פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
שלום, לפני 3 חודשים נפלתי במשחק כדורגל ושברתי את הקרסול ועברתי ניתוח. הממצאים לאחר הניתוח היו: ניתוח שחזור פתוח של השבר בפטישון חיצוני וקיבוע ע"י פלטה, ושחזור פתוח של השבר בפטישון פנימי וקיבוע ע"י TENSION BAND. מה זה אומר? האם זה שבר קשה? תוך כמה זמן בערך חוזרים לתפקוד מלא (ללא צליעה) אם הצילומים בביקורות מראים שהשבר מתאחה טוב? כמה חשובה שחיה למשך ההחלמה? האם יכול להיות שאחרי 3 חודשים אין איחוי מלא (האם זה תקין)? האם צריכת סידן חשובה יותר בגלל איחוי השבר? סליחה שיש לי כל כך הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה. תודה רבה!
אורי שלום. ממה שכתבת ניתן ללמוד כי היה לך שבר בקרסול שטופל ניתוחית ומעבר לזה לא ניתן לדעת כלום על חומרת השבר וכ"ו. לצורך מענה על שאלותיך יש צורך בבדיקה אורתופדית מסודרת ובחינת הצילומים. בברכה - דר' טיטיון.
בחודשים האחרונים אני נתקפת התכווצויות בשרירי אצבעות הרגליים, לעתים מלווה בכיווץ של כל הרגל עד האגן, בצורה בלתי נסבלת, באופן כמעט יומיומי. האם יש לכך סיבה מיוחדת ואיך ניתן לטפל בכך?
ענבר שלום. יכולות להיות לכך סיבות שונות. חוסר איזון הורמונאלי, חוסר איזון במלחי הדם, בעיית כלי דם, בעיה עצבית , חסר ויטאמינים ועוד. פני לבדיקת רופא המשפחה. בברכה - דר' טיטיון.
אני סובל זמן רב מכאבים בכפות הרגליים בשל קריסת כף הרגל פנימה. משתמש במדרסים. גרביים אלסטיות, נעליים טובות, והעסק הולך ומחמיר. האם יש משהו לעשות מלבד ניתוח לחיזוק הרצועות? אני באמצע שנות החמישים. חליתי בפוליו ב1952 ויצאתי מזה. תודה
יגאל שלום. במידה וטיפולים שמרניים לא עוזרים, הטיפול הוא ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
ליגאל שלום קראתי את פנייתך בפורום כף רגל וקרסול באתר דוקטורס ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. הייתי שמח לעזור לך וברצוני להפנות אותך למאמר על שיטות הכנת המדרסים , אני חושב שזה יעזור לך להתרשם על מדרסים http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D בברכה יעקב וינברג
שלום לפני 6 שבועות שברתי את הפיבולה (שוקית) ואתמול הורידו לי את הגבס למרות שבצילום רואים שנשאר סדק קטן באזור השבר ונאמר לי שעלי ללכת שבועיים עם AIRCAST. היום היתה הפעם הראשונה שהלכתי עם הAIRCAST ועם קביים כמובן והאמת שאני מפחדת מאוד לשים משקל מלא על הרגל בגלל הסדק הנ"ל. האם זה באמת בטוח לשים משקל מלא על הרגל אפילו שאני מרגישה נימלול כשאני מנסה ? והאם זה נורמלי שכואבת הברך כאשר אני שמה משקל? יש לציין כי הקרסול מאוד מאובן ומלא שטפי דם.וכמה זמן באמת יקח עד שאוכל ללכת על שני רגליים ללא כל תמיכה של קביים או AIRCAST?
מורן שלום. האם זה באמת בטוח לשים משקל מלא על הרגל אפילו שאני מרגישה נימלול כשאני מנסה ? - מאחר ולא ראיתי צילום לא אוכל לתת לך תשובה בעניינך ספציפית. בד"כ אחרי חודש וחצי בגבס בשל שבר קרסול, ניתן לאפשר דריכה. לגבי נמלול זה בשל אי שימוש ממושך או בשל פגיעה עצבית. והאם זה נורמלי שכואבת הברך כאשר אני שמה משקל?- כן או בשל אי שימוש ממושך או שיש פגיעה גם בברך. יש לציין כי הקרסול מאוד מאובן ומלא שטפי דם.וכמה זמן באמת יקח עד שאוכל ללכת על שני רגליים ללא כל תמיכה של קביים או AIRCAST? - מאז ימי חורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים. בברכה - דר' טיטיון.
גילו אצלי שחיקת סחוס בקרסול רגל שמאל. הרופא המליץ לי ללכת עם aircast בכדי להפחית את הלחץ על הקרסול האם זה מומלץ רציתי לקבל חוות דעת נוספת
לפני כשנה וחצי שברתי בכף רגל שמאל מסרקים 3,2 ו-4 הטיפול היה במנוחה וחבישה בלבד. מזה מספר חודשים יש לי כאבים בכרית כף הרגל ואני חייבת לנעול נעליים עם מדרסים, קשה לי ללכת יחפה ואני מרגישה מעין עקצוצים בכרית כף הרגל. נשלחתי לעשות U.S והתוצאה, מטטרסוס 4 מעל גיד מכופף הודגם מבנה גרמי 0.5 ס"מ יתכן מדרגה גרמית , אין לשלול הסתיידות. אין עדות לנוזל במעטפת. אין עדות לניורומה ע"ש מורטון. אבקש את מסקנותיך והמשך טיפול. בברכה כרמל
היי אני שברתי בצורה מזערית את עצם המסרק ה - 5. חבשו לי טוב טוב והרופא ביקש שלא אזוז מהמיטה שבוע ואז שוה אעשה צילום כמה זמן מנוחה נדרש עבורך ? האם הזזה של הברך לדוגמא, פוגעת בהחלמת כף הרגל ? (אם הבנת את השאלה..) תודה יפעת
הי יפעת, אני שכבתי ללא יכולת לדרוך על כף הרגל חודש ימים וגם אחר כך נעזרתי בהליכון ,גם היום כמעט שנתיים אחרי ההחלמה אינה טוטלית.
