנשים הסובלים מעצירות ישנה צואה ששוכבת זמן רב בבטן (חודשים?) וכשהם נוטלים משלשלים זה גורם ליציאות מימייות מסביב לצואה המוקשה. אמי סובלת מעצירויות שנים רבות (בת 80). נטלה במשך שנים כדורי לקסעדין וכו'. לאחרונה עברה לאבילק, והיציאות שלה בעבר והיום - מימיות מאוד, פשוט מים חומים. היא סובלת מכאבי בטן עזים בשנה האחרונה ובבדיקות ההדימיה של הסיטי והאולטראסאונד אין ממצאים. האם ייתכן שיש לה צואה קשה במעיים? ואיןם ניתן לשלול זאת או לוודא שהכל התרוקן? אגב גם יש לה תחושה של אי התרוקנות בסוף שהייה בשירותים. שאלה נוספת - איך שוללים טפיל במעיים, והאם ציפרוגיס היא אנטיביוטיקה שטובה למרבית החיידקים? תודה אנה.

בדיקת קולונוסקופיה מדגימה את מה שיש במעי הגס, ניתן להחליף את המשלשל החזק שהיא נוטלת בפגלקס שזה מרכך צואה. ציפרוגיס מטפלת במירב החיידקים במעי אך לא בכולם ולא בפרזיטים.

25/05/2007 | 03:52 | מאת: אדי

שלום סבתי הושפזה בבית החולים הדסה ה'צ ביגלל כאבי בטן. ביגלל הכאבים סבתי עברה מ'ס בדיקות שהם: 1.ct בטן עליונה עם חומר ניגוד:ובתוצאות היו כאלו שיש לסבתי גידול ללא גרורות אך למחרת היגיע רנגינולוגית והיסתקלה שוב על הבדירה ואמרה שזה נירא כמו חור. 2.אנדוסקופיה: במאלך הבדירה הרופה היפסיק את הבדיקה ביגלל איזה שהוא גידול שחסם את מעבר המחשיר ולכן נילקח ביופסיה מהמקום. התשובות של הביופסיה מראות על דלקת חרונית. השאלה שלי היא כזות: 1. האים דלקת ניראת כמו גידול?? 2. הם יכול להיות מצב שיש דלרת ומיתחתה יש גידול (כאילו על הגידול יש דלקת)?? 3. במיחתב שיחרור רשום שהאבחנה הרפואית שלה היא זו: א. malig neopl stomaoh ב. epigastric distress מה משמעות המונחים הללו??

לגבי שתי השאלות הראשונות - בהחלט שכן, אתה מתאר מצב שיש תהליך גידולי החוסם את הקיבה והגורם לכאב / distress ולפיכך יש לחזור וליטול ביופסיות מהגוש שמתואר בבדיקת האנדוסקופיה.

24/05/2007 | 20:27 | מאת: אבי

שלום אני בן 39, לא שמן במיוחד, לא מעשן ולא שותה. מידי פעם יש לי התקפי שיעול (ללא ליחה) ולא שיעול של מחלה, מאין שיעול כפוי שמתלווה אליו גם בחילה לפעמים, דמעת ונמשך על פי רב כ-15-30 דקות. הרבה מהפעמים הנ"ל קורה לי בשירותים או מחייב כניסה לשירותים (אך יתכן כי אין קשר). שאלתי - האם יתכו וזו אלרגיה ? או למאכל כלשהו ? אישתי טוענת שהיא שמה לה שזה קורה לי לאחר אכילת שוקולד בכל צורה (אכן שמתי לב כי לרוב הדבר קורה לאחר אכילת שוקולד אך גם אני זוכר מיקרים שאכלתי שוקולד ללא תופעות דומות. הדבר חוזר אחת למס' שבועות או חודשים ואני זוכר כאלה מיקרים גם לפני כ-3-4 שנים. מה לדעתך יכולה להיות התופעה ומה לחפש ולבקש ? לאחרונה גם יש לי עייפות ואני מתעייף בנקל, עייפות של גפיים עליונות ןתחתונות, הרבה פעמים עם דמעת ותחושת צריבה של העיניים כאילו לא ישנתי הרבה זמן, מצמוץ גורם לדמעת שאני צריך לנגב בממחטה או נייר. האם יש קשר בין התופעות ? האם תופעה זו יכולה להגרם גם היא מאלרגיה כלשהיא ? תודה על כל יעוץ והכוונה לגבי שאלותיי. אגב: לפני כ-4-5 חודשים ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות, שיצאו בסדר וגם זאת על רקע של עייפות רבה, הרופא טוען שלא ניתן לאבחן עייפות מבדיקות דם וככל הנראה מדובר משינה לא מסודרת, טרדות היום ושאנסה לעשות הרבה ספורט כדי לשפר את ההרגשה. דעתך !? תודה שוב (לפני שנים מצאו אצלי חיידק הליקובקטר שחוסל עם טיפול משולש - היתכן כי החיידק חזר ויכול לגרום לתופעות כאלה ?)

ייתכן והתופעה קשורה לשוקולד שמרפה את הסוגר בין הושט לקיבה, מגביר חשיפת הושט לחומצה (לגבי הדמעת אין קשר ברור) אין פשוט יותר מהמנעות מהשוקולד. הליקובקטר יכול עדיין להיות חי וקיים וכדאי לודא הכחדתו ע"י תבחין נשיפה.

29/05/2007 | 01:18 | מאת: gititd

שלום רב! עשיתי בדיקת helico בנשיפה וקיבלתי תוצאה 22.83 . אפשר לדעת מה המשמעות? תודה

24/05/2007 | 19:42 | מאת: גל

שלום רב . האם ניתן לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה במרכזים הרפואיים הפרטיים. האם קיום קוצב לב יכול למנוע את ביצוע הבדיקה.

בהחלט שכן במידה ומדובר במרכז רפואי עם מחלקת הרדמה וטיפול נמרץ. כדאי להיוועץ בקרדיולוג המטפל ולבחור מרכז מתאים אם הוא מאשר זאת.

24/05/2007 | 19:14 | מאת: אנה

סבתא שלי, בת 82 עברה לפני שבוע כריתת כיס מרה. יומיים אחרי שחזרה הביתה עלה חום גופה והיא חזרה לביה"ח. בביה"ח גילו אצלה דלקת קלה בריאות (תוצאה של הרדמה), ובנוסף ערכים גבוהים מהנורמה של פוספטים בדם. ערכים עלה עולים כל יום. מה משמעות של ערכים גבוהים של פוספטים בדם? מה הסיכון בכך? האם זה קשור לכריתת כיס המרה? ד"ר, תודה מראש על תשובתך.

