פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
אמא שלי קרוב לשנתיים יש לה פג בבטן היא חולת אלצהיימר וניזונה מפג בבטן לאחרונה הפג התחיל לדלוף והרופא אמר שהקוטר של הפג בבטן התרחב ואין פג יותר רחב כדי לסגור אותו ואין מה לעשות הפתרון הוא לתת את האוכל בטפטוף ולמרות זאת זה דולף לשאלתי האם יש אפשרות לתקן את גודל הפג כדי שלא יטפטף תודה ושבוע טוב
אם אין אפשרות לשים פג רחב יותר ניתן להוציא את הפג ולהחליפו לאחר כשבועיים בפג חדש במיקום אחר.
אבי בן 65, חולה קרוהן. אתמול נתפס לו הגב האם מותר לו לקחת אטופן למספר ימים לשחרור הגב התפוס? ואם לא, האם יש תרופה חלופית?
אטופן לא מומלץ לחולי קרוהן, עדיף תרופות כמו טרמדקס, אלגוליזין או מוסקול.
שלום כבר תקופה ארוכה שיש לי בעיות בבטן. בהתחלה אובחן אצלי קלוסטרידיום אשר טופל באנטיביוטיקה ולבסוף יצאה בדיקה שלילית. ומאז אני לוקחת בעצת רופאת הגסטרו פרויביוטיקה. עשיתי גם בדיקת נשיפה ובדיקת דם שיצאו תקינות וכן בדיקה לטפילים שיצאה שלילית ובכל זאת כבר תקופה יש לי גזים כל היום ואי נחות בבטן - כאילו היא כל הזמן בעבודה. זה מלווה ביציאות תכופות ורכות. מה יכולה להיות הבעיה ? אף אחד מהרופאים שהלכתי אליהם (גסטרו ומשפחה ) לא נתן לי פתרון ואני כבר מיואשת כי זה לא נעים לחיות ככה. יש עוד אפשרויות מדוע אני סובלת וממה ? לאיזה כיוון עלי לפנות ?
ייתכן שאת סובלת ממעי רגיש בעקבות הדלקת שחלפה. ניתן לנסות טיפולים תרופתיים למעי רגיש או לנסות שינוי תזונתי בתוספת הפרוביוטיקה. התייעצי גם בדיאטנית.
שלום, אני בת 23, לאחרונה משהו כמו חודש פלוס לפעמים אין לי יציאות ולאחר מאמץ יש יציאה מאוד דלה וסמיכה. יום יומיים עוברים ואז אחר כך יש לי שלשולים הצואה היא תמיד סמיכה. לפני יומיים היה לי שלשול יחד עם דם האם זה אומר משהו? נ.ב בדרך כלל אני אחרי אוכל הולכת לשירותים משהו כמו פעמיים שלוש ביום ועכשיו זה לא כך.
ייתכן שמדובר במעי רגיש אך עקב הדימום הייתי פונה לבדיקה של רופא גסטרו.
שלום, אני חולה קרוהן כעשרים שנה. היום בגיל 60. ללא התפרצויות (אף פעם לא היו) למעט שלשולים (לפעמים, לא קבוע) וכאבים בפרקי הירך העליונים לכמה ימים, אחת לכמה שבועות. מטופל בראפאסל 3X1 גרם ליום B12 וברזל.ראיתי פרסומת לכמוסות ביו כורכומין פלוס. הם טוענים שעוזר למחלת קרוהן. הרופא שלי אומר לי כי "האריה ישן ולהזהר לא להעיר אותו". האם מומלץ כורכומין? האם יכול להזיק? תודה מראש, חי
יש הוכחות שכורכומין עוזר למחלוטת מעי דלקתיות, איני רואה נזק אם תיקח תכשירי כורכומין בנוסף לטיפול הרגיל.
שלום, אני אפרט את הבעיות לא יכולה לנשום לוקחת שאיפות אבל לא נכנס חמצן לראות מפהקת המון פיהוקים גדולים בניסיון להכניס חמצן הרבה אויר שיוצא מהקיבה כמו גרפסים אל ממש הרבה אויר שיוצא יכול להיות ממתח ולחץ אבל איך מטפלים? תודה
בהחלט ייתכן בעיה של מתח ולחץ אך כמובן לשלול בעיה רפואית כמו בקע סרעפתי, רפלוקס. הטיפול בלחץ הוא ע"י טיפםול פסיכולוגי או כדורים נגד חרדה.
שלום אני נמצא באפריקה, סובל מבטן תפוחה וכאבים בחלק העליון של הבטן, צואה מעטה ולא סדירה,ולוקח 2 כדורי לנטון ליום כנגד צרבת. בעברי ניתוח בטן כתוצאה מפיתול במעים והידבקיות[ לפני כ- 18 שנה] מבדיקת CT שערכתי לפני כשנה לא נמצא ממצא של הידבקיות במעיים. מבקש לדעת האם התקף כאבי הבטן עכשיו+בטן תפוחה מעידים על סימני חסימת מעיים ואם כדאי לי לחזור לארץ כי היכן שאני נמצא אנגולה סביר להניח ... תודה אלי
זה יכול להצביע על חסימה חלקית. במקרה של חסימה מלאה אין יציאות כלל וגם אין יציאת גזים. רצוי שתהיה באזור שבו תוכל לקבל טיפול רפואי במידת הצורך. חשוב להמנע ממזונות עשירים בסיבים.
