פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
עקב שבר ברגל (קתרזוס החמישי) נאסר עלי לדרוך על הרגל הפגועה חודש ימים (גם אם לא היה נאסר - בלתי אפשרי לדרוך עליה). הומלץ לי לנוע בעזרת קביים. מה ההבדל בין קביים קנדיות (המתכתיות) לקביים הרגילות (אלו מהעץ) ולאיזה סוג פגיעה מומלצת כל אחת מהן. המון תודה.
שלום פרידה, ממש לא רופאה, אבל - קביים בכלל תפקידם לסיע בנשיאת משקל הגוף, כאשר הרגליים לא יכולות לשאת את כולו בעצמן. ההבדלים -הם באבר הגוף שהם "מגייסים" לצורך העזרה הזו לרגליים. הקביים הרגילים (עץ) מגיסים את בתי-השחי ואת הכתפיים, ועליהם נופל עיק המשקל. לעומתם - הקביים הקנדים מגייסים את כפות הידיים והזרועות. הבדל נוסף הוא במשקל שלהם - הקנדיים הרבה יותר קלים מהעץ. הבדל אחרון הוא היציבות . הקנדיים, לכאורה, פחות יציבים. ההמלצות לגבי הסוג המועדף הן לפי סוג הפגיה ופרק הזמן שלה - כאשר האמירה של הרופא היא שאסור לדרוך על הרגל - עדיפים הקביים מעץ, כי הם יותר יציבים וכי השימוש בבתי-השחי כתומכים הוא יותר נכון. השימוש בקנדיים קורה בד"כ לאחר זמן ארוך יותר של פציעה, ובמיוחד כאשר מותרת דריכה על שתי הרגליים ,ואז הקביים רק "תומכים" ולא "נושאים את המשקל". ההישענות על כפות הידיים בקביים הקנדיים היא מאוד לא טובה לכפות הידיים לאורך זמן. מקוה שנתתי כיוון. בריאות שלמה, דנה
דנה, אלף תודות. עזרת לי המון. לא רק שנתת לי כיוון, נתת לי תשובה.
ויש גם קביים אוקסילריות ממתכת). הקביים התומכות בבית השחי נותנות יציבות גדולה יותר לגוף ומשמשות למצבים כגון אלו שתיארת. בריאות שלמה. שמוליק
שלום ד"ר טיטיון, אני בן 25,בריא ויש לי בעיה מוזרה- יש לי תופעה של התחממות חזקה בברכיים. בהתחלה זה היה מצחיק, אבל עכשיו, אחרי כמה חודשים אני כבר מתחיל לשאול את עצמי אם זה בסדר. פעם בשבוע-שבועיים, הברכיים שלי לפתע מתחממות לטמפ' גבוהה, כשהרגליים (שוק,ירך,כף רגל) נשארות בטמפרטורה רגילה. ניסיתי לזהות מה גורם לזה ואני חושב שזה אולי קשור בישיבה או צורת ישיבה. לרוב,עקב היותי יחסית גבוה (1.88) אני יושב עם רגליים משוכלות או בישיבה מזרחית. התופעה לא מלווה בכאבים או משהו אחר. תודה! נ.ב אני יודע שיש פורום מקביל שעוסק בבעיות ברכיים, אבל הוא לא פעיל ממש.
רון שלום, ממש לא רופאה, אבל - נשמע כאילו הישיבה שלך אכן גורמת לך לתחושתת החום הזו, שהיא יכולה להיגרם בד"כ או מלחץ על כלי-הדם (מה שמכונה "עצירת דם" בלשון הדיבור) או מלחץ על העצבים באזור בגלל המשקל המוטל הלעים , ואולי שילוב של שניהם. שני אלה הם הגורמים לתחושה של חום, שריפה, נפיחות וכדו'. אם אתה יודע שזה קורה בעיקר במקרים אלה, נסה להימנע ככל האפשר מישיבה זו. בהצלחה, דנה
דבר ראשון תודה דנה, דבר שני- אני מכיר את תחושת ה"הירדמות" של הרגל או דברים בסגנון, זה לא זה. זה לא תחושה של נימול וזו גם לא תחושה, הברכיים ממש מתחממות הלכה למעשה. הם לא שורפות, הם פשוט חמות מאוד.. נחכה לתשובתו של ד"ר טיטיון.
רון שלום,בד"כ חום מוגבר מעיד על דלקת באיזור-שווה להבדק אצל רופא. בריאות שלמה, שמוליק
לפני שנה נקעתי את רגל שמאל לראשונה הרגל קובעה והחלימה אחרי חודש, לפני חמישה חודשים נפלתי ונחבלתי שוב ברגל שמאל , הפעם נחבלתי בקרסול בעצם שמעל הקרסול וכף הרגל עצמה , המכה היתה חזקה מאוד וכנראה נקעתי את הרגל (לא הלכתי לרופא משפחה) הרגל התנפחה מאוד, שמתי קרח וקיבעתי את הרגל במשך שבוע, הנפיחות פחתה אך רק לאחר חודש ימים הצלחתי ללכת עליה. מאז אני מרגישה כאילו יש לי מגבלה בתנועה בהליכה , כואב לי כשאני הולכת יחפה, בבוקר כשאני מתעוררת ומנסה ללכת ובמזג אויר קר, יש ימים שאני ממש צולעת , מה לעשות ?
קרן היקרה שלום. התשובה נמצאת כבר בשאלה, עלייך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון או להמליץ לך על רופא מתאים באזור מגורייך אם תכתבי מהו. בברכה - דר' טיטיון.
ראשית תודה על תשובתך המהירה . אני גרה באיזור בית שאן , אך אני עובדת באיזור המרכז וכל שעות היום אני בת"א , האם יש אפשרות להיבדק באיזור המרכז ? או אצלך? או שאני צריכה לעשות זאת באופן פרטי ..?
שלום לך אימי סובלת מיובש בכפות הרגליים ברמה של חתכים מאוד עמוקים הרגל יבשה מאוד ולבנה מהיובש. לא ידוע מה הסיבה היא הייתה אצל רופא עור מומחה וגם הם לא ידעו להגיד לה בדיוק על מה מדובר אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לי בעניין בתודה ענבל
ענבל שלום. מדובר בבעיה של העור ולכן מי שמטפל בנושא זה רופא עור ולא אוכל להיות לך לעזר. פנו שוב לרופא עור. בברכה - דר' טיטיון.
באולטרא סאונד נמצא גוש ווסקולרי רגיש באספקט פלנטרי של כף רגל שמאל עם רגישויות בין מסרקים 2-3 תהליך בגודל 0.4X0.7 עם אספקת דם עשירה יש כאבים בחום והקלה בקור הרופא שלח לעשות MRI לפני ניתוח בינתיים אני מבוהלת עד מאוד האם זה עלול להיות גידול? יש במקום כלי דם כחול נפוח אנא לתשובתך אודה
שלומית שלום. זה נשמע כמו גידול מקומי שפיר של כלי דם. לא נשמע שיש מקום לדאגה. בכל מקרה אם זה מכאיב כדאי להוציא את זה בניתוח וכמובן לשלוח לבדיקה. בברכה דר' טיטיון.
שלום לך ד"ר שאלתי עלולה להשמע תמוהה וקיצונית במידת מה... לאחר תאונת דרכים קשה אני סובל משחיקה מוגברת של הסחוס במפרק העקב והקרסול. בכדי להתגבר על הכאבים העזים הומלץ לי לקבע את שני המפרקים, קיבוע שמוביל להפסקת התנועה, צליעה והגבלה ניכרת בפעילות הגופנית, בנוסף עלול הקיבוע להביא לפגיעה במפרקים נוספים בכף הרגל. (אבקש לציין שלפני התאונה הרביתי לרוץ, לצלול ולטייל). משיטוט ראשוני ובירורים שביצעתי, נראה שפתרונות התותבים למיניהם מציע לקטועי כף רגל כיום אפשרויות פעילות רחבות ומגוונות הרבה יותר מאלו ה"מקובעים". ישנן תותבות שניתן לרוץ איתן, לטייל בתנאי שטח קשים ואפילו לצלול. אבקש את התייחסותך לנושא, תודה ושנה טובה
radical youngster שלום. נכון שקיבוע מוביל להגבלה בתנועות וכל מה שתיארת יחד עם זאת זה תמיד יהיה יותר טוב מאשר הפרוטזה המשוכללת ביותר שקיימת. גם עם קיבוע קרסול ניתן לאחר התאמת נעליים וכ"ו לבצע את רוב סוגי הפעילות הספורטיבית. ובטח שצלילה אין בעיה. בברכה - דר' טיטיון.
היכן אוכל למצוא פודיאטר מומלץ באיזור חיפה-עמקים? תודה
שירה שלום. לצערי לא מוכרים לי פודיאטרים באזורך. נסי בדפי זהב. בברכה - דר' טיטיון.
הייתה לי פגיעה בקרסול ובכף רגל שמאל עשו לי מיפוי עצמות בבלינסון שהדגים ריכוז מוגבר בקרסול שמאל באפקט האחורי של עצם הטאלוס וכמו כן עשו לי u/s/ קרסול שהדגים מבנה נוזל קשור למיפרק נוזל מיפרקי ציסטה סינובאלית לפני כעשרה ימים עשו לי c/t קרסול שמאל והם לא מצאו כלום ואני עדיין סובל מכאבים ברצוני לדעת מדוע יש הבדלים כאלו בין סיטי אולטרא סאונד ומיפוי עצמות ומה עלי לעשות כעת?
ש.מ. שלום. כל אחת מהבדיקות שביצעת יש לה מטרה ומשמעות אחרת. המיפוי מראה שהיתה חבלה באזור. הUS מדגים ציסטה סינוביאלית שיכול להיות שגם היתה קיימת קודם ולא קשורה לחבלה וה-CT שזאת בדיקה מצויינת להדגמת עצמות לא מראה כלום כלומר שאין נזק לעצם. את האינטגרציה של כל הנ"ל ניתן לעשות לאחר בדיקה אורתופדית מסודרת. גש לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.
לאמי יש כאבי רגלים בעיקר ברגל שמאל בביקור אצל האורטופד נאמר לה שהכאבים נובעים מהלחץ גב התחתון יש לציין שאמי סובלת מלחץ דם סוכרת ואוסטופורוזיס . האורטופד שלח אותה לפיזיותרפיה כאשר היא שוכבת הכאב פוחת אבל הרגל נרדמת והרגשה שהרגל מתנפחת וזה גורם לא לאי יציבות ואי יכולת ללכת מחוץ לבית כיצד ניתן לעזור להפחתת הכאב או למי ניתן לפנות או איזה תרופה הרגעה ניתן לקחת .