ייתכן שמקור ההפרעה היא בדלקת הריאות בלבד, במידה ויש חום/הפרעה בעוד אנזימי כבד ובבילירובין יש לשלול חסימה של דרכי המרה ע"י בדיקת סונר בטן.

24/05/2007 | 17:41 | מאת: מור

מה ניתן לעשות אם אני צריכה לעשות קולונוסקופיה ואינני מסוגלת לשתות את החומר המרוקן ? האם אפשר להיות בצום יותר ימים? או שמא מספיק לשתות כדורים מסויימים .... אינני מסוגלת לשתות זאת והבדיקה שלי נכשלה כבר פעמיים עקב כך ...

אפשר לנסות ליטול פרמין כחצי שעה לפני לגימת המרוקן, ניתן "לעדן" טעמו עם ספרייט, ניתן להדיר המרוקן דרך זונדה באישפוז...לא חסרות דרכים.

24/05/2007 | 16:04 | מאת: יעל

שלום, לפני כשבועיים התחלתי להרגיש כאבי קיבה קלים וגם הרגשה של כובד. גם כשאני רעבה יש תחושה של כאב קל. זה קרה לי גם לפני יותר מעשר שנים (אני בת 32) אז לקחתי גסטרו שבועיים וזה עבר. גם עכשיו התחלתי לקחת "גסטרו" ונראה לי שהמצב משתפר. אני נרתעת מאוד מבדיקות חודרניות, האם בכל זאת כדאי לבצע גסטרוסקופיה? האם יש בדיקות פחות חודרניות שאפשר לבצע בשלב ראשון? האם הכאבים יכולים ליהגרם על רקע נפשי (חרדות מתמשכות, לחץ)? תודה.

בקשי תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי - בדיקה רוטינית בקופ"ח.

24/05/2007 | 15:41 | מאת: אמין

שלום לך דוקטור. לפני כחודשיים לאחר כמויות רבות של גזים שיצאו כמובן דרך פי הטבעת, שגרמו לי מבוכה גדולה בעבודה ובכלל, עשיתי בדיקות והתברר: הילבוקטר ביילורי, ופרזיטים במעיים. נטלתי תרופה משולשת(קארין, אומפרדקס ומיקסופין). אך הבעיה (כמויות גדולות מדי של גזים) נשארה. הרופא המליץ לי על "אינצפלמייד" ושתיית רוויון, אך גם לא עזר. רופא אחר המליץ לי על חיידקים פרוביוטיים, אך גם לא עזר... נמנעתי מלאכול מ"המצליבים" ומשתיית קפה, עוגיות וכו', אך גם לא עזר.. אחר כך, השתמשתי בקארבופלור, נורית וכל סוגי הפחם, אך גם לא עזר, ונשארתי עם כמויות גדולות של גזים(לא נפיחות), אלא פשוט גזים חמים שבגללן חודשיים לא הלכתי לעבודה, למרות שהשתדלתי ללכת לעבודה אך האנשים נחנקו עד מוות. מה לעשות?????? נמאס לי כבר!!!!!! ניסיתי גם אקס גזים(תרופה חדשה), אך גם לא עזר...!!1

יש לנסות ולהיוועץ בדיטאנית, לבדוק אי סבילות לחלב ולמזונות אחרים תוך אלימינציה מסודרת, כדאי לנסות.

24/05/2007 | 15:31 | מאת: רונית

לד"ר גל שלום רב אני בת 38 לקחתי בעבר במשך שנה אומפרדקס להפחתת חומציות וזה עזר לי הפסקתי למשך 8 חודשים את הטיפול ועכשיו זה חזר לי שוב האומפרדקס לא עוזר לי ישר וגם בהתחלה שלקחתי בפעם הראשונה הרופא אמרה לי שצריך לחכות חודש וחצי עד שזה פועל וככה באמת זה היה הרגשתי הקלה מלאה רק אחרי חודש וחצי טיפול של האומפרדקס האם עכשיו אני גם צריכה לחכות חודש וחצי עד שאני ארגיש ממש טוב? או שעדיף להחליף את הכדורים ? קשה לי לבלוע כדורים גדולים אז את הלנטון אני לא יכולה לקחת ויש את האפשרות של הקונטרלוק האם זה אותו חומר פעיל כמו באומפרדקס או שזה כדור אחר לגמרי ? מה אתה מציע לי לעשות? תודה

25/05/2007 | 22:36 | מאת: ד"ר אייל גל

כנראה שאת צריכה טיפול לאורך זמן ולא כדאי להפסיק כל פעם את הטיפול. ברגע שנוצרת דלקת בוושט לוקח זמן עד להשפעת הטיפול, לגבי סוג הכדור הם בעלי השפעה דומה אם כי יכולים להיות שינויים אינדיבידואליים בהשפעה בין אדם לאדם. ד"ר גל

24/05/2007 | 14:39 | מאת: אלכס

אני באמצע טיפול של חיידק וגם פתאום היה אצלי קילקול קיבה שביום ראשון היה לי שילשול וחום ואחרי זה חום ירד. עכשיו אני עדיין מרגיש בחילות וגם לפעמים כאבי בטן לא חזקים. 1) אם טיפול בחיידק מעקב החלמה מקילקול קיבה 2) אם זה בסדר שעדיין יש לי בחילות 3) כמה זמן אחרי טיפול צריך לעשות בדיקת נשיפה

25/05/2007 | 22:37 | מאת: ד"ר אייל גל

בחילות ושלשול יכולים להגרם גם ע"י הטיפול האנטיביוטי עצמו. יש להמתין כחודש מסיום הטיפול לבדיקה חוזרת. ד"ר גל