שלום רב, אני מצרף את תוצאות בדיקת ה CT בטן שעשיתי לאחרונה, אבקש אם אפשר להסביר לי עד כמה המחלה חמורה במעי הדק. ע"פ בדיקת הקולונסקופיה שעשיתי לפני כשלושה חודשים לא היו סימנים למחלת הקרוהן במעי הגס. יש לציין שאני לא סובל משלשולים או מדימומים אלא רק מנפיחויות וכאבי בטן וכן מטופל בסטרואידים ואימוראן (התחלתי טיפול לפני כחודשיים +-) האם ע"פ תוצאות ה CT יש צורך בניתוח או שטיפול תרופתי מספיק? מעבר בית החזה בטן איוורור בסיסי הריאות תקין . כבד: תקין בגודלו ומרקמו הומוגני. אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיים. כיס מרה בגודל תקין, ללא עדות לאבנים סידניות. טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני. לבלב: במבנה תקין. אדרנלים: ללא ממצא פתולוגי. כליות: בגודל תקין ללא הידרונפרוזיס או גושים, נפרוגרם תקין. רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה. 5.5 ס"מ, - מעי הדק: הודגמה הרחבה ניכרת של לולאות הג'ג'ונום, הקוטר המירבי של לולאות מעיים עד 6.6 בתוך הלולאות ג'ג'ונום הודגם תוכן נוזלי רב ונצפו פלסי אוויר- נוזל. בבטן ימנית עליונה בגובה כיס המרה הודגמה לולאת מעי הדק ברוחב תקין עם עיבוי דופן ניכר והאדרה של הרירית, בסמוך אליה הודגמה פרוליפרציה ניכרת של שומן מזנטריאלי ומספר קשריות לימפה קטנות, התהליך הנ"ל יכול להתאים ללולאת המעי הדק פתולוגית, יתכן על רקע מחלת קרוהן. לציין שלולאות מעי הדק דיסטליות אינן מורחבות, בבטן האמצעית הודגמה לולאת איליום בעלת דופן מעט מעובה עם האדרה קלה של הרירית בתוכה לאורך עד 5.5 ס"מ, קיימת הרחבה ניכרת של החלק הפרוקסימלי, כנראה מדובר בלולאת מעי הדק פתולוגית נוספת. מעי הגס: לא ניתן לזהות קולון הימני במקום אנטומי רגיל, הקולון נמצא בבטן שמאלית ולולאות מעי הדק נמצאות בבטן ימנית,כמו כן לא הודגם מהלך רגיל של התריסריון ולא נצפה ליגמנטום טרייץ במקום Midgut volvolus והממצאים הנייל יכולים להתאים ל SMA מימין ל SMV אנטומי רגיל , קיימת דפוזיציה של מבני האגן: כיס השתן תקין. אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים. אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן. אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות. מומלץ על השלמת בירור ע"י בדיקת מעי הדק שתיית עם חומר ניגוד. ,Midgut volvolus התרשמות: חשד ל סימני מחלת קרוהן במעי הדק עם סימני הפרעה חסימתית חלקית וסימני מחלת קרוהן במעי הגס.
הסימפטומים שלך וגם ממצאי ה CT מצביעים על מחלה חסימתית של המעי הדק . במידה והמחלה מלווה בכאבי בטן, ירידה במשקל וארועים של חסימות חוזרות בהחלט מומלץ לשקול טיפול ניתוחי. כמובן שעל ההחלטה להנתן ע"י צוות מומחים הכולל גסטרואנטרולוג, כירורג, רנטגנולוג ובשיתוף איתך.
שלום רב אני בחורה בת 24 הנני סובלת מכאבי בטן חזקים מזה 10 חודשים.עשיתי בדיקת גסטרו נבדקו ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל היפוך והתוצאות ושט-הרירית בחלק השסטלי היפאמית,קיבה-ב.מ.פ,תריסריון-בצל וחלק שני תקינים.סיכום: בדיקה תקינה אבחנה: .ESOPHAGEAL REFLUX אני נוטלת מזה 4 חודשים כדור אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום כיום אני מרגישה לא טוב שאני לוקחת את הכדור מרגישה שורף באיזור הוושט והגרון והלשון שינתה את הצבע. אינני מרגישה שיש לי רפלוקס(צרבת),גם לא את התסמינים שמופיעים כתוצאה מכך. אלא הכאבים בחלק התחתון של הבטן גם לאחר אכילה הבטן נימתחת ומיתנפחת מכאבים. והכאבים בעת העיכול כחצי שעה לאחר האכילה כמו רעידות של הבטן התחתונה. בנוסף לאחר בדיקת הגסטרוסקופיה כשניגשתי לרופא הוא אמר אינני בטוח שיש דלקת בושט הוא אומנם ניראה אדום מעט אך ללא פצעים. ברצוני להפסיק את נטילת התרופות האם אגרום נזק לאזור הושט? ובנוסף כיצד אוכל להמשיך בבירור אחר כאבי הבטן(התבצע גסטרוסקופיה, וus בטני) איך אוכל לבדוק את איזור המעיים ?(שלפי תחושותי הכאב העז ניגרם מאזור זה)
שלום ד"ר, חלפו כבר 8 חודשים מאז הניתוח לכריתה רדיקלית של הערמונית, עקב סרטן ערמונית, ויש לי בעיות עצירות קשות. לקחתי לאחרונה סירופ - "נורמלקס", אך הוא אל כל כך עוזר לי. * קראתי שעצירות היא תופעת לוואי שכיחה לאחר הניתוח, אך האם זה נכון גם לאחר 8 חודשים מהניתוח? ** מה אתה ממליץ לעשות? להחליף תרופה? האם עליי להתחיל לחשוש? תודה מראש!! אורן
אכן זו בעיה שכיחה לאחר ניתוחים אלו. ניתן לנסות לעלות את מינון התרופה או לעבור לתרופה אחרת, התייעץ גם עם דיאטנית ועם הרופא המטפל.
שלום רב, אמי 57 חולת קרוהן מזה 20 שנה. לאחרונה החמיר מצבה וחלה ירידה במשקל של 7 ק"ג. שלחו אותה לצילום סי טי (אבל בלי חומר ניגוד בגלל היפרטירואיד) ואכן ראו איזור שאובחן כקרוהן. האיזור הנגוע הוא באיזור הבטן התחתונה הימינית אך הכאבים (הבאים לביטוי לאחר היציאות) מתבטאים בבטן העליונה. הרופא המליץ על הרחבת מעי תחת שיקוף על מנת להגיע למעי הדק שלא הצליח להגיע לא בגסטרוסקופיה ולא בקולונסקופיה ולקחת רקמה כדי לשלוח לימפומות ועוד משהו (שאני לא זוכרת). שאלתי היא האם מבצעית את הפעולה של הרחבת המעי במטרה לקחת בדיקה או לשם פעולה שמטרתה להרחיב את המעי? האם אפשר דרך הבדיקה לראות אם מדובר עדיין בדלקת או שמא התפתחה הצטלקות (כי הערכים של הcrp שלה תקינים? מהן המחלות האפשריות לאבחון: לימפומות ו..? ועד כמה הן נדירות? והכי חשוב מה הסיכון בבדיקה, האם הסיכוי גדול יותר מאשר קולונסקופיה ללא הרחבה? בלי קשר, האם אפשר לגלות סרטן דרך סיטי או שיש סוגים שניתן לאבחן אותם רק דרך בדיקות מסוימות? אודה לך אם תענה לי בהקדם המידי, אני מאוד דואגת לאמי שנתונה במצב של סבל מתמשך וחוסר וודאות. בברכה והמשך יום נעים
לא ברור לי מדוע יש לבצע הרחבה על מנת להגיע לאזור הנגוע, ייתכן שניתן להסתפק בביופסיות מאזור ההצרות אם קיימת. רצוי להגיע ליעוץ נוסף למרפאה עם כל החומר הרלבנטי.