AG שלום. פורום זה עוסק בבעיות קרסול וכף רגל ולא בבעיות גב או כאבים המוקרנים מהגב. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון שלום! אני בן 35 וסובל מזה מס' שנים מקשת גבוהה ברגל ומדרבן. מצב זה גורם לי לכאבים מטרידים ביותר בכף הרגל באיזור העקב והקשת. עבודתי נעשית בעיקרה בעמידה ממושכת כך שאני ממש סובל בתפקוד היומיומי. ניסיתי כבר את כל סוגי המדרסים הקיימים ( ואני לא מגזים ) אך ללא הועיל. אני לובש נעליים מצויינות וגם הם לא מועילות. האם יש פתרון לבעיה?
שי שלום. ראשית יכול להיות שהמדרסים שניסית למרות שניסית לדבריך את כל הסוגים, לא מתאימים וצריך אחרים. שנית יכול להיות שאתה צריך להתרגל לחיות עם זה. במידה ואכן הכאבים לא נסבלים וכלום לא עוזר אפשר לשקול טיפול ניתוחי לשחרור הפאציה הפלאנטארית. בברכה - דר' טיטיון.
קראתי את המאמר שלך על דורבן. עם חלק מהדברים הזדהתי ועם חלק לא. הכאבים שלי בעקב מופיעים לעיתים בעת הליכה כשאני מניח את העקב על הרצפה, ובעת ישיבה הכאב מופיע כדקירות. הכאב אמנם נפסק לאחר כמה דקות של פעילות, אך אני לא חש בכאב חזק יותר השכם בבוקר. כשאני לוחץ על העקב לא כואב לי. הכאבים בעקב הם בחלק שקרוב יותר לחלק הפנימי של כף הרגל. האם הכאבים הללו עשויים לשקף מצב של דורבן?
מנוחי שלום. פחות סביר. צריך בדיקה מסודרת כדי לתת לך תשובה. נשמע שיכול להיות בעיה של לחץ עצבי מקומי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב מזה שבוע וחצי שאני סובל מתחושה ירודה בשוק ימני ובבוהן ואיני יכול להרים את הבוהן, הרופא שלח אולי לבדיקות שהתור אליהן מקבע למועד ממש מאוחר. אני ממש לחוץ ומפוחד בגלל זה. האם אפשר לדעת ממה זה יכול להגרם והאם זה יכול להתפשט ?
נאטס שלום. לצערי ללא בדיקה פיזיקלית מסודרת ובמידת הצורך בדיקת EMG, לא ניתן לתת לך תשובה. בברכה - דר' טיטיון.
דוקטור טיטיון שלום לפני 8 חודשים נותחתי אחרי שבר טרימלאולארי, בניתוח קובע השבר עם פלטה ושישה ברגים. יש לי הגבלה רצינית בתנועה, צליעה וקושי רב בירידה במדרגות, לדברי האורטופד המצב תקין וישתפר במהלך השנה הקרובה, הפיזיוטרפיסטית חושבת שכבר הייתי צריך להגיע לריפוי כמעט מלא. מה דעתך? תודה מראש
יוסי.ב. שלום. בהחלט נשמע שיש עיכוב בתהליך הריפוי, לא ראיתי צילום ולא בדקתי את הקרסול אבל 8 חודשים זה יותר מידי. פנה לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגוריך לחוות דעת נוספת. בברכה - דר' טיטיון.
שלום שלום, לפני כשבועיים שיחקתי כדורסל, וסובבתי את קרסול ימינה כלפי חוץ, ימינה. הפסקתי לשחק, הלכתי לחובש התורן (אני חייל, כדאי לציין), אחר כך לרופא, שהסביר שזה "בטח נקע", ונתן לי אקמול. הכאבים עדיין היו שם, ושבוע אחרי שזה קרה, וחזרתי הביתה, נסעתי למיון באילת, שם עשו לי צילום. בהתחלה הרופא אמר שזה סדק ברגל, אחר כך אחת אחרת אמרה שזה שבר במלאולוס. הסתפחתי לר"מ-2 בינתיים. עכשיו, השאלה: כמו כל חייל טוב, אני חושב קודם כל על הבית, ואחר כך על הבריאות. אבל במקרה הזה, אני באמת מפחד על הרגל. כמה זמן לוקח לה להתאושש מדבר כזה? האם יכול להיות נזק לכל החיים, נניח? מה דרכי הפעולה המומלצות? איזה בדיקות כדאי לעשות? תודה רבה ושבת שלום.
הנה הצילום, אם זה עוזר: http://img2.tapuz.co.il/forums/68821809.jpg
capsl0ck שלום. בצילום יש שבר קטן בלי תזוזה במלאולוס לטראלי. בד"כ טיפול בגבס ל6 שבועות, אין צורך בניתוח. כמובן שלא בדקתי את הקרסול ואני לא מתחייב על הנ"ל אבל ככה זה נראה. בברכה - דר' טיטיון.
לפני 5 שנים היתלוננתי על כאבים בקרסוליים ובירכים.עם נפיחות.טופלתי בnsaid בילבד.הבדיקות המעבדתית לא תאמו לאפשרות מחלת מפרקים דלקתית.אלא לאפשרות של פיברומיאלגיה עם נקודות רגישות במערכת המוסקולוסקלטלית.טופלתי בזריקות מקומיות פיזיוטרפיה והומלץ על טיפול במרפאת כאב .דיקור סיני אשר עזר לי מאוד. מאז ועד היום לא טופלתי אצל ראומטולוג לפעמים יש לי כאבים במיפרקים בתקופות של קור. אני לא מטופלת בתרופות. לפני 3 שנים הייתי מעורבת בתאונת דרכים.והיתלוננתי על כאב בלסת ולחץ באוזן בצד ימין. נימצא ירידה בשמיעה.וטופלתי בפה ולסת.בצילום פנורמי נימצא חוסר נידות של הדישן.tmg שאלתי היא.האם יכול להיות קשר בין הפיברומיאלגיה לבעייה בלסת שהיא בצד ימיו שגם האוזן ימין ניפגעה .לפני התאונה לא היתלוננתי על כאבים בלסת .לאחר התאונה בבירור על ידי אף אוזן גרון.כשציינתי שייש לי כאבים במיפרק בלסת קרוב לאוזן.רק אז הופנתי לפה ולסת. מקווה לקבל תשובה.או להפנותי אל גורם אחר שיכול לתת לי תשובה תודה מראש
סנדרה שלום. פורום זה עוסק בבעיות קרסול וכף רגל ולא בבעיות פה ולסת. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, לבני בן ה- 22 נערכה בדיקת EMG. מועד הפגישה עם הרופא רחוק, ולכן אודה על קבלת הערכה כלשהי בדבר התוצאות: "חביון דיסטלי מוארך, מהירות הולכה איטית בצורה ניכרת במדיאן מוטורי, לא התקבל מענה במדיאן סנסורי ימין. חביון דיסטלי מוארך, מהירות הולכה איטית בצורה ניכרת באולנר מוטורי, לא התקבל מענה באולנר סנסורי מימין. חביון דיסטלי מוארך, מהירות הולכה איטית בצורה ניכרת, משרעת נמוכה בפורניאל ובטיביאל דו צדדי. העדר גלי F בפורניאל ובטיביאל דו צדדי. לא התקבל מענה בסורל דו צדדי. בדיקת מחט: tibialis ant מימין - אין פעילות ספונטנית, גיוס מלא, יחידות רחבות גבוהות. מסקנות: תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפוליהוירופתיה מוטורית וסנסורית, דמיאלינטיבית בעיקר עם עדות למוערבות אקסונלית בצורה קשה. יתכן ומדובר ב- hmsp type 1." תודה רבה, יעל
יעל שלום. מדובר במחלת עצבים סיסטמית ולא בבעיית קרסול וכף רגל. פני לבדיקת נוירולוג. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר טיטון: רציתי לברר מה ההבדל בין תרופה tramadex tablets לבין תרופה tramadex flashtab. חג שמח בסאם
בסאם שלום. tramadex tablets - 100 מיליגרם עם השפעה של כ-12 שעות בולעים את זה. tramadex flashtab. - זה כדור מציצה לא בולעים את זה וזה 50 מיליגרם עם השפעה מהירה לקחת בין הכדורים של ה-100 במידה ויש כאבים חזקים לטיפול מיידי או לצורך התחלת טיפול במקום הטיפות שהן די מגעילות. בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר טיטיון שלום, אני טופלתי במרפאתך ב"בלינסון", עקב נקע בקרסול שמאל ועקב כך נקעים חוזרים, ואמרת לי שהפתרון היחידי שיש לבעייתי(לאחר שששאר האפשרויות מוצו) הוא ניתוח לייצוב הקרסול(שלו אני מחכה כבר מספר חודשים); חשוב לי לדעת מה קורה אם אחליט לא לעשות את הניתוח,האם אגרום לעצמי נזק רציני-בלתי-הפיך? האם יש אפשרות לדחות את הניתוח בעוד מספר חודשים ולהחליט אז? אומנם בזמנו הסברת לי שהניתוח בד"כ לא גורם לנזק, אך יש סכנות,וזמן החלמה ממושך,ואני מעוניינת לשמוע את דעתך לגבי מצב של ביטול ו/או דחיית הניתוח,וההשלכות של זה על מצב הקרסול? אולי ישנן שיטות חדשות-שאולי לא ניסיתי-חוץ מניתוח. בתודה מראש ובברכת חג-שמח, ט.
ט. שלום. אני בד"כ ממליץ על ניתוח כזה , רק למי שניסה כבר את כל האופציות השמרניות וזה לא עזר. ספציפית לגבי שאלותייך - האם אגרום לעצמי נזק רציני-בלתי-הפיך? אם יש נקעים חוזרים שוב ושוב בהחלט עלול להגרם גם נזק גרמי וסחוסי שיכול להיות לא הפיך. האם יש אפשרות לדחות את הניתוח בעוד מספר חודשים ולהחליט אז? בהחלט את יכולה לדחות את הניתוח כמה שאת רוצה, זאת הרגל שלך ואף אחד לא יכול להכריח אותך לעבור ניתוח. את גם מוזמנת להתיעץ עם רופאים אחרים העוסקים בתחום אולי למישהו אחר יש הצעה יותר טובה או שיותר מתאימה לך. היכן שיש שני אורתופדים יש שלוש דעות... בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר טיטיון תודה על תשובתך, ראשית-כל כוונתי היתה אם אולי במספר חודשים שעברו שמעת על שיטות חדשות,חוץ מניתוח,ולא לדעות של רופאים אחרים. שנית- מפחיד אותי מאוד(חוץ מסכנות הניתוח האפשריות ומהניתוח עצמו)זמן ההחלמה מהניתוח,שלפי מיטב הבנתי הוא בין חודש וחצי לשלושה חודשים,האם אני צודקת בכך, או שזה הרבה פחות? והאם בכל אותו זמן אהיה מוגבלת בתנועה והליכה? בתודה מראש, ט.
