פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
שלום רב, אני בת 46. לפני ששה חודשים נפלתי ושברתי את עצם הפיבולה ואת עצם הטיביה בשליש התחתון. שני השברים סגורים ובאותה הרגל. טופלתי ניתוחית והשברים קובעו באמצעות פלטה, שבעה ברגי LAG וגבס לתקופה ארוכה שכבר הוסר. השברים התאחו אולם נותרה מגבלת תנועה שכן כף הרגל אינה מסוגלת לתנועה מלאה וקיים מעין מעצור שאינו מאפשר הליכה ללא הסתייעות בקב. ההליכה כיום היא איטית וקיימת צליעה ניכרת המונעת חזרתי לפעילות מלאה כמו בעבר למרות טיפולי פיזיוטרפיה. בנוסף מתנפח הקרסול מאד כתוצאה מהליכה וגם לאחר שימוש בתחבושת אלסטית, ואני סובלת מכאבים בלתי פוסקים. האם לדעתך יש במצב זה כדי להצביע על נכות? אני מוזמנת לועדה רפואית של הביטוח הלאומי בשבוע הבא ואיני יודעת למה לצפות. ברצוני להודות לך על תשובתך העניינית למכתבי הקודם. בברכה, איה
ראי תשובה שכבר קיבלת.
ערב טוב! אני עוסקת במחול, אתמול נפלתי מקפיצה די גבוהה על אצבעות כף הרגל. כתוצאה מכך אחת האצבעות כחולה וקצת נפוחה לא נדמה לי שזה משהו רציני ,אפשר לשפר את המצב בדרך כלשהי כדי שאוכל להמשיך בפעילות רגילה? תודה מראש.
ניקול שלום. במידה ולא נראה לך שזה רציני אז קרח לקירור מקומי ואת יכולה גם להדביק את הבהן הפגועה לבוהן שלידה עם פלסטר לתמיכה והקלה על הכאב. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, אני בת 46. לפני ששה חודשים נפלתי ושברתי את עצם הפיבולה ואת עצם הטיביה בשליש התחתון. שני השברים סגורים ובאותה הרגל. טופלתי ניתוחית והשברים קובעו באמצעות פלטה, שבעה ברגי LAG וגבס לתקופה ארוכה שכבר הוסר. השברים התאחו אולם נותרה מגבלת תנועה שכן כף הרגל אינה מסוגלת לתנועה מלאה וקיים מעין מעצור שאינו מאפשר הליכה ללא הסתייעות בקב. ההליכה כיום היא איטית וקיימת צליעה ניכרת המונעת חזרתי לפעילות מלאה כמו בעבר למרות טיפולי פיזיוטרפיה. בנוסף מתנפח הקרסול מאד כתוצאה מהליכה וגם לאחר שימוש בתחבושת אלסטית, ואני סובלת מכאבים בלתי פוסקים. האם לדעתך יש במצב זה כדי להצביע על נכות? אני מוזמנת לועדה רפואית של הביטוח הלאומי בשבוע הבא ואיני יודעת למה לצפות. ברצוני להודות לך על תשובתך העניינית למכתבי הקודם. בברכה, איה
איה שלום. לא בדקתי אותך ואינני מכיר אותך אך בד"כ במידה ויש הגבלה בתנועות, צליעה וכאבים, סביר להניח שתקבלי אחוזי נכות. כמה בדיוק לא אוכל להגיד ללא בדיקה מסודרת. בברכה ובהצלחה - דר' טיטיון.
התחלתי עבודה חדשה ואני עומדת הרבה על הרגלים. יש לי בלט דיסק בגב ופלטפוס. אני קצת דואגת לגב שלי ורציתי לדעת האם מדרסים יכולים לעזור לי למנוע בעיות בגב וברגליים אשמח לקבל תשובה לגבי יעילות המדרסים
סימה שלום. מדרסים יכולים להועיל במידה וכף רגלך צריכה התאמה של המבנה שלה לנעל. לא ניתן להגיד באופן גורף שמדרסים מקלים על בעיות גב. אם בעיות הגב נובעות בחלקם בשל מבנה לא תקין בכפות הרגליים שוקיים וכ"ו אז ניתן לעזור לעיתים עם מדרסים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, בת 31, אני חשה כאב במרכז כרית כף הרגל (השטח שקרוב לאצבעות) שמקרין עד לברך ואפילו עד לירך, דבר שמפריע מאוד בהליכה. זה התחיל אתמול, לאחר שבאמצע הליכה, לפתע חשתי כאב עז במרכז הכרית (כאילו משהו נקרע או מתפקע). יש לי בבקשה שתי שאלות חשובות: 1. האם, לדעתך, לפי הסמפטומים, מדובר בבעיה של כלי דם או של גידים? 2. האם זו בעיה שיכולה לעבור עם מנוחה, או שזה מצריך בדיקת מקיפה? תודה מראש.
טובה שלום. לצערי לא אוכל לתת לך יעוץ ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. גש לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. אם זאת בד"כ כאבים בכף הרגל לא קורנים לירך אלה ההיפך. כאבים בירך או בגב קורנים לרגל. בברכה - דר' טיטיון
ד.נ מזה כחודש כאבים חזקים בכף הרגל באזור היקף החיצוני של העקב בהליכה,עמידה - עיקר הכאב מופיע מיד לאחר קימה מישיבה נמשך חזק מספר דקות לאחר מכן הולך ופוחת אך לא נעלם לגמרי הכאב מתאפיין בתור משיכה/מתיחה חזקה וכאב מהדריכה. מזה כשבוע משתמש אני במדרס מגנטי,מריחת וולטרן משחה אך ללא הועיל ואולי אף מחמיר אודה לתשובתך. בברכה.
