איזה מדרסים מתאימים כשיש דורבן?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/01/2005 | 12:24 | מאת: kisslali

רופא א' אמר מדרס, רופא ב' אמר שהמדרס הקשה הוא אחד הגורמים לדורבן ולהזמין רכים מייד, רופאה ג' אמרה רק פיסיותרפיה והפיסיותרפיסט אומר רק מדרסים קשים. איזה מדרס מומלץ לדורבן עיקש? תודה ללי

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2005 | 23:36 | מאת: מיכי מנהיים

הנושא נחקר רבות במיוחד בארה"ב ,והמלצתם של הפודיאטרים[רופאי כף רגל] הוא על מדרסים קשים מאד לטיפול ב"דורבן", תפקיד המדרס לשנות את המתיחה של הפסיה הפלנטרית=ה"גידים" בכף הרגל ולכן יש להשתמש באביזר קשיח שאכן ייצב את כף הרגל במנח הנכון , ולא רק ירפד ,אין שם בעקב בעיה של ריפוד .

09/01/2005 | 15:13 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

kisslali שלום. למעשה צודקים כולם. אין ספרות טובה המוכיחה את הייתרון של מדרס זה או אחר, אם כי היום יש נטייה ללכת על מדרס ביומכני שהוא בעקרון מדרס קשה ולא רך, התומך בקשת האורכית הפנימית ומוריד עומס מהפאציה הפלאנטארית וכך מוריד ממנה מתח וכאב. למרות זאת יש כאלו שדוגלים במדרס רך ל"בלימת זעזועים" מקומית באזור הכאב ללא התייחסות לצורך להוריד מהעומסים העוברים בפאציה הפלאנטארית. גישה זאת מתאימה בעיקר לשלב החריף של המחלה כלומר בששת השבועות הראשונים בלבד. אח"כ מומלץ בד"כ המדרס הביומכני הנוקשה. למרות כל הנ"ל הטיפול העיקרי בבעיית ה"דורבן" הוא בפיזיוטרפיה כש הכי חשוב זה התרגילים שעליך לעשות בעצמך למתיחת הפאציה הפלאנטארית ומתיחת האכילס ועליך לבצע תרגילים אלו כל בוקר וכל ערב לפחות. בנוסף במידה והמחלה באמת עקשנית ונמשכת יותר משנה אזי בד"כ במידה והסבל רב, הטיפול הממומלץ הוא טיפול ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.

11/01/2005 | 11:51 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום רב, קראתי את פנייתך, ואת כל התשובות שקיבלת. ממגוון כזה של תשובות, אפשר בהחלט להתבלבל. א. פיזיותרפיה ותרגול עצמי הם חשובים מאד בלי שום ספק. ב. מדרסים הינם חשובים מאד לא פחות מהפיזיותרפיה. מה שצריך לעשות בנושא כזה, הוא מדרסים שמשולבים ממספר חומרים, מקשים ומרכים. החומרים הקשים - כדי לשנות את המתיחה של הפסיה הפלנטרית=ה"גידים" בכף הרגל ולכן יש לשלב במדרס חומר קשיח שאכן ייצב את כף הרגל בתנוחה הנכונה. החומרים הרכים - זאת כדי לעשות בלימת זעזועים וריפוד. בכל מקרה, יש הבדל גדול בין מדרסים בהטבעה בקופסת ספוד, לבין מדרסים שנעשים לפי חבישת הרגל בתחבושות גבס. גם בין השיטות שעשויות על פי חבישת הרגל בתחבושות גבס יש הבדל גדול. השיטה שיכולה לעשות את החיבור הטוב ביותר של חומרים רכים וקשים היא שיטת E.F.S. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול