פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
שלום, קראתי חלק מהתשובות לגבי דורבנים. לא מצאתי את התשובות שם אז אני אנסה לשאול בעצמי. רקע:בן 25, ספורטאי מאד פעיל, ריצות למרחקים של כ 8-9 ק"מ, חדר כושר, וטניס שולחן, הפעילות נעשית לאורך כל השבוע.ידוע על איזו שהיא מחלת שרירים ברקע כנראה הפרעה מטבולית, לאחר שתי ביופסיות שריר, אין ממצאים ברורים. לפני כשבועיים כאבים חריפים בעקבים שלא מופיעים רק בהליכה/ריצה, אלא גם במגע של העקבים עם משטח כלשהוא(רצפה למשל), מורגש לחץ וחום בעקבים, בהרמה שלהם וניתוק מגע עם המשטח יש תחושה של שחרור הלחץ וירידת החום בעקבים. היו גם כאבי גב בגב התחתון. מה נעשה: 1. נוסה אתופן, לקחתי 5 ימים, התחילו קצת סחרחורות, לא בטח מהכדורים והפסקתי. לא חל שום שינוי. 2. נעשה סי טי לגב המותני בו נמצא שיש בלט של הדיסק בגובה L1-S5 שגורם ללחץ קל על השק התקאלי. האורטופד טוען שלחץ שכזה לא יכול לגרום לכאבים המאד חזקים שיש בעקבים. 3. צילום כפות רגליים - תקין. 4. אתמול ניתנו זריקות קורטיזון ברצועות בשתי כפות הרגליים - אולי מורגש שיפור קל..אך הכאב עדיין ישנו. בינתיים כמובן אני לא חוזר לספורט, מושבת כבר 3 שבועות , מצב שלא הכי מקובל עלי:) האורתופד אמר שלא בטוח שהזריקות יעזרו, ואולי התופעות של החום שדיברתי קשורות לכלי דם או עצבים. אשמח לשמוע לדעתך. תודה שחר.
שחר שלום. אין לי דעה מגובשת בנושא. נשמע שמדובר בבעיה עצבית מקומית יותר מאשר ב"דורבן" ולא נראה שזה קשור לממצא (האקראי לדעתי) ב-CT. הייתי מציע לך בחום לפנות לאורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל לבדיקה מסודרת ולא לתת שיזריקו לך סטארואידים סתם. בברכה - דר' טיטיון.
שלום דוקטור, תודה על התגובה! אני נוסע בסופש הזה לחול לשבוע. מקווה שלא יכאב יותר מדי. דורבן רואים בצילום כף רגל לא? זה יצא תקין, אז אפשר לשלול? למה אתה מתכוון בעיה עצבית? איך מגלים ובודקים? האם זה קשור לבעיות השרירים שאולי יש לי? האם כדאי להתייעץ עם נוירולוג? בכל מקרה מחר אבדוק עם רופא המשפחה איך מגיעים אליך לבית החולים. לילה טוב. שחר.
שלום רב, מזה מס' חודשים יש לי כאבים בכפות הרגליים שמופיעים דווקא לאחר מנוחה - ישיבה יחסית ממושכת או שכיבה. ככל שהמנוחה ממושכת יותר כך כואב לי יותר - בלילה אם אני קמה לשירותים אני ממש מדדה, כמעט לא יכולה לדרוך. כואב בשתי כפות הרגליים בערך אותו דבר. מה זה יכול להיות ??
זהר שלום. אם הכאבים באזור העקב אז נראה שאת סובלת ממחלת החיתולית הכפית - פלאנטאר פאסאיטיס (דורבן). גשי לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
בן 55 סובל מזה 10 שנים מכאב בגב כף הרגל במיוחד מתחזק עם נעליים שלוחצות על הגב עד כמעט חוסר אפשרות לנעול נעליים עם שרוכים. למי כדאי לפנות ליעוץ מומחה באזור נתניה?
מאיר שלום. לא מכיר בנתניה. אם תדרים עד כפר סבא אז יש את מרפאת כף הרגל במאיר, ויותר דרומה קצת גם לא רחוק בפתח תקווה אשמח לקבלך לבדיקה בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
ברצוני לדעת מי מתמחה בניתוחים של הלוס ולגוס באזור חיפה? מה השיטות המקובלות?
נטלי שלום. באזור חיפה את יכולה לפנות בלב שקט לדר' איל מלמד מרמב"ם ולדר' אהרון ליברזון מבני ציון. שניהם בני אדם טובים ורופאים מצויינים. עד כמה שידוע לי גם עובדים עם ביטוחים משלימים למיניהם. לגבי ניתוחים מקובלים , יש הרבה, תלוי בבעיה בדיוק, בסוג ההלוקס ואלגוס וחומרתו ובנסיון של המנתח. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, יש לי דלקת בגיד אכילס ביקרתי אצל אורטופד בקופת חולים ,עשיתי פיזיוטרפיה וכאשר זה לא עזר קיבלתי זריקה לגיד שעזרה לתקופה של חצי שנה לערך. הכאב חזר ואני מיואשת. מה ניתן לעשות. קראתי בפורום שד"ר טיטיון הזמין את אחד הכותבים לבוא להיבדק בביה"ח בלינסון. כיצד ניתן לקבל תור לבדיקה, האם צריך הפניה? אני חברת קופת חולים כללית. מחכה לתשובה דינה
דינה שלום. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. לקביעת תור בבלינסון. - 03-9376666. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לדוקטור. אמי בת 80, עוסקת בספורט באופן קבוע. לאחרונה החלה לחוש בנימול וכאב ברגל שמאל והתחלת נימול והרדמות באצבעות רגל ימין. למי עליה לפנות? תודה מריקי
ריקי שלום. לאורתופד. בברכה - דר' טיטיון.
מה שאת מתארתת הוא לא רק לא נורמלי, הוא נשמע לא טוב. אל תוותרי לעצמך - גשי מייד לבדיקת רופא אורתופד, רצוי מישהו ממש טוב (ולא כל חאפר של קופ"ח ו אפילו של ב"יח לא ידוע). והכי חשוב - תמשיכי ללכת,לדרוך ולנסות להניע את הקרסול וכף הרגל לכל הכיוונים. אל תיצרי מצב של "קיבוע" בגלל הכאב. בהצלחה, וגם - לידה קלה ומוצלחת.
סליחה,, העתקתי אותה למקום הנכון שלה...
בני בן 24 סובל שנים מציפורן חודרנית. מידי כחצי שנה הוא מופנה לכירורג המבצע כריתה של הציפורן ולפעמים גם של העור הבולט מסביב לציפורן.אין צורך לתאר את סבלו של בני. האם יש דרך להוריד את הציפורן באופן פרמננטי? האם טיפול בלייזר יכול לעזור ? נא יעצו לי להתפטר מהבעיה אחת ולתמיד. בתודה יחיאל
HJHTK21 שלום. בהחלט יש ניתוחים לטיפול טוב בציפורן חודרנית. טיפולים אלו ניתנים לביצוע בלייזר או בסכין רגילה ואין הבדל משמעותי בין השניים. חשוב שהטיפול יבוצע על ידי מישהו עם נסיון בתחום. לא ע"י כירורג במרפאת קופת החולים כי אם ע"י פודיאטר טוב או ע"י אורתופד המומחה לכירורגיית קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.
שלום! אני סטודנט לרפואה ואבקש להבהיר לי נקודה שלא ברורה לי לגבי טיפול בדלקות גידים: מצד אחד מצמדיפם אותנו שסטרוידים מעקבים או מפריעים להחלמת הגיד אם יש למשל קרע חלקי. מצד שני אני רואה שחולים עם טנדיניטיס מקבלים זריקות של קורטיזון מקומית מאורטופדים. האם מדיניות שונה בקרעים לעומת סתם דלקת של אימפינג'מנט או שפשוף יתר אחר? תודה
URY שלום. בקרע או קרע חלקי של גיד זאת טעות לתת זריקה מקומית. אם יש קרע חלקי - יהפוך בסבירות גבוהה לקרע מלא... אם יש קרע מלא, הזריקה לא תגרום לחיבור הגיד כי אם רק ניתוח. באופן כללי עדיף לא להזריק סטארואידים לגידים, בודאי לא לגידים ש"רואים" הרבה עומס כמו גיד אכילס וכ"ו. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, יש לי תינוקת בת 3 חודשים, והאצבע השלישית שלה באחת הרגליים עולה על הרביעית. האם ניתן לטפל בכך בגיל כזה, על מנת שלא יפריע בגילאים מאוחרים יותר? תודה, יעל.
יעל שלום. עזבי את הילדה בשקט. אם זה יפריע לה בעתיד, ניתן יבהיה לטפל בזה בעתיד. בברכה - דר' טיטיון.
שחקתי אתמול כדורגל ואז כשרצתי הרגשתי כאב פתאומי חזק מאוד בחלק האחרוי של כף רגל שמאל. מייד הפסקתי לשחק כי לא יכולתי להמשיך ובקושי דרכתי על הרגל. עכשיו כעבור יום אני מתקשה לדרוך על החלק האחורי של כף הרגל ואם אני דורך שם אז יש כאב. האם יתכן שבר? מה נראה לך שזה כמובן בלי אחריות כלשהי כי ברור לי שצריך לעשות בדיקה מעמיקה
דוד שלום. לא איודע כמובן ללא בדיקה. אולי קרע בשריר? קרע בגיד? שבר? כל דבר יכול להיות. גש לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
לפני שבועיים הורידו לי גבס, השבר היה בגב כף הרגל. לאחר חודש ימים עם הגבס. בחודש זה לא הלכתי כלל לפי הוראות הרופא. יש לי עכשיו כאבים עדיין ברגל, והיא נפוחה, ומתנפחת עוד יותר כאשר אני יותר מ 10 דקות עומדת. עליי לציין שהיא גם מקבלת צבע סגלגל. האם זה נורמלי? מתי הרגל תחזור לעצמה? מחכה לתשובתך...