יפעת שלום. מצבך לא דומה כלל. מדובר בשברים אחרים לגמרי. אומנם בכף רגל אך בעלי משמעות גדולה יותר מאשר השברון אותו את מתארת. בברכה - דר' טיטיון.
כרמל שלום. כנראה שהעצם התחברה עם זיזי גרמי או עיוות. מעבר לכך לא אוכל לדעת ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות ההדמיה. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי נפיחות בגב כף הרגל של ילדי בן החמישה וחצי חודשים. אין מגבלה בתנועה, כאשר מעסים או נוגעים הילד אינו בוכה או מראה סימנים של אי נעימות, הילד משתמש ברגלים נוגע בהם מכניס אותה לפה ללא קושי. אין סימנים של עקיצות אין שינוי של צבע פשוט נפיחות . מה כדי לעשות במצב שכזה? רופאת הילדים המליצה לפנות למיון לשם צילום אך אני מאוד חוששת לחשוף תינוק קטן לכמות קרינה כזו. אנא עזרתך והמלצתך.
אמא שלום. לעשות מה שאמרה רופאת הילדים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, לפני חמישים ושבע שנים - בגיל 3.5 שנים נפצעתי בתאונת דרכים וכף רגלי נפגעה באופן קשה מאד. עברתי מספר ניתוחים - ביניהם השתלת עור שנלקח מהירך. במקרה גיליתי תעודה רפואית מתקופת אישפוזי שבה נדרשתי לעבור הקרנות (kontakl)???? בגלל "נטיה ל-Kellind - אינני בטוחה שהצלחתי לקרוא נכון את המילים בלועזית מאחר והן נכתבו בכתב יד בשנת 1951. אודה לכם אם אוכל לקבל הסבר על סוג הקרנות זה? תודה יהודית
יהודית שלום. אין העניין בתחום מומחיותי. נסי לברר אצל פלסטיקאי. בברכה - דר' טיטיון.
היי אני בת 33 ועיקמתי את כף הרגל. הנה הממצאים של הצילום של כף הרגל שלי: " שבר קווי, רוחבי, בבסי ה 5MTT , ללא תזוזה, תפיחות קלה ברקמות הרכות הסביבתיות" שאלתי, הרופא ביקש ששבוע לא אזוזואז שתוך שבוע מהצילום הראשון, עלי לבצע צילום נוסף. הוא אמר שתוך שבועיים אוכל לדרוך. שאלה: האם אכן תוך שבוע יכול להיות איחוי ? האם במידה ויראו בצילום איחוי של השבר, (הוא ממש מינימלי לדברי הרופא) ואדרוך על הרגל, השבר יכול להנזק ושוב להשבר ?
יפעת שלום. האם אכן תוך שבוע יכול להיות איחוי ? - לא. האם במידה ויראו בצילום איחוי של השבר, (הוא ממש מינימלי לדברי הרופא) ואדרוך על הרגל, השבר יכול להנזק ושוב להשבר ? - לא יראו איחוי. מטרת הצילום היא לבדוק שאין תזוזה. בברכה - דר' טיטיון.
אני אם לילד בן שנה ו- 10 חודשים. בני החל ללכת בגיל שנה וחודשיים, ונועל נעליים של צעד שני כרגע. (סנדלים). בעייתי היא שבני מועד המון, וכשהסתכלתי עליו הבנתי שהוא מועד המון בגלל שהוא הולך על קצות אצבעותיו. בנוסף, הוא נוהג לרוץ ולמעוד, ולקבל המון מכות מחפצים שונים, שולחנות, כסאות וכו'. שאלתי היא, האם זה דבר בר חלוף, או שעלי לראות אורטופד מומחה לילדים על מנת לבדוק זאת? בתודה מראש.
יפעת שלום. הליכה עלך קצות הבהונות היא תופעה מוכרת שבד"כ חולפת. יחד עם זאת למען הסר ספק בהחלט יש מקום לפנות לבדיקת אורטופד ילדים באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, בעלי סובל מזה מספר חודשים מכאב כתוצאה מעצם בולטת בכף רגל ימין ברצוני לשאול האם עליו ללכת לאורטפד המתמחה בכף הרגל או לאורטפד כללי? מה אפשרויות הטיפול? האם רק ניתוח יעזור? שמעתי על פודיאטר שמבצע ניתוח ללא ברגים וכו' האם ניתוח כזה מתבצע גם בקופ"ח כללית? אשמח לשמוע תגובות של אנשים שסבלו מבעיה דומה, מה עשו כדי לפתור את הבעיה. בתודה מראש.
