פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
לפני חצי שנה הופיעה דלקת חריפה. צילום רנטגן לא הראה דבר. בדיקה קלינית של אורטופד קבעה בורסיטיס בשל שחיקת החומר. אני בן 40. לאחר פיזיוטרפיה ומנוחה של חצי שנה, הכאב האקוטי השתפר לטובה מאוד. אולם לא נעלם. הפך לכרוני. נשאר במצב סטטי. (אני נועל נעליים גבוהות ומגן קרסול). איך ניתן להחיש את קצב ההחלמה של מקום חיבור הגיד לעצם העקב (בורסה) ? לבקש צילום MRI ?
קובי שלום. MRI לא ירפא אותך. זאת בדיקת עזר ואין טעם לבצע אם לא מתוכנן ניתוח. נסה טיפול בגלי הלם. בברכה - דר' טיטיון.
מזה כמה זמן כשאני הולכת בנעליים סגורות, (נעלי הליכה שאינן לוחצות כלל) כפות הרגליים מתחילות לשרוף מהחלק האמצעי עד הבהונות. זה לא קורה ב-500 מטר הראשונים אלא לאחר מכן. נכון שיש לי פלטפוס, ובעבר גם עשיתי נתוח של הלוס ולגוס (שלא הצליח). כשאני נועלת כפכף פתוח, או סנדל אין אני מרגישה כלל את הבעירה. אשמח לתשובה.
צפונית שלום. נשמע כמו מורטונס נאורומה, בעיה עצבית מקומית. פני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון
שלום יש לי דלקת בגיד בעקב למעלה משבוע לאחר בדיקה של אורטופד הומלץ טיפול אנטיביוטי אני מעדיף להמנע מטיפול זה, האם כדי לחכות בתקווה שהדלקת תעבור או איזה שהו טיפול אחר אני השמח לקבל עזרה והמלצות תודה.
רועי שלום. מנוחה , קירור מקומי ותרופות נוגדות דלקת. בהמשך פיזיוטרפיה מתאימה ותומך קרסול מסוג ACHILLOTRAIN. בברכה - דר' טיטיון.
עברתי תאונת דרכים עם אופנוע בספטמבר השנה , היה לי שבר בקרסול ימין שבר בטיבייה, הורידו לי את הגבס לאחר חודשיים , הרגל עדיין נפוחה ויש כאבים , התחלתי פזיוטרפיה , האם הנפיחות תרד ?ממה הנפיחות הזאת בכלל?
אלי שלום. טבעי שיש נפיחות. זה יכול לקחת חודשים ארוכים שזה ירד ולא תמיד עובר לגמרי. הנפיחות נובעת מהחזר ורידי ולימפאטי לקוי ברגל הפגועה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום , מזה כמה חודשים יש לי כאבים חזקים (כאבים חזקים , זרמים , דקירות )בכף הרגל ( באזור הקשת ובעקבים ) שמתפשט לי לאחר מאמץ עד לברך . במקרה של מאמץ מתמשך ( עמידה ממשוכת של כמה שעות או פעילות גופנית אחרת) מגיע מצב בו הרגל כל כך כואבת לי עד שאני לא מצליח לדרוך עליה (צליעה ממש) ולאחר מנוחה של לילה שלם הרגל חוזרת פחות או יותר למצב נורמלי. הייתי אצל אורטופד , הוא טען שיש לי PLANTAR FASCIITIS BILATERAL הוא שלח אותי לפיזותרפיה ונתן לי כדורים (T.ETOPAN 600MG) . השאלה שלי היא : 1. למה התכוון המשורר ? 2. האם כדאי ללכת לאבחנה נוספת (כי זה לא כל כך עוזר ). 3. יש לי מילואים בשבוע הבא - האם אני יכול לעסוק בכל פעילות שהיא מחניה פיזיולוגית(). תודה מראש.
דודו שלום. 1. למה התכוון המשורר ? - התאור לא מתאים לפאסאיטיס פלנטארית. יותר לבעיה עצבית. 2. האם כדאי ללכת לאבחנה נוספת (כי זה לא כל כך עוזר ). - נראה שכן. 3. יש לי מילואים בשבוע הבא - האם אני יכול לעסוק בכל פעילות שהיא מחניה פיזיולוגית().- גש לרופא באזור מגוריך שיתן לך מכתב לשלטונות צה"ל שאתה לא כשיר לשמ"פ בשלב זה. בברכה - דר' טיטיון.
שאלתי היא האם האטופן יכול לגרום לבעיות בקיבה או במשהו אחר , בתודה נעמי
נעמיש לום. לכל כדור עלולות להיות תופעות לוואי וספציפית לשאלתך, כן. בברכה - דר' טיטיון.
כאשר אגיע למומחה ליצור מידרסים, איך אוכל לדעת שהוא באמת מומחה ולא סתם חובבן? יש איזו תעודה שאני יכול לבקש ממנו? (לאופטומטריסטים למשל יש רשיון של משרד הבריאות, יש משהו כזה גם ליוצרי המדרסים?) שוב תודה מראש.
לצערי אין כל צורך בתעודה ליצור מדרסים, יש לבדוק אם המידות נלקחות בשכיבה בגבס, וכדאי לשאול לקוחות אחרים על מידת המקצועיות
קראתי בענין רב את תשובותיך לכותבים האחרים וזה עוזר לי מאד להבין את תרומת המדרסים ואופן התאמתם. אודה לך אם תכתוב מספר משפטים בקשר לגמישות / קשיחות/רכות של המדרס, שכן הדעת נותנת שכל אדם זקוק למדרס שונה בתכונות הנ"ל וכל אדם זקוק לתכונות הנל בצורה שונה על פני איזורים שונים על המדרס (למשל x זקוק לעקב רך ולבהונות - קשיחות. y זקוק בדיוק ההפך וכ'). תודה מראש על תשובה מפורטת.
תפקידו של המדרס לייצב את כף הרגל במנח האופטימלי, ולכן עליו להיות מסוגל לשאת את משקל הגוף בכל הפעילויות גם בהליכה וגם בריצה, המדרס בנוי מחומרים תרמופלסטיים חצי קשיחים, מעליו מונחת שכבת חומר רך, ומגוון החומרים גדול מאד,ומשתנה בהתאם לפעילויות השונות, לסיכום המדרס חצי קשיח מהעקב ועד ראשי המטטרזים - מפרקי האצבעות, ומשם ועד האצבעות רך. הכלל הזה טוב גם ל X וגם ל Y .פעם חשבנו שלחולי סוכרת נשתמש במדרס שכולו רך , אך היום אנחנו יודעים שגם עבורם המדרס צריך להיות קשיח.
אני סובלת משתי נוירומות ע"ש מורטון בכף רגל ימין ומועמדת לניתוח. אני סוחבת את הבעיה הזו כבר שנים רבות ואחת מהנוירומות גדולה מאד. (1.3) מבקשת , על פי ניסיונכם, שמות של רופאים מומחים המנתחים נוירומות מסוג זה. בברכה ורד
דר' טיטיון מתמחה בניתוחים אילו 03-9001755
ורד שלום. אני מודה לפירגון של מר' מנהיים אך יש רופאים רבים העוסקים בכירורגיית קרסול וכף רגל ויכולים לעזור לך עם בעייתך. בררי לגבי אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך, כמו כן את יכולה לנסות לברר באתר - www.rofe.co.il. בפורום זה אני מנוע מלהמליץ על רופאים. בהצלחה - דר' טיטיון.
קרוב משפחה שלי מחו"ל סבל מלפני כחודשיים מציפורן חודרנית, הרופא שלו ביצע לו ניתוח במרפאתו הפרטית (לא סטרילית במיוחד) מה שגרם לו לנזק כפול ודלקת שלא מגיבה לאנטיביוטיקה, לפני כחודש וחצי הוא עבר ניתוח ניקוז מוגלה מהאצבע עצמה (אצבע ראשונה), היום הוא סובל מדלקת כרונית עם חום ואדמומיות וגם כן מוגלה המופרשת מהאזור. הצעתי לו לבוא להבדק במדינתנו ואני מבקשת תשובה בהקדם האפשרי יש לציין שיש לי תמונה של הרגל, ושצילומי הרנטגן תקינים. תודה מראש
רנין שלום. עניתי לך במייל. בשמחה אקבלו לבדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לד"ר. אני מתאמנת בספינינג מזה כשנתיים ועד כה לא היו לי בעיות פיסיות.לא גב לא ברכיים הכל היה בסדר. לפני כשבועיים התחלתי גם שיעורי קיק-בוקס. במהלך ה"קיק" הכל בסדר. אבל מאז כואבות לי הברכיים בזמן הספינינג וגם בזמן עלייה במדרגות. האם אני מגזימה במאמץ? מה ניתן לעשות?לא הייתי רוצה להפזסיק להתאמן... האם החלפת נעלי ספורט תועיל? בתודה מראש, אור.