שכחתי לציין שאני בהיריון בחודש שמיני, ושאני כן מסוגלת כעת ללכת, אך עם צליעה קלה
שלום ענת, מה שאת מתארתת הוא לא רק לא נורמלי, הוא נשמע לא טוב (ולפי ידיעתי הדלה, יש לו גם שם.... אבל את זה אני אשאיר לחחו"ד של הד"ר).. אל תוותרי לעצמך - גשי מייד לבדיקת רופא אורתופד, רצוי מישהו ממש טוב (ולא כל חאפר של קופ"ח ו אפילו של ב"יח לא ידוע). והכי חשוב - תמשיכי ללכת,לדרוך ולנסות להניע את הקרסול וכף הרגל לכל הכיוונים. אל תיצרי מצב של "קיבוע" בגלל הכאב. בהצלחה, וגם - לידה קלה ומוצלחת
בני בן 19 סובל מזה זמן מכאבים ברגליים, לפעמים הכאב הוא בשוק לפעמים בקרסול ועכשיו יותר בכפות הרגליים, נעשו לו צילומי רנטגן מיפוי עצמות ברגליים ובכף הרגל ולא נמצאו שום ממצאים, גם נאמר לו לעשות מדרסים ביציקת גבס ועדיין יש לו כאבים שכרגע מתרכזים בכפות הרגליים - הוא צריך להתגייס לצבא בחודש ינואר ומאד מודאג מה יהיה
הוא התחיל להתאמן בריצות ואז התחילו לו הכאבים? יש לו כף רגל שטוחה? גם לי צילומי הרנטגן לא העלו דבר, אבל מיפוי העצמות הסביר טוב מאוד את הכאבים בשוקיים. תראי, אמא יקירה, יכול להיות שטיפול שמרני (מדרסים) יפתור לו את הבעיה אם הבעיה היא אכן בכף הרגל. הכאבים הללו בקלות יכולים להתפתח לשברי מאמץ אם בולמי הזעזועים בכף הרגל שלו דפוקים. הפרופיל שלי צנח מ-97 ל-64 בגלל הפלטפוס, שגרם לכאבים ברגלים ושברי מאמץ. אני מקווה בשביל בנך שהבעיה אצלו פחות חמורה מאצלי, ומקסימום הוא לא יהיה חי"רניק. אני כותב לך מניסיוני האישי ומביקוריי אצל אורטופדים בלבד.
דליה שלום. לצערי לא אוכל לדעת מה יהיה. מאז חורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים. בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות עם בנך לבדיקת אורתופד העוסק כירורגיית קרסול וכף רגל. לבדיקה. אשמח להמליץ לך על רופא מתאים באזור מגוריכם אם תכתבי לי מהו. בברכה דר' טיטיון.
תודה על התשובה המהירה - אבקש לקבל המלצה כפי שהמלצת לרופא באזור באר שבע , תודה דליה
הייתי רוצה לקבל עצה בקשר למדרסים, לאחרונה נאמר לי שמדרסים כדאי לעשות ע"י מחשב ולא בהטבעת גבס , האם זה נכון וכמובן מה באמת רצוי
דליה שלום. המדרסים המומלצים ביותר הם אלו המבוצעים בצורה מקצועית לפי מידת גבס. חפשי את התשובה שכתב יעקב ווינברג לאחת השאלות לפני כמה ימים על גיד אכילס. שם יש הפניה למאמר שהוא כתב על נושא מדרסים. המאמר ממצה ומסכם את הנושא יפה ובאופן מקצועי. מדרסים לפי מחשב הכי פחות מומלצים. השוק מלא שרלטנים אז שימי לב למי את פונה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, בעקבות תאונת עבודה הופנתי לביצוע מיפויי כלל גופי, ובגלל שהתור שלי לאורטופד הוא רק עוד חודש, רציתי לדעת מה משמעות התוצאות. "המיפוי מראה קליטת יתר קלה באספקט האחורי של החוליה L5 מימין. קליטת יתר במפרק טלוקרוולי בקרסול ימין. לסיכום: הממצא שתואר בחוליה L5 יכול להתאים לתהליך פוסטטראומטי לפי אנמנזה. הממצא שבקרסול ימין יכול להתאים לתהליך ארתריטי". יש לי גיבוש עוד שבוע, אני מניח שאין לי סיכויי שהרופא יאשר לי לצאת נכון? ומה לגביי הפרופיל הרפואי בכלל? תודה רבה, תומר!.
תומר שלום. משמעות הנ"ל שיש עדות במיפוי לכך שנחבלת בגב ובקרסול. מעבר לכך אין לזה שום משמעות. גיוס קל ונעים. בברכה - דר' טיטיון.
תודה, ומה הלאה?. יש לי כאבים בגב מאז, עם איזה בדיקות צריך להמשיך אם בכלל?. שוב תודה.
לד"ר טיטיון שלום! אני בת 38 ומזה כמה חודשים שאני סובלת מ"burning foot syndrom " וכאבים בעצם של מפרק הבוהן ובעצם של העקב. שמתי לב ששתי העצמות הללו התעבו ועל עצם העקב צמחה לי "גבעה" קטנה וכואבת. מה לעשות? האם הדברים קשורים אחד בשני? תודה מראש על התשובה. מייקי
מייקי שלום. שאלתך שייכת לסוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ומעבר על בדיקות הדמייה לפי הצורך. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
אני מבקשת תור לד"ר טיטיון בבילינסון או באופן פרטי ,כדי לקבל את כל הזמן הנדרש לצורך בדיקה ויעוץ מבלי שאדחף החוצה ע"י הבא בתור .
שלום רב ! אני סובל מ-dropped foot עכב ניוון שרירים. אני נועל נעל עם סד פנימי שתומך לי את כף הרגל. הבעיה היא שכל הזמן קשה לנעול נעליים מסוג כזה. רציתי לדעת אם יש פתרון לבעיה הזאת?
איתן שלום. לא. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, איני בטוחה שאני בפורום הנכון, במידה ןלא, אשמח לקבל הכוונה. בתקופה האחרונה אני חשה מספר פעמים ביום בשתי אצבעות ברגל תחושת צריבה (חום) שבד"כ עוברת תוך מספר שניות ולעיתים מתחלפת לתחושה הפוכה, של קור לעוד מספר שניות. בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות שכן הדבר בהחלט אינו מהווה מטרד. היום לאחר מספר רב של פעמים בה חוויתי תחושה זו התעוררה בליבי שאלה האם זהו סממן למשהו אחר. אציין שאני בחורה בת 33, בריאה ללא עבר של בעיות כאלו. (פרט לפריצת דיסק בגב התחתון שלא נראה לי שקשורה לזה...) אודה לך על התייחסותך
זה כמה חודשים אני מרגיש בכפות הרגליים כאילו העור מתוח בצורה לא טבעית, כאשר אני מכופף את אצבעות הרגליים כול העור ממש נמתח השתמשתי בקרם לכפות הרגליים, אולם זה לא עזר ממש אני סוכרתי 2 מטופל בכדורים .ושומר, ב צואר החוליה השלישית מסוידת, אודה לכם באם אקבל התייחסות בנדון תודה בתודה אהרון
לייבמן שלום. פנה לרופא עור. בברכה - דר' טיטיון.
מאי שלום. התחושות שאת מתארת מתאימות לבעיה הנקראית מורטונס נאורומה. בעיה עצבית מקומית הנגרמת בשל לחץ מקומי על העצב המעצבב את הבהנות הנ"ל. במידה וזה מפריע הטיפול הוא בנסיון טיפול שמרני עם מדרס מתאים, ניתן לנסות גם הזרקה מקומית ובמידה וכלום לא עוזר ויש כאבים קשים או שזה מאוד מפריע, הטיפול הוא ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב! אני בחודש השביעי להריון. שברתי את קרסול רגל ימין והייתי עם גבס 6 שבועות, עם איסור דריכה מוחלט ורגל מורמת.. לפני יומיים הורידו לי את הגבס והרגל לא נראית טוב, הרופא המליץ על פיזיוטרפיה ודריכה חלקית בינתיים, כמו כן שם לי תחבושת לחץ אלסטית ואירקסט. מקום השבר נפוח, יש שפטי דם והרגל בצקתית (הבצקת לא מההריון, כי ברגל השנייה אין כלום). האם זה נורמלי? ממה נובעת הבצקת ומה אפשר לעשות? תוך כמה זמן אוכל להתחיל ללכת ללא הקביים, אני מוטרדת ורוצה להגיע לידה עם רגל בריאה. תודה מראש!
ח'ח שלום. יכול להיות שמדובר בתהליך ריפוי טבעי ויכול להיות שישנה בעיה. לא ניתן לדעת ללא בדיקה אורתופדית ובדיקות הדמייה. גשי לבדיקת אורתופד העוסק בתחום כירורגיית קרסול וכף רגל באזור מגורייך, לבדיקה והתיעצות. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון. לפני כמה זמן שאלתי אותך על מכה כחולה ברגל אתה זוכר? בטח אתה תהיה שמח לדעת שלא יצא מהפגישה כלום. הבחור היה סתם... אבל יש לי מישהו אחר על הכוונת... בכל מקרה המכה הכחולה היום צהובה. זה טבעי? ככה זהצריך להיות? תודה, ליטל.
ליטל אני לא רופאה אבל מנסיון - מכה כחולה מחליפה צבע לירקרק ואחרי כן לצהוב עד שגם הוא נעלם... חכי גם לתשובת הרופא כמובן
ליטל שלום. נעצבתי מאוד אל ליבי לשמוע שלא הלך בפגישה. בהצלחה בפגישות הבאות. לגבי המכה החלפת הצבעים שאת מתארת טבעית. סבלנות וזה יעבור. בברכה - דר' טיטיון.
עברתי ניתוח בעקבות קרע בגיד אכילס. הרגל כרגע בגבס. כאשר אני מוריד רגל אני מרגיש כאבים וגם לחץ באצבעות והן נעשות אדומות. כשאני מעלה חזרה את הרגל למעלה הלחץ משתחרר. האם זה נורמלי? אני כ - 10 ימים לאחר הניתוח. תודה אשר
אשר שלום. זה טבעי שאחרי ניתוח ברגל מופיעה נפיחות כשמורידים את הרגל. לכן נוצר הלחץ. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון. ניסיתי לקבוע תור למרפאת כף רגל בבלינסון. יש לי הפנייה וטופס 17 אוכל לקבל ללא בעיה. אני חברת קופת חולים כללית. לצערי קיבלתי תור ל- מרץ!!!2006!!!!!! איזה מין שירות זה? אין דרך להקדים את התור? בעייתי דחופה. בתודה מראש.
יונית שלום. צר לי על עוגמת הנפש אך זהו התור אלי בבלינסון ואינני יכול לקבל אנשים ללא תור. במידה ובעייתך ממש דחופה עלייך לפנות למיון. במידה ובכל זאת את מעוניינת להפגש איתי דרך קופת חולים כללית את יכולה להתקבל בבלינסון לפי התור שנקבע לך או במרפאה עצמאית שלי בתל אביב ולשם את יכולה לקבוע תור דרך כללית CALL . 2700* בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר טיטיון שלום, כבר כתבתי כאן את בעייתי, אבל לאחר בדיקות יותר נרחבות יש לי עוד כמה שאלות. אני בן 18 וחצי. במשך כל חיי התאמנתי: שחיה, ריצה, אופניים, ג'ודו. לפני שנה וחצי התחלתי להתאמן בקבוצת כושר קרבי עם מאמן כושר מוסמך מכון וינגייט וסרגל מאמצים מאוד מדורג. האימון היה על דשא, וכלל ריצות ואימון איזומטרי על כל קבוצות השרירים. כאמור, התחלתי להתאמן לפני שנה וחצי, אך כבר לפני שנה לא העלנו את סרגל המאמצים, אלא שמרנו על אותה עוצמה ותדירות של אימונים וריצות. לפני חצי שנה, לאחר ריצה של כ-12 ק"מ חשתי בכאבים ודקירות בברכיים, בשוקיים ובקרסוליים. לכל הזכור לי, לא היו לכאבים הללו תקדימים, אלא הם התפרצו לאחר אותה ריצה. לאחר חודש וחצי של מנוחה אלו היו התוצאות של מיפוי העצמות: קליטה מוגברת באספקט המדיאלי האחורי ב-1/3 אמצעי של הטיביה בשתי השוקיים (SHIN SPLIT). באספקט האחורי של הטלוס מימין (OS TRIGONUM), במדור קלנקאו-טלרי אחורי משמאל ובטיביאל טוברוסיטי משני הצדדים (STRESS RELATED INJURIES). מאז, כבר חצי שנה והכאבים עדיין לא עוברים. נחתי חודשיים שלמים ועוד חודש של שחייה ואופניים בלבד, וחזרתי לאימון מאוד בהדרגתיות, אך למרות זאת, ריצה של שני ק"מ בלבד משביתה לי את הרגליים לשבוע וחצי ומחזירה לי את הכאבים והדקירות האיומים. ראיתי רימטולוג ששלל מחלת פרקים. בנוסף, הלכתי למומה כף רגל שקבע שיש לי פלטפוס. שרירי הרגליים שלי מאוד גמישים, וכך גם הפרקים (אורטופד אמר לי). מדוע לאחר חצי שנה של אימון באותה העוצמה פתאום החלו לי שברי המאמץ שנמצאו בקליטה המוגברת? מדוע לאחר מנוחה של חצי שנה הגוף שלי לא עומד בריצות מאוד קצרות כמו קילומטר וחצי? הבנתי שהפלטפוס קשור לזה, אבל למה שנה התאמנתי בלי להרגיש שום כאב? אני בריא, אוכל טוב, ישן טוב, וככל שעובר הזמן אני מרגיש שהרגליים רק יותר נדפקות. אני לפני גיוס ואובד עצות לחלוטין. אודה לך אם תענה לשאלותיי, תיתן את חוות דעתך ואולי תוכל להמליץ על אורטופד רציני באיזור חיפה. תודה בכל מקרה יותם
יותם שלום. אנסה לענות לפי הסדר. מדוע לאחר חצי שנה של אימון באותה העוצמה פתאום החלו לי שברי המאמץ שנמצאו בקליטה המוגברת? שברי מאמץ נובעים מעומסים חוזרים ונשנים (עייפות החומר, כמו תייל מתכת שמכופפים אותו שוב ושוב עד שהוא נשבר) מדוע לאחר מנוחה של חצי שנה הגוף שלי לא עומד בריצות מאוד קצרות כמו קילומטר וחצי? כי עליך להתחיל כנראה מאימון קל יותר עם נעליים ומדרסים מתאימים. הבנתי שהפלטפוס קשור לזה, אבל למה שנה התאמנתי בלי להרגיש שום כאב? ככה. שנה לא הרגשת כאב ועכשיו אתה אוכל קש. נעליים ומדרסים מתאימים יקלו עליך כנראה. בברכה - דר' טיטיון.
הבעיה לדעתך היא רק בכף הרגל, או שיכולות להיות סיבות אחרות כמו עצם חלשה?
שלום אני בחורה בת 24 מדריכת כושר במקצועי מזה כחודש וחצי אני סובלת בכאבים בקדמת השוק וכף הרגל הכאב מתבטא בנגיעה נקודתית בין השוק הקדמי לאחורי לפי דעתי זה באזור שריר הסוליה או טיביאלס פוסטריור מה שכן הכאב התחיל ברגע שהתחלתי לקפוץ על חבל וכמובן במשך השבוע אני מדריכה בעמידה ואפילו אירובי..הכאב בימים שבהם אני מאמצת את הרגל הוא גם בשכיבה מן כאב עמום ולא רק בהליכה וקפיצה. הלכתי לאורטופד הוא אמר לי שיכול להיות שיש לי דלקת במעטפת העצם או שברי מאמץ הוא לא שלח אותי לשום צילום רק בדק עם הפטיש ונתן לי כדורי אוטופן 600 mg למשך 20 יום, כדור אחד ביום ואמר לי לנוח. רציתי לשאול אותך האם כדאי לקחת את הכדורים?האם הוא היה צריך לשלוח אותי לצילום קודם?. האם הבחנה שלו כללית מיידי פזיזה מיידי שטחית מיידי.....אני מודאגת מה לעשות? האם הכדור הזה מזיק או מכביד על הקיבה? תודה מראש מורן
מורן שלום. הטיפול של מנוחה, זהו הטיפול המומלץ במקרה של שבר מאמץ. נוגדי כאבים לפי הצורך. לא הייתי ממליץ על תרופות נוגדות דלקת. אטופן בד"כ לא מזיק לכיבה אך מומלץ לקחת לאחר אוכל בכל מקרה. במידה והייתי חושד בשבר הליכה הייתי מבצע בירור כולל צילום ומיפוי עצמות. בברכה - דר' טיטיון.
דר שלום. מצאתי ברגל ימין עיגול קטן הלכתי לאורטופדוכן לעשות אולטרסאונד וכתוב בדף כמ:קרוב למיפרק טרזה מטהטרזלי הודגם גנגליון בגודל 5כוכבית 8 ממ. האם לנתח אצל האורטופד או מה לעשות אני אשה בת 35. תודה רבה רבה חן.
חן שלום. במידה וזה מפריע לך, כואב לוחץ בנעל אעו משהו כזה - לנתח. אם לא - לא לנתח. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כ-4 חודשים התחלתי לסבול מכאבים עזים בגיד אכילס, במיוחד בזמן ירידה במדרגות. על פי בדיקה ידנית של רופא אורטופד, מדובר בדלקת בגיד. בשבועות האחרונים אני מטופלת ב-US אל הפיזיותרפיסטים במקום עובדתי (מרכז רפואי ידוע), אך נראה שהיתה הטבה באופן מיידי של כ-50% ואז מצב סטטי. עדיין אני סובלת מכאבים בזמן כיווץ הגיד ובהליכה. מה לדעתך הצפי בריפוי של דלקת כזאת, והאם בכלל זה עובר לחלוטין? תודה על הטרחה, מאור
מאור שלום. בד"כ עובר. תלוי מה הסיבה לכך. לעיתים הופך לכרוני ואז אם נורא מפריע, ניתן גם לטפל ניתוחית. בברכה - דר' טיטיון.
למאור שלום, כפי שאני מבין משאלתך המצב כרגע סטטי אך במצבים מסוימים (כגון ירידה במדרגות) יש כאבים בגיד. ניתן להקל על המצב באמצעות מתן משטח אידיאלי לדריכה ואספקת בלימת זעזועים. דברים אלה נעשים באמצעות מדרסים. מדרסים יש רבים ושונים והם נבדלים זה מזה בחומרים, בשיטת העבודה וברמת מומחיותו של האדם המבצע. כדי להגדיל את ידיעותיך בנושא אני מצרף הפניה למאמר: http://www.endure.co.il/docs/%F9%E9%E8%E5%FA%20%EC%E4%EB%F0%FA%20%EE%E3%F8%F1%E9%ED.htm אשמח לענות על כל שאלה בברכה יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים http://www.footsupport.co.il
שלום, אחרי הליכה בנעליים לא מתאימות [נעלי עקב בירידה ארוכה] נוצרו לי שלפוחיות בכף הרגל (לאחר כמה שעות טובות של צריבה, כמו כוויה וכאב בכף הרגל) כמובן שזה נבע מההליכה והנעליים, אך שאלתי היא-מה אפשר לעשות עכשיו? כיצד לטפל בהן? האם לחבוש או לא? יש משחה מסויימת שכדאי למרוח? לפוצץ אותן? מה הפתרון היעיל ביותר? אוד על תשובה מהירה, רעות.