שלום רב , אני סובלת מנקע בקרסול, הומלץ לי לבצע טיפול בגלי קול בליסטיים זה המידע שמצאתי: http://www.dayan-clinic.co.il/article.php?id=34 מה דעתך? קרן
קרן שלום. בנקע בקרסול מטפלים בקירור, רגל מורמת, מנוחה ומניעת דריכה ומאמץ. לא בגלים כאלו או אחרים. אם מדובר בנקעים חוזרים וחוסר יציבות לעיתים יש צורך בניתוח. פני לבדיקת אורתופד רציני באזור מגורייך לקבלת טיפול. בברכה - דר' טיטיון
דוקטור שלום לאבא שלי יש כאבים בכף רגל אחת מזה כשבועיים , כאשר הוא דורך על הרגל הכאב מתעצם ,הכאב הוא בכרית העקב לא ממש בתחתית אלא משני צידי הכרית , מה זה יכול להיות ואם זה דורבן מהו הטיפול עבור בעיה כזו ? תודה רבה מראש והעיקר בריאות
שכחתי לציין שאבא שלי בן 76 תודה
יעקב שלום. לצערי יש אין סוף סיבות לכאב בכף הרגל ולא ניתן להגיע לאבחנה או להציע טיפול ללא בדיקה מסודרת. קח את אבא לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
מי נחשב ממוחה מספר אחד בארץ לניתוח של HALLUZ VALGUS .
שלום נטלי, ממש לא רופאה, אבל - ובד"כ כלל אני גם ממש לא מעיזה לענות על שאלות כאלה של המלצות וכו', כי כל אחד יש לו יחסים אינדיבידואליים עם כל רופא, ומי שנחשב רופא גרוע בעיני אחד יכול להיות המלאך המושיע של האחר, כך ש... אין לזה כללים. הסיבה שבגללה אני כן עונה לך כעת היא - שלפי מיטב הבנתי - אין דבר כזה "מומחה מס' 1" לניתוח שאת מדברת עליו. זה הוא בסה"כ ניתוח מאוד שכיח, כל רופא אורתופד-כירורג כף רגל מכיר אותו ועושה לפחות שלושה כמוהו בשבוע, והתוצאות הן לא תמיד בגלל או בזכות הרופא אלא יותר בגלל או בזכות הגוף שך המנותח שמגיב טוביותר או פחות לניתוח הזה. בכל מקרה - דש"ר טיטיון נחשב לרופא טוב מאוד לעניין זה, וכך גם ד"ר מתי-נוף מאסף הרופא. מאין את בארץ? בהצלחה, דנה
יובליקר שלום הזהר מלהכפיש שמו של אדם כל עוד אינך מכיר אותו. כמי שמכירה אותו היטב,אני יכולה להעיד שדר' טיטיון אחד הרופאים הצנועים שהכרתי. חיצונית לא ילך עם תגים, תג מזהה על שמשת הרכב שלו, גם בביתו אין שום סממן חיצוני המזהה את עיסוקו. כרופא "חריג" במערכת, אדם חם ואנושי שאינו מתנשא בשל תוארו, הוא מאוד מחוזר על ידי התקשורת וכל זה ללא שום תמורה כספית. הזהר בלשונך חבר יקר.......בדוק את שאתה אומר קודם לאמירותיך
שושי שלום. תודה על התמיכה. דר' טיטיון.
שלום רב, לפני כשלושה ימים מעדתי ועיקמתי את הקרסול כאשר שמעתי שמשהו קורה שם בפנים. אינני יכולה לדרוך על הרגל והכאבים הם חזקים מאוד, הרופא הפנה אותי לCT, ולהלן התוצאות: בעצם הטאלוס באספקט הלטרלי ניתוק קורטיקלי קטן, מודגם ניתוק בקצה הלטרלי של בסיס המטהטרסוס השלישי ומודגם ססמואיד ליד הנביקולר עם שינויים פסאודו-ארטרוטיים בינו לבין הנביקולר. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה ויום טוב
שלום לך, שמי ליבנת פרג' ואני יועצת לאיכות חיים. בגיל 8 עברתי תאונת דרכים שגרמה לי לכאבי גב ולכאבי ברכיים נוראיים. גם אני כמוך הייתי סובלת מאוד מהכאבים עד שנחשפתי לטכנולוגיה המתקדמת בעולם. כיום אני משתמשת במוצר בשם "רפידות מגנטיות"- המוצר נמצא בנעליים שלי ומלווה אותי למשך כל היום. והוא הפחית לי את הכאבים ואף גרם להיעלמותם. מדובר בכאבים שהיו מונעים ממני להתכופף, להרים דברים, ללכת ואף לישון ועוד הרבה דברים. אני משתמשת במוצר במשך כ- 4 חודשים ומאז הכאבים הפסיקו. בהתחלה היה עדיין כאב (כי זה לא עובר מהר) אבל מזה כחודשיים אין לי כבר כאבים בכלל. אני מזמינה אותך לנסות את המוצר, כי אם לי הוא עזר אז גם לך הוא יעזור. לפרטים נוספים תתקשרי אליי: 0528533980 תרגישי טוב.
לבנת , לבחורה יש שבר ברגל. מה יעזרו לה מגנטים? היא לא דלת של מקרר... שוב , תחשבי קצת לפני שאת כותבת שטויות. ברור שאת רוצה למכור וזה בסדר מבחינתי אבל צריך גם להשקיע קצת מחשבה... בברכה - דר' טיטיון.
שלום טלי, ממש לא רופאה, וגם ממש לא בטוחה שאתן תשובה מדויקת לחלוטין או משביעת רצון, אבל - נשמע כמו שברים קטנים שכאלה, באזור שהוא בדיוק מקום ה"קיפול"/"חיבור" של השוק אל כף-הרגל, בכיוון חיצוני של כף הרגל (כלומר בצד הימני של עצם הטאלוס, אם זו רגל ימין שנפגעה, או בצד השמאלי- אם הפגיעה בשמאל). אם איני טועה ומטעה מדברים שם על פגיעה בחיבור לכף הרגל בדיוק בעצם השלישית של ה"מטהטרסוס" - כלומר, מה שמחבר לבהונות כף הרגל. לא בטוחה מה הטיפול הצפוי, אבל נדמה לי שניתוחי ... אני מקוה שחזרת כבר לרופא שלך. בכל מקרה, המלצה קטנ ה- השתדלי לא לדרוך אם את לא יוכלה, כדי לא לגרום לנזק נוסף עד אשר את רואה רופא, שנתותן לך הנחיה מפורטת. בריאות שלמה, דנה
טלי שלום. מתאורך עולה שיש נזק בקרסול וכף הרגל. לצערי ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות ההדמייה שביידיך לא ניתן לתת המלצות לטיפול. יש מצבים בהן מה שאת מתארת צריכים טיפול ניתוחי ויש מצבים שלא. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון או להמליץ לך על רופא מתאים באזור מגורייך, כשבכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות לאורתופד שמןמחה בבעיות קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון, תודה על תשובתך
שלום, בעקבות נפילה אובחן אצלי שבר בקצע המלאולוס החיצוני, ונפיחות ורגישות המטומה באספקט לטרלי קרסול וכף רגל שמאל. ניתנו לי אירקאסט (אני חובש אותו פרט לשינה) וקביים, ונשארתי בבית. ביקורת בעוד שבועיים. 1. אני מתחיל להיות מסוגל "לדדות" בלי קביים, האם זה יכול לגרום נזק? 2. הנפיחות עדיין רבה, האם זה נורמלי? מתי סביר שתעבור? האם יש דרך לזרז את סילוקה? הרבה תודות
שלום יאיר, ממש לא רופאה אבל - לא כתבת מתי בדיוק היתה הפציעה הזו, ולא ברור כמה זמן אחריה אתה כבר "מדדה" בלי קביים. אם כבר עברו אותם שבועיים ראשונים - זה אולי קצת פחות בעייתי, אבל אם לא.... ובכן - אני גורסת תמיד שעדיף להיות "על קביים" יוממים יותר מההכרח ולא דקה פחות... הסיבה לאמונה הזו שלי היא שמה שאפשר לקלקל ולהחמיר בדקה אחת של חוסר הקשבה להוראות יכול לפעמים לקחת חודשים רבים כדי לתקן (במקרה הטוב) ואפליו - לגרום לנזק בלתי הפיך (במקרה הרע). אז אני מקוה שאתה מבין מה התשובה לשאלתך הראשונה. לגבי שאלתך השנייה : שוב, מכיון שלא כתבת כמה זמן אחרי - אין דרך לומר לך אם יש היגיון בנפיחות, אבל - ככלל - נפיחויות לאחר פציעות קרסול בפרט (וגם פציעות אורתופדיות אחרות ובמיוחד שברים ) הן "החלק הבטוח של החבילה" - אי אפשר להיפצע בלי שתהיה נפיחות. באשר לצפי- יש כאלה שהנפיחות נעלמת אצלם ממש מהר - גג שבועיים, ויש כאלה שהיא נשארת אצלם לאורך זמן (אפילו עד חצי שנה לפעמים). מה אפשר לעשות כדי להקל: 1. אני מאמינה שד"ר טיטיון ייתן את המרשם הקולינרי המעולה שלו, אז אשאיר לו את העונג. 2. יש תחבושות מסוג "ג'ונס", שאפשר למצוא בכל קופת חולים,ועם קצת יחס יפה לאורתופד/כירורג שיש שם, תוכל "לזכות" באחת גם אתה. זו היא תחבושת יש בה מגנזיום, והוא מסיע בהפחתת נפיחות. דבר נוסף הוא קומפרסים קרים, אבל שוב - חלק מהדברים הם כאלה שאתה צריך לשאול את רופאך אם כבר מותר לך להשתמש בו. בכל מקרה - אל תמהר לעשות דברים פזיזים ומהירים. שברים לא מגובסים הם הכי פשוטים להסתבכות. בריאות שלמה, דנה
יאיר שלום. ראשית קרא את התשובה של דנה, כל מילה חקוקה בסלע. שנית לנפיחות אפשר לעשות קומפרסים עם מגנזיום סולפט, בקש מרשם מהרופא בקופ"ח ושנית אפשר לעשות בלילה חבישה עם עלי כרוב ירוק טרי - עוזר מאוד לנפיחות. בכל מקרה אל תאמץ ואל תדרוך יותר מידי על הרגל לפני קבלת אישור מאורתופד שמבין בכירורגיית קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון. בברכה -
שלום. שמי סמי ואני חייל עברתי ניתוח ארטורוסקופיה בקרסול לפני חודש וחצי ועדין סובל מכאבים בקרסול . נשלחתי להיבדק ע"י רופא מומחה בצבא שאמר שבעקבות שבניתוח בוצע ניקוי קדמי מדיאלי ולטרלי וכן ניקוי OCD לטרלי עם קידוח עצם. ולאו העובדה שאני יצטרך תקופה ממושכת של פיזוטרפיה והחלמה הוא המליץ להוריד לי תפרופיל ל24 זאת אומרת לצאת לחצי שנה מהצבא ואז לחזור אחרי החלמה. שזה דבר שלא נאמר כאשר עשיתי תניתוח והבנתי שז זמן החלמה מהיר . השאלות שברצוני לשאול הם: 1)האם ההבחנה של הרופא הצבאי נכונה? 2)האם בעצם הרופא המנתחת עשתה בניתוח משהו קשה שמצדיק את זה? השמח לתשובה בברכת חג שמח ותודה סמי.