תודה על תשובתך המהירה, בהמשך לדברי בהודעה הקודמת, ניתן לאמי טיפול בבודזון 3 מ"ג 3 פעמים ביום ולאחר מכן לרדת בהדרגה סה"כ הטיפול בבודזון 4 חודשים. בד בבד הומלץ על התחלת טיפול בפורניטול. לפני כן טופלה ברפאסל ללא שיפור במצבה. שאלתי 1) היא האם לאחר הטיפול בקורטיזון המחלה יכולה לחזור ביתר שאת, או שאם חוזרת היא חוזרת באותה עוצמה לפני נטילת הבודסון, ודבר נוסף חשוב שרציתי לדעת הוא 2) האם נטילת הבודסון מורידה את סף הרגישות לתרופות קלות יותר למשל אם יציעו לה פנטסה.. ובכלל 3) האם כדאי לשקול טיפול בפנטסה לפני שנוקטים בטיפול עם יותר סיכונים כמו בודסון ופורניטול.בתודה מראש, תשובתך תעזור רבות לאמי החולה והסובלת שמצויה במצב של אי ודאות וחוסר מידע חיוני.
שלום רב, עשינו לביתי בת השנתיים בדיקות דם לצליאק, הייתי שמחה לדעת האם באופן חד משמעי ניתן לומר שאין לה צליאק, להלן התוצאות: CELIAC SCREEN - 6.1 TRANSGLUTAMINASE_IgA - 0.20 ENDOMYSIAL Ab - Negative תודה.
ברצוני גם לציין בהמשך לשאלתי, שבשנה האחרונה בתי היתה יחסית נקייה מגלוטן, לא נקייה לחלוטין אך השתדלנו להימנע כמה שניתן מגלוטן.
שלום, קת לא נעים לי לשאול אבל יש לי תור לרופא רק עוד כמה ימים וכבר כמה שבועות שאני מתלבטת מה לעשות. כבר כמה שבועות שיש לי צואה שניראית לעין נורמלית אך אם שמים לב ממש טוב רואים שיש מורכבת מהמון גרגירים ממש קטנים כמו גרגירי חול ניראה לי אדומים. הצואה עצמה לא אדומה ואין ויש לה צבע נורמלי. האם זה מצביע על בעיה של דימום. אני בת 28 וזה ממש מפחיד אותי. אשמח לתשובה.
נשמע לי שזה קשור לתזונה שלך ולא לדימום.
שלום רב אני בחורה בת 24 הנני סובלת מכאבי בטן חזקים מזה 10 חודשים המתחזקים לאחר אכילה עשיתי בדיקת גסטרו נבדקו ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל היפוך והתוצאות ושט-הרירית בחלק השסטלי היפאמית,קיבה-בץמץפ,תריסריון-בצל וחלק שני תקינים.סיכום: בדיקה תקינה אבחנה: .ESOPHAGEAL REFLUX אני נוטלת מזה 4 חודשים כדור אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום כיום אני מרגישה לא טוב שאני לוקחת את הכדור מרגישה שורף באיזור הוושט והגרון והלשון שינתה את הצבע. אני רוצה לדעת אם יש צורך לנטול כדורים קבועים? או שאפשר בלי? והאם אני זקוקה לבצע עוד בדיקות כגוןדם או סיטי לבטן. ולגביי המעיים אני מרגישה שהכאבים גם משם והאם ניתן לבדוק את איזור המעיים ללא בדיקה פולשנית אלא ע"י בדיקת סיטי? תודה רבה
ניתן לנסות להפסיק את הכדורים אם הם אינם עוזרים או גורמים תופעות לוואי. לגבי החלטה על בירור נוסף צריך לשאול את הרופא שלך שמכיר את המקרה אם יש צורך בבירור נוסף. CT בטן היא בדיקה לא פולשנית אך כרוכה בקרינה רבה ורצוי לא לבצעה אם אין צורך ממשי.
תודה על תגובתך. 1.אני סובלת כאבי בטן עזים מאוד 10 חוד' מה העדיפות לבדיקת המעים בגיל 24 בדיקת ctבטן או בדיקת קולונסקופיה פולשנית? 2.מה ההבדל בין אומפרדקס 20מ'ג 1 ליום ללנטון 30מ'ג 2 ליום, והאם ניתן לפתח היתמכרות כמו שקראתי לגבי הלנטון?
שלום רב. לעיתים רחוקות כשאני במהלך האוכל אני מרגיש לפתע לחץ בבטן העליונה, במקום החיבור בין הצלעות. עם הרגשת האי נעימות עולה רוק סמיך ונמתח כמו מסטיק (עם מעט אוכל). ההרגשה היא כאילו נתקע לי אוויר בחלל הבטן ורוצה לצאת. לפני שזה קורה (פליטת הרוק), כדי להקל מעט על ההרגשה, אני יכול להתמתח לאחור ולשחרר לאט לאט אוויר מחלל הבטן דרך הפה. כל העניין הזה, מרגע תחושת הלחץ עד השחרור, לוקח כ-5 דקות. חוץ מזה אין לי בעיות או תופעות נוספות. מה דעתך? תודה.
ייתכן שמדובר בתופעה של רפלוקס, בקע סרעפתי או התכווצות של הושט. אם הבעיה מטרידה ניתן לפנות לרופא גסטרו לבירור.
שלום, מזה שבוע שאני סובלת מכאבי בטן עזים הבאים בצורה התכווצויות חדות וכאבים במרכז הבטן דמויי פצע פנימי. יש לי לפחות ארבע יציאות ביום במהלך שבוע זה, לא שלשולים, כשלאחריהן אין הקלה כלל. כמו כן לאחרונה עברתי ניתוח כריתת תוספתן. מה זה יכול להיות?
הסימפטומים אינם ספציפיים, לא ניתן לדעת מה זה דרך הפורום, פני לרופא המטפל לבדיקה.