רעות. לא לפוצץ. אין מה לחבוש. סבלנות שיעבור לבד. מי שחמור אוכל קש....:) בברכה - דר' טיטיון.
הייתי מבקש לדעת באם ד"ר מלמד מחיפה נחשב למנתח עצבים פריפריים בכף הרגל ? שמעתי שרק הוא אורטופד שמסוגל לנתח עצבים פריפריים בהצלחה יחסית טובה . האמנם ?
ליפשיץ שלום. דר' מלמד הוא אורתופד המתמחה בכירורגיית קרסול וכף רגל. בתור שכזה יש לו גם נסיון לא מועט בטיפול בבעיות עצביות ברגליים. הוא לא היחידי בארץ שעושה זאת אך בהחלט מהטובים בהם. בברכה - דר' טיטיון.
אני בת 22, לפני כשנה וחצי עברתי תאונה במהלכה נקרעו רצועה וגידים בקרסול. בתחילה, הרופאים חשבו שמדובר בשבר, לאחר מכן שחררו אותי הביתה ואמרו שיש לי נקע. רק לאחר שלושה חודשים במהלכם לא דרכתי על כף הרגל והיו בצקות באזור הפגוע, נבדקתי אצל אורתופד פרטי שאמר שקבע את קריעת הרצועות. בהמשך התחלתי ללכת על קצות האצבעות וכיום הבעיה מאובחנת בקיצור גיד האכילס. באסף הרופא קבעו שיש לנתח אך אני סירבתי משום שלדעתי, אם השריר התקצר הוא יוכל גם להתארך ללא ניתוח פולשני. מה הן האפשרויות העומדות בפניי לשיקום? מיותר לציין שגם כיום אני עדיין הולכת על קצות האצבעות באותה הרגל.
קרין שלום. כשיש קיצור משמעותי של השריר או האכילס בעקבות טראומה והכל כבר נדבק ומצטלק אז פיזיוטרפיה לא מספיקה בד"כ. את בכל זאת יכולה לנסות כמובן, זאת הרגל שלך. נשמע לי נכון מה שהוצע לך והטיפול שגם אני הייתי בד"כ ממליץ במצב כמו שאת מתארת הוא טיפול ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.
אני חיילת שמשרתת קרוב לבית בתפקיד הדרכתי, וסובלת מהלוקס ולגוס מאז שאני זוכרת, וגם פלטפוס (קליל)... אני בקושי מסוגלת לנעול נעליים סגורות ולאחרונה חלה החמרה... מה ניתן לעשות במסגרת הצבא כדי להקל? נעליים שונות? מיוחדות? פיזיוטרפיה? ניתוח? פטורים מסויימים? תודה מראש!
הדר שלום. מה שניתן לעשות במסגרת הצבא כדי להקל זה התאמת נעליים רחבות ונוחות שלא לוחצות או ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.
ידוע לך על מקרים של ניתוח זה בזמן הצבא? ובאישורו הכוונה... אולי אורטופדים ספציפיים?
הבן שלי התגייס לפני חצי שנה לשרות קרבי. הוא סובל לאחר הליכה מרובה מכאבים עזים בכפות הרגליים. לאחר שהתלונן נשלח לבדיקה ואובחן כסובל משברי הליכה (שזה ההיפך מפלטפוס), והומלץ לו לקבל מדרסים מתאימים. שאלתי היא: א. אילו מדרסים הם הכי יעילים למקרה כגון זה. ב. האם יש פתרון אחר מלבד מדרסים לבעיה. תודה דורית
דורית שלום. שברי הליכה הם לא ההיפך מפלאטפוס. היכן שמעת שטות כזאת? שברי הליכה הם שברים בעצמות הנגרמים מטראומות חוזרות. הטיפול הוא במנוחה מלאה ולא במדרסים. מדרסים ניתנים לתמיכה או שינו פיזור העומסים והלחצים הכפות הרגליים כש יש בעיה מבנית או בעיה אחרת. בברכה - דר' טיטיון.
שלום דוקטור, אני בת 22 וסובלת מפלטפוס חמור,כפות רגליי שטוחות לחלוטין. מגיל צעיר כפות רגליי היו שטוחות, אולם רק בשנים האחרונות עם התבגרותי נוצרה בעיה ממשית. אני משתמשת כמה שנים כבר במדרסים, אולם עדיין ההליכה היא בצליעה. מהתייעצות עם פודיאטורית, עלתה המלצה לשפר את המדרסים שיהוו בסיס יותר טוב לכף רגל. עם זאת, אני רוצה לדעת אם זהו הפתרון האולטימטיבי, האם מדרסים משופרים יגרמו לי ללכת באופן תקין. אם לא- מה האופציות שעומדות בפני. האם ניתוח יכול להיות פתרון טוב? או שאני צריכה להתרגל לחיות עם ההפרעה הזו למשך כל חיי...
רעות שלום. יש להתאים את המדרסים כך שיקלו על בייתך. ויאפשרו לך ללכת בלי כאבים או עם פחות כאבים. במידה ולמרות נסיונות חוזרים להתאים מדרסים מתאימים את ממשיכה לסבול מכאבים, אזי הפתרונות הם ניתוחיים. יש ניתוחים טובים יותר וטובים פחות. תלוי בסוג הפלאטפוס ובנסיון. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
יש חשש כי יש לי דורבן ברגל ונאמר לי שאם כך איו מה לעשות ובכל זאת רציתי לשאול האומנם כך?
יפה שלום. זה לא נכון. יש הרבה מה לעשות. קראי את המאמר המצורף ואם עדיין יש שאלות אשמח לענות. בברכה - דר' טיטיון. אבחון וטיפול במחלת החיתולית הכפית (Plantar Fasciitis ) " דורבן". יחזקאל טיטיון*, מוטי קסטנר, אברהם בכר, משה סלעי. המחלקה האורטופדית, השירות לכירורגית קרסול וכף הרגל*, מרכז רפואי רבין, קמפוס בילינסון, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב, פתח תקווה הקדמה ומבוא חולים רבים פונים למרפאת רופא המשפחה, אורתופד, ראומאטולוג או פודיאטר, בשל כאבים באזור התחתון של העקב. תלונה זו שכיחה מאוד והמחלה יכולה להופיע מגיל ילדות ועד גיל קשיש, אם כי שכיח יותר שהמחלה מופיעה בנשים בגיל העמידה ובגברים העוסקים בספורט ריצה. השכיחות של המחלה היא כ 10% באוכלוסיה הכללית וכ 10 % מהעוסקים בספורט ריצה [1,2]. שמות רבים ניתנו למחלה כולל: מחלת החיתולית הכפית (PLANTAR FASCIITIS), עקב אצן (JOGGERS HEEL), עקב טניס (TENNIS HEEL), עקב שוטר (POLICEMANS HEEL) , עקב זיבה (GONORRHOEAL HEEL). כינוי עברי עממי למחלה הוא "דורבן" על שם הזיז הגרמי שנראה לעיתים בצילומי הרנטגן של החולים במחלה. ריבוי השמות והכינויים נובע מהבנה לקויה של הרופאים המטפלים, לגבי מקור המחלה וסיבת הכאב [2]. סיבת הכאב היא ככל הנראה, ניוון (Degeneration ) של קולאגן (אליה מתייחסים לעיתים בטעות כ-"דלקת כרונית") באזור מוצא החיתולית הכפית (Plantar Facia ) בגבשושית התיכונה של עצם העקב. באזור ניוון הקולגן רואים איבוד של המשכיות הקולאגן, עם עליה בכמות הרקמה החיבורית והוואסקולאריות באזור, עם נוכחות מוגברת של פיברובלסטים, ללא נוכחות מוגברת של תאי דלקת הנצפים בתהליך דלקתי. סיבת הניוון היא קרעים זעירים חוזרים ונשנים של החיתולית הכפית, הנגרמים בקצב מהיר יותר מיכולת הריפוי המקומי של הגוף [3] (תמונה 1). תפקיד הרופא המטפל בחולה הסובל מהמחלה, הוא אבחון נכון של הבעיה וטיפול בהתאם. בטיפול המתחיל מוקדם או בסמיכות להופעת התסמינים, רוב החולים עשויים להבריא תוך כ- 6 שבועות [4]. על הרופא להביא בחשבון את העובדה, שאמנם מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה לכאבים באזור התחתון של העקב, אך יש לשלול בעיות אחרות העלולות לגרום לכאבים דומים. גורמי המחלה לחיתולית הכפית תפקיד חשוב בשמירת תפקוד הקשת האורכית הפנימית בכף הרגל. קרע ספונטאני או מכוון (בניתוח) של החיתולית הנ"ל, עלול לגרום לצניחת הקשת האורכית הפנימית ולהשטחת כף הרגל ולעיתים גם לכאבים בעקבות כך בקשת האורכית החיצונית של כף הרגל [5,6]. מוצא החיתולית ברובו מהגבשושית התיכונית של עצם העקב במשטחה הכפי. המבנה מתפרש בצורת מניפה קדימה ומתחבר דרך מספר שרוולים, במספר תאחיזות, בכיוון הכפי של המפרקים בין ראשי עצמות המסרק לבסיסי הגלילים המקורבים של הבהנות ולאזור מעטפת הגידים המכופפים שם (ציור 1). במהלך מחזור ההליכה, בכל צעד בשלב הדריכה המלאה (STANCE) קיימת מתיחה של החיתולית הכפית. יש מצבים בהם המתיחה החוזרת הנ"ל עלולה לגרום לקרעים זעירים בחיתולית ולתופעת הניוון שתוארה קודם (ציור 2) [7]. ביאופסיה מאזור זה מראה שגשוג של פיברובלאסטים ורקמה גרגירמתית (granulomatous) כרונית [2,7], כמו כן ניתן לראות הבדל בעובי החיתולית בין חיתולית בריאה כ- 3 ממ' עובי גבי-כפי, לעומת עד 15 ממ' במחלת החיתולית הכפית במצבה הקשה [7]. מצבים הגורמים להגבלה בכיפוף גבי (DORSIFLEXION) של כף הרגל כמו מצב בו יש קיצור של גיד האכילס, גורמים לעומס יתר לחיתולית הכפית. במצב בו קיימת מחלת החיתולית הכפית, יש נטייה של כף הרגל להיות בכיפוף כפי בזמן מנוחה, דבר המקל על המתח באותה חיתולית ומקל על