שלום אתמול נפלתי בצורה לא טובה על הרגל וכאב לי בקרסול. חזרתי לבית ושמתי מעט קרח.. יש נפיחות באיזור העצם הבולטת של הקרסול אך היא לא ממש בולטת.. רק אם משווים לרגל השניה שמים לב לנפיחות כלשהי.. אני יכול ללכת ולעמוד על הרגל אבל כשאני מעלה ומוריד את כף הרגל בזוית מסויימת יש כאב.. בסך הכל עברו כ6 שעות מהנפילה בהן ישנתי.. האם כדאי לי ללכת לרופא? כי אני לא רוצה להפחיד את אמא שלי.. או שהטיפול בזה צריך להיות ביתי? תודה
שלום אסף, ממש לא רופאה, אבל - אם יש תנועות שאתה עושה וזה כואב, ואם יש נפיחות נראית - כדאי ללכת לרופא ולו כדי לשלול אופציה של סדק או קריעת רצועות וכדו'. סביר להניח שמדובר בסה"כ בנקע, ושיאמרו לך לנוח בבית למשך מספר ימים (עד שבועיים) ושזה יחלוף מעצמו עם חבישה אלסטית וקרח. אבל שוב, כמו שאמרתי מלכתחילה - רק למען השקט הנפשי - שווה לגשת לאורתופד כף רגל וקרסול או לרופא מומחה טראומה ולהיבדק קלינית. רפואה שלמה, דנה
אסף שלום. לך לרופא!!! נקע בקרסול יכול להיות צרה רצינית מאוד. בברכה - דר' טיטיון.
מה קורה עם תשובות פה..???
אם דחוף לך התשובות לך לקופת חולים, או לרופא פרטי.
שלום לך , כבר כחודש ימים (אולי קצת יותר) שייש לי כאבים באזור הקידמי של כף הרגל. הסיפור קצת ארוך , אבל זה באמת מפריע לי ולכן החלטתי לפנות לעזרה כאן בפורום. אציין שעדיין לא נבדקתי אצל רופא בעיניין הזה. אציין שגילי הוא 33. ליפני חודשיים חזרתי לפעילות גופנית (ריצה של 3 וחי קלומטר- כפעמיים עד שלושה פעמיים בשבוע) הרגשתי כאבים באזור אצבעות כף הרגל... האמת שחשבתי שזה אולי בגלל אזה נעל שנעלתי (לא נעל ריצה) לאחר הרבה זמן שלא נעלתי אותה , היא לחצה לי על הרגל באזור האצבעות ובאזור צד ימין הקידמי של כף הרגל. למחרת לא יכלתי לדרוך על הרגל והרגשתי מן כאב חזק בחיבור של אצבעות הרגליים. שמתי גם קרח מספר פעמיים וגם נתתי לרגל לנוח. לאחר מספר ימים היה לי הקלה אבל כל פעם שנעלתי נעליים לחץ לי הרגל באזור האצבעות ובאזור הצדדי הקידמי (צד ימין של רגל ימין). החלפתי נעליים (חדשות) לנעליים יותר רחבות אבל גם זה לא עזר. חשבתי שאולי יש לי דלקת באזור ולקחתי כדורים 10 ימים נגד דלקת . אמנם הכאבים פחתו אך הלחצים על הרגל כאשר אני נועל נעליים עדיין נשאר. לאחרונה שמתי גם מספר משחות(לרגל עייפה) והתחלתי לעשות את המקום אבל אין כל כך שיפור. בנוסף אני מרגיש קצת כאב באזור הקידמי של כף הרגל באזור כרית כף הרגל(באזור התחתון של כף הרגלמקדימה). ברור שייש לי משהו ואני חייב לפנות לרופא , אבל אין לי מושג למי.... התחלתי לקרוא מאמרים על כאבים בכף הרגל וחשבתי שזה אולי שבר מאמץ אבל אין לי מושג. קרראתי גם את המאמר הזה שייכול ללכת לכיוון הבעיה שלי: לעלן הקישור: http://infomed.co.il/takeCare/symp121.asp בכל מקרה מה אני עושה עכשיו ולמי לפנות. והאם יש לך מודש לפי תאור זה מה הבעיה? בתודה מראש רון.
שלום רון, ממש לא רופאה, אבל - לפי התיאור שלך לא ממש אפשר לומר מה יש לך, אלבל - ייתכן שאכן מדובר בסוג של שבר מאמץ (אבל בשביל זה היית צריך יותר מפעם אחת לרוץ בנעליים לוחצות...), ויות רייתכן - בגלל הלחיצה של הנעליים במאמץ גרמת סוג של נוירומה באזור של החיבור של כף הרגל עם האצבעות (כלומר, סוג של פגיעה עצבית). מכיון שלא ממש הלכת עד עכשיו לרופא (כמו שאני מבינ ה) - הרי זה הדבר הכי מתבקש. אורתופד כף רגל וקרסול הוא הכתובת המושלמת לעניין כעת, כי בדיקה קלינית אחת שווה יותר מאלף ניחושים. בהצלחה, דמה
רון שלום. אין מנוס. עליך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך.\ בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר שלום רב יש לי כאבים וחום בכף רגל שמאל במשך כמה ימים. האם הדבר יכול להעיד על דלקת או בעיה ברגל? בעת הליכה אין לי כאבים בתודה אייל
שלום אייל, ממש לא רופאה, אבל - כאבים וחום - הם בדרך כלל מעידים על דלקת, בכל אבר בגוף, אולם - לא נתת כאן פרטים נוספים, כך שקשה להכריע שאכן זה הענין. האם היתה חבלה? האם אתה סוכרתי? האם עשית מאמץ גדול? האם עברת בדיקות דם לאפשרות של בעיה ראומטית? בקיצור - כדאי לפנות לרופא המשפחה , ראשית, (אם אין זו תוצאה של חבלה) והוא בודאי יידע לכוון אותך לסיבה ולטיפול. בהצלחה, דנה
אייל שלום. קרא את תשובתה של דנה. אין לי מה להוסיף. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כעשרה ימים נקעתי את הקרסול בצורה חמורה במהלך משחק כדורסל, התפניתי בכוחות עצמי לחדר מיון ולאחר בדיקת רנטגן ו CT לא התגלה לי סדק או שבר בקרסול, נקבעה לי ביקורת לאחר מס' ימים ושוחררתי הביתה. בביקורת, שוב לאחר צילום רנטגן, האורטופד קבע שעליי להיות עם גבס למשך 12 ימים. האם הטיפול המקובל לנקעים מסוג זה הוא rest, ice. compression, elevation) ? RICE הנפיחות ברגל עדיין לא ירדה ונוצרו שטפי דם שהגיעו עד לאצבעות, הכאבים רק גברו עם חלוף הימים (תחושת זרמים ברגל, גלי כאב). יכול להיות שהאורטופד טעה, ואני לא צריך גבס.. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה.