שלום רב, לפני כחודש אובחן שיש לי חיידק בקיבה (הליקובקטר) השתמשתי בטיפול אנטיביוטי בכמה אנטיביוטיקות כעשרה ימים בדיוק כמו שהרופאת משפחה שלי ציינה, אבל הקיבה שלי נורא רגישה ויש לי עדיין רגישות בקיבה. אני לא מסוגלת לאכול אוכל מבלי שהקיבה שלי תגרור אחרי זה צרבות, בחילות וכאבי בטן. אשמח לדעת מה אתה מציע לעשות? מודה רבות לתשובתך, נטלי.
מומלץ לחזור על תבחין נשיפה כדי לבדוק אם החיידק אכן עבר. במידה והבעיות נמשכות מומלץ לבצע בדיקת גסטרוסקופיה.
שלום, אמא שלי חולת דימנסיה (באמצע הדרך), ללא קשר היא לא מפסיקה להקיא כבר חודש ימים הקאות בצבע חום שוקו,לאחר אישפוז קיבלה לנטון בוקר וערב, ההקאות פסקו ל-3 ימים ושוב חזרו, אנו לפני בדיקה פולשנית לברור הסיבה להקאות, מה יכולה להיות הסיבה להקאות מנסיונך?
יכולות להיות סיבות מרובות החל מרפלוקס קשה, כיב בתריסריון ואפילו גידול בקיבה.
בוקר טוב שמי הילה ואני בת 29. יש לי שני ילדים ובחצי שנה האחרונה חליתי בין 3-4 פעמים בחיידק בגרון. הרופא המטפל וגם האא"ג המליץ על טיפול מונע בזריקות "דרוביוטיקה"-אנטיביוטיקה לחודש בשחרור מושהה. מאז שהתחילו לי הדלקות גרון וטופלתי הרבה באנטיביוטיקה ועד היום כולל (שאני כבר אחרי שבועיים עם הזריקה הראשונה) אני סובלת מהתקפים של מערכת העיכול, כמו קלקול קיבה שלשולים מרובים (לעיתים גם בחילות לא בכל התקף) כאבי בטן חזקים בצורת התכווצויות שבאות והולכות מה שעוזר לזה זה אימודיום ופרוביוטיקה. ההתקפים מגיעים כל שבועיים שלושה ואני כבר אובדת עצות. אני מרגישה שאני פותרת תחלואה אחת וגורמת לאחרת...אשמח להכוונה מה כדאי לעשות חוץ לפנות לרופא גסטרו. בברכה ותודה הילה.
בהחלט שמומלץ לקחת פרוביוטיקה באופן קבוע מאחר ואת נוטלת כל כך הרבה אנטיביוטיקה. בנוסף ייתכנו תופעות לוואי של האנטיביוטיקה בעצמה. רצוי לבחור פרוביוטיקה עם כמות גדולה של חיידקים ממספר סוגים.
היי, אני בת 24 וסובלת מריפלוקס כבר שנתיים. הרופאים נתנו לי כדורים כל פעם לתקופה של חודשיים- שלושה, ומאחר שהריפלוקס לא עבר היו נותנים לי מרשם נוסף. הטיפול התחיל מאמפרדוקס ועבר לניקסיום 40 מ?ג. הכדורים לא באמת עוזרים לי.. ונראה לי לא הגיוני לקחת כדורים לזמן כל כך ממושך. השאלות שלי הם אם ריפלוקס הוא כרוני?? אם יכולה להיות בעיה בריאותית אחרת שפשוט גורמת לריפלוקס. ואם יש קשר בין יציאות לריפלוקס? ( כי אחרי יציאה אני מרגישה אוטומטית יותר טוב, ובזמן עצירות ההרגשה בקיבה ובגרון בלתי נסבלת, כאילו משהו חוסם לי את קנה הנשימה) תודה תודה!!
רפלוקס הוא בד"כ מצב כרוני הדורש טיפול תרופתי קבוע. במידה ואין שיפור אפילו עם נקסיום צריך לברר קודם כל אם אכן מדובר ברפלוקס ולא בבעיה אחרת ובמידה ואכן קיים רפלוקס אפשר לשקול גם טיפול כירורגי. לא ידוע לי על קשר בין עצירות לרפלוקס אך אם המעי מלא והבטן נפוחה ייתכן באופן תאורטי לחץ על הסרעפת והחמרה של הרפלוקס.
שנים שאני סובלת מאקנה, תקופות טובות בהם העור חלק ותקופות קשות מאוד. שותה הרבה, תזונה נכונה. בבדיקת דם לא גילו דבר חריג. הבנתי כי לפעעמים יש קשר למחלה או חיידק בדרכי העיכול? מה עליי לעשות?
לא ידוע לי על קשר לדרכי העיכול.
אימי בת 58 סובלת ממחלות רבות בניהן סכרת ודיכאון( הפסיכיאטרית לא בטוחה בין דיכאון קשה למאניה דיפרסיה)... כמובן היא לוקחת כדורים רבים ( אביליפאי , אינסולין, לוסטרל, ויטמין בי, ליפיטור, פלויקס ואטרווסטין)... לאחרונה יש לה קקי מרוח שיוצא בלי שליטה ... היא עברה קולונוסקופיה שיצאה תקינה ואולטרסאונד שהראה שיש אבנים בכי המרה ... מה אפשר לעשות ? לאיזה רופא לפנות
לבעיה של חוסר שליטה רצוי לפנות לרופא גסטרו העוסק בבעיות תנועתיות המעי ורצפת האגן. ייתכן שקיימת בעיה של שליטה בשרירי רצפת האגן ויש לברר זאת.
לד"ר אייל גל שלום וברכה, רציתי לברר לגבי הכדור פרפולסיד שהמליצה לי מומחית גס' לבעיות של תנועתיות ושט היכן ניתן להשיג את הכדור,כביכול הוא יצא מסל התרופות והאם צריך אישור מיוחד מקרדיולוג כדי להשיג את הכדור?..האם הוא מהווה סיכון?. האם לכדור השפעה חזקהה מהכדור מוטיליום ויעשה עבודה טובהה?.. כי אני ממש סובלת התחלתי דיקור סיני והומיאופתיה עוזר לי במקצת..להרגעה הנפשית של הגוף אשמח אם תתמקד בכל שאלותיי בתודה שירה חן
פרפולסיד קיים עם אישור מיוחד, אינני יכול להגיד לך בדיוק באיזה בית מרקחת אך אפשר לנסות להזמין דרך אחת מרשתות הפארמים. הסיבה לאישור קרדיולוג היא מקרים של הפרעות בקצב הלב שנצפו במשתמשי התרופה בעיקר בשילוב עם תרופות אחרות. התרופה יעילה יותר ממוטיליום.