הכאב. במשך זמן המנוחה, החיתולית הרפויה מתכווצת יחסית. בקימה מהמנוחה או משנת לילה יש הפעלת מתח על החיתולית המכווצת והכאבים מוחמרים שוב [8,9]. המבנה של העור והשומן התת עורי באזור העקב מותאם לבלימת זעזועים ומניעת שחיקה. העור בסוליית כף הרגל הוא עבה יותר מהעור במקומות אחרים בגוף והוא בנוי בצורת חלת דבש של מחיצות פיברובלאסטית המחוברות אחת לשניה. בין העור לעצם העקב כלואות בועיות השומן התת עורי באזור. מבנה זה משמש כבולם זעזועים בזמן פגיעת העקב בקרקע, בזמן מחזור ההליכה (HEEL STRIKE). עובי שכבות השומן התת עורי בגוף יורד בגיל העמידה, לכן העומס באזור העקב גדול יותר לאחר גיל 40 ושכיחות הכאבים באזור עולה עם הגיל [10]. מהו ה"דורבן"? לעיתים נראה בצילום רנטגן של עקב החולים הסובלים ממחלת החיתולית הכפית זיז גרמי ( תמונה 1) שזהו גבשושית גרמית שהיא הארכה של הגבשושית הכפית של עצם העקב. זיז כזה ניתן לראות ב- 15%-25% מהאוכלוסיה הכללית, גם בבריאים שלא סובלים ממחלת החיתולית הכפית. שכיחות ההופעה הרנטגנית של הזיז עולה עם הגיל והמשקל [11,12]. הזיז הגרמי או ה"דורבן" אינו קשור לחיתולית הכפית כי אם לגיד מכופף הבוהנות הקצר (FLEXOR DIGITORUM BREVIS) ולכן קיים גם היום ויכוח לגבי הקשר בין מחלת החיתולית הכפית לנוכחות רנטגנית של "דורבן" [13]. קיים קשר נסיבתי, מאחר וניתן לראות שב- 50% מחולי מחלת החיתולית הכפית, קיים זיז גרמי כזה בצילום רנטגן של העקב. יתכן שבמצב שקיימת מחלת החיתולית הכפית קשה עם התעבות משמעותית של החיתולית הכפית, אזי נוכחות של "דורבן" מחמירה את מחלת החיתולית בשל חיכוך מקומי של החיתולית עם אותו זיז גרמי [2]. אבחנה אבחון מחלת החיתולית הכפית מבוצע בעזרת ראיון רפואי ובדיקה גופנית. בדיקות מעבדה והדמיה יש לבצע רק במידה והאבחנה אינה ברורה ויש צורך לשלול גורם אחר לכאב. החולה מתאר כאב באזור הגבשושית התיכונה של עצם העקב. הכאב המתואר קשה יותר בצעדים הראשונים, לאחר מנוחה ממושכת או שנת לילה. לעיתים הכאב קשה עד כדי כך, שהחולה יכול לדרוך רק על קדמת כף הרגל בצעדיו הראשונים בבוקר. לאחר מספר צעדים הכאב פוחת. הכאב הקשה בבוקר שמשתפר בהמשך, אופייני למחלת החיתולית הכפית. כאב שמחמיר בהליכה או במאמץ אופייני יותר לשבר מאמץ בעצם העקב או לכאב על רקע הילכדות עצב כמו בתסמונת התעלה הטארזאלית. כאבי לילה אינם אופייניים למחלת החיתולית הכפית ודורשים בירור לשלילת גורמים אחרים לכאבים באזור העקב כמו גידול, זיהום, וכאב ממקור עצבי. כמו כן יש לברר עם החולה את מצבו הכללי ומחלות נוספות כמו סוכרת (הגורמת לנאורופאטיה) או מחלות מפרקים סרונגטיביות [2,14]. בבדיקה הגופנית ניתן להתרשם מרגישות ממוקמת באזור הקדמי-פנימי של העקב. לעיתים גם קיימת נפיחות מקומית באזור הנ"ל. ב- 78% מהחולים ניתן להבחין בקיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל בשל כך [2,8]. אם בבדיקה הגופנית מופק כאב באזור אחר מהנ"ל, כנראה שמקור הכאב הוא לא במחלת החיתולית הכפית. כאב שמופק במרכז העקב או באזור האחורי של העקב נובע בד"כ מחבלה, ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב או דלקת באמתחת (Bursa) אחורית [2]. במידה וכאב מופק בבדיקת ניקוש (TINELS TEST) באזור הפנימי של העקב, יתכן שהבעיה נובעת מכליאה של עצב או תסמונת התעלה הטארזאלית (תמונה 2). במידה והכאבים מפושטים בעקב ולא ממוקמים באזור אחד שלו, יש לשלול שבר מאמץ בעצם העקב [2]. בדיקות הדמיה יש לבצע לצורך שלילת סיבות אחרות הגורמות לכאבים באזור העקב, שהן לא מחלת החיתולית הכפית. צילום רנטגן יבוצע לשלילת שבר מאמץ, כיבים בעצם העקב בשל דלקת אמתחת קשה, או בעיה גרמית אחרת [1]. מיפוי עצם יכול להיות לעזר בהדגמת שבר מאמץ בעקב במידה ולא הודגם בצילום רנטגן. מעבר לכך אינו מועיל באבחנת מחלת החיתולית הכפית [15,16]. בדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע אין הטוויה לשימוש בבדיקות אלו לאבחון או שלילת מחלת החיתולית הכפית. בבדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע, במידה ומבוצעות, ניתן בנוכחות מחלת החיתולית הכפית, להדגים התעבות של החיתולית [17,18]. בדיקות דם מומלץ לבצע בדיקת שקיעת דם וספירת דם במקרים של כאב לא אופייני או במקרה של כאבים דו-צידיים בשני עקבים באותו חולה, שאז מקור הבעיה יכול להיות במחלת מפרקים סרו-נגטיבית [2,14]. בדיקת הולכה חשמלית (EMG) ברוב המקרים הבדיקה אינה יעילה או שימושית מאחר ולא ניתן לאשר או לשלול תסמונת התעלה הטארזאלית או כליאה עצבית אחרת כמקור הכאבים באזור העקב, ע"י בדיקת הולכה חשמלית [2]. גורמי הסיכון השמנת יתר ועליה פתאומית במשקל, מאמץ גופני פתאומי לאנשים שאינם רגילים בכך, נעילת נעליים שאינן בולמות זעזועים באזור העקב, שינויים בהרגלי ריצה (תכיפות, משך ומשטח ), תעסוקה או עבודה הכרוכה בעמידה ממושכת, קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל, כל אלו מהווים גורמי סיכון להתפתחות המחלה. קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל מהווה את גורם הסיכון המשמעותי ביותר מבין כל הנ"ל [19,20]. טיפול בפאסאיטיס פלאנטארית הטיפול במחלת החיתולית הכפית הוא בד"כ טיפול שמרני. הטיפול השמרני מצליח יותר כשמתחילים אותו בסמיכות להופעת התסמינים ובד"כ תוך ששה שבועות מהופעתם. מדרסים - כרית בולמת זעזועים מתחת לעקב ותמיכה לקשת האורכית הפנימית ע"י מדרס מתאים מחומר רך, עוזרים בבלימת עומסים המופעלים על כף הרגל במהלך הליכה, כשהמדרסים המומלצים הם מדרסים המותאמים לחולה לפי מידת גבס או אמצעי התאמה דומה. [2,21]. נעליים מתאימות יש להמליץ לחולים להימנע מהליכה יחפים על משטח קשה. מומלץ לנעול נעליים עם תמיכה לקשת האורכית הפנימית של כף הרגל, עם ריפוד או סוליה רכה באזור העקב [22]. תרופות נוגדות דלקת לא סטארואידאליות משמשות במקרה של מחלת החיתולית הכפית כתרופות נוגדות כאב, מאחר ומקור המחלה אינו דלקתי. לכן גם מומלץ להפסיק את מתן התרופות הנ"ל עם שכוח הכאב החד, כדי להימנע מסיבוכי השימוש הממושך בתרופות אלו [2]. הזרקה מקומית של סטארואידים הזרקה מקומית של סטארואיד בשילוב או ללא שילוב עם לידוקאין עשוי לגרום להקלה מהירה בכאב. זריקה הניתנת מהצד הפנימי של העקב עדיפה על זריקה הניתנת ישירות דרך סוליית כף הרגל למוקד הכאב[23]. אמנם זריקה כזאת יכולה להקל על הכאב, אך יש להימנע ממנה במידת האפשר ולהזריק רק במקרים בהם טיפול שמרני אחר לא עזר, בשל הסיבוכים העלולים להיגרם כולל: ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב, זיהום מקומי באזור ההזרקה ועד לאוסטאומיאליטיס של עצם העקב וקרע יאטרוגני של הפאציה הפלאנטארית בעקבות ההזרקה [3]. יש הטוענים שאין הבדל בתוצאות בין זריקת לידוקאין בלבד לעומת מתן זריקה של סטארואיד עם לידוקאין [23-25]. טיפול פיזיוטרפי - תרגילי מתיחה לגיד האכילס עשויים להקל על כאבים הנובעים ממחלת החיתולית הכפית. רוב החולים הסובלים מהמחלה סובלים גם מקיצור של הגיד הנ"ל ולכן מתיחת של הגיד והארכתו, מקל על התכווצות החיתולית הכפית שקיימת במנוחה בשל מנח הכיפוף הכפי הנגרם בעקבות קיצור גיד האכילס [2,26]. טיפולים פיזיוטרפיים חשמליים שונים, כמו טיפול מקומי עם גלי על שמע ו-TENS, נצפו כיעילים בחלק מהחולים. סד ללילה סד לילה למתיחה של גיד האכילס והחיתולית הכפית, המונע את הכיפוף הכפי של כף הרגל במנוחה ומחזיק את כף הרגל במנח של כ- 5 מעלות כיפוף גבי ואת הבוהנות גם כן בכיפוף גבי קל, עשוי להפחית משמעותית את כאבי הבוקר, מהם סובלים חולי מחלת החיתולית הכפית [27,28]. גלי הלם