שלום M.K, ממש לא רופאה, אבל - ממה שאני מבינה - אתה עדיין עם גבס למרות כל מה שתיארת מבחינת מראה ותחושה של הרגל? ראשית - לא ממש ברור לי מדוע שמו גבס? אם אכן מדובר רק בנקע, לפי מיטב הבנתי - לא אמורים היו לשים אותו. אם ראו סדק או שבר קטן אני מבינה את הגבס, אולם - נפיחות, שטפי דם תחושת זרמים - מעידים על כך שהרגל לא מרגישה טוב בתוך הגבס, או בפחות עדינות - נשמע כאילו הגבס לוחץ על הרגל. גש לביקורת רופא בהקדם, לפי התיאור שלך - לא הגיוני להשאיר את הגבס עוד על הרגל .... זה עלול רק לגרום לנזקים נוספים. בהצלחה, דנה
הגבס ממש לא לוחץ על הקרסול, הוא למעשה די חופשי בתוך הגבס. מחר אני אלך לרופא משפחה לחוות דעת נוספת. אה.. ותודה על התגובה. :-)
לפני כחודשיים שברתי את הקרסול ויש 2 שברים דו צדדיים בפיקה "פיבולה? . הייתי יודש עים גבס וכעת אני חודש עים תומך קרסול עים כריות אוויר . כף הרגל יכולה להגיע לזווית 80 מעלות ואים אני דורך יש כאבים חזקים . מתי הכאבים ייסתיימו? מתי אוכל ללכת?(אני הולך עים קביים)ואני מצליח לדרוך 40% עים הקביים .מה עליי לעשות?...
שלום יגל, ממש לא רופאה, אבל - לא כתבת האם אתה עובר טיפול פיזיותראפי? מה מראה הרגל? האם נפוחה עדיין? האם צבעה שונה מצבעה של הרגל האחרת? האם היא חמה או קרה יותר מהרגל האחרת? בן כמה אתה? בקיצור - מה שאני מנסהלומר הוא שאין כאן מספיק מידע כדי לתת לך תשובה, אבל - ראשית - לכל אדם יש זמן החלמה משל עצמו. אצל אחד - התאוששות משבר כזה אורכת חודש ואצל אחר - אפילו שלושה חודשים. כדאי אולי להיעזר במשככי כאבים כדי לאפשר לפחות את הדריכה. והכי כדאי - לשאול את הרופא המטפל ואת הפיזיותרפיסט (בהנחה שיש כזה) מה הפרוגנוזה שלהם, והאם הם מתרשמים שזה מהלך צפוי או שמעורר דאגה. הרופא שלך והפיזיו' שלך הם אלה שראו את הרגל ויודעים להשוות את קצב ההקדמות וכו' , והם יוכלו לתת לך את המידע המדויק ביותר. בהצלחה,דנה
יגל שלום. אין לי מה להוסיף לתשובתה המצויינת של דנה. בברכת החמה מהירה - דר' טיטיון.
שלום, לפני 5 ימים במהלך משחק כדורסל שברתי את עצם הקרסול (הפיבולה). הטראומה אירעה כתוצאה ממאמץ סיבובי חזק (בדיוק כפי שמתואר בהסברים) על כף הרגל. עפ"י הצילומים - קו השבר אלכסוני ודי ארוך, מתחיל כ-5 ס"מ מעל מפרק הקרסול ומסתיים כ-12 ס"מ מעליו. שטח החתך יחסית גדול. בביה"ח היו 2 דעות - לבצע מייד ניתוח, או להמתין כשבוע עם גבס. לבסוף לאחר התייעצות וביצוע צילומים נוספים נקבע כי אין נזק נראה לעין לרקמות (גידים, רצועות, כלי דם וכו'), השבר הינו שבר סגור וללא תזוזה משמעותית. הוחלט כי בעוד שבוע יתבצעו צילומים נוספים, ואז יוחלט סופית באם יש צורך בניתוח או לאו. יש לי מס' שאלות, שהייתי מאד שמח אם מישהו היה נותן את הדעת עליהן: * מה היתרונות ומה החסרונות של ביצוע/אי-ביצוע הניתוח (קיבוע ע"י פלטות וברגים) ? * כיצד זה (הניתוח) ישפיע על משך ואופן ההחלמה ? * במסגרת פוליסת הביטוח הרפואית והפרטית אני זכאי לטיפולי רפואה משלימה. על אילו טיפולים הייתם ממליצים ? * על איזו תזונה מיוחדת, אם בכלל, עלי להקפיד במהלך ההחלמה ? תודה מראש למי שיתרום לי קצת מהידע והניסיון שלו.
שלום דימה, ממש לא רופאה, אבל - אנסה לענות לשאלותיך: מה היתרונות ומה החסרונות של ביצוע/אי-ביצוע הניתוח (קיבוע ע"י פלטות וברגים) ? במקרה שאתה מתאר, אני יכולה להבין מדוע בחרו שלא לנתח. כאשר השבר הוא ללא תזוזה אפשר שלא לנתח ולתת לזמן להחלים אותתו מעצמו. לניתוח יש יתרון ברור כאשר יש תזוזה של השבר, כי אז יש להחזיר את העצמות שזזו למקומן, ולקבע אותן, כדי שיוכלו להתאחות, מה שלא יוכלו לעשות "בעצמן"... היתרונות והחסרונות - הם בעיקר לפי המצב. אם המצב דורש ניתוח- אין משמעות ליתרונות וחסרונות צריך לנתח. אם אפשר שלא לנתח - תמיד עדיף. * כיצד זה (הניתוח) ישפיע על משך ואופן ההחלמה ? מובן שהחלמה מניתוח כוללת גם החלמה מניתוח, ולכן היא ארוכה יותר, וגם טומנת בחובה את הסיכונים הקבועים המצויים בכל ניתוח (זיהומים, פגיעה בעצבים וכו') מה שעוד סביר הוא שתהיה גבלה קצת יותר גדולה בתנועות לאחר מכן, משום הקיבוע. * במסגרת פוליסת הביטוח הרפואית והפרטית אני זכאי לטיפולי רפואה משלימה. על אילו טיפולים הייתם ממליצים ? לא ממש רואה כרגע טיפולי רפואה משלימה שרלוונטים לעניין. * על איזו תזונה מיוחדת, אם בכלל, עלי להקפיד במהלך ההחלמה ? לא ממש רואה קשר לתזונה כעת. (אולי רק לוודא שאתה לא מאבד את המינרלים החיוניים לגוף ואת הסידן) תודה מראש למי שיתרום לי קצת מהידע והניסיון שלו בהצלחה, דנה
דימה שלום. אין לי מה להוסיף לתשובה המעולה של דנה אבל בעקרון ( ובאנשים צעירים בטח ), הטיפול המומלץ בשרי קרסול הוא החזרה אנטומית וקיבוע פנימי. יחד עם זאת במידה והשבר בעמדה אנטומית ללא ניתוח אז בטח שלא צריך ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי בעיה בכפות הרגליים, שאני הולכת עם נעלי התעמלות ותמיד גורבת גרבי כותנה, לאחר הליכה קצרה יש לי כאבים וצריבות באצבעות כף הרגל ומעל האצבעות צורב כאילו הרגלים טבלו במים רותחים,רק לאחר שאני חולצת אתהנעלים והולכת יחפה התופעה מקילה. הייתי אצל רופא לכלי דם , ולא נתן לי תשובה. מה עושים, אני אבודה לא יכולה ללכת רגלי הרבה זמן. אודה לתשובתכם המהירה מירי .
שלום מירי, ממש לא רופאה, אבל - נשמע סוג של בעיה עצבית דווקא. אולי כדאי נוירולוג...? דנה
מירי שלום. נשמע כמו בעיה עצבית מקומית, אולי מורטונס נאורומה? פני לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
אני בת 43, לפני כחצי שנה החלו לי כאבים בירך ובברכיים כנראה סיבות תורשתיות. כיוון שאני עובדת בישיבה זה הגביר את הכאבים באגן ובירך. בדיקת אורטופד מצאה שיש לי קשתות גבוהות בכף הרגל שגרמה לברכיים להיות פוזלות פנימה. מהרתי לעשות מדרסים מאוד יקרים שהמדידה היתה ע"י ספוג, פעמיים יצרו את המדרס והיה לי מאוד קשה להתרגל לנוקשותהמדרס בעיקר בנעלי התעמלות בזמן ההליכה זה ממש כואב. הבעיה שהמצב לא טוב לפעמים באמצע הליכה אני מתחילה לצלוע בגלל הברך מה שלא היה לי קודם. אין לי ספק שאני צריכה מדרס אבל אני חושבת שסוג המדרס לא טוב לי ובעצם לא מבינה בזה ורוצה לקבל המלצה על מדרס טוב יותר ובמחיר סביר . אודה לתשובה
לדעתך כל כמה זמן צריך להחליף מדרס? בהנחה שהמדרס הוא מדרס טוב שמחירו 1600 שקל
אלעד, אני שאלתי שאלה בהנחה שאיש מקצוע יענה לי ולא ישאל אותי שאלות רטוריות
אם המדרס בסדר ולא קרוע או משהו ונוח לך איתו אז למה להחליף? מעבר לכך מדרסים קשיחים מחומרים פלסטיים או מגרפית יכולים להחזיק מעמד גם 3-4 שנים ללא בעיה ואח"כ אם מבנה כף הרגל לא השתנה ניתן להחליץ רק את הריפודים מסביב בלי לשנות או להחליף את "השילדה" של המדרס. בברכה - דר' טיטיון.
שלום סיון, ממש לא רופאה, אבל - מדרסים - לא משנה באיזו טכניקה עושים אותם , היום עולים סכומים כאלה. יש השתתפות של הקופות בזה, וזה מוזיל את זה מעט. אי אפשר לתת המלצה על מדרס דרך האינטרנט. רופא טוב אורתופד כף רגל וקרסל - יוכל להנחותאת בוני המדרסים בצורה נכונה ומדויקת לגבי מה צריך וכדאי שיהיה מבנה המדרס שלך. והכי חשוב - לפעמים, דווקא חובה שיהיה מדרס קשיח יותר, כי אחרת - הוא לא עושת את העבודה שהוא אמור לעשות. לפעמים - צריך לתת קצת זמן להתרגל. ועוד משוה - אולי להחליף נעל, ולהתאים אותה למדרס, לפחות בשלב הראשון. מה שעוד את יכולה לנסות (עולה לי רעיון עכשיו) - אולי ערכת אפוס, שמוכרים בבי"ח אסף הרופא, והיא יכולה לעזור לפעמים במקרים כמו שתיארת של בעיות קרסול וברכיים. בהצלחה, דנה
מדרסים נכונים נבנים לפי מידות גבס הנלקחות מכפות הרגליים כאשר המטופל שוכב והרגליים באויר, המדרס עצמו מחומר קשיח כדי לייצב את כפות הרגליים במנח הנכון. זאת השיטה היחידה שהיא מדעית ופותחה לפני כ 35 שנה בארה"ב אין צורך להחליף מדרס אלא אם יש שינוי בכפות הרגליים, יש מטופלים המשתמשים במדרס 10 שנים ויותר
בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
שלום רב מזה שנים רבות שאני נועל מדרסים. ברוב הפעמים מתאימים לי את המקסים על ידיי הטבעת כף הרגל בתוך משטח רך. בחלק גדול מהמקרים המכס בכף הרגל הימנית אינו מתאים וגורם לי לכאבים בזמן ההליכה. שאלה. האם השיטה המתוארת כאן - מדידה על ידיי גבס ללא דריכה הינה היעילה ביותר ואם כן היכן אני יכול לקבל שרות זה? בתודה ובברכהדני
פורום זה עוסק בבעיות קרסול וכף רגל אבל בעקרון הטכניקה בה לקחו את המידה למדרסים היא לא טובה. יש לקחת מידה לא בהטבעת ספוג כי אם לפי מידת גבס או לפי גרב פולימרית. מעבר לכך קראי את התשובות של מיכי מנהיים שהוא מהותיקים ובעלי הנסיון הרב בתחום בארץ. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב אני בת 46, ובריאה בד"כ. מזה שנתיים אני משתדלת ללכת ברגל מדי ערב למשך 45 דקות. היום אני לא מסוגלת ללכת יחפה, כי יש לי כאבים בעקבים, בעיקר בצד שמאל. כשאני קמה בבוקר אני חיבת לנעול כפכפי קרוקס, וגם אז אני גוררת את רגל שמאל בגלל הכאבים. מה שמוזר הוא שבמשך היום הכאב מתפוגג ונעלם. מה ניתן לעשות? האם הכאב הוא בגלל ההליכה? אגב, בזמן ההליכה אין לי כאבים.
שלום סמדר, התיאור שלך נשמע ממש כמו "דורבן". אם תערכי חיפש כאן בפורום תמצאי שאלות ותשובות רבות בנושא, וגם מאמר של ד"ר טיטיון על התופעה. דנה
כנראה יש לך "דורבן" הוא מאופיין ע"י כאב אחרי מנוחה, כן הוא בעקבות ההליכה, אל תפסיקי ללכת, התרופה המקובלת :מדרסים תפקודיים חפשי באתר תשובות של דר' טיטיון בנושא בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
סמדר שלום. נשמע שאת סובלת מפאסאיטיס פלאנטארית = "דורבן". פני לבדיקה וטיפול של אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
בהמשך לפנייתי -כזכור יש לי פלטפוס ודורבן בשני העקבים של כפות הרגליים, אני מבקשת לקבל פירוט על מהלך הניתוח. האם מסירים את עצם הדורבן ע"י חיתוך? האם אין פגיעה ברצועות או החלשות העצמות או בגיד? האם זה לא מסוכן? האם לא תהייה צמיחה חוזרת של עצם הדורבן? האם צריך לגבס את כפות הרגליים? מהו זמן ההחלמה?
רותי שלום. האם מסירים את עצם הדורבן ע"י חיתוך? - תלוי בבעיה לפעמים כן ובד"כ לא. האם אין פגיעה ברצועות או החלשות העצמות או בגיד? בניתוח הכל יכול להיות אבל בד"כ לא. האם זה לא מסוכן? - כל ניתוח הוא מסוכן. האם לא תהייה צמיחה חוזרת של עצם הדורבן? - בד"כ המחלה לא קשורה לעצם ה"דורבן" והעצם היא ממצא אקראי בצילום. האם צריך לגבס את כפות הרגליים? בד"כ לא. מהו זמן ההחלמה? - תלוי בבעיה ובבן אדם ולא כל ניתוח מצליח. בממצוע עד שלושה חודשים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר טיטין הפנייה שלי בפורום לא עברה. אודה לך מאד עבור מענה, עיצה והדרכה בנידון: אני בת 60, לא לוקחת תרופות ולא ידוע לי על מחלה כלשהי. רק כף רגל ימין מתקלפת.. אינני סובלת מפטריות ובכף הרגל השמאלית אין כל הפרעות. מריחה בvaseline, Nivea, לא עזרו. מריחה בשמן חמניות מועילה, אך הרגל מתייבשת מהר והעור ממשיך להתקלף. לאחר מריחת השמן מופיעות נקודות אדומות מפוזרות, אשר נעלמות לאחר זמן מה. לאחר רחצה, הקילוף בולט מאד. היות והרגל מתייבשת מהר, עליי "לשמן" מספר פעמים ביום. ניראה לי, שאמבט של כף הרגל עם שמן חמניות הגביר את הקילוף ולכן הפסקתי. נדמה לי, שהכל החל בגירוד חזק באיזור האכילס, כשניראו באיזור קמטים עמוקים של העור. הקמטים נעלמו ואין גירוד. אודה לך מקרב לב עבור עזרה והדרכה. בתודה מראש, ירדנה
ירדנה שלום. מדובר בבעיה עורית. פני לבדיקת רופא עור. בברכה - דר' טיטיון.
מה ניתן לעשוצ?
נסיה שלום. תלוי בסוג הפלטאפוס וההפרעות להן הוא גורם. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, זה כבר כמה שנים (לפחות 5) שיש לי בשתי כפות הרגלים "ורולה ורגוליס"(ככה אמרו לי שזה נקרא), מעין עור קשה במרכז כפות הרגלים, גם לאחר שמתקלף שוב "עולה" וכך זה כבר כמה שנים... בתחילה רופא עור שרף את זה עם חנקן, ניסיתי גם מעין פלסטר שאמור לקלף את זה, קרמים שאמורים לרכך ולעזור בהתקלפות העור הקשה, ואפילו רופא עור אחר "גירד" לי את העור הקשה עם מעין סכין קטן, כל אלו לא עזרו שכן עדיין אני סובלת מבעיה זו-גם אם זה יורד , זה גדל שוב. מה יכולה להיות הסיבה ומה הטיפול הממולץ? (יש לי מעין כאבים באזור של העור הקשה אם אני בתנוחה של "נעל עקב" בעיקר, כלומר לא כף רגל ישרה אלא על גובה...) תודה,רונית
רונית שלום. הבעיה היא בתחום מומחיותם של רופאי עור. במידה ורופא עור לא מצליח לתת לך טיפול שמרני לעניין ניתן לפנות לטיפול ניתוחי ולכרות את כל הנגע מבסיסו. בברכה - דר' טיטיון.