אני בחור בן 30, לא מעשן... אני אנסה לקצר כמה שניתן... לפני כשנתיים, היה לי אירוע חריף במהלכו באופן דיי פתאומי (תוך שעות) הגעתי לחום של קרוב ל-40 מעלות. בבית חולים ביצעו US שהדגים: "מעי עם דופן מעובה והסננת שומן", ועקב כך עשו CT שהראה: "עיבוי דופן של הקולון חכח אורכו, בעיקר בקולון העולה והרוחבי. כמו כן מודגמת הסננת שומן סביב הקולון העולה. מודגם גודש קל בכלי הדם המזנטריאליים. התמונה מתאימה לקוליטיס, בעיקר בקולון העולה והרוחבי. יש רושם למעורבות גםשל האיליום הטרמינלי. התוספתן- תקין". סוכם שמדובר בקוליטיס על רקע זיהומי, טופלתי באנטיביוטיקה, ובוצעה לאחר מספר שבועות קולונסקופייה, שיצאה תקינה... אירוע דומה חזר על עצמו כעבור כשנה, ואז ה - CRP היה 80. לאחרונה החלו שוב בעית במערכת העיכול לדעתי, מזה כחודשיים. אלא שהפעם זה לא עובר. טופלתי בפלג'יל וציפרודקס. ביצעו CT, שהדגים סעיפים בקולון אך ללא סימני דלקת, אולם מאחר וה - CRP היה 2.5, הוחלט על מתן אנטיביוטיקה. הפעם, יש כאבי בטן,לוחצים אךלא חריפים, תחושת אי נוחות קבועה, וצורך מיידי כמעט ביציאה, לאחר ארוחה, לא משנה עד כמה הארוחה כבדה. היציאות מוזרות, הצואה לא נראית רגיל, היא נראית, וסליחה על התיאור, כאילו הקיאו אותה. לעיתים, וזה לאחרונה, יש מעין נוזל עכור שקוף. הצואה רכה מאוד, ואני שמתי לב שהצורך ביציאה הוא בעיקר אחרי שאני קם בבוקר. יש בחילה מעט, אין ממש חום, האזור שמרגיש לי הכי כואב זה כל האזור שמעל הטבור, ומצד שמאל למטה. אין חום. ספירת דם, ממש לאחרונה, תקינה. המוגלובין 13.9. כימייה בדם תקינה. CRP תקין לחלוטין. צליאק נשלל. CMV ו - EBV נשללו גם הם. הרופא חושב שמדובר כעת ב - IBS. אשמח מאוד מאוד לדעתכם, שכן המצב פוגע לי בעבודה, ובאיכות החיים. תודה מראש וסליחה על האריכות.
זה נשמע מוזר שהקולונוסקופיה הייתה תקינה עם תהליך דלקתי כל כך קשה. צריך להביא בחשבון מחלות אחרות, בעיקר מחלות זיהומיות או FMF (קדחת ים תיכונית).
שלום ד"ר אייל, עד לפני כחצי שנה הייתה לי פעילות מעיים סדירה לחלוטין מדי יום. לפני חצי שנה עברתי קולונסקופיה ואז הכל השתבש. יכולים לעבור מספר ימים בין כל יציאה, נוצרות לי אבני צואה מכאיבות. למרות שאני אוכלת תזונה נכונה, שזיפים, משמשים, סלק צורכת סובין וכד' שום דבר אינו עוזר. אני אפילו לא שומעת או מרגישה גרגורים במעיים ממש כאילו הן משותקות. אני מאוד מאוד חרדה. האם יש לך עצה? תודה על התשובה חיה
מעבר לתוספת של סיבים ומרככי צואה מומלץ לנסות טיפול בחיידקים פרוביוטיים על מנת לשקם את חיידקי המעי שנפגעו בזמן הקולונוסקופיה.
תוצאות הבדיקה DELTA C/M 1.220 מה זה אומר?
זה תקין
לפני כ-3 שנים אובחן בקע סרעפתי ואלי קומבקטר.קיבלתי טיפול באליקומבקטור מטופלת מאז בלוסק אחד ליום.בזמן האחרון מרגישה ריח לא נעים מהקיבה סובלת מגזים וריפלוקס.האם יכול להיות שהאלי קומבקטר חזר? הרןפא המליץ לעלות את המינון של הלוסק.עד מתי אפשר לקחת כל יום כדור? זה לא מסוכן?
אפשר לחזור על תבחין נשיפה כדי לבדוק אם החיידק חזר, ניתן לקחת לוסק לאורך זמן גם במינון גבוה עם סיכונים קטנים יחסית.
בבדיקת אנדוסקופיה נמצא אודם ברירית הקיבה ונלקחה ביופסה.מה זה אודם בקיבה?
זה תיאור של הבודק שראה רירית אדומה של הקיבה, ייתכן שהאודם מרמז על דלקת של הקיבה ולעתים זה ממצא נורמלי.
אני חולת קרוהן ואני לוקחת סטרואידים ואימורן שמחליש את המערכת החיסונית שלי. אני נורא אוהבת סלק אדום מבושל אך הבנתי שהוא מחזק את מע' החיסון..להפסיק לאכול?
סלק מכיל הרבה סיבים ולא ממש מומלץ לחולי קרוהן.
נוסף C13 UREA BREATH CALC 0.153 DELTA C /m 3.500- 0.000 0.153 -התוצאה שלחו אותי לעשות את תבחין הנשיפה עקב צרבות נוראיות שקורות בכל שעות היממה ללא קשר לסוג וכמות האוכל שאני אוכלת. מה אומרת התוצאה?יש חידק? עליי להמשיך בירור אצל הרופא המטפל? תודה!
לא, אין חיידק. צרבות לא בהכרח קשורות לחיידק ולכן רצוי לפנות לרופא גסטרו.