24/05/2007 | 11:56 | מאת: ל

לפני כשבועיים חשתי כאבי בטן עזים ברום הבטן וכמו כן בחילות צרבות ו-CRP היה 51 והיו גם המון שלשולים (5-6 פעמים ביום) כעבור מספר ימים החלו כאבים חריפים באזור הטבור לא הצלחתי לישון ולאכול ולאחר שפניתי למרפאה ונשלחתי למיון. התאשפזתי למשך שבוע ובמהלכו גילו שיש לי אי ספיגה של ברזל וכמו כן והCRP ירד ל5 בבדיקת שיקוף מעי שעשיתי עלה חשש שמא ישנה היצרות באחת הלולאות האילאליות המקורבות. ועקב זאת עשו לי בדיקת קולונוסקופיה -פעם שנייה שאני עושה את הבדיקה הזו בפעם הראשונה היא נפסקה עקב אי שקט וכך היה גם הפעם הצליחו להגיע רק לגובה 50 ס"מ במעי הגס חשוב לי לציין שיש לי גם ירידה משמעותית בתיאבון וכבר ירדתי בערך 6 ק"ג במהלך השבועיים הללו (בעיקר מהימים בהם היו שלשולים) האם תוכל לעזור ולהסביר לי מה זאת ההיצרות הזאת וממה כל זה נגרם ? *השתחחרתי מבית החולים ביום שני וביום ראשון הקרוב אני עושה CT מעיים הגסטרולוג שערך לי את הבדיקה שאל אותי אם יש לי חשש למחלת קרוהן ואמרתי שאין לי מושג מה זה כשחזרתי הבייתה בדקתי מה זה וראיתי שאכן המון תסמינים של המחלה מופיעים גם אצלי מלבד חום (שאין לי אף פעם יותר מ37) וכמו השלשולים נפסקו.

25/05/2007 | 22:31 | מאת: ד"ר אייל גל

אכן החשד הראשוני במידה ולא מדובר במחלה זיהומית הוא למחלת קרוה'ן שהיא דלקת של המעי מסיבה לא ברורה. CT מעי דק או בדיקת קפסולה יכולים לאשר את האבחנה הזו או לשלול אותה. ד"ר גל

24/05/2007 | 11:55 | מאת: דוד

שלום אני (גיל 25) סובל מטחורים, יש לי דימום קל ובדיקה פנימית אישרה שזו הבעיה. העניין הוא שאין לי זמן. אני שואל האם כ"כ חשוב לטפל בזה, וא"כ האם יש ענין למהר. עם הכאב וכו' אני די מסתדר. אודה לכם על כל התיחסות.

25/05/2007 | 22:29 | מאת: ד"ר אייל גל

יש צורך לטפל בטחורים רק אם הם כואבים או מדממים בתכיפות, לרב ניתן לטפל שמרנית ע"י משחות וריכוך היציאות, המנעות משימוש בנייר טואלט וכו'. ד"ר גל

24/05/2007 | 07:44 | מאת: לירון

שלום רב, האם פריטין 23 נחשב נמוך? סביר? תודה

25/05/2007 | 22:26 | מאת: ד"ר אייל גל

זה בגבול הנמוך של הנורמה. ד"ר גל

24/05/2007 | 07:09 | מאת: ליאה

שלום, אני בת 24, לא בהריון, וסובלת, במיוחד לאחרונה, מבחילות בוקר בשעות הבוקר המוקדמות (כאשר אני קמה ממש מוקדם כמו 05:00). הבחילות קשות ומקשות עלי לתפקד, כמו כן אני חשה חולשה וקור. ממה זה נובע? ומה אפשר לעשות כדי למנוע/ להקל בנושא? תודה.

24/05/2007 | 19:27 | מאת: למה עונים רק לחלק?!

24/05/2007 | 22:20 | מאת: לליאה

.

25/05/2007 | 22:25 | מאת: ד"ר אייל גל

בחילות יכולות לנבוע מסיבות שונות ולא רק על רקע בעיה של מערכת העיכול. פרט להריון גם גלולות נגד הריון יכולות לגרום להריון, תרופות אחרות ומצבי מחלה שונים. אם הבעיה מתמשכת יש לגשת לרופא ולבצע בדיקות כלליות וכן ניתן לקבל תרופות להקלה. ד"ר גל

24/05/2007 | 06:59 | מאת: שאלה

ראשית תודה רבה על המענה המושקע לאורך זמן. שנית, ציינת בתשובה לשאולה בדף אחר על כך שאם בדיקת דם של הליקובקטר פילורי יוצאת שלילת משמע הכוונה שאין חידק. אז אם זו בדיקהפשוטה למה אנשים עושים תבחין נשיפה או לגסטרו'? אני רוצה לדעת בוודאות שאין לי רק בהסתמך על בדיקת הדם. אגב, אפשר לנסות להימנע ממאכלי חלב למשך 3 ימים - ובאם תסמיני הכאב והגזים ייעלמו - אפשא להסיק שאני רגישה ללקטוז או ששלושה ימים לא מספיקים? תודה ויום טוב!

24/05/2007 | 12:31 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת דם שלילית לנוגדני הליקובקטר מראה על סיכון נמוך לזיהום בחיידק אך אינה שוללת אותו לחלוטין (הרגישות נעה סביב 70%). מסיבה זו בשנים האחרונות נוטים לסמוך יותר על תבחיני הנשיפה. הפסקת מוצרי חלב ל 3 ימים אינה מספקת כדי לשלול אי סבילות ללקטוז ורצוי להפסיק לשבועיים. ד"ר גל

24/05/2007 | 06:56 | מאת: דלית

שלום לבת משפחה מבוגרת שלי ביצעו הזרקת בוטוקס לושט לשם הרחבה + בדיקת גסטרוסקופיה בשל דיווח על רעב תמידי, צרבות וכאבים בקיבה. בסוף הבדיקה נמסר לנו שהכל נמצא תקין. עברו מס' ימים וכנראה שהבוטוקס לא הועיל, עדיין יש היצרות של הושט וקושי בבליעה. שאלותיי הן: 1. זה אומר שהבוטוקס לא מתאים לה או שספציפית הפרוצדורה לא צלחה ויש מקום לנסות שנית? 2. חשבתי שאמורים לקחת גם ביופסיה או תרבית מהקיבה - כפי שעשו לי בעבר עם תלונות דומות של רעב וכו'- ונאמר לי מהמעבדה שלא נלקח. זה ייתכן? מה האינדיקציה ללקיחת תרבית, או שחיבים לקחת בכל מקרה? 3. יש אפשרות בלצע הזרקת בוטוקס חוזרת חרי מס' שבועות שוב? 4. אני אודה על ציון האיברים שנבדקים בגסטרוסקופיה (קיבה, ושט, תרסריון אני יודעת, האם גם לבלב ומעי דק?) 5. בנוגע לבעיה אחרת שלה - כאבים חזקים במעיים. רופא הגסטרו אומר שבשל גילה הוא לא ממליץ על קולנוסקופיה וש"כאבי בטן יכולים להיגרם מהרבה סיבות". סי טי בטן וא.סאונד תקינים לחלוטין. אבל היא סובלת כאבי תופת בזמן אוכל לאחר אכול ברעב... לאחר שירותים לפני... ניסתה פאפברין ספסמלגין, אופטלגין, אלגוליזין פורטה, טראמדקס - ללא הועיל. האם קולוטל ו נירבקסל יכולים להועיל ואם רופא הגסטרו לא מטפל אז מי כן? תודה דלית