סמי שלום. מאחר ולא הייתי מעורב בניתוח אני לא יכול לדעת אם האבחנה נכונה. בכל מקרה זהו תהליך מקובל, 24 זמני ואח"כ חוזרים בריאים לשירות. אם היית יודע שככה זה יהיה לא היית עושה הניתוח? חשבת שתעשה ניתוח ותבלה חודשים ארוכים בגימלים על חשבון זמן השירות הצבאי? חשבת שעושים ניתוח ומייד קופצים כמו עיזים בהרים? זה לא ככה. יש צורך בשיקום שבמידה ואכן ביצעו מה שמתואר בשאלתך יקח לפחות שלושה חודשים עד חצי שנה. בברכה - דר' טיטיון. בברכה - דר' טיטיון.
האם מישהו שסובל מהיפר פרונציה, עלול לסבול גם מדורבן במידה גבוהה יותר ממי שאינו סובל מהיפר פרונציה?
שאלתיאל שלום. כן. יש יותר עומס על הפאציה הפלאנטארית. בברכה - דר' טיטיון.
נמאס לי כבר מההיפר פרונציה הזאת.. פשוט נמאס.. אחרי כאב כמעט בכל מקום אפשרי ברגל, הכאבים שלי בעקב מתאימים אחד לאחד לחטולית הכפית. אני רוצה ניתוחחחחח
שלום גם לאשתי היה אותו דבר וחפשנו פתרון הרבה זמן . בהתחלה עשינו מדרסים בקופת חולים אבל זה לא עזר אז חפשנו משהו אחר בסוף הגענו בהמלצה למומחה למדרסים ע"י שוק בצלאל בת"א וסוף סוף אשתי יכולה ללכת כמו בנאדם. זה הטל' שלו-מומלץ בחום 03-5283068 בהצלחה, יוסף.
לכל מי שרוצה לקרוא ולראות מי זה דר' טיטיון.... יצאה כתבה מגניבה ומשגעת ומדהימה בירחון מנטה על דר' טיטיון. איזה גבר... מעריצה...
האם ניתן לקשר לפורום את הכתבה הנ"ל ??
שלום רב וחג שמח לכל אלה שכואב להם ולאו דווקא בכפות הרגליים.... תפסיקו לקנא בהצלחתו של דר טיטיון גם רופא מעולה , מנסיון עברתי אצלו מספר ניתוחים לא פשוטים... וגם בן אדם נחמד וחביב. אז מה הוא אשם שנראה טוב ויש לו עוד כמה גוקים זכותו אז שכולנו נהיה בריאים וחג שמח
מהם סיכויי ההצלחה בנתוח הנ"ל, לאחר טיפול שמרני,הכולל מדרסים ,הימנעות מהליכה מאומצת,חבישת כף הרגל ושימוש באייר קאסט,מה סוג התרגילים אשר ניתן לבצעם עצמאית האם ניתן בטיפול שמרני להביא להחלמה ,הגיד קרוע חלקית לפי בדיקת mri,איני מסוגלת לעמידה על קצות אצבעותי,
מירי שלום. בניתוח יש סיכויי הצלחה גבוהים אך יש לקחת בחשבון שמדובר בשיקום ארוך לאחר הניתוח והתוצאה היא לא מיידית. בטיפול שמרני ניתן להקל בהחלט על המצב אך נשמע לי ממה שכתבת שטיפול שמרני לא עזר לך. לגבי סוג התרגילים, זה התרגילים שלימדו אותך בפיזיוטרפיה. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר האם אני יכול להתקבל אליך באופן פרטי ? איך אני יכול לקבוע תור? בכבוד רב בסאם
בסאם שלום. בהחלט ניתן לתאם ביקור באופן פרטי בטל' - 0544672646. בברכה - דר' טיטיון.
שלום אני בת 24. קורה לי לפעמים כשאני קופצת או מתחילה לרוץ, אני מרגישה שכף רגל ימין מתעקמת או נוחתת לא נכון ונגרם כאב כמו של נקע או מתיחה פתאומית מהצד הימני של הרגל (הכאב חולף תוך זמן קצר). האם מהו לא בסדר? האם יש צורך בבדיקה? תודה
מיטל שלום. נשמע שאת סובלת מחוסר יציבות של הקרסול. אני ממליץ לך בחום לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום מיטל, אם ברצונך לקבל מידע על בעייתך וכן עזרה, אנא פני אלינו לאימייל:[email protected] בברכה, יעקב חיים וינברג- מומחה לפתרון בעיות רגליים האתר שלנו- www.footsupport.co.il
אובחנתי כסובל מטנדיניטיס/דלקת בגיד אכילס לפני כחצי שנה וזאת כתוצאה ממסע רגלי של כשלושה ימים (המקרה ארע בחו"ל לכן הטיפול היה מנוחה בלבד במשך מס' חודשים). במהלך הזמן השתפר מצב הרגל כתוצאה ממנוחה, אולם אני עדיין חש רגישות בגיד וכן לעיתים תחושה של "קרעים" קטנים בזמן מתיחה וכיפוף של הקרסול. ברצוני לשוב ולעסוק בפעילות גופנית ושאלתי היא האם עדיף ריצה או ספינינג (אופניים) או שעליי להימנע משניהם ואם כך איזו פעילות אירובית ניתן לבצע? תודה
י שלום. לגבי פעילות הקשורה למאמץ לרגל אני לא יכול להתייחס מאחר ולא בדקתי אותך ולא ראיתי בדיקות הדמייה במידה ויש צורך בכך. לגבי פעילות אירובית אחרת שלא קשורה למאמץ לרגל כמובן שאין בעיה. לפני שאתה חוזר לפעילות מאומצת לרגל אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל לבדיקה לפני כן. בברכה - דר' טיטיון.
לפני שנתיים תאונת דרכים נפגעתי צליפת שוט סוסבלת מכאבי צוואר שכמות סחרחורות הרדמות אצבעות עשיתי שתי בדיקות e.שתי בדיקות האחת מיד לאחר התאונה נקבע שיש הפרעה שורשית חוליות ב5 ב6 השניה לפני יומיים בוצעה עם מחט ביד שמאל נקבע כדלקמן : ormal ncs incl. f-נורמלwaves no evidence for neuropathy emg of red coloured muscles in table showed mild late reinnervation changes that may indicate mild chronic radiculopathy of c6-7 root האם אוכל לעשות תרגילי התעמלות כמו פילטיס אלכסנדר כדי להתגבר על הכאבים ולשפר את מצבי האם יש צורך לעשות בדיקות נוספות כמו סיטי אוmri אני מודה להתייחסותך
lili שלום. פורום זה עוסק רק בעיות כף רגל וקרסול. פני לפורום המתאים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לך תודה על תשובתך אך שאלתי גם לגבי מכשיר גקוזי לכפות הרגליים ואודה לך באם תענה לי האם הגקוזי מומלץ במקרה זה מדובר על המכשיר החשמלי כמדומני שמציעים בחוברות האשראי. בתודה שורקה
שורקה שלום. מכשיר ג'וקוזי לרגליים עושה מאוד נעים ברגליים אבל לא משנה כלום ביבלות. בברכה- דר' טיטיון.