אביגיל שלום. הטיפולים הם בד"כ ניתוחיים. עלייך לפנות לאורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום אצבע האמצעית שלי ארוכה יותר מהבוהן בשתי הרגליים, ושתי האצבעות שאחרי האצבע האמצעית העצם שלהם בולטת מלמעלה. אנ סובלת מעיוות זה רבות, הולכת רק עם גרביים בקיץ מבושה ועם נעליים סגורות תמיד ואפיל בבריכה. שאלתי היא האם יש ניתוח אשר יאפשר לי אי פעם לנעול נעל פתוחה? זה החלום שלי!!!1האם מקצרים את האצבע? מה ההלכות ולמי עליי לפנות? אני מטופלת בקופת חולים כללית
שרית שלום. יש ניתוחים לישור בהונות עקומות לפי הצורך. עלייך לפנות לאורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר שלום רב, הובחן אצלי נירומה על שם מורטון בבדיקת האולטרסאונד (בכף הרגל הימנית גוש 1.5*0.7 היפואקוגני שגבולותיו לא מוגדרים היטב ובכף השמאלית גוש בגודל 1.2*0.5). אני סובל מהבעיה כשלוש שנים, מדרסים מקלים במעט וזריקת קורטיזון שניתנה לפני שלושה חודשים לא הקלה משמעותית על הכאב. לאחרונה בכף הימנית חלה החמרה והכאב ניכר עד בלתי נסבל לחלוטין. הרגשה של מתיחת מיתר בין המרווחים. קראתי המון מאמרים באנגלית על שיטות טיפול שונות (החל מזריקות אלכוהול ו- The EDIN endoscopic decompression of the common intermetatarsal nerve- ו - cryogenic neuroablation אשר למיטב ידיעתי לא מטפלים בעזרתםבארץ), נראה לי שלצערי אין מנוס מלנתח. שאלתי: 1. האם יש שיקול למנותח האם הניתוח יתבצע מלמעלה או מלמטה שכן יש יתרונות וחסרונות- מהירות ההחלמה אלא מול נוחות הגישה לנירומה וסיכון נמוך יותר לפגיעה בכלי דם וכו'? 2. האם נכון יהיה לתת עוד צ'אנסים לזריקות לפני כרורגיה? הרי זה לא פותר את הבעיה אלא רק מקל על הכאב? 3. כיצד לבחור מנתח וכיצד ניתן לדעת על מקצועיותו בניתוח ספציפי מסוג זה? מתנצל מראש על דברי הארוכים, תודה מראש, תומר
תומר שלום. 1. האם יש שיקול למנותח האם הניתוח יתבצע מלמעלה או מלמטה שכן יש יתרונות וחסרונות- מהירות ההחלמה אלא מול נוחות הגישה לנירומה וסיכון נמוך יותר לפגיעה בכלי דם וכו'? - תמיד יש שיקול לדעת המנותח. השאלה אם הרופא מוכן לקבל את דעתו. מנסיוני אני מעדיף ביצוע הניתוח "מלמעלה" ורק במקרים קשים שהניתוח "מלמעלה" נכשל, אז אני ממליץ על ניתוח "מלמטה". 2. האם נכון יהיה לתת עוד צ'אנסים לזריקות לפני כרורגיה? הרי זה לא פותר את הבעיה אלא רק מקל על הכאב? - אם זריקה לא עזרה, זה לא יעזור. 3. כיצד לבחור מנתח וכיצד ניתן לדעת על מקצועיותו בניתוח ספציפי מסוג זה? - אין לי לכך מתכון. כל רופא אורתופד שעוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל, יש לו נסיון בסוג זה של ניתוחים. בברכה - דר' טיטיון.
תודה רבה על תשובתך המהירה. בנוגע לניתוח להסרת הנירומה על שם מורטון...אני קורא הרבה עדויות של אנשים שעברו ניתוח להסרת הנירומה וסובלים לאחר הניתוח מכאבים שעזים מכאבם טרום הניתוח (גם במקרים שבהם הנירומה הוסרה או לחלופין הוסר העצב עצמו), סיפורים על נפיחויות חוזרות זמן רב לאחר הניתוח. כשמדובר על 90% הצלחה... מהו זמן ההחלמה הממוצע? האם לאחר ההחלמה ניתן לחזור לפעילות רגילה לחלוטין? מה קובע את אחוז ההצלחה... מצבו של החולה טרום הניתוח או ההליך הניתוח? במקרה שלי ישנה נירומה בשתי כפות הרגלים... האם כדאי שאנתח את שתי הרגלים בו זמנית? סה"כ הדילמה קשה, אני בן 32 החשש מלעבור ניתוח ולהיות מושבת בתקופת ההחלמה ואולי אח"כ לסבול מכאב שהנו חזק מהכאב הנוכחי, קשה לעיכול. תודה מראש
שלום רב! אני מורה לחינוך גופני, אירובי ומחול, מתאמנת כל יום לפחות שעתיים. לאחר האימונים אני חשה כאבים בעצם הבוהן. עשיתי צילום ובצילום נראה עצם מפוצלת. מה ניתן לעשות? האם ישנו טיפול שיכול לעזור? מה יהיה הלאה? האם זה יכול להתפתח עד כדי ניתוח? תודה, אושרת.
כשבועיים אני מרגישה כאבים בעקב כף הרגל הכאב אינו סטטי ומשתנה פעם לצד ימין ופעם שמאל ופעם במרכז ופעם בגב העקב אני אשמח לקבל פרטים על האופציות הקיימות לטפול אלטרנטיבי. תודה מלכה.
vמלכה שלום. פני לאורתופד באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
אושרת שלום. מה ניתן לעשות? - בשלב זה מדרסים מתאימים זה הטיפול המתאים. האם ישנו טיפול שיכול לעזור? - ראי הנ"ל. מה יהיה הלאה? - אלוהים יודע. האם זה יכול להתפתח עד כדי ניתוח? - כן. לעיתים אין ברירה וצריך ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.
בהמשך לפנייה דומה שקראתי בפורום, גם אני קרעתי חלקית את שריר התאומים, והבנתי שתהליך הריפוי הוא בעיקר תהליך טבעי והמון סבלנות. אולם, מאחר ואינני יכולה לתת לרגל מנוחה טוטאלית של 6 שבועות, אלא אני נאלצת ללכת לעבודה, ולבצע מס' מטלות יומיומיות - רציתי לדעת האם אני פוגעת או מאריכה את תהליך ההחלמה? (אני רק רוצה לציין כי כשאני מגיעה הביתה , אני מקפידה כמה שאפשר לתת מנוחה לרגל,הווה אומר, להרים את הרגל ולהימנע מפעילויות שאינן must.) אודה להתייחסותכם הדחופה.
רונית שלום. זה לא משנה את ההחלמה . עם הזמן זה יעבור. בברכת החלמה מלאה ומהירה - דר' טיטיון.
שלום רב לפני כשנה קיבעו לי את הקרסול עם 4 ברגים חלולים ומאז אני מוגבל בתנועות הקרסול כיום אני מצטער ומעדיף את הכאבים של אז. האם ניתן להוציא את הברגים בכדי לחזור אל המצב הקודם. בתודה. רועי
שכחתי לציין כי מאז הניתוח אני סובל מכאבים בברך של רגל הניתוח
רועי שלום. מאחר ולא בדקתי את הרגל וגם לא ראיתי צילומים, לא אוכל לתת לך תשובה. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכיחרורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום! לאחרונה אני סובלת מבעיות ברכיים- בעיקר ברגל הימנית, ובבדיקה אצל האורתופד הוא אמר לי שיש לי נפילה של הקשת ושאני צריכה מדרסים. קיבלתי את המדרסים ולפי המדרים נראה שהנפילה היא דווקא ברגל השמאלית ולא הימנית- הפער בולט מאד.. רציי להין בבקשה למה הכאבים שלי בעיקר ברגל הימנית אם הבעיה היא דווקא בשמאלית? ועוד שאלה - אני רוקדת ומשתמשת בנע גאז- נעליים עם סוליה מפוצלת וקשת גבוהה- רציתי לדעת אם השימוש בהן יכול לפגוע ברגל? תודה!
