מדרסים
דיון מתוך פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
בני בן ה 17 וחצי אובחן כסובל מנורטון נוירומה. הומלץ ע"י האורטופד כשלב ראשון לנסות מדרסים. פנינו למכון אורטופדי והם הציעו לנו 4 סוגים של מדרסים ושאנו נבחר מה אנחנו רוצים. כמובן שהם ממליצים על היקרים ביותר עם אחריות ל 3 שנים והם גם טובים לנעליים צבאיות (בני לפני גיוס). מה לעשות, באיזה לבחור ? יכול להיות שהמדרסים לא יקלו על הכאבים.
זה נשמע לא רציני, לא החולה בוחר את התרופה,המטפל צריך לקבוע לפי הבדיקה, בכל מקרה ודאי כי המידות ילקחו באמצעות תחבושות גבס הנכרכות על הרגליים בזמן שהוא שוכב, והמדרס בנוי מחומר פלסטי נוקשה
בהחלט יש סיכוי שהמדרסים לא יפתרו את הבעיה. יש צורך במדרסים מותאמים לפי מידת גבס או גרב פולימרית שיהיו עם מטאטארזאל פד ש"ירחיב" את המרווח בין עצמות המסרקק ה"לוחצות" על הנאורומה. אם זה לא עוזר, הטיפול הוא בהזרקה מקומית או בניתוח. לגבי החומר ממנו עשוי המדרס, זה לא כל כך משנה, העיקר שיעשה את העבודה. בברכה - דר' טיטיון.