שלום זוכר אותי ? (עם השגיאות כתיב) בקשר לפציעה של אחי התוצאה של האולטרא סאונד קרע בין שריר התאומים לגיד רציתי לברר אם יש נכות על פציעה זו בפרט שהמקצוע הוא חינוך גופני? יש כבר דו"ח על תאונת עבודה בביטוח לאומי(עובד כרגע חלקי עם צליעה) אני לא לוחץ לתשובה מהירה אבל בכל זאת מודד לך זמן. הרבה תודה ויום טוב
יאיר שלום. ביטוח לאומי לא נותן נכות על תשובת אולטראסאונד כי אם על הגבלה בתנועות הקרסול. במידה ואין הגבלה בתנועות אז אין נכות קבועה. הנכות בגלל הכאבים וההפרעה בעבודה היא זמנית בד"כ. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לאחרונה אובחן לי קריסת עצמות המסרק בכף הרגל(מטטרסלגיה) , ברצוני לדעת האם המצב הזה יכול להשתקם וכף הרגל תחזור להיות בריאה,כמו כן אני רכשתי מדרסיםוכאשר ניסיתי לנעול נעל אחרת חוץ מנעל ספורט יחד עם מדרסים רגליי כאבו מאוד ולא יכולתי להמשיך ללכת האם הפיתרון הוא רק נעלי ספורט עם מדרס האם ישנם טיפולים נוספים שיכולים לגרום להחלמת עצמות המסרק?כמו פזיוטרפיה ועוד כל דבר אחר?האם יש מדרסים מומלצים במיוחד למצב הספציפי הזה? האם ניתן להתאמן במכון כושר או בשיעורי התעמלות עם מדרס ונעל התעמלות? בברכה ותודה גליה
גליה שלום. במידה ואכן בעייתך היא מטאטארזאלגיה אזי הטיפול השמרני הוא עם מדרסים מתאימים וכ"ו וניתן לעשות כל פעילות עם המדרסים ועם נעליים מתאימות. במידה ואת לא מסתדרת עם מדרסים והבעיה מאוד מפריעה ניתן לטפל בבעיה גם באופן ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום גליה, מטטרסלגיה הינה בעיה מאוד נפוצה בעיקר בקרב נשים, בעזרת מדרסים טובים ונעליים מתאימות(לאו דווקא נעלי ספורט) ניתן לתפקד בצורה נורמלית איני יודע איזה מדרסים יש לך אבל ישנם סוגים רבים מאוד של מדרסים והם נבדלים זה מזה בחומרים בשיטת העבודה ובמומחיותו של איש המקצוע. אני מצרף מאמר בנושא שיטות להכנת מדרסים אשר באמצעותו תוכל להרחיב את ידיעותיך בנושא. בכבוד רב יעקב חיים וינברג מומחה לפתרון בעיות רגליים שיטות להכנת מדרסים "מדרסים" הוא מונח כללי, המתאר אביזר שמוכנס לנעליים. קיימות רמות שונות וחומרים שונים להכין את המדרסים. רצוי לדעת מהן השיטות הקיימות להכנת מדרסים, כדי לדעת למה לצפות מכל שיטה. להלן פירוט השיטות להכנת מדרסים: שיטת המחשב-בשיטה זו דורכים בעמידה על משטח עם חיישנים (סנסורים), ומקבלים תמונה דו-מימדית של דריכה סטטית. שיטות ההטבעה בקופסת ספוג -בשיטות השמרניות העתקת הרגליים נעשית באמצעות הטבעת הרגליים בתוך קופסת ספוג. הדריכה בקופסה היא תלת-מימדית. הספוג שבקופסת המטבע הינו חומר שמקבל את צורת הרגל אך ורק אם הרגל מוכנסת בלחץ. קיימות מספר גישות לשימוש בקופסת ההטבעה. אפשרות אחת היא לדרוך בעמידה לתוך הקופסה. התוצאה המתקבלת העתקת הדריכה בעומס מלא. אפשרות שניה היא לדרוך לתוך הקופסה בישיבה. התוצאה המתקבלת היא העתקת הדריכה בעומס חלקי. אפשרות שלישית היא להצמיד את קופסת הספוג אל הרגל כשהרגל באוויר. התוצאה המתקבלת באפשרות זו היא העתקת הצורה החיצונית בלבד של כף הרגל כפי שהיא. השיטות הנ"ל הן סטטיות. ההטבעה בקופסת הספוג היא קלה ומהירה ביותר. הבעיה בשלוש הדרכים הללו לעשיית מדרסים, שהן מנציחות את שגיאות הלחץ. זאת אומרת, המדרסים לא ישנו את הדריכה של המטופל. על כן, השיפור האפשרי בשיטות אלה הוא מוגבל בלבד. השיטה האמריקנית -הגישה האמריקנית דוגלת במידור האדם שלוקח את המידות אינו האדם שמייצר את המדרסים. בשיטה האמריקנית, שהיא מתקדמת יותר משיטות הטבעת הרגל בקופסת ספוג, העתקת הרגל נעשית כשהרגליים ללא עומס ובמצב נייטרלי - Neutral Position - באמצעות תחבושות גבס. התוצר הסופי הינו מדרס קשיח, שמתייחס לחלק האחורי של כף הרגל בלבד, כשבחלק הקדמי יש ריפוד ישר. זהו מדרס הנמצא מתחת לכף הרגל בלבד, ולא מסביב לה. ההסבר לכך הוא שהפילוסופיה האמריקנית מתייחסת לכל מצב של אי נוחות בכפות הרגליים, כאפשרי לטיפול בדרך של שינוי הדריכה בחלק האחורי של כף הרגל. במדרסים אלה אין ריפוד הולם, דבר קריטי כשמדובר בסוכרת, במחלות מפרקים ובפעילות ספורטיבית. מדרסים אפקטיביים S.F.E בשיטה זו, שנחשבת למתקדמת בעולם כיום, משתמשים בתחבושות גבס והרגל מוחזקת ללא עומס לצורך המדידה. אולם, לא מתבצעת העתקת הרגל כפי שהיא. בשיטה זו מעוצב הגבס על הרגל למצב האידיאלי-אופטימלי הנכון לרגל. התוצאה המתקבלת היא שבכל דריכה ודריכה בזמן עמידה, הליכה, ריצה וגם נחיתה מניתור הרגליים תמיד תדרוכנה בצורה האופטימלית. המדרס תומך את כף הרגל לכל אורכה, והינו בעל שוליים גבוהים. הוא חובק את הרגל. הדבר מגדיל את שטח המדרס, ועל ידי כך מקטין את הלחץ בכל נקודה ונקודה. כיוון שהדריכה הופכת להיות הדריכה הנכונה, הרגל אינה קורסת לצדדים. כך המדרסים מאריכים את משך חיי הנעליים, ומקטינים משמעותית את הבלאי שלהן. המדרסים מעמידים את כף הרגל, הקרסול והברך במנח האופטימלי האפשרי ומביאים למצב של אי נעילת המפרקים. מצב של נעילת המפרקים אינו רצוי, כיוון שהוא גורם לפגיעה מוגברת בסחוס. למדרסים אפקטיביים כמה תכונות: שיפור מחזור הדם - המדרסים תומכים את כף הרגל ולא לוחצים עליה, ומאפשרים לדם לעבור בחופשיות בכלי הדם בחלק הקדמי של כף הרגל. במקרים של סוכרת או מחלות מפרקים, מחזור דם משופר שומר על כף הרגל מפני היווצרות פצעים. כשיש פצעים, מחזור דם משופר מזרז ומסייע להחלמה. מניעת היווצרות שלפוחיות ויבלות בכפות הרגליים. ייצוב כף הרגל, ויחד עם זה בלימת זעזועים טובה מאד. המדרסים מפחיתים הופעת נקעים ומזרזים החלמה מהם. במצב של סוכרת או מחלות מפרקים, מדרסים אפקטיביים רכים עוזרים במניעת היווצרות פצעים וכיבים בכפות הרגליים. במקרה של פצע או כיב קיים, המדרס בנוי כך שיימנע מהפצע לחץ כלשהו, וכך יתאפשרו תנאים המזרזים החלמה. לא טוב לעשות חור במדרס, שכן לחור שוליים חדים שעלולים לפצוע את המשתמש. בנוסף, דריכה דרך החור עלולה להגיע עד בסיס הנעל, דבר שעלול ליצור גירוי. מספר רב מאד של קטיעות יכול להימנע באמצעות שימוש רציף במדרסים. החומרים - החומרים בהם משתמשים בייצור המדרסים האפקטיביים הינם חומרים שתומכים, בולמים זעזועים וגם מרפדים לפי הצורך. גם בחומרים בולמי זעזועים ומרפדים קיימות איכויות שונות, אשר קובעות את אורך החיים ואת אורך התקופה שבה מדרס אפקטיבי יבצע את מטלותיו ייצוב הרגל, תמיכה ובלימת זעזועים. ידע - מימד הידע של האורתופד הוא שיקבע האם המדרסים יהיו אפקטיביים באמת. מדרסים אפקטיביים חיוניים מאד במקרים של סוכרת, מחלות מפרקים, ספורטאים, חיילים ואנשי גיל הזהב. ככל שהמאמצים רבים יותר אצל החיילים והספורטאים, וככל שהמצב מסובך יותר אצל החולים והמבוגרים היכולות של המדרסים האפקטיביים באות לידי ביטוי הרבה יותר. האתר שלנו- www.footsupport.co.il
מה זה morton neroma ומה הטיפול?
יעל שלום. הכי טוב הקישי "MORTONS NEUROMA" בכל מנוע חיפוש ותקבלי יותר תשובות ממה שאני יכול לספק לך. בהצלחה - דר' טיטיון.
לאחרונה בעלי סבל מכאבי תופת בכאב התחתון עם הקרנה לרגל שתוך כדי כך לא יכול היה ללכת ולקום מהמיטה עד שקיבל זריקות. מרופא אורטופד נאמר לו שיש לו דלקת בעצב באזור וקיבל לטיפול הענין אתופן. שאלתי: 1. למה עוזר האתופן? 2. כמה זמן צריך לקחת את הכדורים? לסיים או עד סוף הכאב. 3. מה יכול לעשות שלא יחזור המצב הנ"ל? הערה: בעלי עובד המון שעות בעמידה ממושכת על הרגליים ולפעמים עם טמפרטורה קרה מאוד. תודה
ענת שלום. פורום זה לא עוסק בבעיות גב המקרינות לרגל כי אם בבעיות קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לך דודתי בת 83 סובלת מאי ספיקה ורידית כרונית קשה .רגליה נפוחות מאוד . בזמן האחרון היא סובלת מיבלות אחת מתחת לאצבע ושניה בכריות כף הרגל. רציתי לשאול מה אפשר לעשות לגבי היבלות והאם מכשיר גקוזי לכפות הרגליים מומלץ? בתודה מראש שורקה
שורקה שלום. אפשר להתאים מדרסים לפי מידת גבס להורדת העומס המקומי באזור היבלות ואפשר לטפל ניתוחית, אם שום דבר לא עוזר. בברכה - דר' טיטיון.
איך בבדיקה פיזיקלית פשוטה ניתן לאבחן דורבן? כלומר, מה אתה בתור אורטופד מרגיש או רואה בכף הרגל שלא בסדר?