נראה לי מוזר התאור שאת נותנת על המדרסים ,יש לבדוק אם הם נבנו כראוי ומצורף בהמשך מאמר המסביר כיצד יש לבנות מדרס, בכל מקרה יש מקרים שהבעיה ברגל אחת אך הכאב ברגל השניה בגוף מבצע במקרים רבים קומפנסציה = פיצוי והבעיה עוברת לרגל השניה מדרסים תיפקודיים-(ביומכנים)פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
נראה לי מוזר התאור שאת נותנת על המדרסים ,יש לבדוק אם הם נבנו כראוי ומצורף בהמשך מאמר המסביר כיצד יש לבנות מדרס, בכל מקרה יש מקרים שהבעיה ברגל אחת אך הכאב ברגל השניה בגוף מבצע במקרים רבים קומפנסציה = פיצוי והבעיה עוברת לרגל השניה מדרסים תיפקודיים-(ביומכנים)פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
נראה לי מוזר התאור שאת נותנת על המדרסים ,יש לבדוק אם הם נבנו כראוי ומצורף בהמשך מאמר המסביר כיצד יש לבנות מדרס, בכל מקרה יש מקרים שהבעיה ברגל אחת אך הכאב ברגל השניה בגוף מבצע במקרים רבים קומפנסציה = פיצוי והבעיה עוברת לרגל השניה מדרסים תיפקודיים-(ביומכנים)פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
נראה לי מוזר התאור שאת נותנת על המדרסים ,יש לבדוק אם הם נבנו כראוי ומצורף בהמשך מאמר המסביר כיצד יש לבנות מדרס, בכל מקרה יש מקרים שהבעיה ברגל אחת אך הכאב ברגל השניה בגוף מבצע במקרים רבים קומפנסציה = פיצוי והבעיה עוברת לרגל השניה מדרסים תיפקודיים-(ביומכנים)פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
חיה שלום. נעלי ג'אז הם נעליים לא טובות. אין בהן שום תמיכה למבנה כף הרגל ולמי שאין כף רגל "מושלמת" זה תמיד מייצר בעיות. לגבי שאר שאלותייך לא אוכל לענות ללא בדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
בבדיקה לפני ניתוח של הלגס ולגוס נאמר לי שסיכויי החזרה של העיוות הם גדולים בגלל צורת הרגל שלי מה עלי לעשות העיוות הוא בדרגה בלמי ניסבלת וכן יש לי שתי אצבעות פטישיות שאלה נוספת האם הנעליים המיוחדות עם עקב מוגבה יעילות
יונה שלום. בניתוח טוב שיעור החזרה נמוך. צריך לעשות את הניתוח הנכון לאינדיקציה הנכונה. בברכה - דר' טיטיון.
אני בן 20 והתחלתי לרוץ באופן קבוע בערך 2-3 ק"מ. לקראת סוף הריצה או ככל שעבר יותר זמן מתחילתה אני מתחיל להרגיש קצת כאב בדיוק בחלק שמחבר בין השוק הקדמית לכף הרגל עצמה ורק בו (כנראה במפרק שם). זה לא כאבים שממש מחייבים אותי לעצור, אבל אם אני ממשיך אני מרגיש אותם יותר ויותר, אז אני מפסיק בדרך כלל. העניין הוא שזה קרה כשהתחלתי לרוץ על הליכון ואז לאט לאט זה עבר והפסיק וכשהתחלתי לרוץ בפארק בחוץ (משטחים פחות מישוריים וטיפה פניות) זה התחיל שוב. זה קרה לי גם בעבר כשרצתי וזה אף פעם לא מחמיר, או קורה קודם. השאלה מה זה יכול להיות ואם כדאי לנסות לעבוד על איזה סוג של שרירים במכון או לעשות איזה חימום או מתיחות מיוחדות לפני? המון תודה!
ירון שלום. ראשית אני מציע לך לפנות לבדיקת אורתופד. שנית במידה וריצה על הליכון לא גורמת לך לכאבים, רוץ על הליכון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, ברצוני לדעת האם יש בעיה כלשהי בנעילת נעל שאדם אחר השתמש בה במשך פרק זמן מסוים (בשל העובדה שהיא השתנתה בהתאם לכף הרגל שלו). באופן פרקטי, אני מעוניין לדעת האם אני יכול לטייל באופן אינטנסיבי עם נעלי טיולים שחבר טייל איתן בעבר במשך מספר חודשים. תודה, אלון
אלון. מאוד לא מומלץ. בברכה - דר' טיטיון.
שלום! מסביב לכף הרגל יש לי עור יבש בצבע שחור שאינו יורד....אשמח לשמוע כיצד לטפל ומה זה!!! תודה!!
אלמוני שלום. אני מציע לך לפנות לרופא. לא ניתן לפי תאורך להציע לך טיפול. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב היינו אצל רופא מומחה באורטופדית ילדים והובחן אצל בני בן ה7 התקצרות שריר אכילס והוא המליץ על ניתוח, בני מרבה ללכת על קצות האצבעות ואני מבינה שזה פשוט קל לו יות רככה, הרופא אמר שהמצב לא חמור אבל הוא ממליץ לנתח האם זה הפתרון לבעייה הזו? המון תודה
סילבי שלום. במידה ופיזיוטרפיה להארכת גיד האכילס לא עוזרת, הטיפול הוא אכן ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, ביתי בת הכ-8 חודשים משמיעה קולות נקישה חזקות מהברך לעיתים כשהיא מניעה את רגליה.באחת הפעמים אחזתי בברכה בשעה שזה קרה ובאמת הרגשתי שהברך כאילו אינה יושבת במקומה. אתמול היינו אצל אורטופד שבדק גם ע"י אולטרסאונד ומצא שהכל בסדר. בשעת הביקור ובתאום מוחלט עם חוק מרפי, הקולות המוזרים לא נשמעו. האם באמת הכל בסדר? מה הם הקולות האלו?