יוני שלום. לצערי לא אוכל לתת לך יעוץ ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. גש לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
רציתי לדעת מה מהות המחלה ומדוע פוגעת בכף הרגל
מאיה שלום. רשמי גאוט או GAUT בכל מנוע חיפוש ותמצאי כל מה שאת צריכה על המחלה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום שמי אמיר ואני בן 25 ואני משחק ספורט (כדורגל , כדורסל) פעמיים בשבוע לא מזמן סובבתי את הקרסול ושלחו אותי לעשות צילום בכף הרגל..בממצאים של הצילום גילו , בלי כל קשר לסיבוב הקרסול, כי יש לי אוסטאוכונדריטיס דיסקנס בכף הרגל. הרופא המומחה אמר שאסור לי לשחק משחקי ספורט יותר! האם ייתכן שכל חיי שחקתי כדורסל בלי להרגיש כאב ופתאום עלי להפסיק?? האם ניתן לרפא את זה? מה ניתן לעשות..??? בתודה מראש אמיר
אמיר שלום. בהחלט ניתן לטפל באוסטאוכונדריטיס דיסקנס. הטיפולך הוא בד"כ ניתוחי, אך יש טעם לטפל רק אם זה כואב. במידה ואין כאבים אין מקום לדעתי לטפל טיפול ניתוחי בזה וגם אין צורך להגביל בשל כך פעילות ספורטיבית בד"כ, רק אם מדובר בנזק קשה למשטח המפרקי באזור האוסטאוכונדריטיס העלולה לפגוע במפרק בהמשך , רק אז הייתי ממליץ להנע מפעילות מאומצת לפחות עד שהעניין יקבל את הטיפול הדרוש. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
אני מודה לך מאוד..אגיע אליך למרפאה בהקדם האפשרי.. תודה. אמיר
בתי נחבלה כשהשתתפה בטיול כיתתי. היא נפלה על העקב ומאז, כל מגע בעקב גורם לכאבים ודקירות וכן זרמים שעולים במעלה הרגל עד הירך. נעשה צילום ששלל שבר. מה ניתן לעשות עוד...מדובר על יותר מ-5 ימים מאז הפציעה. בתודה מראש אמירה
אמירה שלום. יש לפנות לבדיקה חוזרת של אורתופד באזור מגוריכם. בברכה - דר' טיטיון.
בעיה של הזעת יתר + גירויים בכף הרגל מה עלי לעשות?
אבי שלום. הזעת יתר כזאת היא בד"כ בעיה סימפטטית עצבית והמטפלים הם כירורגיים כללים. פנה לכירורג כללי. בברכה - דר' טיטיון.
שלום אני רץ די בקביעות (על מצע רך) לאחרונה קיבלתי כאב חזק מעל קרסול שמאל (צד שמאל של השוק),הכאב חזק מאד בבוקר, ומגביל את תנועת הקרסול, פגישה עם ראומטולוג הבהירה לי שזה דלקת בגיד והוא נתן לי תרופה שכתוב עליה נגד כאבי מחזור - לקחתי את התרופה ולא חל שיפור משמעותי, לכן הפסקתי לקחתה. אני ממש מכור לפעילות גופנית ומרגיש מדוכא אם אני לא עוסק בכך, אני מרגיש שאני עולה במשקל עקב כך וזה מדכא אותי יותר, אין לי זמן לפיזיותרפייה. שאלתי היא : האם פעילות גופנית תוכ"ד המחלה מזיקה ?? זה כבר נמשך מעל 3 שבועות - עד מתי ?? האם תזונה מסיוימת, חימום מקומי , מסאז' יכולים לעזור ?? תודה
דורון שלום. לצערי זהו מסוג המקרים להם לא ניתן לתת יעוץ ללא בדיקה אורתופדית מסודרת. גש לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
לדר טיטיון שלום בעקבות תלונה על נקעים חוזרים ונשנים של הקרסול הופניתי למיפוי עצמות. בתוצאות הבדיקה נמצאו "ריכוזים מוקדיים בחלק המדיאלי עצמות נביקולרית דו צדדי" מהי משמעות תוצאה זו? תודה מראש
ישראלה שלום. אין שום משמעות לתוצאות בדיקת המיפוי, בלי שילוב עם בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמיה נוספות. במצב של נקעים חוזרים יש לבדוק אם אכן קיימת חוסר יציבות שניתנת לבדיקה רנטגנית ע"י צילומים ב-STRESS. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, בני נפגע באימון ואובחן שבר במטאטרטס 5 בחודש מרץ. לאחר גיבוס של 6 שבועות ופיזיוטרפיה חזר לעצמו ובחודש יולי שוב סדק באותו המקום והשבוע באימון נחבל ושוב אובחן שבר באותו המקום. כמה זמן החלמה ? האם מאז ועד היום לא היה איחוי של המקום? למה זה חוזר ונשנה?\ תודה.
ענת שלום. לא ציינת בן כמה בנך אך למרות זאת, עצם המסרק החמישית היא עצם שלוקח לה זמן רב יחסית להתרפא ולכן אם חוזרים לפעילות מוקדם מידי עדיין רגישה באזור השבר ואם יש חבלה משמעותית יכול להיות שבר חוזר במקום בו העצם חלשה יותר. לעיתים יש מצב שבו שבר בעצם זאת לא מתאחה. אני ממליץ לך לקחת את בנך לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, תודה על תשובתך, בני בן 16 , בצילומים נראה כי השבר התאחה אך נפתח מחדש, בהמלצתך לפנות לאורטופד כירורג הווה אומר שאתה הולך לכיוון ניתוח? תודה רבה.
שלום לד"ר טיטיון. ראשית, תודה על המאמר הנרחב אודות הדורבן ברגל, שממנו הבנתי דברים רבים שלא הבנתי קודם. אחרי קריאת המאמר נשארו לי כמה שאלות שאודה לך אם תענה לי עליהן: 1. אחרי שרכשתי נעליים חדשות אורתופדיות והתקינו לי במכון האורתופדי מידרסים מתאימים, האם עלי פשוט לצפות בשקט כמה חודשים עד שכאבי הדורבן ייעלמו או לנקוט באיזה צעדים נוספים? האם ללכת לפיזיותרפיה, ואיפה? האם לקחת משככי כאבים? האם להימנע מהליכה אן דווקא ללכת למרות הכאבים? מה הסכנות שבזריקות הקורטיזון, והאם עלי להשתדל להימנע מהן? האם ניתוח עוזר? מתי עלי לצפות להקלה? ושאלה מאוד חשובה: כתגובה על המיכתב שלי בפורום זה קיבלתי הצעה מאדם בשם עודד, שמייצג את "המרכז לרפואה משולבת", שממוקמת באיצטדיון רמת-גן, ואני מבין שהוא מטפל הרבה מאוד בספורטאים. המרכז מציע לי להתקשר איתו כדי לקבל טיפולים נגד הדורבן, כמו גם נגד עניינים אחרים, בשיטת ESWT ומגנטולוגיה. שאלתי אליך היא האם מוכר לכם המכון הזה, האם הוא מוסמך, האם שיטות הטיפול שלו לגיטימיות ועשויות לעזור. אני מבקש את סליחתו של עודד, שוודאי יקרא שדר זה, אך כיוון שאני יודע שרבו השרלטנים במחוזותינו, אני חייב לוודא לגיטימיות ויעילות השיטות והמכונים המוצעים, מפי ה"גבורה". תודה על הסיוע עד כה. יודה
שלום יודה. אענה לך לפי הסדר: 1. ללכת לפיזיותרפיה, ללמוד לבצע תרגילים למתיחת האכילס והפאציה הפלאנטארית ולקבל טיפול מקומי עם אולטרהסאונד. דרך קופת חולים. משככי כאבים לפי הצורך. לא להימנע מהליכה, ללכת למרות הכאבים. הסכנות שבזריקות הקורטיזון - ראה במאמר שנשלח לך וכן במידת האפשר עליך להשתדל להימנע מהן. ניתוח עוזרב בין 70-95% מהמקרים. מתי עליך לצפות להקלה? לאחר שלושה חודשי טיפול +-. שיטתESWT , ידועה ומצליחה בעולם ובארץ בטיפול בבעיות הנובעות בעיקר מהסתיידויות מקומיות. הספרות העולמית לא תומכת בטיפול זה בטיפול בפאסאיטיס פלאנטארית. אם זאת עם הצלחה קשה להתוכח. המכון הזה מוכר, מוסמך, ושיטות הטיפול שלו לגיטימיות ועשויות לעזור אם כי לא בהכרח לך. יש לציין שהטיפול איננו זול. בברכה - דר' טיטיון.