תודה על התשובה,אני אפנה שוב לרופא עור. אבל יש לזה סיבה? יש לי פלטפוס-זו יכולה להיות סיבה (נתקלת אולי במקרה כזה...?) תודה
שלום, אני בת 23, ובגיל 8 עברתי ניתוח בשתי כפות הרגליים, להארכת גידים (ETA), בשל היותי סובלת Charcot Marie tooth disease. לטענת הרופאים הניתוח הצליח, ובאמת עד גיל 20 בערך התיפקוד היה פחות או יותר נורמלי. בשנים האחרונות הכאב מחמיר, ומגיע למצב שאחרי יום שלם אני מגיעה הבייתה ולא יכולה לדרוך על הרגליים. את המדרסים הראשונים שלי עשיתי רק לפני שנתיים-שלוש, כשחשתי בהחמרה. כעת כל הנעליים שלי הן נעלי נוחות, ואני לא יוצאת מהבית בלי המדרסים. הכאבים פחתו, אך אני מתעייפת מהר מאוד ולא יכולה ללכת הרבה, בטח שלא לרוץ למרחק של יותר ממאה מטר.. השאלה שלי היא כזו, קראתי שמחלה זו היא מחלה של התנוונות איטית מאוד של השרירים, וזה מאוד מפחיד אותי!! האם זה אומר שהמצב רק ילך ויחמיר עם השנים או שבגיל 23 סביר להניח שהמחלה נעצרת כאן והסבל הנוכחי ישאר אותו דבר לכל החיים? לאן המחלה הזו יכולה להדרדר?...
TAL שלום. מדובר במחלה נוירולוגית ולא במחלה אורתופדית אך לצערי כן המצב יכול להתדרדר באופן איטי עם השנים. נסי להתיעץ גם בפורום נוירולוגי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, כבר זמן רב שבאצבע הרביעית (זו שליד הזרת) ברגלי הימנית אני חשה משהו כמו דקירה/חוד עיפרון בשעת הליכה, בעיקר בהליכה על עקבים (כשהלחץ נוטה קדימה אל האצבעות), אבל לא רק. גם בהליכה בסנדלים עם משטח ישר וקשה למדי (עקב "רוקי", למשל) ואפילו בנעלי ספורט טובות - הדקירה מופיעה. מאד מאד לא נעים!!! אודה לך אם תיידע אותי במה מדובר (מה יכול להיות מקור הכאב) ואיך (אם) ניתן להיפטר ממנו. תודה, ענבל
לפי תאור הכאב ומיקומו את סובלת מ הנוירומה על שם מורטון (Morton's Neuroma) שהיא למעשה דלקת וכל מה שיש לעשות זה לשחרר את אזור הלחץ. אני שולח לך מעט חומר מדעי בנושא. אשמח לעזור לך במידת הצורך. האתר שלי הוא: www.footcenter.co.il תאור התופעה: Morton's Neuroma is a common foot problem associated with pain, swelling and/or an inflammation of a nerve, usually at the ball-of-the-foot between the 3rd AND 4th toes. Symptoms of this condition include sharp pain, burning, AND even a lack of feeling in the affected area. Morton's Neuroma may also cause numbness, tingling, OR cramping in the forefoot. הגורם: Morton's Neuroma is a foot condition caused from an abnormal function of the foot that leads to bones squeezing a nerve usually between the 3rd AND 4th metatarsal heads. Symptoms of Morton's Neuroma often occur during OR after you have been placing significant pressure on the forefoot area, while walking, standing, jumping, OR sprinting. This condition can also be caused by footwear selection. Footwear with pointed toes and/or high heels can often lead to a neuroma. Constricting shoes can pinch the nerve between the toes, causing discomfort AND extreme pain
תודה, אבל הטקסט ששלחת לי מתייחס לכאב שמופיע בין שתי האצבעות (שלישית ורביעית) ואמורפי, לעומתהכאב הנקודתי בכרית האצבע הרביעית שקיים אצלי. לכן נראה לי שמדובר בתופעה אחרתר.
שלום לכולם, בימים האחרונים התגלה אצל אחיין שלי מחלה בשם charcot marie tooth disease. באזור הכפות רגלים כמו שאני הבנתי מדובר בסוג של ניוון שרירים. האם זה נכון? אבקש לקבלת מידע על המחלה הנ"ל ובנוסף האם יש ארגון שתוכם בחולים מסוג זה. והמלצה לרופא מומחה בתחום בכל מקום ומחיר. אשמח לקבל תשובה מיידית. תודה מראש.
שלום לך קראתי את הודעתך קשה להיות איש בשורות לגבי המחלה אך אחד הנושאים שאפשר לעזור זה הגנה על כפות הרגליים ולהקל על ההליכה וכל זה על חשבון מישרד הבריאות שמי ניסים אגרנט אני עוסק כשלושים שנה בנושא האתר שלי הוא www.footcenter.co.il אשמח להיות לעזר
סיגל שלום. לקבלת מידע על המחלה הקישה את שם המחלה בGOOGLE ותקבלי מידע בלי סוף. מעבר לכך כדאי להתיעץ עם נוירולוג. בברכה - דר' טיטיון.
לפני 8 שנים לערך היה לי נקע קשה בקרסול , וכיום לאחר 8 שנים המקום נפוח מאוד ולעיתים כואב . מה עושים עם דבר כזה? -תודה
לירון שלום. פונים לבדיקה וטיפול של אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.
מה עושים שפתאום בגיל 30 מופיעה התופעה הזאת שנקראת דורבן,אנא עיזרו לי
מנסיון..כאבי תופת.הדבר היחיד שעזר לי.פזיוטרפיה משולבת בטיפול חשמלי.{אולטרה-סאונד} ומנוחה.
מדרסים תפקודיים ראי מאמר מצורף בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
שלום רב, דורבן יכול לנבוע מסיבות שונות, עם זאת טיפול בדיקור סיניהוא פשוט ולרוב אף קצר. הרפואה הסינית מתייחסת אל הבעיה בצורה שונה מהרפואה המערבית ורואה את הגוף כמכלול אחד. כל חוסר איזון בגוף משפיע על כל המערכות יחד והדיקור משיב לגוף את האיזון ובכך פותר את הבעיות מהשורש. בצורה זו המחלות מטופלות בצורה הטובה ביותר ללא לקיחת תרופות מיותרות. ניתן לבקר באתר: http://tzahisegev.googlepages.com לקרוא ולהתרשם מעולם הרפואה הסינית. אשמח לענות על כל שאלה. רק בריאות, צחי.
פניתי אליך ב29/10 ולא דייקתי בשם הניתוח. לשאלתך שם הניתוח הוא: hallux valgus . רציתי להבין מה בעצם הבעיה שלי ברגל, חוץ מהכאבים מלפני הבוהן, מגבלת ההליכה לפעמים, ואי נוחות בנעליים מסוימות. האם יש מצב שמצב הרגל יכול להשתפר במשך הזמן ללא ניתוח? טיפולים מסוימים? פיזיוטרפיה? אני עוסקת בספורט כמו אירובי במים, פלדנקרייז, צפיפות עצם, האם הספורט יכול להועיל או לחילופין להזיק? כמו כן שמעתי שזמן ההחלמה הוא ארוך וקשה, האם הניתוח פותר את הבעיה אחת ולתמיד? האם יכולים להיות סיבוכים? האם הרגל חוזרת למצב של תחושה רגילה? מתנצלת על ריבוי השאלות תודה מראש על תשובותיך.,
רינת שלום. האם יש מצב שמצב הרגל יכול להשתפר במשך הזמן ללא ניתוח? - בד"כ לא. העיוות קיים ולא עובר מעצמו. טיפולים מסוימים? פיזיוטרפיה? - לא ממש לצערי. אני עוסקת בספורט כמו אירובי במים, פלדנקרייז, צפיפות עצם, האם הספורט יכול להועיל או לחילופין להזיק? - לא מזיק בתנאי שהנעל לא מפריעה ולוחצת. כמו כן שמעתי שזמן ההחלמה הוא ארוך וקשה, האם הניתוח פותר את הבעיה אחת ולתמיד? בד"כ כן. נכון זה לוקח זמן. האם יכולים להיות סיבוכים? - בכל ניתוח עלולים להיות סיבוכים, זיהום בפצע, פגיעה בעצבים או בכלי דם, כאבים למרות הניתוח שלכאורה מצליח, חזרה של העיוות, ועוד. האם הרגל חוזרת למצב של תחושה רגילה? - לא ב-100% מהמקרים. בברכה - דר' טיטיון.