נחמן שלום. קרא את המאמר המצורף. אם עדיין יהיו שאלות אשמח לענות. בברכה - דר' טיטיון. אבחון וטיפול במחלת החיתולית הכפית (Plantar Fasciitis ) " דורבן". יחזקאל טיטיון*, מוטי קסטנר, אברהם בכר, משה סלעי. המחלקה האורטופדית, השירות לכירורגית קרסול וכף הרגל*, מרכז רפואי רבין, קמפוס בילינסון, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב, פתח תקווה הקדמה ומבוא חולים רבים פונים למרפאת רופא המשפחה, אורתופד, ראומאטולוג או פודיאטר, בשל כאבים באזור התחתון של העקב. תלונה זו שכיחה מאוד והמחלה יכולה להופיע מגיל ילדות ועד גיל קשיש, אם כי שכיח יותר שהמחלה מופיעה בנשים בגיל העמידה ובגברים העוסקים בספורט ריצה. השכיחות של המחלה היא כ 10% באוכלוסיה הכללית וכ 10 % מהעוסקים בספורט ריצה [1,2]. שמות רבים ניתנו למחלה כולל: מחלת החיתולית הכפית (PLANTAR FASCIITIS), עקב אצן (JOGGERS HEEL), עקב טניס (TENNIS HEEL), עקב שוטר (POLICEMANS HEEL) , עקב זיבה (GONORRHOEAL HEEL). כינוי עברי עממי למחלה הוא "דורבן" על שם הזיז הגרמי שנראה לעיתים בצילומי הרנטגן של החולים במחלה. ריבוי השמות והכינויים נובע מהבנה לקויה של הרופאים המטפלים, לגבי מקור המחלה וסיבת הכאב [2]. סיבת הכאב היא ככל הנראה, ניוון (Degeneration ) של קולאגן (אליה מתייחסים לעיתים בטעות כ-"דלקת כרונית") באזור מוצא החיתולית הכפית (Plantar Facia ) בגבשושית התיכונה של עצם העקב. באזור ניוון הקולגן רואים איבוד של המשכיות הקולאגן, עם עליה בכמות הרקמה החיבורית והוואסקולאריות באזור, עם נוכחות מוגברת של פיברובלסטים, ללא נוכחות מוגברת של תאי דלקת הנצפים בתהליך דלקתי. סיבת הניוון היא קרעים זעירים חוזרים ונשנים של החיתולית הכפית, הנגרמים בקצב מהיר יותר מיכולת הריפוי המקומי של הגוף [3] (תמונה 1). תפקיד הרופא המטפל בחולה הסובל מהמחלה, הוא אבחון נכון של הבעיה וטיפול בהתאם. בטיפול המתחיל מוקדם או בסמיכות להופעת התסמינים, רוב החולים עשויים להבריא תוך כ- 6 שבועות [4]. על הרופא להביא בחשבון את העובדה, שאמנם מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה לכאבים באזור התחתון של העקב, אך יש לשלול בעיות אחרות העלולות לגרום לכאבים דומים. גורמי המחלה לחיתולית הכפית תפקיד חשוב בשמירת תפקוד הקשת האורכית הפנימית בכף הרגל. קרע ספונטאני או מכוון (בניתוח) של החיתולית הנ"ל, עלול לגרום לצניחת הקשת האורכית הפנימית ולהשטחת כף הרגל ולעיתים גם לכאבים בעקבות כך בקשת האורכית החיצונית של כף הרגל [5,6]. מוצא החיתולית ברובו מהגבשושית התיכונית של עצם העקב במשטחה הכפי. המבנה מתפרש בצורת מניפה קדימה ומתחבר דרך מספר שרוולים, במספר תאחיזות, בכיוון הכפי של המפרקים בין ראשי עצמות המסרק לבסיסי הגלילים המקורבים של הבהנות ולאזור מעטפת הגידים המכופפים שם (ציור 1). במהלך מחזור ההליכה, בכל צעד בשלב הדריכה המלאה (STANCE) קיימת מתיחה של החיתולית הכפית. יש מצבים בהם המתיחה החוזרת הנ"ל עלולה לגרום לקרעים זעירים בחיתולית ולתופעת הניוון שתוארה קודם (ציור 2) [7]. ביאופסיה מאזור זה מראה שגשוג של פיברובלאסטים ורקמה גרגירמתית (granulomatous) כרונית [2,7], כמו כן ניתן לראות הבדל בעובי החיתולית בין חיתולית בריאה כ- 3 ממ' עובי גבי-כפי, לעומת עד 15 ממ' במחלת החיתולית הכפית במצבה הקשה [7]. מצבים הגורמים להגבלה בכיפוף גבי (DORSIFLEXION) של כף הרגל כמו מצב בו יש קיצור של גיד האכילס, גורמים לעומס יתר לחיתולית הכפית. במצב בו קיימת מחלת החיתולית הכפית, יש נטייה של כף הרגל להיות בכיפוף כפי בזמן מנוחה, דבר המקל על המתח באותה חיתולית ומקל על הכאב. במשך זמן המנוחה, החיתולית הרפויה מתכווצת יחסית. בקימה מהמנוחה או משנת לילה יש הפעלת מתח על החיתולית המכווצת והכאבים מוחמרים שוב [8,9]. המבנה של העור והשומן התת עורי באזור העקב מותאם לבלימת זעזועים ומניעת שחיקה. העור בסוליית כף הרגל הוא עבה יותר מהעור במקומות אחרים בגוף והוא בנוי בצורת חלת דבש של מחיצות פיברובלאסטית המחוברות אחת לשניה. בין העור לעצם העקב כלואות בועיות השומן התת עורי באזור. מבנה זה משמש כבולם זעזועים בזמן פגיעת העקב בקרקע, בזמן מחזור ההליכה (HEEL STRIKE). עובי שכבות השומן התת עורי בגוף יורד בגיל העמידה, לכן העומס באזור העקב גדול יותר לאחר גיל 40 ושכיחות הכאבים באזור עולה עם הגיל [10]. מהו ה"דורבן"? לעיתים נראה בצילום רנטגן של עקב החולים הסובלים ממחלת החיתולית הכפית זיז גרמי ( תמונה 1) שזהו גבשושית גרמית שהיא הארכה של הגבשושית הכפית של עצם העקב. זיז כזה ניתן לראות ב- 15%-25% מהאוכלוסיה הכללית, גם בבריאים שלא סובלים ממחלת החיתולית הכפית. שכיחות ההופעה הרנטגנית של הזיז עולה עם הגיל והמשקל [11,12]. הזיז הגרמי או ה"דורבן" אינו קשור לחיתולית הכפית כי אם לגיד מכופף הבוהנות הקצר (FLEXOR DIGITORUM BREVIS) ולכן קיים גם היום ויכוח לגבי הקשר בין מחלת החיתולית הכפית לנוכחות רנטגנית של "דורבן" [13]. קיים קשר נסיבתי, מאחר וניתן לראות שב- 50% מחולי מחלת החיתולית הכפית, קיים זיז גרמי כזה בצילום רנטגן של העקב. יתכן שבמצב שקיימת מחלת החיתולית הכפית קשה עם התעבות משמעותית של החיתולית הכפית, אזי נוכחות של "דורבן" מחמירה את מחלת החיתולית בשל חיכוך מקומי של החיתולית עם אותו זיז גרמי [2]. אבחנה אבחון מחלת החיתולית הכפית מבוצע בעזרת ראיון רפואי ובדיקה גופנית. בדיקות מעבדה והדמיה יש לבצע רק במידה והאבחנה אינה ברורה ויש צורך לשלול גורם אחר לכאב. החולה מתאר כאב באזור הגבשושית התיכונה של עצם העקב. הכאב המתואר קשה יותר בצעדים הראשונים, לאחר מנוחה ממושכת או שנת לילה. לעיתים הכאב קשה עד כדי כך, שהחולה יכול לדרוך רק על קדמת כף הרגל בצעדיו הראשונים בבוקר. לאחר מספר צעדים הכאב פוחת. הכאב הקשה בבוקר שמשתפר בהמשך, אופייני למחלת החיתולית הכפית. כאב שמחמיר בהליכה או במאמץ אופייני יותר לשבר מאמץ בעצם העקב או לכאב על רקע הילכדות עצב כמו בתסמונת התעלה הטארזאלית. כאבי לילה אינם אופייניים למחלת החיתולית הכפית ודורשים בירור לשלילת גורמים אחרים לכאבים באזור העקב כמו גידול, זיהום, וכאב ממקור עצבי. כמו כן יש לברר עם החולה את מצבו הכללי ומחלות נוספות כמו סוכרת (הגורמת לנאורופאטיה) או מחלות מפרקים סרונגטיביות [2,14]. בבדיקה הגופנית ניתן להתרשם מרגישות ממוקמת באזור הקדמי-פנימי של העקב. לעיתים גם קיימת נפיחות מקומית באזור הנ"ל. ב- 78% מהחולים ניתן להבחין בקיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל בשל כך [2,8]. אם בבדיקה הגופנית מופק כאב באזור אחר מהנ"ל, כנראה שמקור הכאב הוא לא במחלת החיתולית הכפית. כאב שמופק במרכז העקב או באזור האחורי של העקב נובע בד"כ מחבלה, ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב או דלקת באמתחת (Bursa) אחורית [2]. במידה וכאב מופק בבדיקת ניקוש (TINELS TEST) באזור הפנימי של העקב, יתכן שהבעיה נובעת מכליאה של עצב או תסמונת התעלה הטארזאלית (תמונה 2). במידה והכאבים מפושטים בעקב ולא ממוקמים באזור אחד שלו, יש לשלול שבר מאמץ בעצם העקב [2]. בדיקות הדמיה יש לבצע לצורך שלילת סיבות אחרות הגורמות לכאבים באזור העקב, שהן לא מחלת החיתולית הכפית. צילום רנטגן יבוצע לשלילת שבר מאמץ, כיבים בעצם העקב בשל דלקת אמתחת קשה, או בעיה גרמית אחרת [1]. מיפוי עצם יכול להיות לעזר בהדגמת שבר מאמץ בעקב במידה ולא הודגם בצילום רנטגן. מעבר לכך אינו מועיל באבחנת מחלת החיתולית הכפית [15,16]. בדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע אין הטוויה לשימוש בבדיקות אלו לאבחון או שלילת מחלת החיתולית הכפית. בבדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע, במידה ומבוצעות, ניתן בנוכחות מחלת החיתולית הכפית, להדגים התעבות של החיתולית [17,18]. בדיקות דם מומלץ לבצע בדיקת שקיעת דם וספירת דם במקרים של כאב לא אופייני או במקרה של כאבים דו-צידיים בשני עקבים באותו חולה, שאז מקור הבעיה יכול להיות במחלת מפרקים סרו-נגטיבית [2,14]. בדיקת הולכה חשמלית (EMG) ברוב המקרים הבדיקה אינה יעילה או שימושית מאחר ולא ניתן לאשר או לשלול תסמונת התעלה הטארזאלית או כליאה עצבית אחרת כמקור הכאבים באזור העקב, ע"י בדיקת הולכה חשמלית [2]. גורמי הסיכון השמנת יתר ועליה פתאומית במשקל, מאמץ גופני פתאומי לאנשים שאינם רגילים בכך, נעילת נעליים שאינן בולמות זעזועים באזור העקב, שינויים בהרגלי ריצה (תכיפות, משך ומשטח ), תעסוקה או עבודה הכרוכה בעמידה ממושכת, קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל, כל אלו מהווים גורמי סיכון להתפתחות המחלה. קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל מהווה את גורם הסיכון המשמעותי ביותר מבין כל הנ"ל [19,20]. טיפול בפאסאיטיס פלאנטארית הטיפול במחלת החיתולית הכפית הוא בד"כ טיפול שמרני. הטיפול השמרני מצליח יותר כשמתחילים אותו בסמיכות להופעת התסמינים ובד"כ תוך ששה שבועות מהופעתם. מדרסים - כרית בולמת זעזועים מתחת לעקב ותמיכה לקשת האורכית הפנימית ע"י מדרס מתאים מחומר רך, עוזרים בבלימת עומסים המופעלים על כף הרגל במהלך הליכה, כשהמדרסים המומלצים הם מדרסים המותאמים לחולה לפי מידת גבס או אמצעי התאמה דומה. [2,21]. נעליים מתאימות יש להמליץ לחולים להימנע מהליכה יחפים על משטח קשה. מומלץ לנעול נעליים עם תמיכה לקשת האורכית הפנימית של כף הרגל, עם ריפוד