24/05/2007 | 12:28 | מאת: ד"ר אייל גל

הזרקת בוטוקס לוושט נעשית במקרים של אכלזיה (הפרעה בבליעה על רקע קושי בהרפייה של סוגר הוושט התחתון). התלונות שציינת אינן מתאימות לטיפול בבוטוקס אלא אם יש אבחנה ברורה של אכלזיה. לא בכל המקרים הטיפול בבוטוקס מצליח ולעתים מנסים הזרקה חוזרת. לא בכל מקרה לוקחים ביופסיות מהקיבה (זה תלוי במטרת הבדיקה). הבדיקה בודקת ושט קיבה ותריסריון בלבד. לגבי המשך הכאבים יש לפנות לרופא הגסטרו או לרופא המשפחה. ד"ר גל

23/05/2007 | 23:25 | מאת: ליאור

שלום רב, ייתכן שבדיקת ברזל תצא כל כך שונה בטווח של חודש? 47 ואחרי זה 180? תודה

24/05/2007 | 12:23 | מאת: ד"ר אייל גל

רמות הברזל בגוף מושפעות מגורמים שונים ולא רק מכמות הברזל במחסנים אלא גם ממצבים דלקתיים ודחק גופני או נפשי. כמובן שאם הרמה נלקחה אחרי טיפול בברזל גם זה מסביר את העליה. ד"ר גל

23/05/2007 | 23:24 | מאת: אורחת

אני בחורה בת 26, סובלת מעודף משקל. תמיד היה לי חילוף חומרים איטי מאוד. לא סובלת מעצירות, אך גם לא הולכת לשירותים כל יום, אולי פעם בכמה ימים. בתקופה האחרונה, אחרי כל ארוחה, אני חייבת ללכת לשירותים. בחיים לא היה לי כזה דבר (לרוב אלה גם שילשולים). זה נמשך כבר בערך שבועיים. האם יש סיבה לדאגה? כשאני לא אוכלת, אין שום בעיה, ואני יכולה לנהל סדר יום רגיל. תודה רבה

24/05/2007 | 10:48 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר על תסמונת המעי הרגיש בה עצירות מתחלפת בשלשול אך רצוי להבדק ע"י רופא כדי לשלול בעיות אחרות. ד"ר גל

23/05/2007 | 23:05 | מאת: ציפורה

היכן ניתן לבצע בדיקת לקטוז? האם התופעות של אי סבילות למוצרי חלב הם כאבי בטן חזקים ושילשולים? בחג שבועות אכלתי פעמיים מוצרי חלב יותר מהרגיל ונראה לי "שילמתי" על כך בכאבי בטן ושילשולים מרובים.

24/05/2007 | 10:47 | מאת: ד"ר אייל גל

ניתן לבצע בדיקת אי סבילות ללקטוז במכוני הגסטרו השונים. הסימפטומים הם כפי שציינת כאבי בטן ושלשול , גזים לאחר אכילת דברי חלב. ד"ר גל

01/08/2007 | 09:26 | מאת: אמריקה

איך מתבצעת בדיקת לקטוז לילדה בגיל 11 ? זה קשה כואב מסובך מפחיד? אשמח לקבל תשובה מהירה בנושא.

23/05/2007 | 20:22 | מאת: רונן

שלום, בתקופה האחרונה גילו לי כיב בתריסריון. אני מטופל בטיפול אנטיביוטי (טיפול משולש). אני מתעניין לגבי תזונה נכונה ורציתי לדעת האם יש מגבלות או אוכל מסויים שאסור/מותר לי לאכול? היכן אני יכול לקבל מידע לגבי תזונה נכונה . אודה לתשובתכם בהקדם

24/05/2007 | 10:40 | מאת: ד"ר אייל גל

ראה הנחיות לתזונה בחולים עם בקע סרעפתי ורפלוקס (מתאים גם לחולי כיב) בקישור לשאלות נפוצות בעמוד זה. ד"ר גל

17/06/2007 | 21:58 | מאת: רונן

אבקש לקבל מידע בנוגע לתזונה נכונה לחולי אולקוס. אני לא מצליח למצוא את הקישור לתשובה שניתנה לחולי בקע סרעפתי רפלוקס. אודה לכם אם תפנו אותי לדף המסוים. אנא עזרתכם

24/05/2007 | 10:45 | מאת: ד"ר אייל גל

ראה הנחיות לתזונה בחולים עם בקע סרעפתי ורפלוקס (מתאים גם לחולי כיב) בקישור לשאלות נפוצות בעמוד זה. ד"ר גל

23/05/2007 | 18:08 | מאת: חיים

שלום ברצוני לדעת כיצד ניתן לבדוק אם קיימת אצלי בעיית מעי דליף. והאם קיימים אצלי כל אנזימי העיכול שצריך. אני סובל מאלרגיות ממקור לא ברור. תודה מראש חיים

24/05/2007 | 10:38 | מאת: ד"ר אייל גל

לא מוכר לי המינוח מעי דליף. אין אבחנה רפואית כזו. ד"ר גל

24/05/2007 | 13:59 | מאת: חיים

ומה לגביי אנזימי עיכול . כיצד אפשר לבדוק שקיימים אצלי כל האנזימים לעיכול נאות של המזון. תודה מראש חיים

23/05/2007 | 03:34 | מאת: הודאה בשם משפחת החולה

אני חייבת עזרה אבא שלי עבר ב 1/5/07 ניתוח מעיים שהסתבך וכרגע הרופאים נותנים לו ימים ספורים לחיות והוא מונשם. בניתוח התגלה שזהו מקרה נדיר מאוד ואין שום ניסיון רפואי ( זהו המקרה השלישי!!! בארץ מאז היסטוריית הרפואה) אני פונה אל כל אחד ואחד ממקבלי מכתב זה להעבירו הלאה במטרה שיגיע לפרופסורים / רופאים / סטודנטים מבריקים לרפואה. כל מי שיודע/ שמע ויכול לחשוב על רעיון יצירתי ויכול להיות שהוא אפילו לא מורכב כל כך. כרגע מטפל בו הרופא הבכיר ביותר בארץ בתחום - פרופ' ללצוק מנהל מחלקה כירורגית מבי"ח בלינסון התייעצנו עם בכירים נוספים בארץ ובחו"ל אך אין מספיק ניסיון ומידע במקרה זה. מידע רפואי למבינים: סקירת בטן: הדבקויות מרובות בחלל הבטן . בטן מרכזית גוש שלא ניתן להפרדה . נסיונות הפרדה מרובים מכל כיון כשלו . אין אפשרות לשחרור המעי. המונחים הרפואיים הם קונגלומט COCOON בשילוב עם קוקון KONGLVEWERATE נשקלה אפשרות של הזנה חוץ ורידית "סימפטום המעי הדק" אך שני פרופסים בכירים מסרו שאין אפשרות כי אין נימי דם לחבר ביניהם. אנשי הרפואה והמדע, מי שעולה על רעיון אנא צרו קשר לטלפון 054-8155255 שירי וייסמן בתודה מראש