אודה לד"ר טיטיון אם יעביר לי את הקישור למאמר בעינין הדורבן. כמו כן אם יש למישהו פתרון פלא (מלבד מדרסים) אשמח לקבל.
Hi, i would be glad to get the article on the "dorban" to my e-mail. I am suffering from it thanks
Hi, I would like to know what is exactely a dorban AND how does it happen. sorry for writing in english i am overseas. thanks for your help
לאחר הליכה ממושכת הנני מרגישה כאב נסבל בכף הרגל הימנית בלבד לכיוון האצבעות. כאשר אני מורידה את הנעליים הכאב הוא חזק וכמעט בלתי נסבל שעובר לאחר כרבע שעה. אודה באם יש הסבר לתופעה.
shosh שלום. לצערי לא אוכל לאבחן מהי בעייתך ללא בדיקה אורתופדית ובדיקות הדמייה לפי הצורך. אין מנוס מפניה חוזרת לרופא באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
סובל מאוד מכאבים לא יכול ללכת חוצמה אורית גבוהה כ 9.5 אבל האם יתכן שזה לא גאוט בגלל שזה לא בפרק אלא בקירבת הציפורן(היא לא חודרנית) הרגשה כללית טובה ללא חום והכאבים הם רק בהליכה. קיבלתי אוגמנטין 875 ל10 ימים התרשמות שלי שהרופא לא בדיוק מזהה את האבחנה תודה מראש
מרקוס שלום. לצערי לא אוכל לאבחן מהי בעייתך ללא בדיקה אורתופדית ובדיקות הדמייה לפי הצורך. אין מנוס מפניה חוזרת לרופא באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב אימי עברה לפני כחודש ניתוח להחלפת מפרק ירך,מאז סובלת מכאבים עזים בכף הרגל כמעין דקירות סכין. היום עברה בדיקת e.m.g ובתשובה שקבלה כתוב כך: עדות לנוירופטיה אקסונלית קשה בשני ענפיו של עצב הסיאטיקוס מימין (פרוניאליס וטיביאליס). ביום ראשון היא אמורה להיבדק על ידי הרופא שניתח אותה אבל לפני כן אני מעונינת לקבל בבקשה תשובה לשאלותי שהן 1. האם יתכן שהכאבים והעדות הרפואית הנ"ל היא כתוצאה מהניתוח? (לפני כן לא סבלה מכאבים אלו.) 2. מה הטיפול במצב הנ"ל. בתודה מראש נורית
נורית שלום. 1 - בהחלט יתכן שהפגיעה העצבית היא בעקבות הניתוח, במיוחד אם הניתוח בוצע בגישה אחורית. זהו סיבוך מוכר. 2 - הטיפול הוא בד"כ "דר' זמן" שיעשה את שלו וישפר את המצב , ניתן גם לעזור לכאבים תרופתית עם תרופות כמו טגרטול וכן לפנות לטיפול במרפאת כאב. בברכה - דר' טיטיון.
המון תודה על התשובה המהירה.
המון תודה על התשובה המהירה.
-
-
מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים בקדמת כף רגל שמאל לאחר הליכה של מספר דקות. הכאבים הופיעו לאחר שעשיתי פעילות אירובית ממושכת. מאז ועד היום התחלתי ללכת עם נעליים "אורטופדיות"(נעליים מתוצרת גרמנית ידועה) ומאז הכאב פחת ומופיע לעתים יותר רחוקות בזמן הליכה. מכיוון שאני אוהבת ללכת הרבה הייתי היום אצל אורטופד כדי לברר אם אוכל לחזור לפעילות של הליכה ממושכת . לאחר בדיקה שטחית ביותר הוא קבע שיש לי METATARSALGIA והפנה למדרסים. אודה אם תוכל להסביר לי מה זה METATARSALGIA ? ומה הם המדרסים המומלצים במקרה שלי- "פונקציונלים" או "ביו מכניים"(כל מכון מתגאה במדרסים שלו). רציתי גם לציין שרגל שמאל היא רגל הארוכה בכמה מילימטרים מרגל ימין. תודה מראש.
ליאונה שלום. מטאטארזאלגיה מתארת מצב של כאבים מתחת לראשי המטאטארזוס כלומר מתחת לראשי עצמות המסרק של כף הרגל. בעיה זאת יכולה לנבוע מסיבות שונות. הטיפול בד"כ הוא ע"י מדרסים המותאמים ע"י מידת גבס, להורדת העומס מראשי המטאטארזוס ושינוי פיזור הלחצים בכף הרגל בזמן הליכה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום בני בן שנה וחצי התחיל לצלוע לפני כשלושה חודשים הגענו איתו למיון מיכוון שהרגל התקפלה והוא לא רצה ללכת עשו לו צילומי רנטגן ובדיקות דם ולא נמצא דבר הועלתה סברה של איזשהו גורם ויראלי. הצליעה נמשכה אם כי בעליות וירידות לעיתים כמעט לא ניתן להבחין בה ולעיתים ממש סחיבת רגל ימין עברנו מיפוי עצמות-נמצא תקין נבדקנו שוב אצל אורטופד ונוירולוג ילדים ולא נמצאה סיבה ההשארה שנותרה שזה משהו ויראלי הזמינו אותנו לעוד חודש לביקורת ועד אז להניח לזה חשוב לי לציין שהוא ילד פעיל מאוד ושובב למעט לאחר מאמץ (טיול) הצליעה מחמירה לא נראה כי זה מפריעה לו בתפקוד היום יומי מה לעשות? האם יש לכם כיוונים חדשים/ אחרים או באמת להניח לעניין ולהתפלל שיעבור לבד?????? בברכה, נירית
נירית שלום. לצערי שאלתך איננה בתחום התמחותי. אני ממליץ לך לפנות בשאלותייך לאורתופד מומחה לאורתופדיית ילדים. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון שלום. פגשתי אותך הבוקר במנסבך במרפאה בקופ"ח. רציתי להודות לך ולהגיד לך שאתה פשוט מדהים. גם גבר חתיך נאה וסקסי וגם רופא מצויין. אני מרגישה הרבה יותר טוב בזכותך. תודה. מירה.