לפני חצי שנה הופיעה דלקת חריפה. צילום רנטגן לא הראה דבר. בדיקה קלינית של אורטופד קבעה שזאת בורסיטיס בשל שחיקת החומר. אני בן 40. לאחר פיזיוטרפיה ומנוחה של חצי שנה, הכאב האקוטי השתפר לטובה מאוד. אולם לא נעלם. הפך לכרוני. נשאר במצב סטטי. (אני נועל נעליים גבוהות ומגן קרסול). איך ניתן להחיש את קצב ההחלמה של מקום חיבור הגיד לעצם העקב (בורסה) ?
דיקור סיני יעזור לך מאוד!!! ניתן לבקר באתר: http://tzahisegev.googlepages.com לקרוא ולהתרשם מעולם הרפואה הסינית. אשמח לענות על כל שאלה. רק בריאות, צחי. 052-3238844
האם יש לקחת מספר ימים מוגבל,( ולהפסיק בין אם הוא עזר ובין אם לא), או שניתן לקחת את התרופה לאורך זמן (בדומה לתרופה כרונית)?
מדובר בכאב בעקב והמניע לשאלה הוא זמן ההמתנה הארוך לתורי אצל הפודיאטור. תודה
גרשון שלום. לאורך זמן לא כדאי. קח משהו רגיל נגד כאבים כמו אקמול, אופטלגין וכ"ו. בברכה - דר' טיטיון
שלום. אני בן 19 וכרגע חייל (משמע נועל נעליים צבאיות באופן יומיומי). יש לי קיפוסקוליוזיס קלה בלבד. הותאמו לי אישית מדרסים הנמצאים בנעליים הצבאיות. אני מעוניין להכניס לכל נעלי ההליכה שלי מדרסים מגביהים ( בין 3 ל-5 ס"מ). האם אוכל לשים על ה-Shoe Lifts האלה את המדרסים האורתופדיים שלי? האם אופן השימוש שתיארתי לעיל יכול לגרום לי לנזק כלשהוא? האם המגביהים יכולים לגרום לנזק לטווח הקצר/הארוך? האם צריך להתאים פיזית את עקב הנעל לקראת המגביהים או שפשוט מניחים אותם בתוך הנעליים והם מבצעים את תפקידם כך? מצ"ב קישור למדרסים בהם אני מעוניין: http://cgi.ebay.com/30-SECRET-HEIGHT-INCREASE-SHOES-HEEL-LIFT-MEN-WOMEN_W0QQitemZ190168051893QQihZ009QQcategoryZ45056QQcmdZViewItem תודה רבה.
תודה רבה.
אני חושש שהמגביהים הללו עלולים לגרום לנזק, זה נראה לי מוזר, ומעמיד את כף הרגל לא בצורה האנטומית הנכונה, מובן שמדרס עליהם לא יפעל כפי שצריך
דניאל שלום. שימוש במדרסים אלו יגרום לך נזק!!! אל תעשה שטויות. חוץ מזה לא תוכל להשתמש במדרסים על המדרסים האלו. הגיע הזמן, אחרי 19 שנה שתתרגל לזה שאתה נמוך. בברכה - דר' טיטיון
איזה נזק עלול להיגרם? אשמח מאוד לקרוא בהרחבה. אינני נמוך. כשאני יחף, גובהי הוא 180 ס"מ. תודה.
שלום רב, אני בחורה בת 27 בריאה באופן כללי, לפני כשבועיים חשתי כאב חד בכף הרגל כך שמזה שבועיים איני מצליחה לדרוך עליה, הרגל התנפחה והאדימה ובצידה הייתה חמה. זה שבועיים ששולחים אותי לבדיקות ולצילומים אך לא ממש מצאו משהו. עשו לי רנטגן, בדיקות דם ואולטרסאונד תודה לאל הכל בסדר, הממצאים של מיפוי עצם מראים ואני מצטטת "קליטת יתר בטרזוס דיסטלי לטרלי אזור קובואיד,כף רגל שמאל-משני לחבלה או ארתריטי" מה זה אומר? ומהו הטיפול התרופתי?
רויטל שלום. קשה לדעת מה זה אומר ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות ההדמיה בעיניים. בינתיים הטיפול בנוגדי כאבים ודלקת לפי הצורך ופני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מורייך. בברכה - דר' טיטיון
שלום דוקטור מיזה תקופה אימי סובלת מכאבים בכף הרגל אחרי צילום כף הרגל , אובחן שהיא סובלת מדורבן היא קיבלה טיפול תרופתי אם אינני טועה ויש לה מדרסים מיוחדים אבל זה לא הועיל לה היום היא קיבלה זריקה אל תוך העקב השאלה שלי אם טיפולים אלה לא יעזרו האם ניתוח יעזור? ומה הפרוצדורה הניתוחית....בית חולים...אישפוז...ניתוח קצר או ארוך? תודה מראש דוקטור
http://www.2send.us/uploads/27726bbe95.JPG זה הצילום רנטגן שאימי עברה אם זה יעזור במשהו....ובכלל שהקוראים בפורום שרצו לדעת מה זה אז הנה
יש לנסות מדרסים תפקודיים לפני התערבות כירורגית . מצ"ב מאמר על הנושא בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
יניב שלום. לפני שמחליטים על ניתוח צריך לראות אם אכן הבעיה ב"דורבן" או בשק בעיות שלם שיכול לגרום לכאבים דומים. לפני ניתוח אני ממליץ גם לנסות טיפול בגלי הלם. כמו כן ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון
שלום רב, בתקופה האחרונה, אני חש כאבים עזים בכף רגל שמאל, ממש בצמוד לעקב לכיוון הקשת של כף הרגל. לעיתים הכאבים מאד חזקים ולעיתים אני מרגיש בכאבים אפילו שאני לא דורך על הרגל, למרות זאת, אם אני הולך עם נעלי התעמלות, הכאבים מפסיקים, ואין לי בעיה לדרוך על הרגל רק בבוקר שאני מתעורר. האם מדובר בדורבן? כיצד ניתן לאבחן ולטפל.(אשמח לקבל קצת מידע לגבי דורבן, מה זה בדיוק וכו') בברכה ובתודה יצחק
שוב יצחק, שכחתי לציין שאני סובל מפלטפוס (כאשר ברגל שמאת הוא יותר חריף) ומרגלי X כמו כן, תקופה ארוכה הלכתי עם מדרשים בגלל הבעיות שציינתי, אך לפני מס' חודשים הפסקךי היות שעברתי לנעליים אלגנטיות שלא ניתן להכניס לתוכן מדרסים, לאור שינוי בעבודה. שוב תודה יצחק
מדרסים תפקודיים פותרים את הבעיה ברוב המקרים , מצ"ב מאמר בנושא בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
מדרסים תפקודיים פותרים את הבעיה ברוב המקרים , מצ"ב מאמר בנושא בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.