שלום, יש לי חודשים כאבי גב תחתונים דיי חזקים שבאים בגלים. עשיתי C.T והממצאים : גובה L4-L5 : פריצת דיסק אחורית ניכרת שלוחצת מאוד את השק הדורלי. אורטופד אחד אמר : "קח הפנייה למרפאת כאבים לסדרת זריקות" ולא לעשות פיזיוטרפיה. אורטופד שני אמר : "ממליץ לא לעשות זריקות , לנוח, לעשות פיזיוטרפיה" אני בדילמה , מה לעשות ? ערן
הקרסוליים של בני נוטים כלפי הרצפה ויש לו פלטפוס, ב-4 חודשים האחרונים הוא נועל רפידות אורטופדיות שהותאמו עבורו שאמורות למקם את עצמות הקרסול באופן כזה שתיווצר מעין הגבהה של קשת כף הרגל (מיותר לציין שברגע שהוא חולץ נעליים לא רואים שום שיפור). מאחר שכעת קיץ ועליו לנעול סנדלים ולכן אין אפשרות להשתמש ברפידות רצית לדעת מה מומלץ לרכוש עבורו- סנדל שבו ההגבהה בקשת כף הרגל מודגשת אך הסולייה שלה לא לגמרי אלסטית או סנדל בעל הגבהה אך לא מאוד משמעותית אבל הסוליייה ממש גמישה-לא מצאתי דגם שמשלב את ההגבהה המשמעותית וגם עם סולייה רכה (שני הדגמים שייכים לרשת נעליים בעלת מוניטין) ? דבר נוסף-האם בגילו ניתן לעשות משהו שישפר את מצב כף הרגל שלו? תודה מראש
מיטל שלום. אני ממליץ לבחור כל סנדל שהוא שיפה ונוח לילד. לא יעזור ואין צורך בשום סנדל מיוחד. בברכה - דר' טיטיון.
משנת 52 עברתי חיסון ומכך ניפדעה כף הרגל ..עקומה .. עברתי כמה ניתוחים כולל פלטינות.כל הרגל הזו רזה יותר ולא מפותחת.. גם הליכתי צולעת.. אני סובלת מכאבים שמקרינים לי גם לגב ולכל הרגל. מה אוכל לעשות.? מי יכול לעזור לי
יפה שלום. לא בטוח שיש מה לעשות מבחינה אורתופדית. פני לרופא מומחה לשיקום אורתופדי והתיעצי איתו. בברכה - דר' טיטיון.
האם בניתח הלוגס ולגוס ניתן לצפות מראש חזרה של העיוות קיים גם מצב של אצבעות פטישיות תודה רבה
שני שלום. בבחירת ניתוח מתאים לבעיה יש חזרה מינימלית. בברכה - דר' טיטיון.
קניתי נעלי MBT שהומלצו אורטופדית. עדיין לא נעלתי אותם ויש לי מעין גולה בקשת רגל ימין ליד העקב. נאמר שיש לי דלקת ץ האם מוכרות לך הנעליים? האם זה יכול להרע את הכאב? הרח זה משחרר את העקב והאצבעות ומתרכז בקשת ושם הכאב. אשמח לקבל את תשובתך.
אין תרופה אחת הטובה לכל המחלות, בבדיקה שערכתי בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה נאמר לי שיש מקרים שהנעל גורמת לבעיה בגיד אכילס, יש לדעתי להתיעץ באופן פרטני עם פיזיוטרפיסט,
ליזי שלום. האם מוכרות לך הנעליים? - כן. האם זה יכול להרע את הכאב? - או שכן או שלא. נסי ותיוכחי. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר שלום וברכה: לפני כ-3 שנים נפגעתי בצבא במהלך הטירונות (קרבית)בקרסול שמאל תחילה אובחן כנקע הייתי חבוש וכל כמה זמן זה היה חוזר על עצמו כאבי תופת נפיחות וצליעה בהליכה. לאחר מס' בדיקות שנעשו רק לקראת שחרורי מהצבא אובחן נוזל בקרסול וקרע חלקי בגיד המליאלי, טיפלו בי בתחילה בהזרקת סטרואידים עזר לפרק זמן קצר וחזר.אני סובל באופן כמעט קבוע מכאבים בקרסול הן בהליכה והן כשהרגל במנוחה ולמדתי לחיות עם זה,לפני יומיים קמתי בבוקר עם קרסול וכף רגל נפוחים הרבה יותר מהרגיל וכאבי תופת עד כדי כך שלא יכלתי לקום מהמיטה. האם ייתכן שיש החמרה במצב? מה עליי לעשות?,הרופאים ממליציםן לי רק על פיזוטרפיה וסדים לרגל מה שניסיתי בעבר ולא עזרו. מה הפתרון לבעייתי ד"ר?? אודה מאוד לתשובתך אני סובל ואובד עצות בעניין
אני לא בטוח שניתן לתת לך יעוץ ללא בדיקה מעמיקה, תקבע תור לדר' טיטיון ,
קובי שלום. נשמע שיש בעיה משמעותית ומוזנחת בקרסול. פנה לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל בהקדם. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום! יש לי שחור מסביב לכף הרגל שאינו יורד לי.... רציתי לדעת ממה זה נגרם וכיצד אוכל לטפל בזה! אשמח לקבל תשובה בהקדם.....ממני אלמוני
מאחר ושאלתך מאד מפורטת לא ניתן לענות אלא תשובה מפורטת ??????????????