או סוליה רכה באזור העקב [22]. תרופות נוגדות דלקת לא סטארואידאליות משמשות במקרה של מחלת החיתולית הכפית כתרופות נוגדות כאב, מאחר ומקור המחלה אינו דלקתי. לכן גם מומלץ להפסיק את מתן התרופות הנ"ל עם שכוח הכאב החד, כדי להימנע מסיבוכי השימוש הממושך בתרופות אלו [2]. הזרקה מקומית של סטארואידים הזרקה מקומית של סטארואיד בשילוב או ללא שילוב עם לידוקאין עשוי לגרום להקלה מהירה בכאב. זריקה הניתנת מהצד הפנימי של העקב עדיפה על זריקה הניתנת ישירות דרך סוליית כף הרגל למוקד הכאב[23]. אמנם זריקה כזאת יכולה להקל על הכאב, אך יש להימנע ממנה במידת האפשר ולהזריק רק במקרים בהם טיפול שמרני אחר לא עזר, בשל הסיבוכים העלולים להיגרם כולל: ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב, זיהום מקומי באזור ההזרקה ועד לאוסטאומיאליטיס של עצם העקב וקרע יאטרוגני של הפאציה הפלאנטארית בעקבות ההזרקה [3]. יש הטוענים שאין הבדל בתוצאות בין זריקת לידוקאין בלבד לעומת מתן זריקה של סטארואיד עם לידוקאין [23-25]. טיפול פיזיוטרפי - תרגילי מתיחה לגיד האכילס עשויים להקל על כאבים הנובעים ממחלת החיתולית הכפית. רוב החולים הסובלים מהמחלה סובלים גם מקיצור של הגיד הנ"ל ולכן מתיחת של הגיד והארכתו, מקל על התכווצות החיתולית הכפית שקיימת במנוחה בשל מנח הכיפוף הכפי הנגרם בעקבות קיצור גיד האכילס [2,26]. טיפולים פיזיוטרפיים חשמליים שונים, כמו טיפול מקומי עם גלי על שמע ו-TENS, נצפו כיעילים בחלק מהחולים. סד ללילה סד לילה למתיחה של גיד האכילס והחיתולית הכפית, המונע את הכיפוף הכפי של כף הרגל במנוחה ומחזיק את כף הרגל במנח של כ- 5 מעלות כיפוף גבי ואת הבוהנות גם כן בכיפוף גבי קל, עשוי להפחית משמעותית את כאבי הבוקר, מהם סובלים חולי מחלת החיתולית הכפית [27,28]. גלי הלם חוץ גופיים (Extracorporeal shock wave therapy) טיפול בגלי הלם חוץ גופיים התרחב בשנים האחרונות לטיפול בבעיות אורתופדיות שונות, כולל הטיפול במחלת החיתולית הכפית. יעילות הטיפול שנויה במחלוקת. קיימות עבודות המראות הטבה משמעותית עם טיפול לעומת עבודות המשוות את הטיפול בגלי הלם חוץ גופיים לטיפול באינבו (placebo) ולא נמצא הבדל משמעותי בתוצאות בין הטיפולים [29-31]. טיפול ניתוחי ניתן להציע טיפול ניתוחי, לחולה הסובל ממחלת החיתולית הכפית , העמידה לכל הטיפולים השמרניים ושסובל מהמחלה למשך יותר מ- 12 חודשים בהם טופל טיפול שמרני מלא. הניתוחים המקובלים כיום הם: חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית פתוחה ובמידה וקיים זיז גרמי "דורבן" גם חיתוכו, או חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית אנדוסקופית [32,33]. אחוזי ההצלחה בסדרות שונות הם בין 75%-90% [34,35]. לסיכום מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה ביותר לכאבים באזור התחתון של העקב. התסמין האופייני כאב באזור העקב בצעדים הראשונים בבוקר, לאחר שינה, או לאחר מנוחה ממושכת. המחלה בד"כ מגבילה את עצמה וחולפת עם הזמן. טיפול שמרני המותחל מוקדם עם הופעת התסמינים , מביא בד"כ לשיפור מהיר במצב החולה. במצבים בהם טיפול שמרני ממושך נכשל, ניתן לבצע ניתוחים שונים העשויים לשפר את מצב החולה בהצלחה . ביבליאוגרפיה 1. Tanz SS. Heel pain. Clin Orthop 1963;28:169-78. 2. DeMaio M, Paine R, Mangine RE, Drez D Jr. Plantar fasciitis. Orthopaedics 1993;16:1153-63. 3. Lemont H; Ammirati KM; Usen N. Plantar fasciitis: a degenerative process (fasciosis) without inflammation. J Am Podiatr Med Assoc 2003;93(3):234-7. 4. Wolgin M, Cook C, Graham C, Mauldin D. Conservative treatment of plantar heel pain: long-term follow-up. Foot Ankle 1994;15:97-102 5. Daly PJ, Kitaoka HB, Chao EYS. Plantar fasciotomy for intractable plantar fasciitis: clinical results AND biomechanical evaluation. Foot Ankle 1992;13:188-95. 6. Brugh AM; Fallat LM; Savoy-Moore RT. Lateral column symptomatology following plantar fascial release: a prospective study. J Foot Ankle Surg 2002;41(6):365-71. 7. Leach RE, Seavey MS, Salter DK. Results of surgery in athletes with plantar fasciitis. Foot Ankle 1986;7:156-61. 8. Amis J, Jennings L, Graham D, Graham CE. Painful heel syndrome: radiographic AND treatment assessment. Foot Ankle 1988;9:91-95. 9. Kibler WB, Goldberg C, Chandler TJ. Functional biomechanical deficits in running athletes with plantar fasciitis. Am J Sports Med. 1991;19:66-71. 10. Jahss MH, Kummer F, Michelson JD. Investigations into the fat pads of the sole of the foot: heel pressure studies. Foot Ankle 1992;13:227-32. 11. DuVries HL. Heel spur (calcaneal spur). Arch Surg 1957;74:536-42. 12. Rubin G, Witten M. Plantar calcaneal spurs. Am J Orthop 1963;5:38-55. 13. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 14. Furey JG. Plantar fasciitis: the painful heel syndrome. J Bone Joint Surg 1975;57A: 672-3. 15. Williams PL, Smibert JG, Cox R, Mitchell R, Klenerman L. Imaging study of the painful heel syndrome. Foot Ankle 1987;7:345-9. 16. Intenzo CM, Wapner KL, Park CH, Kim SM. Evaluation of plantar fasciitis by three-phase bone scintigraphy. Clin Nuclear Med 1991;16:325-8. 17. Kier R. Magnetic resonance imaging of plantar fasciitis AND other causes of heel pain. MRI Clin N Am 1994;2:97-107. 18. Kane D, Greaney T, Shanahan M, Duffy G, Bresnihan B, Gibney R, Fitz Gerald O. The role of ultrasonography in the diagnosis AND management of idiopathic plantar fasciitis. Rheumatology 2001;40(9):1002-8 19. Schepsis AA, Leach RE, Gorzyca J. Plantar fasciitis. Etiology, treatment, surgical results AND review of the literature. Clin Orthop 1991;266:185-96. 20. Riddle DL; Pulisic M; Pidcoe P; Johnson RE. Risk factors for Plantar fasciitis: a matched case-control study. J Bone Joint Surg 2003;85-A(5):872-7 21. Martin JE; Hosch JC; Goforth WP; Murff RT; Lynch DM; Odom RD. Mechanical treatment of plantar fasciitis. A prospective study. Am Podiatr Med Assoc 2001;91(2):55-62. 22. Weiner BE, Ross AS, Bogdan RJ. Biomechanical heel pain: a case study. Treatment by use of Birkenstock sandals. J Am Podiatr Assoc 1979;69:723-6. 23. Tsai WC, Wang CL, Tang FT, et al. Treatment of proximal plantar fasciitis with ultrasound-guided steroid injection. Arch Phys Med Rehabil 2000;81(10):1416-21. 24. Miller RA, Torres J, McGuire M. Efficacy of first-time steroid injection for painful heel syndrome. Foot Ankle Int 1995;16:6102. 25. F. Crawford, D. Atkins, P. Young, AND J. Edwards. Steroid injection for heel pain: evidence of short-term effectiveness. A randomized controlled trial. Rheumatology. 1999;38(10):974-977. 26. Di Giovanni BF, Nawoczenski DA, Lintal ME, Moore EA, Murray JC, Wilding GE, Baumhauer JF. Tissue-specific plantar fascia-stretching exercise enhances outcomes in patients with chronic heel pain. A prospective, randomized study. J Bone Joint Surg, 2003;85-A(7):1270-7. 27. Berlet GC, Anderson RB, Davis H, Kiebzak GM. A prospective trial of night splinting in the treatment of recalcitrant plantar fasciitis: the Ankle Dorsiflexion Dynasplint. Orthopedics, Nov 2002, 25(11) p1273-5. 28. Wapner KL, Sharkey PF. The use of night splints for treatment of recalcitrant plantar fasciitis. Foot Ankle 1991;12:135-7. 29. Rompe JD; Decking J; Schoellner C; Nafe B. Shock wave application for chronic plantar fasciitis in running athletes. A prospective, randomized, placebo-controlled trial. Am J Sports Med 2003;31(2):268-75 30. Weil LS; Roukis TS; Weil LS; Borrelli AH. Extracorporeal shock wave therapy for the treatment of chronic plantar fasciitis: indications, protocol, intermediate results, AND a comparison of results to fasciotomy. J Foot Ankle Surg 2002;41(3):166-72. 31. Haake M; Buch M; Schoellner C; Goebel F; Vogel M; Mueller I; Hausdorf J; Zamzow K; Schade-Brittinger C; Mueller HH. Extracorporeal shock wave therapy for plantar fasciitis: randomised controlled multicentre trial. BMJ 2003;12;327(7406):75. 32. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 33. Anderson RB, Foster MD. Operative treatment of subcalcaneal pain. Foot Ankle 1989;9:317-23. 34. Woelffer KE; Figura MA; Sandberg NS; Snyder NS. Five-year follow-up results of instep plantar fasciotomy for chronic heel pain. J Foot Ankle Surg 2000;39(4):218-23. 35. Jarde O; Diebold P; Havet E; Boulu G; Vernois J. Degenerative lesions of the plantar fascia: surgical treatment by fasciectomy AND excision of the Acta Orthop Belg 2003;69(3):267-74. heel spur. A report on 38 cases.