שלום, אני בת 31,בריאה בדר"כ. לפני כחודשיים לבתי בת ה3 היה וירוס של שלשולים ,יומיים לאחר שזה החל כנראה ונדבקתי ממנה. עשיתי בדיקת דם סמוי שיצאה תקינה ותרבית שיצאה חיובית (לא ציינו מה שם החיידק). לאחר כשבוע וחצי ביצעתי תרבית נוספת שהייתה שלילית. בכל התקופה לא היו לי חום /כאבים. השלשולים נמשכו ובתקופה האחרונה (3 שבועות) התחלתי לאכול אוכל עשיר יותר סיבים תזונתיים ולנטול ביו פלוס (פרוביוטיקה), כמו כן התחלתי גם טיפול בדיקור סיני. יש לציין שיש שיפור במצב היציאות שלעיתים גם מוצקות אבל יש לפעמים עדיין שלשולים ויציאות רכות. האם עליי לגשת לבדיקות נוספות או פשוט להמשיך ולהמתין בסבלנות? תודה, נעמה.
רב השלשולים האלו הם ויראליים ולכן התרביות תקינות. תזונה נכונה ולעתים תוספת פרוביוטיקה יכולים לעזור להחזיר את המצב לנורמה במהירות רבה יותר.
שלום רב,בעלי בן 77 בדר'כ בריא אך סובל מעצירות כרונית כבר למעלה מ30 שנים וכל הזמן משתמש בסוגים שונים של תוספים נגד עצירות שברור לי שקלקלו את פעולות טבעיות של המעיים.לאחר כמה שנים שהשתמש בתה סיינה עכשיו הוא לוקח אבקת פגלקס או נורמלקס.שאלתי האם מותר להשתמש בזה לאורך זמן? אם לא- מה אתה ממליץ? לדעתנו כבר לא יוכל לחזור ליציאות ללא "חומר עזר" אחרי שהתרגל כל כך הרבה שנים.לפני שבוע עבר קולונס' נמצאו 3 פוליפים ועכשיו אנו מחכים לתוצאות. בתקווה שהכל שפיר. תודה עבור תשובתך, עדנה
ניתן להשתמש באבקת פגלקס או נורמלקס לאורך זמן מאחר והן לא גורמות להתמכרות.
סבלתי מעצירות כרונית במשך שנתיים, יצאתי רק באמצעות משלשלים חריפים והייתי מיואש. הבעיית נפתרה כשעברתי לחיות על דיאטה של 1200 קלוריות ביום, אך כוללת 6 ארוחות ולכן אני לא רעב. הדיאטה היא של חלי ממן אך יתכן ויש דיאטות דומות אחרות. לאחר 3 שבועות דיאטה נפתרה בעיית העצירות, אך מדובר בארך חיים ולא בדיאטה שלאחריה עוברים לאכילה רגילה
שלום, סובלת לאחרונה מטעם מר מאד בפה וריח רע שנובע מהפה
מומלץ להבדק בשלב ראשון ע"י רופא א.א.ג.
שלום לדר'. לאחר כ-7 שנים של מחלת קוליטיס, די סוערת, סוף סוף הגעתי לרמיסיה, שנמשכת כבר מעל לחצי שנה. היציאות הן לגמרי רגילות, כ-2-3 פעמים ביום.. אבל.. ברגע שמגיע הצורך, אין לי יכולת לשלוט על הסוגר ואני חייב להגיע מיידית לשירותים, אם לא, פשוט בורח לי.. מדוע זה קורה? והאם אפשר לתקן את המצב?
ייתכן שיש קשר לדלקת באזור פי הטבעת הגורמת לצורך ליציאות ואז יש לשקול תוספת טיפול כמו נרות. צריך לבדוק גם את שרירי רצפת האגן ע"י מנומטריה רקטלית (בדיקה של לחצים בפי הטבעת)
האם מותר לשתות קפה ותה באותו יום של בדיקת גסטרוקופיה?
מותר לשתות עד כ 3 שעות לפני הבדיקה.
לפני כחצי שנה עברתי ניתוח עקב פרפורציה בין הקיבה לתרסריון בגישה לאפרוסקופית ונאמר לי שאני צריך לקחת אומפרדקס באופן קבוע לאורך כל חיי. לפני כ- 4 חודשים עברתי בדיקת אנדוסקופיה וקולונוסקופיה והתוצאה היתה תקינה .לפני חודש כחצי שנה מהניתוח עברתי בדיקת נשיפה בקופת חולים כללית והתוצאה היתה 0.426 לשאלתי האם אני צריך להמשיך לקחת אומפרדקס? לתשובתכם אודה.
באופן עקרוני אין הכרח לקחת טיפול אלא אם כן אתה לוקח תרופות שעלולות להזיק לקיבה.
בת 28 , כשאוכלת מאכלים מטוגנים, חריף, עם רטבים- קיימים שלשולים פעם עד פעמיים ביום. מאכלים אחרים ללא כל מה שציינתי לא גורם לבעיה. בדיקות דם: המוגלובין-12.5 עם פירטין נמוך לאורך שנים . בדיקת ASCA IhA-71.50 בדיקת ASCA IgG- 125. 50 . שקיעת דם 26 במשך שנים. platelets-בגיל 16 = 498 במשך השנים ירד ל 417 , 470 , בבדיקה אחרונה 445 , אגב האם בדיקה זו מצביעה על הימצאות של קרוהן? בדיקת CRP-0.70 (בסקלה במעבדה 0.00-0.50 ) תוצאות בדיקת MRE בתוספת גדוליניום: מודגם סגמנט ארוך של האיליום הטרמינלי שאורכו כ - 10 ס"מ, מתאים למחלת מעי דלקתית עם עיבוי דופן. פרט לסגנט החולה לא נראה סגמנטים נוספים. אחרי הזרקת גדוליניום נראית האדרה ניכרת של הסגמנט החולה. ללא ממצאים נוספים הראויים לציון. אשמח לדעת : 1. האם אני מאובחנת בקרוהן. ואם כן האם זה נחשב לקרוהן קל ? 2. האם יש צורך לעשות קולונוסקופיה או להסתפק ב MRE כי מה היא תתן? התרופה היא לא אותה תרופה גם למעי דק וגם למעי גס 3. במקרה שלי, חייבים טיפול תרופתי ומה התוצאות ללא טיפול תרופתי ? 4. במקרה שלי אפשר לעשות רק מעקב ? 5. כרופא , מה המלצתך ? טיפול/מעקב אצל רופא קופ"ח , מכון גסטרו או פרטי ? אשמח לקבל התייחסות
אכן האבחנה מתאימה לקרוהן, היה רצוי להשלים ע"י קולונוסקופיה גם לצורך התרשמות מהמעי הגס ולצורך ביופסיות, הטיפול לא תמיד אותו דבר וחשוב שיהיה בסיס לעתיד. CRP מוגבר וטסיות מוגברות מתאים למחלה דלקתית. רצוי לקחת תרופות כדי למנוע סיבוכים בעתיד. ניתן גם להיות במעקב אצל רופא קופת חולים או בית חולים, זה לא משנה העיקר שתסמכי עליו/ה.