ד"ר טיטון שלום רב, הנני רקדנית (ריקודים סלונים ) ורוקדת על נעלי עקב (7 ס"מ) מזה כ 6 שנים ,מעולם לא סבלתי מבעיות בכפות הרגליים. לפני כשלושה שבועות הגרשתי צריבה חזקה בגב כף רגל ימין (בצד השמאלי ,בין האגודל לאצבע ועד לחיבור עם הרגל) התעלמתי מעט מן הכאב ומכורח הנסיבות (הופעה) המשכתי לרקוד ולהתאמן, מפעם לפעם הרגשתי שכאשר אני רוקדת עם הנעלי ריקוד (עקבים) פחות כואב לי אך שאני יחולצת את הנעלים אני בקושי יכולה ללכת וממש צורחת מכאבים, פניתי לרופא שביקש לעשות צילום בכדי לשלול תזוזה של העצמות ולאשר את האיבחונו לדלקת בגיד, הרופא נתן לי נקסין 500 מ"ג פעם ביום למשך 10 ימים. אני נוטלת את התרופה כבר 8 ימים וכמעט ואין שיפור, הפסקתי לרקוד ולעשות כל פעילות גופנית. המצב מאוד מקשה עלי נפשית גם בגלל שאני לא אוכל להופיע וגם בגלל חוסר פעילות שגרמה לי להשמנה. יש לי כמה שאלות ואשמח לתשובתך האדיבה: 1.האם זה בטוח שמדובר בדלקת בגיד? וממה זה נובע? ( קניתי נעל חדשה ולא נוחה בגובה 13 ס"מ אולי זאת הסיבה לכאב??) 2.האם טבילת הרגל במים חמים יעזרו?? 3.האם מריחת דיקלופנק סודיום 1% אמורה להקל.?? 4.האם זריקה כלשהיא תוכל לעזור?? 5. האם אני יכולה לעשות הליכות או איזושהיא פעילות אירובית קלה ..? 6.האם אני צריכה לנעול עכשיו רק נעלים שטוחות??? 7.מה עלי לעשות בכדי לשפר את מצבי? מצטערת על כמות השאלות מקווה שאתה מבין את מצוקתי , (אני מרגישה כמו זמר שהפך לאילם.) לתגובתך האדיבה ומהקצועית אודה .
רקנית שלום. 1.האם זה בטוח שמדובר בדלקת בגיד? וממה זה נובע? - זה לא בטוח , לא בדקתי אותך ולכן קשה לי לענות אולי דלקת? אולי מתיחה? אולי קרע חלקי? אולי קרע מלא? אולי בעיה אחרת. ( קניתי נעל חדשה ולא נוחה בגובה 13 ס"מ אולי זאת הסיבה לכאב??) - אולי. 2.האם טבילת הרגל במים חמים יעזרו??- לפעמים חום עוזר ולפעמים קור. נסי ותראי. 3.האם מריחת דיקלופנק סודיום 1% אמורה להקל.?? - יכול להקל. 4.האם זריקה כלשהיא תוכל לעזור?? - תלוי בעיה. 5. האם אני יכולה לעשות הליכות או איזושהיא פעילות אירובית קלה ..? - לתת לרגל מנוחה. 6.האם אני צריכה לנעול עכשיו רק נעלים שטוחות???- לא את צריכה להבק ע"י אורתופד העוסק בעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. 7.מה עלי לעשות בכדי לשפר את מצבי? - ראי תשובה קודמת. בברכה - דר' טיטיון
כבר מספר חודשים יש לי כאבים ו"התנפחויות" בכפות הרגליים . במקביל תוצאות מדאיגות בשקיעת דם . נשלחתי ל-CT שמצא " נגע גרמי תת כונדרלי בעצם הטלוס באספקט העליון מדיאלי משני הצדדים אשר מייצג OCD . מפרק סוב טלרי שמור . סכום : OCD בטלוס משני הצדדים " 1. האם תוכל להסביר לי במילים של "אחד העם" מה יש לי ? 2. האם יתכן קשר בין ממצאים אלו לשקיעת דם גבוהה המטפסת (44, 56 , 64 ) ? תודה
שיר שלום. . האם תוכל להסביר לי במילים של "אחד העם" מה יש לי ? - יש לך פגיעה של העצם והחוס בעצם הטאלוס. יש לך שם כמו ציסטה של העצם שלא מקבלת אספקת דם וכך נוצר הOCD יתכן בעקבות טראומה. לגבי ש"ד וCRP בד"כ לא קשור ל-OCD כי אם למחלות סיסטמיות. בברכה- ר' טיטיון.
שלום, אני רץ מספר פעמים בשבוע בזמן הריצה לאחר זמן ממושך מתחיל לכאוב לי כרסול רגל שמאל צד פנימי (מתחת לפיקה) עד למצב של הרגשת דקירות ולבסוף הרדמות כף הרגל ברגע שאני עובר להליכה הכאב נפסק ניסיתי מדרסים, החלפת נעליים תומכים, פיזיוטרפיה וכו.. כלום לא עזר האם אתה יודע מה התופעה ואיך ניתן לפתור אותה תודה
דני שלום. נשמע כמו תופעה עצבית מקומית. צריך לבדוק ורק לפי ממצאי הבדיקה ובדיקות עזר, ניתן להציע טיפול. בברכ - ר' טיטיון.
אני לאחר 6 ניתוחים בכף רגלי השמאלית עקב הלוס ולגוס. בניתוח האחרון לאחר שהתגלתה דלקת חריפה במפרק נותחתי שוב והוחדר לי בורג לכף הרגל. רציתי לדעת אם יכול להווצר מצב שהבורג זז ממקומו...(כמובן שקבעתי בינתיים תור לצילום) רציתי לדעת עם במידה והבורג אכן זז ממקומו האם זה יצריך ניתוח חוזר. תודה רבה.
קספר שלום. מאחר ואתה כבר בעל ניסיון אתה בטח יודע שבכל יכול לקרות... לגבי צורך בניתוח וכ"ו לא אוכל לדעת ללא בדיקה מסודרת ובחינת הצילומים אותם עברת. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לפני 5 שבועות עברתי ניתוח לתפירת גידים בבוהן שמאל(מיקום החתך כ-3 סמ מתחת לבוהן), לאחר חתך מכוסות שנשברו ונפלו לי על הרגל. רציתי להתייעץ איתך לגבי פרוטוקול השיקום של פציעה זו מכיוון שבביקורת בבית החולים לא נאמר לי כלום חוץ מהצורך בפיזיוטרפיה. אני בן 24 שחקן כדורעף (בליגת העל) ולכן כל יום שיוכל להחזיר אותי למגרשים יותר מוקדם יעזור ובעיקר ישמח. לפני כ-שבוע החליפו לי את גבס המגף בגבס פסלטיק קל (לבקשתי) שמאפשר לי תנועה וגם דריכה על כף הרגל, נאמר לי ע"י הפיזיוטרפיסט שככל שאני ארבה בתנועה בתוך הגבס כך השיקום יהיה מהיר ואיכותי יותר? באמצע הבוהן ישנו איזור קטן קוטר של כ-1סמ ללא תחושה מלאה? כרגע אני מצליח לשחק עם כל האצבעות כמובן שטווח התנועה של הבוהן מוגבל בעיקר בEXT .. אשמח מאד מאד אם אוכל ללמוד עוד מפורטל זה. יום נעים עמית.
עמית שלום. תלוי באיכות הגיד והתפירה. בעקרון בד"כ אני נוהג לקבע את הבהן למשך שלושה שבועות עם מסמר או גבס ולאחר מכן להתחיל הפעלה אקטיבית למשך שלושה שבועות נוספים. לאחר מכן להתקדם בהפעלה פסיבית. לגבי חזרה לפעילות ספורט, לא לפני שלושה חודשים עם מדרסים מתאימים. יש פרוטוקולים שונים. הכי טוב לעשות מה שהמנתחים שלך ממליצים לך. בברכה - דר' טיטיון.
אני צריך דחוף ליצור קשר עם דר' לוגר. מי שיכול לתת לי פרטים אודה
שלום ד"ר טיטיון, עברתי לפני שבוע בדיוק אורתרוסקופיה של הקרסול ואתמול אף הוציאו לי את התפרים. האזור שבו בוצעה הפעולה לא כואבת לי יותר מקודם אך העקב של הקרסול כואב לי מאוד מאז שהתחלתי לדרוך על הרגל. אני לא מאמצת את הרגל ובשל הכאבים בעקב עדיין הולכת עם כביים. האם זה טבעי לאחר שלא דרכתי על הרגל שבוע שלם? האם רצוי בכל זאת לדרוך באופן מלא על הרגל? האם הכאב הזה בעקב אמור להעלם בימים הקרובים? בתודה מראש, הילה
הילה שלום. טבעי שיש כאבים לאחר ניתוח. לגבי שאר השאלות ובקשותייך להמלצות , לא אוכל מאחר ולא הייתי מעורב בניתוח שלך. בברכה - דר' טיטיון.