חוץ גופיים (Extracorporeal shock wave therapy) טיפול בגלי הלם חוץ גופיים התרחב בשנים האחרונות לטיפול בבעיות אורתופדיות שונות, כולל הטיפול במחלת החיתולית הכפית. יעילות הטיפול שנויה במחלוקת. קיימות עבודות המראות הטבה משמעותית עם טיפול לעומת עבודות המשוות את הטיפול בגלי הלם חוץ גופיים לטיפול באינבו (placebo) ולא נמצא הבדל משמעותי בתוצאות בין הטיפולים [29-31]. טיפול ניתוחי ניתן להציע טיפול ניתוחי, לחולה הסובל ממחלת החיתולית הכפית , העמידה לכל הטיפולים השמרניים ושסובל מהמחלה למשך יותר מ- 12 חודשים בהם טופל טיפול שמרני מלא. הניתוחים המקובלים כיום הם: חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית פתוחה ובמידה וקיים זיז גרמי "דורבן" גם חיתוכו, או חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית אנדוסקופית [32,33]. אחוזי ההצלחה בסדרות שונות הם בין 75%-90% [34,35]. לסיכום מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה ביותר לכאבים באזור התחתון של העקב. התסמין האופייני כאב באזור העקב בצעדים הראשונים בבוקר, לאחר שינה, או לאחר מנוחה ממושכת. המחלה בד"כ מגבילה את עצמה וחולפת עם הזמן. טיפול שמרני המותחל מוקדם עם הופעת התסמינים , מביא בד"כ לשיפור מהיר במצב החולה. במצבים בהם טיפול שמרני ממושך נכשל, ניתן לבצע ניתוחים שונים העשויים לשפר את מצב החולה בהצלחה . ביבליאוגרפיה 1. Tanz SS. Heel pain. Clin Orthop 1963;28:169-78. 2. DeMaio M, Paine R, Mangine RE, Drez D Jr. Plantar fasciitis. Orthopaedics 1993;16:1153-63. 3. Lemont H; Ammirati KM; Usen N. Plantar fasciitis: a degenerative process (fasciosis) without inflammation. J Am Podiatr Med Assoc 2003;93(3):234-7. 4. Wolgin M, Cook C, Graham C, Mauldin D. Conservative treatment of plantar heel pain: long-term follow-up. Foot Ankle 1994;15:97-102 5. Daly PJ, Kitaoka HB, Chao EYS. Plantar fasciotomy for intractable plantar fasciitis: clinical results AND biomechanical evaluation. Foot Ankle 1992;13:188-95. 6. Brugh AM; Fallat LM; Savoy-Moore RT. Lateral column symptomatology following plantar fascial release: a prospective study. J Foot Ankle Surg 2002;41(6):365-71. 7. Leach RE, Seavey MS, Salter DK. Results of surgery in athletes with plantar fasciitis. Foot Ankle 1986;7:156-61. 8. Amis J, Jennings L, Graham D, Graham CE. Painful heel syndrome: radiographic AND treatment assessment. Foot Ankle 1988;9:91-95. 9. Kibler WB, Goldberg C, Chandler TJ. Functional biomechanical deficits in running athletes with plantar fasciitis. Am J Sports Med. 1991;19:66-71. 10. Jahss MH, Kummer F, Michelson JD. Investigations into the fat pads of the sole of the foot: heel pressure studies. Foot Ankle 1992;13:227-32. 11. DuVries HL. Heel spur (calcaneal spur). Arch Surg 1957;74:536-42. 12. Rubin G, Witten M. Plantar calcaneal spurs. Am J Orthop 1963;5:38-55. 13. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 14. Furey JG. Plantar fasciitis: the painful heel syndrome. J Bone Joint Surg 1975;57A: 672-3. 15. Williams PL, Smibert JG, Cox R, Mitchell R, Klenerman L. Imaging study of the painful heel syndrome. Foot Ankle 1987;7:345-9. 16. Intenzo CM, Wapner KL, Park CH, Kim SM. Evaluation of plantar fasciitis by three-phase bone scintigraphy. Clin Nuclear Med 1991;16:325-8. 17. Kier R. Magnetic resonance imaging of plantar fasciitis AND other causes of heel pain. MRI Clin N Am 1994;2:97-107. 18. Kane D, Greaney T, Shanahan M, Duffy G, Bresnihan B, Gibney R, Fitz Gerald O. The role of ultrasonography in the diagnosis AND management of idiopathic plantar fasciitis. Rheumatology 2001;40(9):1002-8 19. Schepsis AA, Leach RE, Gorzyca J. Plantar fasciitis. Etiology, treatment, surgical results AND review of the literature. Clin Orthop 1991;266:185-96. 20. Riddle DL; Pulisic M; Pidcoe P; Johnson RE. Risk factors for Plantar fasciitis: a matched case-control study. J Bone Joint Surg 2003;85-A(5):872-7 21. Martin JE; Hosch JC; Goforth WP; Murff RT; Lynch DM; Odom RD. Mechanical treatment of plantar fasciitis. A prospective study. Am Podiatr Med Assoc 2001;91(2):55-62. 22. Weiner BE, Ross AS, Bogdan RJ. Biomechanical heel pain: a case study. Treatment by use of Birkenstock sandals. J Am Podiatr Assoc 1979;69:723-6. 23. Tsai WC, Wang CL, Tang FT, et al. Treatment of proximal plantar fasciitis with ultrasound-guided steroid injection. Arch Phys Med Rehabil 2000;81(10):1416-21. 24. Miller RA, Torres J, McGuire M. Efficacy of first-time steroid injection for painful heel syndrome. Foot Ankle Int 1995;16:6102. 25. F. Crawford, D. Atkins, P. Young, AND J. Edwards. Steroid injection for heel pain: evidence of short-term effectiveness. A randomized controlled trial. Rheumatology. 1999;38(10):974-977. 26. Di Giovanni BF, Nawoczenski DA, Lintal ME, Moore EA, Murray JC, Wilding GE, Baumhauer JF. Tissue-specific plantar fascia-stretching exercise enhances outcomes in patients with chronic heel pain. A prospective, randomized study. J Bone Joint Surg, 2003;85-A(7):1270-7. 27. Berlet GC, Anderson RB, Davis H, Kiebzak GM. A prospective trial of night splinting in the treatment of recalcitrant plantar fasciitis: the Ankle Dorsiflexion Dynasplint. Orthopedics, Nov 2002, 25(11) p1273-5. 28. Wapner KL, Sharkey PF. The use of night splints for treatment of recalcitrant plantar fasciitis. Foot Ankle 1991;12:135-7. 29. Rompe JD; Decking J; Schoellner C; Nafe B. Shock wave application for chronic plantar fasciitis in running athletes. A prospective, randomized, placebo-controlled trial. Am J Sports Med 2003;31(2):268-75 30. Weil LS; Roukis TS; Weil LS; Borrelli AH. Extracorporeal shock wave therapy for the treatment of chronic plantar fasciitis: indications, protocol, intermediate results, AND a comparison of results to fasciotomy. J Foot Ankle Surg 2002;41(3):166-72. 31. Haake M; Buch M; Schoellner C; Goebel F; Vogel M; Mueller I; Hausdorf J; Zamzow K; Schade-Brittinger C; Mueller HH. Extracorporeal shock wave therapy for plantar fasciitis: randomised controlled multicentre trial. BMJ 2003;12;327(7406):75. 32. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 33. Anderson RB, Foster MD. Operative treatment of subcalcaneal pain. Foot Ankle 1989;9:317-23. 34. Woelffer KE; Figura MA; Sandberg NS; Snyder NS. Five-year follow-up results of instep plantar fasciotomy for chronic heel pain. J Foot Ankle Surg 2000;39(4):218-23. 35. Jarde O; Diebold P; Havet E; Boulu G; Vernois J. Degenerative lesions of the plantar fascia: surgical treatment by fasciectomy AND excision of the Acta Orthop Belg 2003;69(3):267-74. heel spur. A report on 38 cases.