24/05/2007 | 10:37 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר במקרה מסובך ביותר, במידה ולא קיימת אפשרות לכריתה מלאה של הממצא הסיכוי להחלמה נמוך מאד. במקרים של צורך בכריתה נרחבת של המעי הדק עולות אפשרויות של הזנה תוך ורידית או השתלת מעי דק בחו"ל אם החולה יעמוד בניתוח כל כך מורכב. ד"ר גל

23/05/2007 | 02:37 | מאת: קרן

לד"ר אייל תשמע לפני כמה ימים שלחתי כאן הודעה בפורום וספרתי את המצב שלי ענה לי רופא אבל התשובה שלו לא הייתה תשובה בשבילי אתמול הגעתי למיון במצב על הפנים עשו לי בדיקות דם ולא גילו רופא אחד אמר לי שיש לי אולי צרבת וזה יעבור אחר באותו יום הגעתי למיון במצב על הפנים ועשו לי עוד פעם בדיקת דם ואמרו לי יש לי קלקול הרופא מיון אמר לי לקחת שלוש פעמיים ביום קל בטן ולא אכלתי מאתמול אני לא יכולה לאכול אני רק שותה ואכלתי מעדן של יופה למערכת העיכול עכשיו יש לי כאבים בוושט ואני מיואשת מהמצב הזה אני לא יודעת מה לעשות אולי אתה יכול לעזור לי דחוף לפתור את הבעיה לאסוק יכול לפתור לי את הבעיה שלי ?

24/05/2007 | 10:21 | מאת: ד"ר אייל גל

לפי התיאור שלך מדובר בבעיה של קלקול קיבה ותופעות שממשיכות מאז. ר הסיכויים שהבעיה תחלוףמעצמה עם הזמן אך בינתיים מומלץ בעיקר לשתות הרבה, להמנע ממזון חריף, חומצי או מטוגן ולא לאכול באמצע הלילה. אפשר לבקש מהרופא כדורים כגון לוסק כדי להרגיע את המצב. ד"ר גל

22/05/2007 | 22:37 | מאת: יוסי

שלום רב, לפני כמה חודשים אבחנו אצלי רפלוקס. אני נוטל בימים אלה כדור אחד של ויטמין סי בכל יום. הבעיה היא שמאז נטילת הכדור אני מרגיש צריבה בגרון. ידוע הוא שאחד הדברים שצריך להישמר מהם בעת הרפלוקס הוא ההתקרבות לפרי הדר (שמכיל כמויות של ויטמין סי). האם לדעתך עלי להפסיק את השימוש בויטמין סי?

24/05/2007 | 10:16 | מאת: ד"ר אייל גל

כדור ויטמין C מכיל חומצה אסקורבית שיכולה להחמיר סימני רפלוקס ולכן רצוי להמנע מהכדור. ד"ר גל

22/05/2007 | 16:08 | מאת: דן

ד"ר שלום!!! האם שלשולים לאורך זמן ארוך יכולים להיגרם גם עקב תזונה לא נכונה?

24/05/2007 | 10:15 | מאת: ד"ר אייל גל

תזונה יכולה לתרום לשלשולים בעיקר באנשים עם אי סבילות ללקטוז הצורכים מוצרי חלב, חולי צליאק שאינם שומרים על דיאטה דלת גלוטן וכן צריכה מוגברת של פירות ומזונות המכילים ממתיקים מלאכותיים. ד"ר גל

22/05/2007 | 11:30 | מאת: שרון

אני מניקה האם ישנו טיפול שאפשר לקבל תודה

24/05/2007 | 10:10 | מאת: ד"ר אייל גל

ניתן לקבל את כל הטיפולים כנגד טחורים כולל מרככי צואה ומשחות נגד טחורים. ד"ר גל

22/05/2007 | 10:13 | מאת: חן

שלום, רציתי לדעת איזה תופעות לוואי יש לדלקת בקיבה שנוצרה ע"י חיידק ההליקובקטר. אני נוטלת תרופות נגד חיידק ההליקובקטר ויש לי תופעות משונות כמו הרגשת זרמים בגוף ורעידות קלות. אני מאד מוטרדת , פניתי לרופאה והיא אמרה שאולי המינון היה גבוה ושגם זה תגובה פסיכולוגית, האומנם? תודה מראש.

24/05/2007 | 10:09 | מאת: ד"ר אייל גל

כנראה שהתופעות נובעות מהטיפול התרופתי ולא מהדלקת בקיבה. טיפול בפלג'יל (מטרוג'יל) עלול לגרום לתופעות שציינת. ד"ר גל

22/05/2007 | 09:50 | מאת: שי

בשבועות האחרונים אני סובל מכמות מוגזמת ביותר של גזים בלתי פוסקים, לשמחתי הרבה רובם נטולי ריח אבל ההרגשה איומה וגם הבטן משמיעה קולות איומות. לא שיניתי כלום בתקופה האחרונה - לא תרופות ולא מזון. אני בא ממשפחה שדי סובלת מגזים אבל לשמחתי לא "זכיתי" בבעיה הו - עד לאחרונה זה ממש מוגזם. שאלותי: 1. אני משתמש בתרופה גזיםX - ללא הצלחה יתרה יש משהו אחר? 2. האם יכול להיות שפיתחתי פתאום בגיל 30 אי סבילות ללקטוז? 3.האם זה יכול להיות "מעי רגיז" - לפעמים יש לי יציאות רכות שלשול דוקטור , הצילו!