מ צריכה לעבור ניתוח הלוקס ריגידוס (hallux rigidus ) ומבקשת ליצור קשר עם מי שכבר עבר ניתוח כזה. מבקשת לדעת אצל מי נותחו, על הכאבים, מה משך ההחלמה ותוצאות הניתוח (האם כלל קיבוע או לא?) והאם חזרו לתפקד כרגיל. תודה לכל מי שיכול לעזור.
בהצלחה - דר' טיטיון
לכבוד דר' טיטיון אודה לך אם תתיחס לשאלתי מה משך זמן ההחלמה ולומר לי על הצלחות\כשלונות של ניתוח כזה והאם אפשר לחזור לשגרה רגילה? (גם לרקוד?). במידה ויוחלט לקבע את הבוהן איך מתפקדים עם זה. האם תוכל להפנות אותי לאחר תשובתך לאנשים שעברו ניתוח מסוג זה?
תודה על עזרתך
הייתי רוצה לדעת עד כמה חיוני הניתוח, מה משך ההחלמה? מס' ימי אישפוז? אחוזי הצלחה? תןדה מראש קארין
אני בת 45 -מזה כשנה וחצי אני סובלת מדורבן בשתי כפות הרגליים -עלי לציין כי בנוסף יש לי "פלטפוס" (כף רגל שטוחה). טופלתי בכדורים להרגעת הכאבים , פיזיוטרפיה, גלי חשמל, אמבטיות מים חמים, ואף קבלתי שתי זריקות (אחת לכל כף רגל) כמו כן האורטופד הפנה אותי למכון לבניית מדרסים מיוחדים -ועל פימבנה כף הרגל בנו לי מדרס מיוחד ואותו אני מכניסה לתוך נעל מיוחדת אך למרות הכל לא הוקל לי. הכאבים לעיתים עולים לאזור גב תחתון,ומקשים עליי את ההליכה והעמידה עד כדי כאב ראש!! שאלתי: האם יש ניתוח להוצאת הדורבן ואם לא מה הפתרון? אני מבקשת תשובה
רותי שלום. במידה וכלום לא עוזר, כולל כל הטיפולים השמרניים, אז ניתן לשקול טיפול ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רותי, קראתי את שאלתך ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. במידה שתחליטי ללכת לניתוח, אני מאחל לך הצלחה. במידה שאת בוחרת שלא ללכת לניתוח מדרסים טובים אמורים להקל במידה רבה מאוד על הכאבים ועל יכולת התפקוד למרות קיומו של הדורבן. אינני יודע איזה מדרסים הכינו עבורך. יתכן שהמדרסים נעשו על פי העתקת צורת הדריכה בתוך קופסא עם ספוג שזוהי השיטה הבסיסית ביותר. קיימים מדרסים טובים בהרבה מאשר המדרסים בשיטה הזאת. אלה מדרסים בשיטת EFS. אני מצרף הפנייה למאמר בנושא: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D אשמח לבדוק אותך ללא שום תשלום וללא שום מחויבות מצידך. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים http://www.footsupport.co.il
הנושא: ניתוח להוצאת הדורבן משתי כפות הרגליים. בהמשך לפנייתי הריני מבקשת פירוט על אופי הניתוח : אם חותכים את עצם הדורבן? האם אין סכנה לפגיעה ברצועות ובגידים בכף הרגל? האם צריך להישאר בגבס לאחר הניתוח? האם נכון שכתוצאה מפלטפוס שיש לי הדורבן שוב יחזור? מהו זמן ההחלמה לאחר הניתוח? האם הניתוח מצליח ? בברכה רותי.
ענת שלום. תלוי בחומרה שלו. מימים ספורים ועד לכל החיים...וגם בשדות הצייד הניצחיים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ענת קראתי את שאלתך ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. בעת קרות נקע נוצרים קרעים חלקיים או מלאים של הרצועה בצד הלאטרלי (החיצוני) של הקרסול. דבר זה קובע את חומרת הנקע ומזה נגזר משך ההחלמה. מאוד נפוץ שלאחר נקע אחד קורים נקעים חוזרים מאחר שהמפרק חלש יותר ופחות יציב. יש צורך לעשות תרגילים לחיזוק השרירים באיזור ולהשתמש במדרסים. מדרסים יש רבים ושונים והם נבדלים זה מזה בשיטות העבודה, בחומרים ובמומחיות האדם המבצע אותם. להרחבת ידיעותייך בנושא אני מצרף מאמר : http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D אני מצרף גם קישור למאמר בנושא נקעים: http://weinbergorthopedics.co.il/sprain.html בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים http://www.footsupport.co.il
שלום נקעתי את הקרסול לפני 11 שנה ולא עשיתי צילומים מאז. ומאז אני מרגיש שאני לא יציב ברגל שמאל. השאלה שלי היא האם אי טיפול בבעיה יכולה לגרום לנזק בעתיד? אם כן מה ניתן לעשות? תודה
בני שלום. השאלה שלי היא האם אי טיפול בבעיה יכולה לגרום לנזק בעתיד? - כן. זה יכול בהחלט לגרום לשחיקה מוגברת של המפרק וכל מיני בעיות אחרות. אם כן מה ניתן לעשות? - ניתן להבדק כמו שצריך ולפי הצורך ביצוע בדיקות נוספות. לפי הממצאים טיפול - שמרני או ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום בני, קראתי את שאלתך ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. בעת קרות נקע נוצרים קרעים חלקיים או מלאים של הרצועה בצד הלאטרלי (החיצוני) של הקרסול. דבר זה קובע את חומרת הנקע ומזה נגזר משך ההחלמה. מאוד נפוץ שלאחר נקע אחד קורים נקעים חוזרים מאחר שהמפרק חלש יותר ופחות יציב. הטיפול השמרני כולל תרגילים לחיזוק השרירים באיזור ושימוש במדרסים. מדרסים יש רבים ושונים והם נבדלים זה מזה בשיטות העבודה, בחומרים ובמומחיות האדם המבצע אותם. להרחבת ידיעותייך בנושא אני מצרף מאמר : http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D אני מצרף גם קישור למאמר בנושא נקעים: http://weinbergorthopedics.co.il/sprain.html בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים http://www.footsupport.co.il
אני בן 16 ולאחרונה הופיע לי דבר מוזר מאוד בכף הרגל, בחלק התחתון של כף הרגל הופיעו לי ליד השקע המחבר בין האצבעות לשאר הכף מין נקודות מקולפות, אבל לא מקולפות בצורה רגילה, יש נקודות בצבע שחור שנורא מדאיגות אותי וזה מתפשט ברחבי כף הרגל התחתונה, מה לעשות?
אריאל שלום. עליך לפנות לבדיקת רופא עור. בברכה - דר' טיטיון.
כבר מחר אני אלך..
לפני כשבועיים טיפסתי על מעקה מרפסת ביתי וכשירדתי שתי אצבאות כף הרגל נתקעו על גבי המעקה ושמעתי "קנק" רציני. כנראה שברתי שם עצם או שתיים... על כל פנים, לאחר יום המקום השחיר והתנפח מעט. ולשאלתי, כמה זמן ומה הטיפול ? חשבתי שאין טעם ללכת לרופא כי ממילא מנסיוני, אין מגבסים אצבעות רגליים אלא מקבעים בלבד וזאת עשיתי אך המקום ממשיך לכאוב, אמנם הנפיחות ירדה אך הכאבים באצבע הקטנה קיימים ויש גם נפיחות באצבע הקטנה. מה אומרים המומחים?
טורבו שלום. המומחים אומרי שעליך לפנות לבדיקת מומחה... בברכה - דר' טיטיון.
אני סובלת מכאבים בכף רגל שמאל מזה שנה - תשובת צילום כף הרגל היא שינויים אוסטארטרותייים ב mtp-1 האם יש טיפול ? תודה שרה
שרה שלום. בהחלט ניתן להציע טיפול. תלוי בממצאי הבדיקה והצילום, ניתן להציע טיפול שמרני עם מדרסים מתאימים, פיזיוטרפיה, הזרקה מקומית ובמידה והמצב חמור יותר, בניתוח. בברכה - דר' טיטיון