לפורום הרופאים שלום אני סטודנט בן 27, לפני כשנה עברתי תאונת דרכים בה התנגש רכב חזיתית באופנוע עליו רכבתי. מבין כל הפציעות שספגתי נפגעתי בקרסול באופן הקשה ביותר: הקרסול נפרק באופן מלא- סיבוב כף הרגל ב 180 מעלות, "קופסת המפרק" נפרצה לחלוטין ונגרם זיהום במקום. לאחר מספר ניתוחים כף הרגל הוחזרה למקומה באמצעות מערכות וואגנר ואליזרוב. כיום לאחר איחוי השברים והושבה סבירה של כף הרגל במקום אני סובל מכאבים עזים ומרבה להשתמש בקביים בעקבות שחיקה מלאה של רקמת הסחוס במפרק. בצילומי הרנטגן ניתן לראות את עצם השוק (טיביה ופיבולה) מחוברות באופן הדוק לכף הרגל (אין רווח כלל). כמו כן תנועת כף הרגל שלי מוגבלת ביותר. האורתופדים שטיפלו בי פוסלים את אפשרות החלפת הקרסול בטענה שהתחליפים המוצעים כיום נשחקים מהר מידי, במיוחד באורח חיים של אדם צעיר יחסית כמוני. בנוסף הוצעה לי האפשרות של ארטרודיאסטזיס- פתיחה מחדש של מפרק הקרסול באמצעות מערכת אליזרוב על מנת לאפשר לרקמה חדשה (לא סחוסית כמובן) לגדול במקום ולתפקד כחוצץ עד לשחיקתה. האפשרות האחרונה שאני שוקל היא קיבוע מלא של הקרסול שאמור להפחית את הכאבים, אולם ידוע לי שעל חוסר התנועה בקרסול אשלם מחיר כבד בברכיים ובגב. אבקש לדעת האם קיימות כיום אפשרויות של השתלת סחוס בקרסול, עד כמה אכן אוכל להנות מרקמה חדשה (לא סחוסית) במקרה של ארטרודיאסטזיס והאם באמת לא ניתן לסמוך על תחליפי הקרסול המוצעים כיום (הבנתי שבוצעו רק 20 השתלות כאלו בארץ). תודה רבה ושנהיה בריאים... אורי
אורי שלום. נכון שאתה צעיר מידי להחלפת קרסול. (בוצעו הרבה יותר מ20 ניתוחים כאבלו בארץ עד היום). ארטרודיאסטאזיס או ארטרודזיס הן האופציות העומדות בפניך. כל שאר האופציות לא מעשיות או דימיוניות. ארטרודיאסטאזיס זה גם הימור אך יש כאלו המדווחים על תוצאות טובות. אישית הייתי הולך על ארטרודזיס. בברכה - דר' טיטיון. בהצלחה - דר' טיטיון.
שלום, נהגתי לשחק כדורגל פעם-פעמיים בשבוע. לפעמים אחרי שהייתי משחק היו לי כאבים באיזור העליון של כף הרגל (אני חושב שזה הרצועות). לפני כחצי שנה, במהלך משחק, עשיתי תנועה לא נכונה וכנראה מתחתי את הרצועות יותר מידי ומאז יש לי כאבים יום יומיים חזקים בגיד אכילס, רצועות כף הרגל ובאיזור הקרסול. כאבים אלו מונעים ממני לעשות כל סוג שהוא של ספורט. הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי שאין מה לעשות ושהכאבים ימשיכו לי ושאני צריך להפסיק לעשות ספורט, ובנוסף נתן לי מדרסים מכניים. אני מבין שרפואה זה לא קסם, אבל התשובה של "אין מה לעשות" לא נראית לי - עם הזמן (יותר מחצי שנה) הכאבים רק מחמירים. אודה למי שיש לו עצה בנושא או שמכיר רופא מומחה בתחום. תודה
איפה אתה גר? לפי זה אפשר לתת לך שמות של רופאים מומחים. תדע לך שכדאי לך ללכת לבדיקה באופן פרטי אז יש לרופאים יותר זמן ויותר סבלנות. למי אין סבלנות בשביל 1000 שקל?...
שי שלום. כמובן שלא אוכל לתת לך יעוץ רציני ללא בדיקה מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון, או לחלופין להמליץ לך על רופא מתאים באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
אני גר בראשל"צ. האם המרפאה בבלינסון עובדת בשיתוף עם קופת חולים מאוחדת ? ואם לא, אז לאיזה רופא אתה ממליץ לי לגשת ? תודה רבה !
לפני כ8 שנים נקעתי באופן חריף את הקרסול. עד היום אני לעיתים מועדת.אך לא נוקעת(?). מה שמשאיר קרסול נפוח וכואב באופן תמידי. מה לעשות? תודה
ייל שלום. נשמע שאת סובלת מחוסר יציבות של הקרסול. עלייך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל, ביצוע בירור רנטגני כולל צילומים בסטרס ובמידה ואכן יש חוסר יציבות משמעותית וטיפול שמרני לא עוזר, לשקול טיפול ניתוחי. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון או להמליץ לך על רופא אחר באזור מגורייך אם תכתבי לי מהו. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי סדק עמוק מאוד בעקב , ממש שסע. העור סביב יבש מאד. השתמשתי במשחת u-lactin forte foot תקופה אך ללא הטבה. אני הולך דווקא בנעליים נוחות ולא לוחצות בעקב. ניסיתי אמבטיות ריכוך חמות וגם זה לא ממש עזר. הסדק אינו דלקתי, לא אדום , נראה שקט לחלוטין אך די כואב לדרוך וגם אסטטית לא נעים. האם הטיפולים שעשיתי נכונים? מה עוד ניתן לעשות לסדק כזה?
gary שלום. מדובר בבעיית עור. פנה לבדיקה וטיפול של רופא עור. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי מחלה שנקראת ארלוס דאנלוס. - שהיא גמישות יתר, בעיקר במפרקים. יש לי כל מיני בעיות בעקבות המחלה הזו. אבל לאחרונה (כבר מעל לחודש) כואבות לי הבוהנות ברגליים בעיקר כשאני שמה נעליים סגורות. אני הולכת בד"כ עם נעלי ספורט! (כולל מדרסים) רק שלאחרונה בגלל הכאבים אני נאלצת להסתובב עם כפכפי אצבע.. בנוסף אני עושה ספורט (שחיה או חדר כושר) כ - 3 פעמים בשבוע - מתאמנת כשעה ורבע בערך. בגלל שאני לא יכולה ללכת הרבה עם נעלי ספורט.. אני עושה תרגלים שבהם אני לא זקוקה לנעליים סגורות. אני הבנתי מהרופא שלי שאני צריכה לעבור ניתוח - אני רוצה לדעת קצת יותר פרטים.. כי אני קצת חוששת. הבנתי שצריך ליישר את הבוהנות.. אין לי כל כך מושג עדיין איך... כי אני עדין ממתינה לתור.. אני פשוט רוצה לדעת פרטים כללים על הניתוח. תודה
מים חופשיים שלום. מאחר ולא צויין באיזה ניתוח מדובר לא אוכל לתת תשובה טובה. אנא מקדי את שאלתך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר כבר שנתיים אני מתרוצצת בין אורטופדים לפיזיוטרפיסטים ועוד,. למעשה, הכאבים מתחילים בהליכה בכף רגל ימין, ואז כף הרגל נוטה לצד ימין בעת ההליכה ואני חשה בכאב וחולשה ברגל וכן אני צריכה לגרור אותה. למי עוד עליי לפנות, כל הבדיקות לגב תחתון תקינות. כולל EMG ברגל. תודה
אורית שלום. נשמע שבכל זאת עלייך לפנות לבדיקת אורתופד טוב. במידה ואחד כזה לא ימצא משהו אולי יש מקום לבירור של נוירולוג? בברכה - דר' טיטיון.
אבחנה קרע בכתף מצד ימין כ-5.5 קרע חלקי בגיד ה- SS לאחר סריקת אולטראסאונד לאחר ניתוח החלפת דיסק צווארי C5-6 כחצי שנה עברה מאז. הומלץ על טיפול בשיטה זו בפיזיוטרפיה יש לי כמה שאלות: 1. האם אתה מכיר את השיטה ואם כן מה תוכל לספר לי עליה? 2.היכן באיזור הצפון אוכל לקבל את הטיפול,או בארץ. 3.מה ניתן לעשות בנוסף להמלצת רופאיי לדעתך? תודה ושבוע טוב
שרה שלום. לצערי זהו לא תחום מומחיותי. ממליץ לך לפנות בשאלותייך לרופא המומחה בכירורגיית כתפיים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב: השאלה לד"ר יחזקל טיטיון. אני ספורטרפיסט במיקצועי בעל קליניקה לטיפולי פיזיוטרפיה וספורטאים. לקוח לאחר שבר של ראש הפימור לפני חצי שנה חודש לאחר מיכן שבר בלטרל מלאולוס. ארבעה חודשים לא הניעה את הרגל . לאחר חמישה שבועות בעל תוחי תנועה תקינים, שיווי משקל תקין ירידה בצליעה וכח גסטרו בינוני(2+). הבעיה היא שעדין אין לו את היחולת לעלות על רגל אחת על קצות האצבעות . האם המצב הוא נורמלי לדעתך.