24/05/2007 | 10:07 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט ייתכן שמדובר על בעיה של אי סבילות ללקטוז או שינוי בפלורת החיידקים של המעי (האם קיבלת טיפול אנטיביוטי לאחרונה?). אני ממליץ על טיפול בפרוביוטיקה (חיידקי מעי "טובים") והמנעות מדברי חלב בשלב ראשון, אם אין שיפור יש לפנות לבירור. ד"ר גל

22/05/2007 | 00:38 | מאת: אבנר

עקב צרבת אני מקבל 40מג אומפרדקס ליום,לצורך בדיקת חיידק הליקובקטר הרופא בקש ממני שבועיים להפסיק,אך הצרבות חוזרות בגדול,האם יש בדיקה אחרת שניתן להמשיך עם התרופה. וכן לאחר שנתיים עם התרופה,האם יש לערוך מעקב או בדיקות להשפעות או תוצאות לואי של שימוש ממושך, האם ניתן לבדוק גסטריטיס ללא גסטרןפיה?

24/05/2007 | 10:04 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת הנשיפה היא האמינה ביותר אך דורשת הפסקת הטיפול. ניתן לבצע בדיקת הליקובקטר בצואה דרך מעבדה פרטית ונדמה לי שאין צורך בהפסקת הטיפול. לא ניתן לבדוק אם קיימת גסטריטיס ללא גסטרוסקופיה. בדיקות מעקב שיש לבצע הן בדיקות תפקודי כבד וכליות, רמת ברזל ו B12. ד"ר גל

21/05/2007 | 22:28 | מאת: ג'קי

לאחרונה יש לי התקפים בבטן תחתונה. עברתי בשבוע בדיקת US והטכנאי הרנטגן אבחן ציסטות בכבד. קראתי בפורום כי ציסטות אינן מסוכנות, אך האם יתכן כי הכאבים מהציסטות ? אודה לתשובתכם תודה

24/05/2007 | 10:01 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית, הכבד ממוקם בבטן הימנית העליונה. שנית, ציסטות של סנטימטרים בודדים אינן מקור לכאבים. ד"ר גל

21/05/2007 | 20:10 | מאת: doron

אני בן 51-בריא עוסק הרבה בספורט-משקל 74 ק"ג הרבה שנים. בפברואר נמצא פריטין 9.9 NG/ML והמשקל ירד ל-71 ק"ג. אני עושה בדיקת מעי גס ביום שישי הקרוב-אך רציתי הסבר על תופעת חוסר פריטין וההשלכות על הגוף. בתודה דורון

23/05/2007 | 00:05 | מאת: ד"ר אייל גל

פריטין נמוך מעיד על ירידה במחסני הברזל של הגוף ולכן גם ירידה בייצור ההמוגלובין האחראי על העברת החמצן לרקמות. יש לבצע בדיקות כדי לברר את מקור ירידת הברזל. ד"ר גל

02/06/2007 | 10:42 | מאת: נאוה

זקוקה למידע בקשר לפריטין. בבדיקת מחסני הברזל קבלתי ערכים של 1.50!

21/05/2007 | 19:30 | מאת: עזרה

אילו בדיקות צריך לעשות בשביל שהרופא יגלה שיש לי ריפלוקס. יש לי את רוב בתופעות שמצביעות על כך. בנוסף גילינו שיש לי מעי רגיז.

22/05/2007 | 23:50 | מאת: ד"ר אייל גל

רפלוקס מאובחן בעיקר על פי הסימפטומים ועל םפי תגובה לתרופות המדכאות חומציות. ברב המקרים מתבצעת גם גסטרוסקופיה כדי לשלול סיבוכים. ד"ר גל

21/05/2007 | 17:57 | מאת: מירי חן

שלום רב, ברצוני לשאול בנוגע לאבי, כבן 63, חלה לפני כמה חודשים בסרטן המעי הגס ועבר כריתה תת שלמה של המעי, הוא עם סטומה כבר חודשיים לאחר הניתוח, משקלו לא עולה כנראה עקב שלשולים מרובים, כ6 עד 8 יציאות ביום ממש כמה דקות לאחר ארוחה. ברצוני לשאול, מה לעשות עם בעיית המשקל שלו, שאינה עולה? כל אכילה קטנה אפילו כדורים של ברזל, ויטמינים הכל יוצא מיידית, גם אוסמולייט מקבל פעמיים ביום, האם כדאי לשקול אימודיום? מה לצפות באופן כללי מחולה סטומה לאחר ניתוח ההסרה? יש לציין שהוא גם עם סוכרת, לחץ דם גבוה, שומנים בדם, וחוסר ברזל. הגידולים שהיו לו היו ממאירים, אך אינו נזקק לכימותרפיה בשלב זה. אודה על תשובתכם. מירי.

22/05/2007 | 23:49 | מאת: ד"ר אייל גל

כריתה נרחבת של המעי הגס גורמת בעיקר לבעיה של אבדן נוזלים ומלחים אך אינה אמורה לגרום לבעיית ספיגה (שרובה נעשית במעי הגס). מעבר להחזרת נוזלים ומלחים ומתן תרופות נגד שלשול כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי מתן תוספי מזון עתירי אנרגיה או תרכובות בעלות ספיגה מהירה. ד"ר גל

21/05/2007 | 15:51 | מאת: שרית

שלום רב. רציתי בבקשה לשאול שתי שאלות. אתאר את מצבי ראשית: בת 30, ללא מחלות... עקב כאבים וצרבות ובעקבות רנטגן קיבה וושט ותריסריון נשלחתי לגסטרוסקופיה. מביופסיה שנלקחה מהאנשטרום נמצאה ברירית הקיבה INTENSIAL METAPLASIA. הרופא המליץ על נטילת אומפרדקס 20 מ"ג כדור אחד ליום. בבדיקה נוספת כעבור שנה נמצא אותו ממצא ללא דלקת... רופא גסטרו אחד המליץ להמשיך ליטול את התרופה ורופא אחר המליץ להפסיקה. כעקרון, במהלך חודש ללא התרופה סבלתי ממעט צרבות שאינן תכופות וניתן היה בנקל להעלימן ע"י רני / טמס... אני מתלבטת למי מהרופאים להקשיב... שאלותיי: 1. מהי המלצתכם לאור תיאורי? האם להמשיך ליטול את התרופה? 2. מהן ההשלכות והנזקים של התרופה? קראתי קצת ומצאתי דיעות לכאן ולכאן. יש שטענו שהתרופה מעולה ויש שטענו שבשימוש ארוך יכולה לגרום נזק בשל מרכיביה (כגון אלומיניום) המזיקים לגוף בכלל ולכבד בפרט... אודה על תשבה מפורטת אם יתאפשר רוב תודות