בת 41, מזה תקופה יש לי נפיחות ביטנית (יוצאת מגדר הרגיל) , הרבה מאוד ,מאוד גזים במשך כל היום.יציאות טובות . לפני כשבוע לא אכלתי טוב במשך היום ולקראת הערב(17.00) נתקפתי כאבים עזים בבטן העליונה(בין הצלעות) במשך שעה ,לסירוגין , אכלתי "בכח" וזה חלף. האם עלי לבדוק זאת ואם כן ,איזה בדיקות עלי לבקש לבצע ? תודה
בהחלט, רצוי לגשת לרופא גסטרו לבדיקות, אפשר לבצע תבחין נשיפה לחיידק הליקובקטר, בדיקות רגישות למזונות שונים וכו'.
שלום לדר' גל ברקע מחלת פרקים מטופלת בתרופות מתתרוקסט ותרופה ביולוגית עקב שישולים נשלחתי לבדיקת חיידק הליקובקטור ואכן נימצא -קיבלתי אנטיביוטיקה והחיידק הוכחד,והשילשולים פסקו,אבל ברגע שסיימתי את הטיפול באנטיביוטיקה -חזרו השילשולים מימיים ורעשים בבטן מה דעתך?אגב לוקחת פרוביוטיקה ותזונה לעצירת השילשולים אבל ללא הצלחה אודה לך על התיחסותך בברכה סופי
ראי גם תשובה למטה, אין קשר בין הליקובקטר לשלשולים ולכן השלשולים חזרו. יש לחפש סיבה אחרת לשלשול.
שלום, הנני בן 28 מזה מספר שנים סובל מבעיות עיכול המתבטאים בגזים רבים מאוד, עצירות, צואה מפוזרת ורכה, ותחושת נפיחות. לאחר בדיקת גסטרוסקופיה אובחן בקע סרעפתי בינוני, דלקת בקיבה וחיידק הילקובקטר. טופלתי בטיפול משולש ל10 ימים שבמהלכו נעלמו כל התופעות שפירטתי והרגשתי ממש טוב. כאשר סיימתי לקחת את הכדורים חזרו מייד התופעות. שאלתי היא ממה נובעות התופעות מהבקע או מהחיידק? וכיצד עלי לטפל בנושא כעת?
קרוב לוודאי שהתופעות לא קשורות לא לחיידק ולא לבקע סרעפתי אלא קשורות לבעיה של תסמונת מעי רגיש. ידוע שמעי רגיש מגיב בחלק מן המקרים לאנטיביוטיקה באופן זמני כנראה עקב שינויים בחיידקי המעי. הייתי ממליץ לנסות טיפול בפרוביוטיקה ולא להמשיך אנטיביוטיקה.
אני אכן לוקח ומנסה תקופה ארוכה פרוביוטיקה אך אין כל שיפור, כמו כן ביצעתי קולונסקופיה במרפאה פרטית והבדיקה יצאה תקינה. ההליקובקטור עדיין יוצא חיובי לאחר 2 טיפולים משולש ומרובע. הרופא נתן לי שוב טיפול אנטיביוטי עם סוגים שונים מבעבר, האם כדאי לקחת שוב אנטיביוטיקה? האם יכול להיות שהבעיה נובעת מקנדידה? תודה רבה
בעקבות עייפות חריפה בצעתי בדיקות דם מקיפות ההמוגלובין יצא 13 המטוקריט 39 פריטין 30 ורק הברזל נמוך 30 האם קיימת אפשרות שזה דמום ממערכת העייכול בינתיים קבלתי רק כדורים לא ירדתי במשקל ואין לי כאבי בטן מה עליי לעשות בהמשך?
תמיד קיימת אפשרות של איבוד דם ממערכת העיכול או בעיית ספיגה. בנשים צעירות שיש להן מחזור חסר ברזל הוא שכיח מאד ולרב קשור לדמם במחזור ולתזונה לא מספקת.
שלום רב אני בן 26 חולה קוליטס משנת 2002 בשנת 2007 לקחתי אימורן והיו לי 3 שנים שקטות בשנה שעברה התחליו לחזור השלשולים לא הייתי על טיפול בכלל, באוגוסט 2011 התחלתי טיפול תזונתי שבוע אחרי התחילו אצלי כאבים נוראיים בקצה המעי הגס,, חזרתי לטיפול רפואי ועשיתי קולנסקופיה והאבחנה הייתה קוליטס חמור ב 40 ס"מ , אין טחורים ואין סדק ואין שום דבר והרופא מסביר שהכאים האלו הם מתסמיני המחלה...לקחתי הרבה תרופות ולאחורנה התחתלתי לקבל רמיקייד.. ואין שום תגובה...בעצם שלולשים כמעט ואין דימומים גם אין אבל הכאבים נמשכים ואני מרגיש שיש לי מוט ברזל בתוך המי הגס .. לפעמים אין כאבים כמה ימים אבל אחרי שאני נכנס לשרותים אני בוכה מכאבים למשכך ימים ופשוט נמאס לא יודע מה לעשות עוד ולא יודע מה הכאבים האלו בכללל.... אני רוצה לדעת מה יכול להיות הסיבה לכל הכאבים האלו .. ומה הפתרון אם רמיקייד לא עזר ..
לא ניתן לפתור בעיות כאלו בפורום, צריך להגיע למרפאה לקבלת יעוץ.
מזה שישה ימים, החל משעות הערב המוקדמות, אני חש בכאבי בטן עזים מאוד. הכאב עוויתי. במהלך שעות היום אין כאבים כלל, ובשעות הערב זה חוזר. מזה יומיים אני נוטל קל בטן, החל מהערב, עם חזרת הכאבים, בביקור אצל רופא המשפחה, נבדק חלל הבטן שאין זה משהו מהכליות או התקשות בטנית. נאמר שאלו רק גזים, האם זה הגיוני, איך מטפלים בזה? רופא המשפחה אמר להמשיך תזונה רגילה, האם צום יכול לעזור בשיפור המצב?? האם יש לערוך בדיקות כלשהן? רופא המשפחה שלל הליקובקטור כי "הסממנים" לא תואמים. מה עלי לעשות?? בברכה, סיון
אינני יכול להחליף את הרופא, אם איננו מתרשם שמדובר בבעיה הדורשת בירור נוסף ניתן להמתין עד שהבעיה תחלוף או לחזור לרופא אם לא חולפת. מומלץ להמנע ממזון המגרה את הקיבה כגון מזון שומני, מתובל מאד או חומצי.