שלום. לפני למעלה מחצי שנה הופיעו כאבים בעקב. האורטופד טוען שזה דורבן ( דלקות בעקב ). בצילום לא נראה זיז או בלט. בשלב ראשון עברתי סידרת פיזיוטרפיה ( גלים קצרים- אולטרסאונד ) ללא הקלה. אח''כ סידרה של כדורי אטופן 500 שגם לא עזרו. ולאחר מכן קיבלתי זריקות לעקב בהפרש של 10 ימים ביניהן. סה''כ 3 זריקות. שזה עזר ליום המחרת בלבד והכאב היה אז כלפי מעלה קצת. משקל 78. גובה 1.68 סוכר גבולי 140. מה עלי לעשות? תודה מראש. ( אני הולך עם מדרסי סיליקון באופן קבוע לעקבים ).
האם אכטיול הוא חומר מסרטן
עקיבא שלום. לא ידוע לי, אבל כל חומר בעולם מסרטן בסופו של דבר... בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר טיטון: מה זה פדיאטור ? תודה מראש בסאם
בסאם שלום. פודיאטור זה מישהו שלמד בחו"ל את מקצוע הפודיאטריה. בברכה - דר' טיטיון.
השאלה היתה מה זה פדיאטור ולא "מי" זה פדיאטור...איפה אפשר ללמוד את המקצוע בארץ?
שלום אני בת 21 וכל הנראה אני סובלת מהלוקס וולגוס דו"צ . כאשר צד ימין חמור יותר . ברצוני לדעת מהי הבעיה הנ"ל ומהם שיטות הטיפול המומלצות . תודה
מיטל שלום. קצרה היריעה בפורום לתת לך את כל ההסבר על גורמי הבעיה והדרכים לפתרון. הקישי HALLUX VALGUS בכל מנוע חיפוש ברשת ותקבלי חומר בלי סוף בנושא. בברכה - דר' טיטיון.
הנני בן 35 וסובל מפסיקולציות כחודשיים וחצי ללא סימיני חולשה או דלדלול שרירים. הפסיקולציות מאופיינות בקפיצות שרירים בכל הגוף אך בעיקר ברגליים. בדיקת גופנית של נוירולוג בכיר הייתה תקינה כמו כן בדיקות דם ושתן תקינות. בבדיקת emg נאמר כי הבדיקה לא הראתה שינויים פוסטגנגליונרים. בבדיקת מחט נאמר כי היו שינויים נוירוגנים כרוניים בשריר בודד ברגל שמאל (mild chronic neurogenic changes in a single muscle) לא היו סימני דנרבציה חריפה.לגבי בדיקת הולכה עצבית נאמר כי היייתה תקינה. הנני בחרדה גדולה . מה משמעות ממצא זה?? האם יכול להעיד על תחילת ניוון שרירים או מחלת als אנא חוות דעתכם בעניין בהקדם האפשרי מה ניתן לעשות עוד עם קבלת ממצא חמור כזה??
רן שלום. לא מדובר בבעיה אורתופדית. פנה לנאורולוג. בברכה - דר' טיטיון.
בהמלצת רופא נשלחתי לעשות צילום רנטגן כף רגל וקרסול כדי לקבוע אם קיים דורבן, ממצאי הצילום היו אין ממצא פתלוגי. האם צילום יכול לגלות או להסתיר את הקביעה לגבי דורבן. תודה
סיגל שלום. ממצא של "דורבן" הוא אקראי בצילום ואין לו קשר מוכח למחלת החיתולית הכפית. למעשה אין לצילום שום משמעות בפאסאיטיס פלאנטארית. מה שקובע את האבחנה זה סיפור קליני ובדיקה פיזיקלית פשוטה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב. בעיתי היא כזאת.יש לי מיזה שבוע כאבים מאחורי רגל ימין,די קרוב לקרסול וקצת למעלה. בבוקר שאני קמה יש לי כאבים (מן כאב עמעום אבל די חזק)במשך היום הכאב הולך וחוזר. האם זה יכול להיות דורבן?או מה זה יכול להיות?מה עלי לעשות?אני בחורה בת 35 תודה ,רבה רבה על תשובתך.
חן שלום. זה יכול להיות כל דבר. פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר שלום! לאחר הפסקה ממושכת (כחצי שנה) חזרתי לפעילות הליכה וריצה. התחלתי ללכת 7 קילומטר פעם ביומיים ולאחר שלוש הליכות התחלתי לשלב קטעי ריצה קלה. בפעם השלישית שרצתי (סה"כ פעם שישית של פעילות), חשתי כאבים עזים בצד הימני של כף רגל ימין (כשאני רץ יותר ובהליכה פחות). האם יכול להיות שבר הליכה במקום כזה בזמן כה קצר ?, כרגע אני לא רץ/הולך כבר יומיים, כמה זמן מומלץ לנוח אם זה אכן שבר הליכה והאם זה מסתדר רק בעזרת מנוחה ? תודה מראש, ליאור ברק.
ליאור שלום. צריך לחזור לפעילות ספורט באופן מושכלך ולפי סרגל מאמצים ולא בבום כמוך. הגוף שלך לא רגיל למה שיכולת לעשות בעבר. זאת הסיבה לבעיות. יכול להיות שבר הליכה ויכול להיות משהו אחר, עליך לגשת לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, האם יש פודיאטר בבלינסון ואיך מזמינים תור? איך קוראים לו? האם יש הנחה לחברי כללית \ מושלם? תודה
TOMMY שלום. אין פודיאטר בבלינסון. יש רק אורתופדית המתמחים בכירורגיית קרסול וכף רגל. לדעתי יש את דר' קרוליין צמח בבית חולים השרון שהיא פודיאטרית (מומלצת). בברכה - דר' טיטיון.
שלום לפני שנה וחצי נקעתי קרסול וכף רגל. בבדיקת MRI נראה באספקט פלנטרי חיצוני של הקובואיד ממצא ציסטי 1 סמ' מגיע עד למשטח הפרקי המשכי לכלי הדם - ממצא ציסטי בקובואיד ציסטה סובכונדרלית וכלי דם החודרים לעצם. נוזל בין הקובואיד ל- 4 MT. במפרק המטטרזו - פלנגיאלי הראשון - אוסטואוטריטיס. שינויים ניווניים 1- MTP. מאז הפציעה ועד להיום יש לי כאבים חזקים שלא מרפים יום ולילה, הכאבים גם בזמן מנוחה וההליכה בצליעה. מטופלת באוקסיקונטין ללא שיפור וגם בסרוקסט עקב הדיכאון שניקלעתי אליו כתוצאה מהפציעה. אין לי כח יותר לסבול את הכאבים 24 שעות ביממה. רופא המליץ לי על ביופסיה בקובואיד אך האורטופד שלי סבור שניתוח כזה לא עוזר . מבקשת את עזרתכם הדחופה. תודה מראש
ניקול שלום. אשמח לנסות לעזור. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון, למוקד תורים בלינסון - 039376666. במידה ואת חברת קופ"ח כללית אוכל לקבלך גם במרפאתי העצמאית, דרך קופת חולים כללית, בתל-אביב, לתאום תור - דרך מוקד תורים של כללית CALL, בטלפון 2700*. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לפני שבעה חודשים נפגעתי כש 2 טון מעכו לי את כף הרגל כתוצאה מכך היו 4 שברים באצבעות 1 ו-2 וכמו כן שבר תלישה בקרסול ושברונים בקונאיפורמים ןנוסף לכל גם crush foot injury.גובסתי למשך כחודש ולאחר חודשיים עברתי מיפוי וסי.טי שלא הראו על שיפור במצב ובנוסף התגלה פרגמנט גרמי מנותק באספקט הקדמי של הפיבולה הדיסטלית בקוטר 1.1 ס"מ ועיבוי של הרצועה הטלו-פיבולרית הקדמית ובצקת תת עורית בהיקף הקרסול.מאז ועד היום אני סובל מכאבים חזקים בכף הרגל זרמים ותחושה של נימול,אין תנועת אינברסיה וורסיה של כף הרגל ונפיחות של כף הרגל. לאחר מיפוי שעשיתי לפני כשבועיים אובחנה לי בצקת מח העצמות בטרסוס.מאז ועד היום אני בטיפולי פיזיוטרפיה ואני מתהלך בצליעה עם מקל הליכה ומתקשה בהליכה ובעמידה ממושכת.אבקש את עזרתכם כי אני מיואש מה לעשות לשיפור המצב? תודה
אשר שלום. לצערי מאחר ואתה מתאר מצב קשה ומורכב של פגיעת קרסול וכף רגל , לא ניתן להציע לך כלום דרך הפורום. עליך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגוריך. אשמח להמליץ לך על רופא מתאים אם תכתוב מהו אזור מגוריך או לחלופין לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
בת 60, חשה כאבים בקרסוליים. ביצעתי תצלום רנטגן בכפות רגליים. הממצאים: שינויים ניווניים ב MTP1 ומפרקים הבין גליליים. אנא הסבירו לי את הממצאים, תודה.
לד"ר טיטיון שלום. ב-20 שנה האחרונות עקר עסוקי הוא מידרסים ביומכניים (חברת נוה). יש שוני אדיר בין מידרסים אלו לכל המדרסים שבחנויות שב"אזור מגוריכים" (כפי שהצעת בפורום. אשמח לידע אותך אישית וגם את הצופים במאמר קצר. תודה
חיותה גרוס- פיזיותרפיסטית שלום. אני מכיר את המדרסים של חב' נווה. אני מסכים איתך שהם שונים מרוב המוצרים בחנויות "באזור מגוריכם" יש גם מכונים שיודעים לעשות מדרסים לפ קונספטים "ביאומכנים" שהם לא "נווה". יחד עם זאת המוצרים של נווה איכותיים מאוד ללא ספק. אשמח לכל מידע שתצרפי לפורום ליידע אותי ואת באי הפורום. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, קראתי כאן מקבץ של שאלות ותשובות בנושא "דורבן", אבל לא ראיתי התייחסות לגבי קיבוע הרגל בגבס למשך כחודש. מה דעת הרופא בקשר לטיפול הנ"ל. מדובר בכף רגל עם דורבן שטופלה במשך כשנה במדרסים ובשתי זריקות קורטיזון לעקב ללא הטבה . כעת ממליץ הפודיאטור על גיבוס הרגל לטובת אי דריכה. האם זה יכול לעזור? מה עוד אפשר לעשות לפני התערבות כירורגית? תודה, איילת.
איילת שלום. אם בשאלתך את כותבת דורבן ותכוונת למחלת החיתולית הכפית או לפלאנטאר פאסאיטיס אזי אין מקום לטיפול בגבס. אני ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.