דרך אגב אני הבלונדינית שהגיעה בערך ב-08:00.... המייל שלי - [email protected] תרגיש חופשי ליצור קשר...
איפה זה מנסבך? אשמח לדעת תודה
איפה זה מנסבך? אשמח לדעת תודה
איפה זה מנסבך? אשמח לדעת תודה
איפה זה מנסבך? אשמח לדעת תודה
שלום לד"ר טיטיון. זה כחודשיים אני סובל מתסמונת הדורבן בעקב רגל שמאל. חיי ממש הפכו לסבל מתמיד. אני צולע כמו נכה, ומרגיש שרגל ימין נהרסת גם היא בגלל היציבה הגרועה וההליכה המעוקמת. אני נשלח חליפות אל אורתופד ונוירולוג. הראשון שלח אותי לעשות מידרסים (אלף שקל), שבעקבותיהם גם קניתי נעליים אורתופדיות מיוחדות (1,400 שקל). קיבלתי ממנו גם זריקת קורטיזון בעקב וזה כאב אימים, צרחתי כמו משוגע. לא בדיוק עזר. יש חשש שהכאב נובע גם מפולינאורופתיה שיש לי כבר שנים בדיוק באותם מקומות. אני שרוי בייאוש די גדול כי אני בקושי הולך. אני עובר גם טיפול בדיקור סיני לרגל אותו עניין ואוכל כמוסות שמן דגים, גלולות של מגנזיום, עוד כל מיני טיפות הומיאופטיות, השם ירחם. יש אומנם איזה שהוא שיפור, אבל הוא קטן. שאלתי היא האם יש רופא שמאחד בתוכו את שני הכתרים, גם נוירולוגיה וגם אורתופדיה, שאני יכול לבוא אליו ולקבל איזה שהוא כיוון למה אני צריך לעשות. מחקר שעשיתי מסתבר שהמון אנשים סובלים מדורבן וטוענים שעם מידרסים נכונים זה עובר תוך חצי שנה. מה האמת בזה? אם אפשר, אני מבקש תשובה ידידותית ומפורטת. קשה לדעת מה לעשות מתשובות לאקוניות. עוד: הבנתי שאת זריקות הקורטיזון נותנים די בהיסוס. למה. מה הנזק האפשרי שלהן? שלכם, יודה
יודה שלום. אני מצרף מאמר שכתבתי בנושא ה"דורבן" אני מקווה שיענה לך על כל שאלותיך. במידה ולאחר קריאת המאמר עדיין יש לך שאלות, אשמח לענות לך. בברכה - דר' טיטיון. אבחון וטיפול במחלת החיתולית הכפית (Plantar Fasciitis ) " דורבן". יחזקאל טיטיון*, מוטי קסטנר, אברהם בכר, משה סלעי. המחלקה האורטופדית, השירות לכירורגית קרסול וכף הרגל*, מרכז רפואי רבין, קמפוס בילינסון, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב, פתח תקווה הקדמה ומבוא חולים רבים פונים למרפאת רופא המשפחה, אורתופד, ראומאטולוג או פודיאטר, בשל כאבים באזור התחתון של העקב. תלונה זו שכיחה מאוד והמחלה יכולה להופיע מגיל ילדות ועד גיל קשיש, אם כי שכיח יותר שהמחלה מופיעה בנשים בגיל העמידה ובגברים העוסקים בספורט ריצה. השכיחות של המחלה היא כ 10% באוכלוסיה הכללית וכ 10 % מהעוסקים בספורט ריצה [1,2]. שמות רבים ניתנו למחלה כולל: מחלת החיתולית הכפית (PLANTAR FASCIITIS), עקב אצן (JOGGERS HEEL), עקב טניס (TENNIS HEEL), עקב שוטר (POLICEMANS HEEL) , עקב זיבה (GONORRHOEAL HEEL). כינוי עברי עממי למחלה הוא "דורבן" על שם הזיז הגרמי שנראה לעיתים בצילומי הרנטגן של החולים במחלה. ריבוי השמות והכינויים נובע מהבנה לקויה של הרופאים המטפלים, לגבי מקור המחלה וסיבת הכאב [2]. סיבת הכאב היא ככל הנראה, ניוון (Degeneration ) של קולאגן (אליה מתייחסים לעיתים בטעות כ-"דלקת כרונית") באזור מוצא החיתולית הכפית (Plantar Facia ) בגבשושית התיכונה של עצם העקב. באזור ניוון הקולגן רואים איבוד של המשכיות הקולאגן, עם עליה בכמות הרקמה החיבורית והוואסקולאריות באזור, עם נוכחות מוגברת של פיברובלסטים, ללא נוכחות מוגברת של תאי דלקת הנצפים בתהליך דלקתי. סיבת הניוון היא קרעים זעירים חוזרים ונשנים של החיתולית הכפית, הנגרמים בקצב מהיר יותר מיכולת הריפוי המקומי של הגוף [3] (תמונה 1). תפקיד הרופא המטפל בחולה הסובל מהמחלה, הוא אבחון נכון של הבעיה וטיפול בהתאם. בטיפול המתחיל מוקדם או בסמיכות להופעת התסמינים, רוב החולים עשויים להבריא תוך כ- 6 שבועות [4]. על הרופא להביא בחשבון את העובדה, שאמנם מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה לכאבים באזור התחתון של העקב, אך יש לשלול בעיות אחרות העלולות לגרום לכאבים דומים. גורמי המחלה לחיתולית הכפית תפקיד חשוב בשמירת תפקוד הקשת האורכית הפנימית בכף הרגל. קרע ספונטאני או מכוון (בניתוח) של החיתולית הנ"ל, עלול לגרום לצניחת הקשת האורכית הפנימית ולהשטחת כף הרגל ולעיתים גם לכאבים בעקבות כך בקשת האורכית החיצונית של כף הרגל [5,6]. מוצא החיתולית ברובו מהגבשושית התיכונית של עצם העקב במשטחה הכפי. המבנה מתפרש בצורת מניפה קדימה ומתחבר דרך מספר שרוולים, במספר תאחיזות, בכיוון הכפי של המפרקים בין ראשי עצמות המסרק לבסיסי הגלילים המקורבים של הבהנות ולאזור מעטפת הגידים המכופפים שם (ציור 1). במהלך מחזור ההליכה, בכל צעד בשלב הדריכה המלאה (STANCE) קיימת מתיחה של החיתולית הכפית. יש מצבים בהם המתיחה החוזרת הנ"ל עלולה לגרום לקרעים זעירים בחיתולית ולתופעת הניוון שתוארה קודם (ציור 2) [7]. ביאופסיה מאזור זה מראה שגשוג של פיברובלאסטים ורקמה גרגירמתית (granulomatous) כרונית [2,7], כמו כן ניתן לראות הבדל בעובי החיתולית בין חיתולית בריאה כ- 3 ממ' עובי גבי-כפי, לעומת עד 15 ממ' במחלת החיתולית הכפית במצבה הקשה [7]. מצבים הגורמים להגבלה בכיפוף גבי (DORSIFLEXION) של כף הרגל כמו מצב בו יש קיצור של גיד האכילס, גורמים לעומס יתר לחיתולית הכפית. במצב בו קיימת מחלת החיתולית הכפית, יש נטייה