22/05/2007 | 23:46 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית, באומפרדקס אין אלומיניום. שנית, אם קיימת רק מטפלזיה אינטסטינלית של הקיבה ואינך סובלת מסימפטומים לא נשלטים אין צורך בטיפול כלשהו. ד"ר גל

21/05/2007 | 13:54 | מאת: לירון

שלום, האם שינויים ביציאות (במקום יציאה אחת במהלך יומיים, שלושה, יציאה כל יום או יומיים) מצריכה קולונסקופיה? עלי לציין שיש מספר דברים שהשתנו במהלך החצי שנה אחרונה: 1) עבודה בלחץ מאסיבי מאד לעבודה בלי לחץ בבת אחת 2) תזונה - יותר מאוזנת ובריאה (יותר דגנים ולחם דגנים וחיטה מלאה) 3) שתיית מיים - עד לפני חצי שנה לא שתציתי כמעט מים בכלל. אפילו לא כוס. בחצי שנה האחרונה, אני מקפידה לשתות לפחות ליטר מים כל יום. תודה

22/05/2007 | 23:48 | מאת: ד"ר אייל גל

אם השינוי ביציאות נובע בבירור משינוי תזונתי אין צורך בבדיקה. ד"ר גל

21/05/2007 | 13:50 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בת 30. ב 10/4, עשיתי בדיקת ברזל בה התברר שיש לי 47 (גבול תחתון 60) ב20/5, עשיתי בדיקת ברזל שוב והתוצאה היתה 180 (גבול עליון 180) בזמן שבין הבדיקות, נבהלתי שחסר לי ברזל ואכלתי כל מה שאני יודעת שיש בו ברזל. לא לקחתי כדורים אלא רק מזון. כתוצאה מהברזל הנמוך שיצא באפריל, הרופא שלח אותי לבדיקת קולונסקופיה. עדיין לא ביצעתי אותה. האם עדיין צריך? בבקשה ייעצו לי. תודה רבה

22/05/2007 | 23:43 | מאת: ד"ר אייל גל

בנשים צעירות ברזל נמוך אינו ממצא חריג בגלל המחזור, הריונות וחוסר אכילה של מזון עשיר בברזל. אם סבלת ממחזור מוגבר או שתזונתך לא הייתה מספקת יש לשקול שוב עם הרופא את הצורך בקולונוסקופיה. ד"ר גל

21/05/2007 | 12:45 | מאת: חנן

שמי חנן, אני סטודנט בן 26, גובהי 180 ס"מ ושוקל 65. אני סובל מקיבה עצבנית, וכמו כן איני יכול לצרוך מוצרי חלב כלשהם שכן בנוסף אני סובל מאי סבילות ללקטוז.הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא מצליח לעלות במשקל ואין לי תיאבון כלל. פניתי למספר גורמים אך לא מצאתי פיתרון לבעיותיי. על כן פונה אני אלכם בבקשת סיוע ועזרה באם קיימת תרופה ו/או טיפול שיעזרו לי לעלות במשקל. בתודה על ההתייחסות והעזרה מראש, חנן.

22/05/2007 | 23:38 | מאת: ד"ר אייל גל

אתה צריך לפנות לדיאטנית או רופא המתמחה בתזונה ולא לגסטרואנטרולוג. ד"ר גל

שלום פרופ' ירון ניב, בעבר שאלתי לגבי ניתוח הסרת כיס מרה, נמצאו לי שני אנים קטנות בכיס 0.5 ס"מ והיה לי לפחות התקף כיס מרה אחד, שהתבטא בצמרמורות ,כאבים בבטן עליונה ומימין,תחושת מלאות,הקאות ושילשולים, זה נמשך כמה שעות ובהחלט היה התקף קשה,ALKP שלי סביב 137 הרופא קשר את את זה לכיס המרה, שאלתי האם לא היה עדיף קודם לעשות גסטרוסקופיה בשאלה של כיב תמונת הסונר בטן לא חד משמעית בעד התקף שכזה מאחר וחסר עיבוי דופן כיס מרה. (מצאו לי בעבר טחורים ברמה נמוכה בבדיקת אוסקוסקופיה)יש לי דימום קל במיוחד אחרי שלשולים,כנראה בגלל טחורים, אני קצת מוטקד ואשמח לתשובה בהקדם.

21/05/2007 | 16:43 | מאת: ישראל

שלום רב, לאשתי הייתה דלקת מאובחנת בכיס המרה סימפטומים וממצאי מעבדה). בבדיקת אולטרסאונד נמצא: כבד- גודל רגיל מרקם הומוגני דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות כיס מרה- גודל רגיל עם מספר אבנים קטנות, דופן אינו מעובה לבלב- מרקם הומוגני תקין. טחול- גודל ומבנה רגיל בבדיקת כימיה בדם ערכים בתחום הנורמה חוץ מברזל (59 ) ופריטין (15 ).ערך . CEA 2.8 א. האם הממצאים מחיבים ניתוח כריתת כיס המרה? ב. על מה מצביע ערך CEA והאם הוא תקין? תודה מראש על התשובה

22/05/2007 | 23:42 | מאת: ד"ר אייל גל

מכיוון שלאשתך הייתה דלקת בכיס המרה גם אם ערכי המעבדה חזרו לנורמה יש צורך בניתוחי כיס מרה כדי למנוע התקפים חוזרים. רמת הברזל הנמוכה דורשת בדיקה, יעוץ גסטרואנטרולוג וגניקולוג. לא ברור לי מדוע נשלח CEA, זו בדיקה לא רלבנטית למצב. ד"ר גל

להתקפי אבני מרה יש תמונה אופיינית דומה לזו שציינת. אם הרופא אינו משוכנע שמדובר בבעיית כיס מרה ניתן לבצע קודם גסטרוסקופיה אך אינני חושב שזו תשלול את הצורך בניתוח. ד"ר גל

21/05/2007 | 11:25 | מאת: ציון

שלום האם יש קשר בין פעילות גופנית ומאמץ יתר לברזל נמוך (46) או קשר בין לקיחת תרופה להורדת כולסטרול וברזל נמוך ? תודה

21/05/2007 | 13:55 | מאת: מוטי

שלחו אותך לקולנסקופיה בגלל הברזל הנמוך?