פנה לבדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כ 5 חודשים נפגעתי בקרסול. בהתחלה חשבו שזה נקע אך בהמשך הסתבר שזה OCD שנהיה אקטיבי בעקבות הטראומה. מצב זה של OCD קיים אצלי כבר בערך 12 שנים ואף פעם לא גרם בעיות. לאחר פגישת ייעוץ אצל מןמחה הוא המליץ לי על ניתוח של השתלת סחוס מתרבית. מה הם סיכויי ההצלחה בניתוח זה ומהם הסיכונים? בתודה, לנה
לנה שלום. למעשה מדובר בשני ניתוחים. באחד לוקחים סחוס לתרבית ובשני מחזירים את הסחוס. הסיכונים הכלליים כמו בכל ניתוח, זיהום, פגיעה בעצבים וכלי דם , כאבים וכ"ו. סיכויי הצלחה בין 70 ל-90 % תלוי איפה קוראים. יש שיטות נוספות לטיפול בOCD. קידוח, שתל אוסטאוכונדראלי שנלקח מהברך וכ"ו. בברכה - דר' טיטיון.
ועוד שאלה קטנה, האם זריקות היאלורוניות יכולות להועיל במקרה זה חוץ מאשר להפגת כאב? ומה זה הקידוח שהזכרת בתשובתך? בתודה לנה
שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים. כבר 4 חודשים היא הולכת. כפות הרגליים שלה מאוד מסובבות פנימה, אבל האורטופד אמר שאין בעיה בכף הרגל אלא שזה מגיע מהירך ושזה יסתדר עם השנים. זה מאוד מדאיג אותי - האם אין צורך בנעליים מיוחדות או מסז'ים? אני מפחדת שאני מפספסת משהו ושככה זה ישאר תמיד. תודה רבה.
לינה שלום. מה שנאמר לך ע"י רופאך נכון. גשי למעקב אורתופדי אצל אורתופד ילדים כל חצי שנה +\- בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב. לפני כשבוע עשיתי מדרסים במכון ידוע . כשהגעתי לקחת את המדרסים מדדתי אותם . בזמן התשלום נשענתי על השולחן ( בצורת חצי כיפוף ) בכדי לחתום על דף כרטיס האשראי, כשהתיישרתי חרגשי כאילו נתפס לי החולייה. האם יתכן השמדרסים גרמו לתזוזה של חוליה או להתפסות השרירים? עלי לציין שבעבר הייתה לי פריצת דיסק . אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה מקרב לב. דנית
שלום דוקטור, לאחר ניתוח קרע בגיד אכילס ושלושה שבועות בגבס. אתמול הגבס הוחלף ב- AIRCAST. האם אני חייב לישון איתו ומדוע? תודה מראש! צביקה.
צביקה שלום. מאחר ולא אני ניתחתי אותך ואינני יודע מה היו הממצאים של רופאיך או המלצותיהם, אינני יכול להמליץ. ברר זאת אצל הרופא המנתח. בברכה - דר' טיטיון.
OK תודה. וכחוות דעת נוספת, בהסתמך על מה שתיארתי: שלושה שבועות לאחר ניתוח קרע גיד אכילס. האם לישון עם מגף ההליכה? האם רק הרופא המנתח ידע לענות לי?
שלום, אשמח לקבל המלצות על אורטופד ילדים/תינוקות לצורך התייעצות בנוגע לכף רגל עקומה של תינוקת בת 6 שבועות. תודה
עידית שלום. אני מנוע מלהמליץ בפורום זה. נסי באתר - www.rofe.co.il. בברכה - דר' טיטיון.
אני שלום. אני מנוע מלהמליץ על רופאים במסגרת פורום זה. נסי באתר - www.rofe.co.il בברכה - דר' טיטיון.
שלום, אני בת 51, סובלת זה כחודש מרעד בשתי הרגליים בזמן שאני שוכבת בעיקר. אינני מצליחה להירדם והדבר ממש מפחיד. מדובר בזרימה חזקה בשתי הרגליים המלווה ברעד חזק. מה זה ? למי לפנות ? תודה
רחל שלום. נשמע שכדאי לפנות לנוירולוג. בברכה - דר' טיטיון.
בוקר טוב ! לאמא שלי היתה בעיה של עצם מקדימה של הרגל (ליד הבוהן),והיא עברה ניתוח להסרת העצם בשני הרגליים, רגל ימין החלימה אבל ברגל שמאל נוצרה לה בעיה חדשה יש לה כאבים בכף רגל והיא עשתה אולטראסאונד ומצאו שיש לה שם גוש שצריך להוציא אותו,זה נקרא נאורומה, אמרו לה שזה היה עוד לפני הניתוח ,וכנראה בניתוח של העצם הרופא נגע באיזשהוא עצב וזה מה שגרם לאותם כאבים להתעורר,מה גם שבניתוח הרופא רק הוריד את העצם אבל הוא לא יישר לה את האצבעות כלומר הן נוטות הצידה. בקיצור הרופא שהיא הלכה אליו להתייעץ המליץ לה על ניתוח. שאלתי היא: האם ניתוח היא האופציה היחידה? והאם הניתוח הזה מסובך ? ואיך ההחלמה שלו? אשמח לשמוע ממך ! תודה מראש דנה
דנה שלום. האם ניתוח היא האופציה היחידה? - מאחר ולא בדקתי את אמא וגם לא ראיתי צילומים לא אוכל לתת לך תשובה. והאם הניתוח הזה מסובך ? - ראי תשובה לשאלה הראשונה. ואיך ההחלמה שלו? - ראי תשובה לשאלה השניה... בברכה - דר' טיטיון..
שלום רב אני בת 29 בריאה מתעמלת פעמיים בשבוע (ספינינג ועיצוב הגוף) כמה שנים סובלת מכאבי גב לאחר מאמץ כמו ניקיון הבית. ביום יום לא סובלת מכאבים וללא חבלות. אין לי פגיעה בגב. שאלתי היא כשאני הולכת הרבה כמו בטיולים בחול שבהם הולכים מספר שעות ביום כואב לי הגב התחתון בשני הצדדים מסביב לחוט השידרה. שאלתי היא ממה הכאבים נובעים והאם אפשר למנוע או להקל על הופעתם שכן אני מתעמלת ובזמן האימון לא סובלת מכאבים.