של כף הרגל להיות בכיפוף כפי בזמן מנוחה, דבר המקל על המתח באותה חיתולית ומקל על הכאב. במשך זמן המנוחה, החיתולית הרפויה מתכווצת יחסית. בקימה מהמנוחה או משנת לילה יש הפעלת מתח על החיתולית המכווצת והכאבים מוחמרים שוב [8,9]. המבנה של העור והשומן התת עורי באזור העקב מותאם לבלימת זעזועים ומניעת שחיקה. העור בסוליית כף הרגל הוא עבה יותר מהעור במקומות אחרים בגוף והוא בנוי בצורת חלת דבש של מחיצות פיברובלאסטית המחוברות אחת לשניה. בין העור לעצם העקב כלואות בועיות השומן התת עורי באזור. מבנה זה משמש כבולם זעזועים בזמן פגיעת העקב בקרקע, בזמן מחזור ההליכה (HEEL STRIKE). עובי שכבות השומן התת עורי בגוף יורד בגיל העמידה, לכן העומס באזור העקב גדול יותר לאחר גיל 40 ושכיחות הכאבים באזור עולה עם הגיל [10]. מהו ה"דורבן"? לעיתים נראה בצילום רנטגן של עקב החולים הסובלים ממחלת החיתולית הכפית זיז גרמי ( תמונה 1) שזהו גבשושית גרמית שהיא הארכה של הגבשושית הכפית של עצם העקב. זיז כזה ניתן לראות ב- 15%-25% מהאוכלוסיה הכללית, גם בבריאים שלא סובלים ממחלת החיתולית הכפית. שכיחות ההופעה הרנטגנית של הזיז עולה עם הגיל והמשקל [11,12]. הזיז הגרמי או ה"דורבן" אינו קשור לחיתולית הכפית כי אם לגיד מכופף הבוהנות הקצר (FLEXOR DIGITORUM BREVIS) ולכן קיים גם היום ויכוח לגבי הקשר בין מחלת החיתולית הכפית לנוכחות רנטגנית של "דורבן" [13]. קיים קשר נסיבתי, מאחר וניתן לראות שב- 50% מחולי מחלת החיתולית הכפית, קיים זיז גרמי כזה בצילום רנטגן של העקב. יתכן שבמצב שקיימת מחלת החיתולית הכפית קשה עם התעבות משמעותית של החיתולית הכפית, אזי נוכחות של "דורבן" מחמירה את מחלת החיתולית בשל חיכוך מקומי של החיתולית עם אותו זיז גרמי [2]. אבחנה אבחון מחלת החיתולית הכפית מבוצע בעזרת ראיון רפואי ובדיקה גופנית. בדיקות מעבדה והדמיה יש לבצע רק במידה והאבחנה אינה ברורה ויש צורך לשלול גורם אחר לכאב. החולה מתאר כאב באזור הגבשושית התיכונה של עצם העקב. הכאב המתואר קשה יותר בצעדים הראשונים, לאחר מנוחה ממושכת או שנת לילה. לעיתים הכאב קשה עד כדי כך, שהחולה יכול לדרוך רק על קדמת כף הרגל בצעדיו הראשונים בבוקר. לאחר מספר צעדים הכאב פוחת. הכאב הקשה בבוקר שמשתפר בהמשך, אופייני למחלת החיתולית הכפית. כאב שמחמיר בהליכה או במאמץ אופייני יותר לשבר מאמץ בעצם העקב או לכאב על רקע הילכדות עצב כמו בתסמונת התעלה הטארזאלית. כאבי לילה אינם אופייניים למחלת החיתולית הכפית ודורשים בירור לשלילת גורמים אחרים לכאבים באזור העקב כמו גידול, זיהום, וכאב ממקור עצבי. כמו כן יש לברר עם החולה את מצבו הכללי ומחלות נוספות כמו סוכרת (הגורמת לנאורופאטיה) או מחלות מפרקים סרונגטיביות [2,14]. בבדיקה הגופנית ניתן להתרשם מרגישות ממוקמת באזור הקדמי-פנימי של העקב. לעיתים גם קיימת נפיחות מקומית באזור הנ"ל. ב- 78% מהחולים ניתן להבחין בקיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל בשל כך [2,8]. אם בבדיקה הגופנית מופק כאב באזור אחר מהנ"ל, כנראה שמקור הכאב הוא לא במחלת החיתולית הכפית. כאב שמופק במרכז העקב או באזור האחורי של העקב נובע בד"כ מחבלה, ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב או דלקת באמתחת (Bursa) אחורית [2]. במידה וכאב מופק בבדיקת ניקוש (TINELS TEST) באזור הפנימי של העקב, יתכן שהבעיה נובעת מכליאה של עצב או תסמונת התעלה הטארזאלית (תמונה 2). במידה והכאבים מפושטים בעקב ולא ממוקמים באזור אחד שלו, יש לשלול שבר מאמץ בעצם העקב [2]. בדיקות הדמיה יש לבצע לצורך שלילת סיבות אחרות הגורמות לכאבים באזור העקב, שהן לא מחלת החיתולית הכפית. צילום רנטגן יבוצע לשלילת שבר מאמץ, כיבים בעצם העקב בשל דלקת אמתחת קשה, או בעיה גרמית אחרת [1]. מיפוי עצם יכול להיות לעזר בהדגמת שבר מאמץ בעקב במידה ולא הודגם בצילום רנטגן. מעבר לכך אינו מועיל באבחנת מחלת החיתולית הכפית [15,16]. בדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע אין הטוויה לשימוש בבדיקות אלו לאבחון או שלילת מחלת החיתולית הכפית. בבדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע, במידה ומבוצעות, ניתן בנוכחות מחלת החיתולית הכפית, להדגים התעבות של החיתולית [17,18]. בדיקות דם מומלץ לבצע בדיקת שקיעת דם וספירת דם במקרים של כאב לא אופייני או במקרה של כאבים דו-צידיים בשני עקבים באותו חולה, שאז מקור הבעיה יכול להיות במחלת מפרקים סרו-נגטיבית [2,14]. בדיקת הולכה חשמלית (EMG) ברוב המקרים הבדיקה אינה יעילה או שימושית מאחר ולא ניתן לאשר או לשלול תסמונת התעלה הטארזאלית או כליאה עצבית אחרת כמקור הכאבים באזור העקב, ע"י בדיקת הולכה חשמלית [2]. גורמי הסיכון השמנת יתר ועליה פתאומית במשקל, מאמץ גופני פתאומי לאנשים שאינם רגילים בכך, נעילת נעליים שאינן בולמות זעזועים באזור העקב, שינויים בהרגלי ריצה (תכיפות, משך ומשטח ), תעסוקה או עבודה הכרוכה בעמידה ממושכת, קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל, כל אלו מהווים גורמי סיכון להתפתחות המחלה. קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל מהווה את גורם הסיכון המשמעותי ביותר מבין כל