דר יקר שלום עשו לי לפני חודש וחצי גסטרוסקופיה ולקחו 14 ביופסיות בשל סימני נוכחות הליקובקטר ושינויים ברקמת הקבה שנראית דמוי מעי לדברי הרופא, עדין יש לי תחשובה לא נעימה ורגישות באזור הקיבה בגלל עבר של סרטני קיבה ומעי במשפחה אני חוששת שאחת מההביופסיות תתפתח לכיב שלא יחלים ובנוכחות חומציות הקיבה והליקובקטר יחמיר לידי סרטן (כיב סרטני) האם החשש שלי הגיוני או שמצב כזה לא ייתכן?
הביופסיות הן קטנות ואינן הופכות לכיבים. לרב אחרי 2-3 ימים לא נשאר סימן לביופסיות.
אני בגיל 50 , מזה כשנתיים יש לי התכווצויות בבטן תחתונה מצד שמאל , בעיקר אחרי אכילת חמין בשבת , וכן אחרי אכילת לחחם ולעיתים יש לי תחושת כאב באותו מקום , וכן רעשים כמו גזים . אשיתי בדיקת סיטי שנמצאה תקינה , ממה זה יכול לנבוע ?האם זה דלקת ? כיצד ניתן לאבחן או לטפל ?
ייתכן שמדובר פשוט בגזים אחרי מזונות מסויימים אך מאחר והינך מעל גיל 50 הייתי ממליץ לבצע קולונוסקופיה.
בס"ד אני עושה כל חודש בדיקות דם כאשר ה-WBC נע בדרך כלל 5, 5.6 אני לוקחת אימורן 2 כדורים של 50 מ"ג. חזרתי מחו"ל ובבדיקות שעשיתי תוצאות הבדיקה האחרונות היו 4.3 מתחת לנורמה האם יש בעיה כל שהיא אודה על תשובתך בברכה
רמה של מעל 4000 היא עדיין בסדר אך מומלץ לעקב בקפדנות אם הירידה לא נמשכת.
שלום, בערך כבר 4 חודשים שאני מרגיש בחילות נורא חזקות. בהתחלה זה היה רק בזמן האחרוחה, אחר כך כמה שעות אחרי הארוחה, והיום הבחילות הם כבר במשך כל היום. חוץ מהבחילות יש לי גם כל הזמן גרעפסים מאוד חזקים וחריפים במשך כל היום כמעט, בנוסף גם חוסר תאבון. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ותבחין נשיפה להליקובקטר והכל יצא תקין. בזמן האחרון כאשר אני אוכל אוכל שמן הבחילות מתחזקות מאוד ואני מרגיש צורך חזק להקיא, בנוסף כאב חזק מאוד עם הרגשת דופק בבטן תחתונה בערך בצד שמאל. לפני שכל זה התחיל לא היה לי שום בעיות עם הבטן ולא אלרגיות לשום דבר, אף פעם זה לא קרה. רציתי לשאול מה לדעתך זה יכול להיות, והאם זה שאני אוכל הרבה אדממה (פולי סויה) יכול להיות קשור? אשמח לתשובה מהירה תודה רבה !
מאחר וכל הבדיקות תקינות סביר שזה קשור לתזונה שלך, פולי סויה מכילים הרבה הורמונים ולכן לא רצוי לאכול יותר מדי מהם. צריך לבדוק גם בעיות אחרות דרך רופא המשפחה.
תודה רבה על התשובה ושבת שלום !
מטופל אצל ד"ר פרייזר בבלינסון. מקבל זריקות מזה כ-6 שבועות (6 זריקות עד כה). מזה כשבועיים כאבי ראש שמתחילים חזקים בעיקר אחה"צ וחולשה כללית וסחחרחורות.
יכולה להיות תגובה כזו לזריקות הומירה, מומלץ שתפנה לרופא לבדיקה.
שלום רב, אני בן 34 ובריא לגמרי. בעקבות דימום שהופיע בצואה פניתי לפרוקטולוג אשר בתחילה איבחן כטחורים ונתן לי טיפול בנרות. בנוסף לכך הפנה אותי לבדיקת רקטוסקופיה ע"מ לשלול מקורות דימום אחרים. בבדיקה היה דימום במקום ונראו ארוזיות ועל כן נלקחה ביופסיה (הפרוקטולוג אמר שיש דלקת). טרם קבלתי את תוצאותיה, אך אני מודאג מאוד כיוון שקראתי חומר בנושא ונראה שסיבות נפוצות לארוזיות הן מחלות דלקתיות כרוניות (קרוהן וקוליטיס). ברצוני לשאול, האם ישנן סיבות אחרות לארוזיות אלו שאינן מחלות כרוניות? האם ייתכן שמדובר בדלקת מקומית הניתנת לטיפול או שמה אני צפוי לטיפול מורכב וארוך טווח? אשמח לקבל התייחסותך, בתודה מראש,
הבעיה העיקרית היא שרקטוסקופיה אינה מאד מדוייקת ומומלץ לבצע קולונוסקופיה או לפחות סיגמואידוסקופיה על מנת לאשר את האבחנה של דלקת במעי. יש לשלול סיבות זיהומיות ע"י תרביות צואה.
הנני באמצע שנות ה- 50 לחיי. זה מספר שנים יש לי מספר בעיות עיכול כר"מ, לפי סדר גילויין: 1.DIAPHRAGMATIC HERNIA. 2.הליקובקטר פילורי שהתגלה וטופל. 3.DIVERTICULOSIS OF COLON. 4.REFLUX ESOPHAGEAL. שתי הבעיות האחרונות התגלו די צמוד אחת לשניה. הנני נוטל אומפרדקס 20 מ"ג, פעם אחת ביום. האם לאדם כמוני, עם הבעיות הנ"ל, אסור / מותר / רצוי /יכול מאד להועיל: 1. לאכול כורכום. 2. ליטול כורכום C3 (של אלטמן). 3. לשתות מיץ חמוציות. 4. לשתות מיץ רימונים. בתודה מראש,
כורכום ומיץ חמוציות בריאים מאד לגוף וגם לקיבה, אין בעיה גם עם מיץ רימונים. מאחר והמיצים מעט חומציים לא רצוי לשתות כשיש צרבות.