בס"ד יש לי גשר גבוה בכף הרגל, ולכן אני נזקק למדרסים. עד כה לא הצלחתי להתאים מדרס לכף הרכל (כמו כפפה ליד...). מסתבר שאין בעלי מקצוע בתחום זה שמסוגלים לאבחן את הבעיות בכף הרגל, ולהתאים את המדרס (כמו אופטיקאי שמסוגל להתאים עדשות לעיניינם). כל בכלי המקצוע יודעים לחתוך /לשייף את המדרס, לפי מה שאני מתאר, אך אינם מסוגלים לבדוק, לאבחן ולהתאים. לאחרונה אף רכשתי מדרס ביומכאני שלא שיפר בהרבה. מה עושים ? תודה. ש.ו.
ש.ו. שלום. לא כל דבר ניתן לתקן עם מדרס. במידה ושום סוג מדרס שמבוצע נכון ובצורה מקצועית לא עוזר, או שתחייה אם זה או שיש מקום לשקול טיפולים אחרים כגון ניתוח במידה והמצב באמת קשה ובלתי נסבל. בברכה - דר' טיטיון.
יתכן ומי שבדק אותך לא אבחן אותך כראוי , בכל מקרה יש שיטה אחת שהיא מדעית ועקרונותיה מצורפים בהמשך בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
שלום רב, אני אשה בת 56, כשהייתי כבת שנה קיבלתי חיסון וכתוצאה מכך חליתי בפוליו, רגל אחת אינה מפותחת וכף הרגל התעקמה- אני צריכה לעבור ניתוח. במשך שנות ילדותי עברתי הרבה ניתוחי רגליים ואף הושמו לי פלטינות, הבעיה ברגל גם כן גורררת אחריה בעיות רבות בגב, בצוואר, יש לי הרבה פריצות דיסק וכאבים איומים. רציתי לדעת איזה פרופסור יכול לעזור לי בקבלת מכתב עבור המוסד לביטוח לאומי? אינני יכולה לעבוד , ואני לא עובדת כבר שנים , גם עברתי כריתת שד בעקבות סרטן השד. ואני רוצה להגיש תביעה עבור קצבת נכות תודה מראש
אלמונית שלום. יש חברות שונות בשוק המתמחות בטיפול ובהגשת תביעות בדיקו מסוג זה. לדוגמה החברה למימוש זכויות רפואיות שפירסום שלה מופיע כאן. אני מציע לך לפנות לחברה כזאת לקבלת סיוע משפטי והם יפנו אותך לרופאים שהם רגילים לעבוד איתם. בצורה כזאת הפרוצדורה תהיה יותר פשוטה לך וילך לך יותר בקלות. בברכה - דר' טיטיון.
הם רוצים גם 18% מהרווחי משפט וגם 18% מהקצווה החודשית שאקבל, זו ממש חוצפה לפי דעתי הם רוצים להרוויח על גבי .
נפיחות מסביב לקרסול של רגל שמאל כאשר הנפיחות מטפסת כ-3 ס"מ כלפי מעלה ללא כאבים וללא כל סיבה הרגשה של עיקצוצים באיזור הנפיחות נישלחתי ע"י רופא המשפחה לבצע בדיקת דופלר ורידים שאלתי לאיזה רופא מומחה עלי לפנות.
קלרה שלום. שאלי את רופא המשפחה לפי תוצאות הבדיקות שלו. בברכה - דר' טיטיון.
ראשית אני מתנצלת על האורך אני פשוט חיבת להסביר את כל הבעיה אני בת 31 בריאה בד"כ לפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים {אוטובוס שעליו הייתי עצר בפתאומיות הרגל הסתובבה ונפלתי עליה } פוניתי לבי"ח שם צילמו את הרגל ואמרו שיש לי כנראה רק נקע חבשו את הרגל בתחבושת אלסטית והינחו שאם ימשיכו הכאבים לפנות לאורטופד להמשך מעקב לאחר יומיים נוצר לי שטף דם שחור הכאבים גברו שבועיים לא יכולתי לדרוך על כף הרגל אורטופד שפניתי אליו שוב עשה צילום ולא מצא שבר הוא נתן חופשת מחלה והוראה לנוח עם רגל למעלה לאחר תקופה של תלונות על כאבים ממשיכים {בהם קיבלתי אך ורק תרופות נגד אבים} ופיזיוטרפיה שלא עזרה {ואף הכאיבה יותר } הופניתי למיפוי במיפוי היה כתוב שיש קליטה באזור הקרסול קיבלתי מהרופא תרופה שנקראת "פלקסניו" 3 פעמים קיבלתי את התרופה הזאת והכאבים המשיכו בנוסף לזה היה לי חוסר יציבות ברגל מה שגרם לי ליפול בלי סיבה נראית לעין זאת אומרת שלא נתקלתי במשהו ולכן נפלתי אני הולכת על משטח חלק ופתאום הרגל מסתובבת ואני נופלת נשלחתי שוב למיפוי ובו לא נמצאה בעיה ברגל הפגועה אבל היתה בעיה ברגל השניה וזה כנראה תוצאה של אחת הנפילות מה שקורה היום הוא כזה הנפילות רק נהיו יותר גרועות אני נופלת באמצע הרחוב זה קרה לי באמצע כביש ראשי זה קורה לי כשאני בעבודה {אני גננת } ואין שום דבר חיצוני שגורם לנפילות הללו אנשים שאיתי לא מבינים מה גרם לי ליפול הכאבים אחרי נפילה כזאת הם איומים פניתי לאוטופד מומחה ששלח אותי לאולטרא סאונד של גידים לפי מה שהבנתי מהמכתב שצורף לבדיקה כנראה לא מצאו משהו חריג הכאבים חוץ ממטרד הנפילות הם בעיקר באזור הקרסול ולכיוון האצבעות אני מיואשת נורא הבושה הגדולה ליפול סתם כך באמצע הכאבים הנילווים לכך ולא נראה פתרון באופק אולי אתה תמצא מזור לכאבי .... זה מתסכל ..... אשמח לשמוע מה ניתן לבדוק עוד מה יכול להיות הגורם ? תודה מראש יעל
ma_mi7 היקרה. מתיאורך הכל כך קלאסי ניתן ללמוד שאת סובלת מחוסר יציבות פונקציונאלית גסה של הקרסול. יש טיפול לבעייתך. במידה וטיפול שמרני לא עוזר, עם פיזיוטרפיה מסיבית נכונה, אז ניתן לייצב את הקרסול ניתוחית. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון, או לחלופין, פני לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
כאבים בקרסול שמאל תוצאות US, הודגם נוסל תוך פרקי בכמות קטנה הצטברות קטנה של נוזל נצפתה במעטפת של RERONEUS LONGUS/BREVIS TENDON מעל מיפרק בין NAVICULAR BONE לבין INTERMEDIATE CUNEIFORM BONE ניצפה מבנה רקמה רכה ללא זרימה בתוכו הדוחף את הגיד אקסטנזורי כלפי מעלה. רושם שהממצא קשור למיפרק. רופא אורטופד אומר שצריך להסיר הנ"ל בניתוח. אבקש הסבר/פענוח והאם קיים חשש סרטני בנתונים כאלו.