הנ"ל [19,20]. טיפול בפאסאיטיס פלאנטארית הטיפול במחלת החיתולית הכפית הוא בד"כ טיפול שמרני. הטיפול השמרני מצליח יותר כשמתחילים אותו בסמיכות להופעת התסמינים ובד"כ תוך ששה שבועות מהופעתם. מדרסים - כרית בולמת זעזועים מתחת לעקב ותמיכה לקשת האורכית הפנימית ע"י מדרס מתאים מחומר רך, עוזרים בבלימת עומסים המופעלים על כף הרגל במהלך הליכה, כשהמדרסים המומלצים הם מדרסים המותאמים לחולה לפי מידת גבס או אמצעי התאמה דומה. [2,21]. נעליים מתאימות יש להמליץ לחולים להימנע מהליכה יחפים על משטח קשה. מומלץ לנעול נעליים עם תמיכה לקשת האורכית הפנימית של כף הרגל, עם ריפוד או סוליה רכה באזור העקב [22]. תרופות נוגדות דלקת לא סטארואידאליות משמשות במקרה של מחלת החיתולית הכפית כתרופות נוגדות כאב, מאחר ומקור המחלה אינו דלקתי. לכן גם מומלץ להפסיק את מתן התרופות הנ"ל עם שכוח הכאב החד, כדי להימנע מסיבוכי השימוש הממושך בתרופות אלו [2]. הזרקה מקומית של סטארואידים הזרקה מקומית של סטארואיד בשילוב או ללא שילוב עם לידוקאין עשוי לגרום להקלה מהירה בכאב. זריקה הניתנת מהצד הפנימי של העקב עדיפה על זריקה הניתנת ישירות דרך סוליית כף הרגל למוקד הכאב[23]. אמנם זריקה כזאת יכולה להקל על הכאב, אך יש להימנע ממנה במידת האפשר ולהזריק רק במקרים בהם טיפול שמרני אחר לא עזר, בשל הסיבוכים העלולים להיגרם כולל: ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב, זיהום מקומי באזור ההזרקה ועד לאוסטאומיאליטיס של עצם העקב וקרע יאטרוגני של הפאציה הפלאנטארית בעקבות ההזרקה [3]. יש הטוענים שאין הבדל בתוצאות בין זריקת לידוקאין בלבד לעומת מתן זריקה של סטארואיד עם לידוקאין [23-25]. טיפול פיזיוטרפי - תרגילי מתיחה לגיד האכילס עשויים להקל על כאבים הנובעים ממחלת החיתולית הכפית. רוב החולים הסובלים מהמחלה סובלים גם מקיצור של הגיד הנ"ל ולכן מתיחת של הגיד והארכתו, מקל על התכווצות החיתולית הכפית שקיימת במנוחה בשל מנח הכיפוף הכפי הנגרם בעקבות קיצור גיד האכילס [2,26]. טיפולים פיזיוטרפיים חשמליים שונים, כמו טיפול מקומי עם גלי על שמע ו-TENS, נצפו כיעילים בחלק מהחולים. סד ללילה סד לילה למתיחה של גיד האכילס והחיתולית הכפית, המונע את הכיפוף הכפי של כף הרגל במנוחה ומחזיק את כף הרגל במנח של כ- 5 מעלות כיפוף גבי ואת הבוהנות גם כן בכיפוף גבי קל, עשוי להפחית משמעותית את כאבי הבוקר, מהם סובלים חולי מחלת החיתולית הכפית [27,28]. גלי הלם חוץ גופיים (Extracorporeal shock wave therapy) טיפול בגלי הלם חוץ גופיים התרחב בשנים האחרונות לטיפול בבעיות אורתופדיות שונות, כולל הטיפול במחלת החיתולית הכפית. יעילות הטיפול שנויה במחלוקת. קיימות עבודות המראות הטבה משמעותית עם טיפול לעומת עבודות המשוות את הטיפול בגלי הלם חוץ גופיים לטיפול באינבו (placebo) ולא נמצא הבדל משמעותי בתוצאות בין הטיפולים [29-31]. טיפול ניתוחי ניתן להציע טיפול ניתוחי, לחולה הסובל ממחלת החיתולית הכפית , העמידה לכל הטיפולים השמרניים ושסובל מהמחלה למשך יותר מ- 12 חודשים בהם טופל טיפול שמרני מלא. הניתוחים המקובלים כיום הם: חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית פתוחה ובמידה וקיים זיז גרמי "דורבן" גם חיתוכו, או חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית אנדוסקופית [32,33]. אחוזי ההצלחה בסדרות שונות הם בין 75%-90% [34,35]. לסיכום מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה ביותר לכאבים באזור התחתון של העקב. התסמין האופייני כאב באזור העקב בצעדים הראשונים בבוקר, לאחר שינה, או לאחר מנוחה ממושכת. המחלה בד"כ מגבילה את עצמה וחולפת עם הזמן. טיפול שמרני המותחל מוקדם עם הופעת התסמינים , מביא בד"כ לשיפור מהיר במצב החולה. במצבים בהם טיפול שמרני ממושך נכשל, ניתן לבצע ניתוחים שונים העשויים לשפר את מצב החולה בהצלחה . ביבליאוגרפיה 1. Tanz SS. Heel pain. Clin Orthop 1963;28:169-78. 2. DeMaio M, Paine R, Mangine RE, Drez D Jr. Plantar fasciitis. Orthopaedics 1993;16:1153-63. 3. Lemont H; Ammirati KM; Usen N. Plantar fasciitis: a degenerative process (fasciosis) without inflammation. J Am Podiatr Med Assoc 2003;93(3):234-7. 4. Wolgin M, Cook C, Graham C, Mauldin D. Conservative treatment of plantar heel pain: long-term follow-up. Foot Ankle 1994;15:97-102 5. Daly PJ, Kitaoka HB, Chao EYS. Plantar fasciotomy for intractable plantar fasciitis: clinical results AND biomechanical evaluation. Foot Ankle 1992;13:188-95. 6. Brugh AM; Fallat LM; Savoy-Moore RT. Lateral column symptomatology following plantar fascial release: a prospective study. J Foot Ankle Surg 2002;41(6):365-71. 7. Leach RE, Seavey MS, Salter DK. Results of surgery in athletes with plantar fasciitis. Foot Ankle 1986;7:156-61. 8. Amis J, Jennings L, Graham D, Graham CE. Painful heel syndrome: radiographic AND treatment assessment. Foot Ankle 1988;9:91-95. 9. Kibler WB, Goldberg C, Chandler TJ. Functional biomechanical deficits in running athletes with plantar fasciitis. Am J Sports Med. 1991;19:66-71. 