22/05/2007 | 23:35 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ידוע לי על קשר כזה. ד"ר גל

21/05/2007 | 04:06 | מאת: נעמה

שלום קיבלתי דוגמיות של אנזימים בשם ZYM-KAL. כתוב שם שמדוברבמולטי אנזים עם סובין ואורז וקיים פרוט: עמילאז פרוטאז, גלוקועמילאז, ברומלאין, פרוטאוז, לקטאז וכו'. האם אפשר לתת את הקפסולות לקשיש שיש לו כאבי ם חזקים - ללא ממצאים בסיט וא.סאונד- ולראות באם זה עוזר? השאלה שלי האם יש בזה משהו ו שזה קשקוש והאם זה עלול להזיק? שאלה שנייה, הקשיש מנוע מלעבור קולנוסקופיה, אבל סובל מכאבים חזקים בבטן, בעיקר לאחר אוכל אבל גם במשך היום, כאבים של לחץ פנימי ותחושה של מערבולת בבטן כמו כן גזים רבים ונפיחות מיידית בבטן בזמן אכילה.הכאב ממש גדול עד כדי התכווצות שלו סביב הכאב. פאפברין וספסמלגין לא עזרו, קראתי ברשת על נירווקסל וספזמומן ולוליטל. הם יעילים בנוגע לכאבי בטן מהסוג הזה? שאלה שלישית, הוא סובל מעצירויות שנים רבות, ונוטל אבילאק וכודרים לשלול. כשמתרחשת יציאה היא מיימית מאוד והוא לא מרגיש התרוקנות מלאה - זה סימן של מעי רגיש? כאמור הוא עבר א. סאונד וסי טי בטן והכל תקין, מעבר לכך הוא לא יכול לעבור בדיקה חודרנית - על פי הוראת הרופא. איך אפשר לברר מה יש לו? קראתי כאן משהו על מישהו שנטל אנטיביוטיקה וזה העלים לו את הכאבים בבטן אבל כשסיים איתה הם חזרו- האם זו דרך לאבחן- לנסות אנטיביוטיקה ואולי על פי זה להבין שזה קשור לחיידקים? או שתחושות של לחץ בבטן ומערבולות לא עולות בקנה אחד עם חיידקים? שאלה אחרונה, בדיקת דם להליקובקטר פילורי יצאה שלילית (בנוגע לקיבה שגם ממנה סובל מכאבים) אפשר להסיק שהוא לא סובל מהליקובקטר? תודה, נעמה

22/05/2007 | 23:34 | מאת: ד"ר אייל גל

תכשירי אנזימים מסוג זה יכולים לעזור לעתים לבעיות של גזים ואינני חושב שזה יזיק, ניתן לנסות גם חיידקים פרוביוטיים לשיפור העיכול. לגבי בירור המעי אם לא נייתן לבצע בדיקה פולשנית אפשר לשקול חוקן בריום או קולונוסקופיה וירטואלית. לגבי הליקובקטר- בדיקה שלילית מראה שאין חיידק. ד"ר גל

20/05/2007 | 22:06 | מאת: פאולינה

שלום רב, לי יש חשד לקרוהן ולאמי התפרץ קוליטיס ממש בימים האחרונים. אך, עדיין לא הבנתי מה ההבדל ביניהן. הרי בשתיהן מסבירים על דלקת במעי הגס... שאלה נוספת: איך אפשר לאמת או לשלול את החשד לקרוהן? די מתסכל לקבל טיפול של חולה מבלי לדעת בוודאות שזה המצב. עשיתי 3 פעמים קולנוסקופיה. בפעם הראשונה מצאו כמה אפטות קלות שלא היה ברור אם מהתרופה המשלשלת או מהקרוהן, בפעם השניה, לאחר טיפול בכד' הייתי נקיה. בשלישית למרות הגברת הטיפול בכד' היו שוב כמה אפטות קלות במעי הגס, במעבדה שוב לא נתנו תשובה חד-משמעית. אודה מאוד לתשובה.

22/05/2007 | 10:43 | מאת: אייל

פאולינה שלום רב הייתי ממליץ לך לבדוק את הנושא של טיפול בתא לחץ עבור מחלת הקרוהן הטיפול נמצא בסל השירותים וניתן על ידי קופת חולים המלצתי היא להתייעץ עם דר' יהודה מלמד מנהל פורום רפואה היפרברית ותא לחץ בבית חולים אלישע 04-8377812/51

22/05/2007 | 23:32 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברורה לי האינפורמציה שלך שטיפול בתא לחץ נמצא בסל השירותים למחלת קרוה'ן. ד"ר גל

22/05/2007 | 23:31 | מאת: ד"ר אייל גל

מספר אפטות קטנות במעי הגס אינן מהוות אבחנה למחלת קרוה'ן. קוליטיס היא דלקת של המעי הגס, בקוליטיס כיבית מדובר על מחלה רציפה מאזור הרקטום לאורך המעי הגס כשהדלקת יכולה לכסות שטחים משתנים של המעי. במחלת קרוה'ן יכולה להיות דלקת במעי הגס (קוליטיס) אך היא מתבטאת בשטחים דלקתיים בלתי רציפים ולא תמיד מתחילה ברקטום. בכשני שלישים של חולי קרוה'ן יש מעורבות של המעי הדק ולעתים גם אזורים נוספים של מע' העיכול. ד"ר גל

20/05/2007 | 15:15 | מאת: כפיר שני

דוקטור שלום לפני שלוש שנים סרטן המעי הגס דרגה 2 . אני בן 40 עם תסמונת HNPCC . לפני שמונה חודשים אובחן באנדוסקופיה REFLUX ESOPHAGITIS ומאז אני לוקח אומפרדקס מידי בוקר, ולפני 5 חודשים אנדוסקופיה לביקורת . לפני שלושה חודשים עברתי קולונוסקופיה לביקורת נמצאה תקינה.לפני 7 חודשים CT לביקורת נמצא תקין. מזה שבועיים יש לי כאב בטן בבוקר ולעיתים במהלך היום וכן תחושת מלאות בקיבה. כאב הבטן לא חזק אך מזכיר את כאב הבטן אשר היה לי מספר חודשים לפני שאובחן הסרטן. כפי שניתן לראות, במהלך החודשים האחרונים ניבדקתי היטב, אך אני מאוד מוטרד. מה לעשות?

22/05/2007 | 23:27 | מאת: ד"ר אייל גל

נראה שאתה נמצא במעקב טוב ולמרות החששות המובנים כנראה שלא מדובר בחזרה של הגידול. ייתכן שמדובר בכאבים על רקע בעיית הרפלוקס. מומלץ לפנות לרופא המטפל שלך. ד"ר גל