אלין שלום. לפי הנתונים שנתת לא ניתן לדעת. בד"כ זה לא סרטן. הכי טוב , אם זה מפריע להוציא ולשלוח לבדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, הנני בת 29 וסובלת מ- HALUX VALGUS. בעבר עברתי ניתוח ברגל שמאל שלא הצליח מבחינת הצרת רוחב כף הרגל אך מיזער את הכאב. היום הנני מעונינת לעבור ניתוח ברגל ימין עלמנת למזער את הכאב הבילתי נסבל ובנוסף להצר את רוחב שתי כפות הרגליים. שאלותיי הן: 1. האם קיים ניתוח שזמן החלמה מהיר יותר מהממוצע והאם ניתן לערוך ניתוח זה באמצעות לייזר?. 2. מהם ההשלחות לביצוע ניתוח להצרת רגל שמאל בה בוצע ניתוח בעבר שלא שיפר את גודל העצם?. אשמח לקבל המלצה מהקוראים על מנתח מומלץ מניסיון!!! תודהההההההההההה.
אורטל שלום. 1. האם קיים ניתוח שזמן החלמה מהיר יותר מהממוצע והאם ניתן לערוך ניתוח זה באמצעות לייזר? לא. ולא. 2. מהם ההשלחות לביצוע ניתוח להצרת רגל שמאל בה בוצע ניתוח בעבר שלא שיפר את גודל העצם?. תלוי בסוג הניתוח והממצאים כיום בצילום והשאלה איזה ניתוח עושים לצורך ההצרה. ללא בדיקה מסודרת ובחינת צילומים לא אוכל לענות. בברכה - דר' טיטיון.
בני בן 14 והיום הוא שבר את הקרסול. בבי"ח ברזילי באשקלון עשו לו צילום וגילו שבר. מאחר והקרסול נחשב כאזור גדילה עשו לו סיטי. מתוצאות הסיטי הוחלט על ניתוח. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת. מי מומחה בתחום של ניתוחי קרסול לגיל הזה? אני זקוק דחוף לתשובה. בתודה מראש, דוד.
דוד שלום. בפורום זה אני מנוע מלהמליץ. במידה ועדיין לא עבר ניתוח, נסה לקבל המלצה בפורום - www.rofe.co.il בברכה - דר' טיטיון.
בשנה האחרונה כפות רגליי וידיי התרחבו מסיבה לא ברורה. בדיקות הדם שלי תקינות. מאז אין לי אפשרות לנעול נעליים למעט נעלי ספורט וגם אז אני סובלת עד שהן מתרחבות. יש הסבר לכך ?
מרינה שלום. אין לי הסבר לכך. בברכה - דר' טיטיון.
מה לעשות יש לי עצם שמתי לב שעכשו היא גדלה וזה כואב בנעילת נעליים הליכה מרובה ולא כל נעל אני יכולה לינעול
בלונדה שלום. פני לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בינתיים לכי עם נעליים רחבות שלא לוחצות ומכאיבות. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, הבנתי שלכל יצרן יש היום דגמים של נעלי ריצה שמתקנים קריסה פנימית או חיצונית (motion control, stability, cushioning וכו'). רציתי לדעת אם נעליים כאלה יכולות להחליף מדרסים והאם כדאי לשלב בין נעל כזו למדרס, או שזה בעצם עלול ליצור "תיקון כפול" שלא יהיה טוב? (ואז עדיף בעצם נעל נייטרלית+מדרס)?
ירון שלום. רציתי לדעת אם נעליים כאלה יכולות להחליף מדרסים - לא במקרה של פלטפוס קיצוני. במקרים קיצוניים יש להתאים גם נעליים וגם מדרסים. בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר טיטיון שלום רב, אני מתפלא על תשובתך הלאקונית. האם נימול בכפות הרגלים איננה בעיה של כף הרגל? האם ההצעה להשתמש בויטמין E כדי להקל על הבעיה, איננה בעיה של כף הרגל? בכבוד רב, עמוס
עמוס שלום. צר לי כי אכזבתי אותך. השאלה שלך נגעה לעניין פרמקולוגי ולא אורתופדי. באופן אישי אני ממליץ לעיתים על שימוש בויטמין E במצב של נימול בכפות הרגליים, תוך הסבר נאות לחולה על הסיכונים המאוד נדירים של הטיפול. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר טיטיון שלום, ראשית, אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי הקודמת בנושא מורטון ניורומה. ברשותך, אבקש את התייחסותך לשאלתי בנושא טיפול בהזרקת אלכוהול. קראתי על הנשוא במספר אתרי אינטרנט ואני מעוניינת לדעת האם הטיפול מתבצע גם בארץ, כמוצא אחרון לפני ניתוח. בין הכתבות השונות בנושא ישנה כתבה מאתר e-med, הקישור לכתבה הינו: http://www.e-med.co.il/emed/new/UserSite/content.asp?CatID=11&ContentID=119798 לתשובתך אודה, חג שמח!
ענבל שלום. אין לי נסיון אישי בטכניקה המתוארת ולא ידוע לי מי מבצע הזרקה כזאת בארץ. בברכה - דר' טיטיון.
שאלה לעינבל איך פתרת את הבעיה בסוף?