10. Jahss MH, Kummer F, Michelson JD. Investigations into the fat pads of the sole of the foot: heel pressure studies. Foot Ankle 1992;13:227-32. 11. DuVries HL. Heel spur (calcaneal spur). Arch Surg 1957;74:536-42. 12. Rubin G, Witten M. Plantar calcaneal spurs. Am J Orthop 1963;5:38-55. 13. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 14. Furey JG. Plantar fasciitis: the painful heel syndrome. J Bone Joint Surg 1975;57A: 672-3. 15. Williams PL, Smibert JG, Cox R, Mitchell R, Klenerman L. Imaging study of the painful heel syndrome. Foot Ankle 1987;7:345-9. 16. Intenzo CM, Wapner KL, Park CH, Kim SM. Evaluation of plantar fasciitis by three-phase bone scintigraphy. Clin Nuclear Med 1991;16:325-8. 17. Kier R. Magnetic resonance imaging of plantar fasciitis AND other causes of heel pain. MRI Clin N Am 1994;2:97-107. 18. Kane D, Greaney T, Shanahan M, Duffy G, Bresnihan B, Gibney R, Fitz Gerald O. The role of ultrasonography in the diagnosis AND management of idiopathic plantar fasciitis. Rheumatology 2001;40(9):1002-8 19. Schepsis AA, Leach RE, Gorzyca J. Plantar fasciitis. Etiology, treatment, surgical results AND review of the literature. Clin Orthop 1991;266:185-96. 20. Riddle DL; Pulisic M; Pidcoe P; Johnson RE. Risk factors for Plantar fasciitis: a matched case-control study. J Bone Joint Surg 2003;85-A(5):872-7 21. Martin JE; Hosch JC; Goforth WP; Murff RT; Lynch DM; Odom RD. Mechanical treatment of plantar fasciitis. A prospective study. Am Podiatr Med Assoc 2001;91(2):55-62. 22. Weiner BE, Ross AS, Bogdan RJ. Biomechanical heel pain: a case study. Treatment by use of Birkenstock sandals. J Am Podiatr Assoc 1979;69:723-6. 23. Tsai WC, Wang CL, Tang FT, et al. Treatment of proximal plantar fasciitis with ultrasound-guided steroid injection. Arch Phys Med Rehabil 2000;81(10):1416-21. 24. Miller RA, Torres J, McGuire M. Efficacy of first-time steroid injection for painful heel syndrome. Foot Ankle Int 1995;16:6102. 25. F. Crawford, D. Atkins, P. Young, AND J. Edwards. Steroid injection for heel pain: evidence of short-term effectiveness. A randomized controlled trial. Rheumatology. 1999;38(10):974-977. 26. Di Giovanni BF, Nawoczenski DA, Lintal ME, Moore EA, Murray JC, Wilding GE, Baumhauer JF. Tissue-specific plantar fascia-stretching exercise enhances outcomes in patients with chronic heel pain. A prospective, randomized study. J Bone Joint Surg, 2003;85-A(7):1270-7. 27. Berlet GC, Anderson RB, Davis H, Kiebzak GM. A prospective trial of night splinting in the treatment of recalcitrant plantar fasciitis: the Ankle Dorsiflexion Dynasplint. Orthopedics, Nov 2002, 25(11) p1273-5. 28. Wapner KL, Sharkey PF. The use of night splints for treatment of recalcitrant plantar fasciitis. Foot Ankle 1991;12:135-7. 29. Rompe JD; Decking J; Schoellner C; Nafe B. Shock wave application for chronic plantar fasciitis in running athletes. A prospective, randomized, placebo-controlled trial. Am J Sports Med 2003;31(2):268-75 30. Weil LS; Roukis TS; Weil LS; Borrelli AH. Extracorporeal shock wave therapy for the treatment of chronic plantar fasciitis: indications, protocol, intermediate results, AND a comparison of results to fasciotomy. J Foot Ankle Surg 2002;41(3):166-72. 31. Haake M; Buch M; Schoellner C; Goebel F; Vogel M; Mueller I; Hausdorf J; Zamzow K; Schade-Brittinger C; Mueller HH. Extracorporeal shock wave therapy for plantar fasciitis: randomised controlled multicentre trial. BMJ 2003;12;327(7406):75. 32. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 33. Anderson RB, Foster MD. Operative treatment of subcalcaneal pain. Foot Ankle 1989;9:317-23. 34. Woelffer KE; Figura MA; Sandberg NS; Snyder NS. Five-year follow-up results of instep plantar fasciotomy for chronic heel pain. J Foot Ankle Surg 2000;39(4):218-23. 35. Jarde O; Diebold P; Havet E; Boulu G; Vernois J. Degenerative lesions of the plantar fascia: surgical treatment by fasciectomy AND excision of the Acta Orthop Belg 2003;69(3):267-74. heel spur. A report on 38 cases.
אני מעונין לקבל טיפול בגלי הלם קרוב לרמת השרון בתשלום או אם יש דרך מכבי
tty
tty
עיין www.shailee.co.il
עודד וחבורת מאוחדת ספורט היקרים. למה שלא תפנו בדרך המקובלת ל-Y_NET שהם בעלי האתר כאן , ותציעו לפרסם את עצמכם בצורה מסודרת? נכון זה עולה כסף, אך זה שווה בוודאי זהב... בברכה - דר' טיטיון.