ליפני שנה עברתי ריסוק קרסול כמובן נתוח דחוף בסיטי אובחן השבר בטביה אינו הוצעלי נתוח שתל עצם הרגל חלשה כמובן שלפעמים הרגל כואבת במיוחד שאני מרים דברים כבדיםאו מיתאמצ האים כדאי לי לעשות נתוח ועד כמה יועיל
יוסי שלום. מאחר ולא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים לא אוכל לתת לך המלצות טיפוליות. אשמח לקבלך לבדיקה ויעוץ במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
מה זה ניתוח לייזר לציפורן חודרנית? מה בדיוק עושים שם מבחינה טכנית מעשית, מה הוא הרציונל הרפואי בפעולה זאת דווקא בלייזר (יתרונות וחסרונות) ולאיזה סוג של חולה היית ממליץ לייזר בציפורן לעומת השיטה הישנה? תודה רבה
דן שלום. אין הבדל משמעותי בניתוח לייזר או לניתוח בסכין רגילה. בלייזר יש פחות דימום מקומי, וזה גימיק נחמד. מעבר לך אין הבדל משמעותי. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון שלום רב, מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבים עזים בעקבים בשתי הרגליים. אורטופד אבחן את התופעה כדלקת בגידים (אין לי את שם המחלה המדוייק). הוא המליץ לי על תרגילים, סד ללילה, חבישה מיוחדת ליום, אך אמר שלדעתו יש להתחיל את הטיפול במתן זריקת קורטיזון לשם הפחתת מינימום 50% מהכאב - לדבריו. הייתי שמחה לשמוע את דעתך על המלצות אלה ועל זריקת הקורטיזון. האם טמונה סכנה בזריקה זו? האם קיימות תופעות לוואי? האם הזריקה כואבת במיוחד או מצריכה תנאים מיוחדים? אודה על תשובתך. בברכה מיקי
מיקי שלום. קשה לי להתייחס להמלצות ללא בדיקה אורתופדית מסודרת. אם הטיפול משפר את מצבך אז זה טוב. לגבי זריקות אני נמנע במידת האפשר ממתן זריקות אם הטיפול הפחות חודרני עוזר מאחר ובזריה מקומית תמיד יכולות להיות תופעות לוואי החל מתופעות מקומיות של זיהום, פגיעה בגידים ועוד וכלה בתופעות סיסטמיות. לכן זריקה - רק אם אין שום ברירה. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר טיטיון שלום רב אני סובל כבר הרבה זמן מפלטפוס בכפות הרגליים.הבעיה פגעה בי גם בגב ובברכיים-הן נוטות לצדדים,(בכיוון השעה עשר ועשרה בשעון.) לפני מס' שנים עשיתי צילומי C.T. אבל לא גילו דבר.פניתי לפרופ' מומחה לייעוץ,והטיפול שהומלץ לי הוא מדרסים לפי חבישת גבס,וניתוח. אני הולך עם מדרסים,אך הם רק מקלים על הכאבים ברגליים.ואני לא מרגיש שינוי בצורת ההליכה. יש טיפול לא ניתוחי לבעיית פלטפוס,אולי מדרסים יותר טובים,או שזאת בעיה שצריך לחיות איתה? אם יש פתרון,איך אני מגיע אליך לבדיקה וייעוץ במכון בבי"ח בילינסון? תודה,רן
ד"ר ,שכחתי לציין שאני סובל מכאבים ברגליים ,מהברכיים ומטה-גם בכף הרגל. תודה,רן
רן שלום. אם המדרסים לא עוזרים יתכן והם לא מתאימים לך ויש מקום לשנות את המדרסים והנעליים. במידה וטיפול שמרני טוב לא עוזר אזי הטיפול הניתוחי היא אופציה שצריך לקחת בחשבון. לקביעת תור בבלינסון אלי עליך לקבוע תור במוקד תורים 03-937666 ולהגיע עם טופס 17. בהצלחה - דר' טיטיון.
אני בת 25 ואני סובלת מכאבי גב ורגליים . אני המון שעות עומדת ביום ויש לי מדרסים אבל בגלל שהנעליים שלי גדולות עליי (ניו בלאנס) זה לא עוזר. אני צריכה לקנות את הנעל הכי טובה שיש לרגל אשמח להמלצה. חוץ מזה, רגל שמאל שלי יותר בעייתית ונוצר לי מעיין שטף דם סגול קבוע על העצם הבולטת בקרסול, האם זה מראה על בעייה יותר רצינית? אני מתחילה לצלוע אחרי הרבה שעות של הליכה. תודה הדס
הדס שלום. לא אוכל להמליץ לך על סוג נעליים ספציפי את צריכה ללכת לחנות, למדוד ולראות מה נוח לך. לגבי השטף דם הסגול הקבוע על העצם הבולטת בקרסול, את צריכה ללכת להבדק אצל אורתופד באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום דוקטור, לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים בברך שמאל, הכאבים הם בזמן יישור הרגל ובעיקר מקימה לישיבה לאחר ישיבה ממושכת יחסית. בייתי אצל אורטופד שבדק אותי ונתן לי כדור אטופן, כל פעם שלקחתי אותו הכאבים עברו לגמרי לשלושה ימים. לאחר תום תקופה של 3 שבועות הפסקתי והכאבים חזרו, חזרתי לאורטופד והוא שלח אותי למיפוי עצמות לכל הגוף (ברנטגן היה כתם) בממצא המיפוי היה חשד למיניסקוס אבל בלי שום ממצא פתולוגי, הארתופד שלח אותי לפיזיוטרפיה, טופלתי כ 10 מפגשים, זה קצת עזר אל היום חצי שנה אחרי יש לי עדיין התקפי כאבים, יכול להיות שכמה ימי כמעט אין כאב ופתאום הוא חוזר. מה שדאיג אותי שלפני כחודש ןחצי המפרק של האגודל ביד ימין התחיל לכאוב ומלווה אותי כאב בכיפוף מלא של האגודל, כנל גם הבוהן ברגל ימין ולפני שלושה ימים התחיל כאב קל במפרקים של 2 אצבעות ידיים ביד שמאל. למעט הברך השמאלית הכאבים בשאר האיברים קלים. אני גבר בן 38 שמן - 124 קילו אין היסטוריה של מחלות, בריא (למעט היותי שמן) בדיקות דם לפני כארבעה חודשים היו תקינות למעט כולסטרול 200. מה אתה ממליץ?
דני שלום. אני ממליץ בעיקר לרדת במשקל. לגבי כל השאר - בירור וטיפול אורתופדי באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
יכול להיות שזה דלקת פרקים??? תגיד לי שלא.
אני חולה בסוכרת 2 אני מקבל נובונורום 2מ"ג גלוקומין 850 פעמיים ביום, אוקסר ללחץ דם שלרוב הוא נמוך מתחת 120על 75 לאחר מדידה בשעות הבוקר לפני האוכל עומד - 87 בשעות אחרי הצהריים שעתים אחרי האוכל המדידה -157 שאלתי היא המדדים תקינים או לא ולא מה יש לעשות לשפר את המצב בתודה א.לייבמן
לייבמן שלום. עליך לפנות לאנדוקרינולוג שעוסק בסוכרת ולא לאורתופד. בברכה - דר' טיטיון.
אני חולה בסוכרת 2 אני מקבל נובונורום 2מ"ג גלוקומין 850 פעמיים ביום, אוקסר ללחץ דם שלרוב הוא נמוך מתחת 120על 75 לאחר מדידה בשעות הבוקר לפני האוכל עומד - 87 בשעות אחרי הצהריים שעתים אחרי האוכל המדידה -157 שאלתי היא המדדים תקינים או לא ולא מה יש לעשות לשפר את המצב בתודה א.לייבמן
ראה הנ"ל.
ד"ר טיטיון שלום, תודה על תשובתך, אך כפי שכתבתי הייתי אצל אורטופד שנתן לי מדרסים שלא עזרו. הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחה לשימון העור אך ללא הועיל. האם אין דברים אחרים? תרופות וכדומה? או טיפול אחר? האם רפלקסולוגיה יכולה להועיל? תודה על התיחסותך. ישראל
ישראל שלום. במידה ואורתופד ורופא עור לא עזרו יש כמה אפשרויות. 1 - לפנות לרופאים אחרים. 2 - לפנות לשיטה טיפולית אחרת. לא נראה לי שרפלקסולוגיה תעזור. אבל אולי טיפול הומאופאטי? אולי טיפול אחר? נסה לפנות למישהו שמבין ברפואה אלטרנטיבית אולי יש לו הצעה בשבילך. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי ברגל אצבע שהתקופפה כמו כן יש לי כאבים בכף הרגל האם זאת הסיבה רציתי גם לדעת מה ניתן לעשות קניתי מכשיר שהיה אמור לישר אך לא עזר . הכאבים מלווים בתחושת שריפה וצריבה הרופא המר לי שיש לי שברי מאמץ ולהימנה מהליכה אך פתרון לכאב לא נתן רציתי לדעת מה ניתן לעשות אני סובלת כבר שלוש שנים והולכת מרופא לרופא וכל אחד אומר דברים אחרים נורופטיה אוסטואומליטיס שבר מאמץ פלטפוס אני כבר לא יודעת לאן לפנות אוו מה לעשות תודה על עזרתך
חוה שלום. לא אוכל לדעת איזה טיפול להציע לך ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון, או להציע לך רופא מתאים באזור מגורייך, אם תכתבי לי מהו. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי שתי אצבעות מחוברות בחצי מאורכן {שתי אצבעות ליד הבוהן} זה דבר שנורא מפריע לי אסטטית למי עליי לפנות בכדי לטפל בעיניין הייתי מאוד רוצה להפריד אותן. האם זה מסוכן?
אנה שלום. אם הדבר מאוד מפריע לך, ניתן לבצע ניתוח להפרדת הבוהנות המחוברות. יש לציין שלאחר הניתוח אמנם הבוהנות לא יהיו מחוברות אבל תהיינה צלקות. השאלה מה יותר אסטטי, צלקת או בוהנות מחוברות? זה עניין של טעם כנראה... בכל מקרה במידה ואת מעוניינת בניתוח או ביעוץ אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון, או לחלופין כתבי מהו אזור מגורייך ואמליץ לך על רופא מתאים. לגבי הסיכון, כל ניתוח הוא מסוכן, ועלולים להיות סיבוכים בכל ניתוח, אפילו הקטן ביותר. בברכה - דר' טיטיון. עלייך לפנות לבדיק
שלום! שמי יסמינה ואני עוד מעט בת 17. יש לי במשפחה מחלה גנטית, שגורמת לאצבעות כפות הרגליים לנטות החוצה. (לא זוכרת את שם המחלה). לפני כ-5 שנים הייתי אצל רופא, שנתן לי מעין "מחזיקי אצבעות" לישון איתם בלילה על מנת ליישר את האצבעות, אבל זה לא עזר. אילו דרכים יש על מנת ליישר את האצבעות (מבחינה אסתטית, הדבר מפריע לי) תודה רבה
יסמינה שלום. את סובלת מ-HALLUX VALGUS. הטיפול בבעייתך הוא בניתוח. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון או להמליץ לך על רופא מתאים באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר טיטיון ותודה על התשובה. אשמח לקבל את הצעתך. אני גרה באזור נהריה ואשמח אם תמליץ לי על רופא מתאים באיזור. מסיבות מובנות, לנסוע עד בלינסון זה בעייתי במקצת. תודה רבה, יסמינה