שלום לדוקטור, אני סובל כבר למעלה מחודשיים מכאבים בקרסול שמאל. בדיקת אולטראסאונד גילתה דלקת בגיד ה-FDL. האורטופד שלי נתן לי Celcox, הפנייה לפיזיותרפיה ומעין מגן קרסול שנקרא Exofam. אני בפיזיותרפיה כבר 3 שבועות וזה עדיין לא עוזר לכאבים. בנוסף לכך, לאחר שאני מוריד את מגן הקרסול (לפני השינה) או אם אני הולך איתו הרבה מתחילים לי כאבים אפילו יותר חזקים. הרופא אמר לי שהשלב הבא הוא לגבס את הרגל. כיצד ניתן למנוע זאת? האם קיימים אמצעים נוספים מלבד מגן הקרסול? לכמה זמן הרגל מגובסת והאם ניתן לדרוך עליה? תודה רבה, אייל
אייל שלום. נשמע לי שהטיפול שאתה מקבל הוא הטיפול הנכון. לא אוכל להתערב במהלך טיפול במיוחד לאור העובדה שלא בדקתי אותך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לכלם, העובדות המעציבות הן, כי אין כמעט אדם בישראל אשר אינו מעורב, באופן ישיר או עקיף במחלת הסרטן. זה עתה סיימתי לכתוב ספר מקיף בנושא טיפולים טבעיים בסרטן. אני מזמין את מי שמעוניין להכנס לאתר שלי ולקרוא מעט יותר על הספר (פרק ההקדמה ותוכן העניינים). תקוותי היא כי קוראי הספר יפיקו ממנו תועלת רבה במלחמתם או מלחמת אהוביהם במחלה זו. www.cure-cancer-naturally.com תודה על תשומת הלב, שלמה גוברמן (גובי)
תודה
שעה: 17:25 שלום, אני סובלת מזה מספר חודשים (לפחות) מכאבים בכף הרגל הימנית. ההרגשה היא של כאב שנובע מכיווץ השריר או דלקת (?). לעיתים הכאב מופיע בקשת הפנימית של כף הרגל ולעיתים דווקא בצד השני - בצד החיצוני. הכאבים מתגברים במיוחד לאחר הליכה מאומצת. 1. האם התופעה מוכרת? 2. למי עליי לפנות ומה דרך הטיפול בתופעה? 3. כמו-כן אשמח לדעת מה ניתן לעשות בינתיים בכדי להקל את הכאב. תודה, בת 28
אני סובלת מזה מספר ימים (לפחות) מכאבים בכף הרגל הימנית. ההרגשה היא של כאב שנובע מכיווץ השריר או דלקת (?). לעיתים הכאב מופיע בקשת הפנימית של כף הרגל ולעיתים דווקא בצד השני - בצד החיצוני. הכאבים מתגברים במיוחד לאחר הליכה מאומצת. לעדכנך, גילו לי בסיטי, פריצת דיסק L15 האם זה קשור לכאב בכף הרגל? 1. האם התופעה מוכרת? 2. כמו-כן אשמח לדעת מה ניתן לעשות בינתיים בכדי להקל את הכאב, ויותר מיזה בכדי לפתור את הבעייה. תודה,
התשובה הנ"ל גם לבת28 וגם לאורפז
שוב שלום, אני רק רוצה להבהיר שאורפז ואני איננו אותו האדם. אשמח אם תוכל לענות לשאלותיי בנפרד משאלותיה. לי לא עשו כל בדיקת סי.טי! תודה. עדיין סובלת, בת 28.
בת 28 שלום. לצערי לא אוכל לדעת על סמך תיאורך ממה את סובלת ויש צורך בבדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגורייך ועדיף כזה המתמחה בכירורגיית קרסול וכף הרגל. בברכה דר' טיטיון.
שלום מה פרוש ואריצס לאורך השוקיים ו- השטחה ופרונציה של כפות הרגליים.
לילי שלום. ואריצס = דליות השטחה = השטחה פרונאציה = סיבוב כף הרגל לכיוון כפי. בברכה - דר' טיטיון.
הי. אני בן 30 מרבה בפעילות גופנית ,מעל שנה הקרסול שלי נפוח ויש לי כאבים בכף הרגל ,ביצעתי מיפוי עצמות ,לא נראה שבר רק דלקות בשני כפות הרגליים הייתי אצל אורתופד ,והוא טען שאין טיפול לדלקת רק לכאבים. האם טענתו נכונה,ואם לא מה דרכי הטיפול בדלקות מסוג זה?? תודה מראש
אבי שלום. יש טיפולים שונים למצביים דלקתיים כולל טיפולים תרופתיים וטיפולים פיזיוטרפים. לא אוכל להמליץ ספציפית על טיפול ללא בדיקה אורתופדית מסודרת. בברכה - דר' טיטיון.
אני בת 30 לפני כחדש וחצי סובבתי את כף רגלי, ולאחר יומיים שלושה כף רגלי בערה מבפנים, לא יחסתי לכך חשיבות ובמשך שבוע בער לי בכף הרגל יותר, והיו גם כאבים בכף הרגל, נבדקתי על ידי אורטופד וביצע צילום כף רגל וקרסול- והתשובה יצאה ללא כל ממצא.הרופא אמר שזו דלקת, וקיבלתי למשך שבוע ימים אטופן 400 מג 3 פעמים ביום,והכדורים לא עזרו והכאבים המשיכו. לאחר שבוע הגעתי לאורטופד עם כאבים גם בברך וביצעתי מילום ברך משני צידיו והצילום יצא תקין.קיבלתי נקסין 500 מג פעמיים ביום ונחתי מספר ימים והיתה מעט הטבה. מרחתי גם מישחה לדלקות ביצעתי בדיקות דם כימיה וספירה יצאו תקינות.היום עדיין כף רגל בוערת וקשה לי לישר את הרגל ובברך אני מרגישה שמשהו זז שם. מה הם תופעות אלו נא תשובתך אודה לך מאוד תודה.
איה שלום. לצערי המקרה שלך הוא מסוג המקרים שלא ניתן לתת לך תשובה טובה ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ומעבר על בדיקות הדמייה לפי הצורך. עלייך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר נכבד ! אני בן 52 שנה סובל מ- דרבנים בכפות הרגליים וכאבי תופת.\ קבלתי במשך תקופה ארוכה לחילופין כל שבוע ברגל אחרת זריקה (זה עזר לתקופה קצרה אך לצערי הרב לא מצאתי פתרון לבעייתי הכאובה. אני דורך על קצות האצבעות כי אני לא יכול לדרוך על הרגליים אודה לך מאוד על מציאת פתרון בדחיפות. בברכה, גלילי אורי מאזור הצפון
עיין www.shailee.co.il
ד"ר נכבד ! אני בן 52 שנה סובל מ- דרבנים בכפות הרגליים וכאבי תופת.\ קבלתי במשך תקופה ארוכה לחילופין כל שבוע ברגל אחרת זריקה (זה עזר לתקופה קצרה אך לצערי הרב לא מצאתי פתרון לבעייתי הכאובה. אני דורך על קצות האצבעות כי אני לא יכול לדרוך על הרגליים אודה לך מאוד על מציאת פתרון בדחיפות. בברכה, גלילי אורי מאזור הצפון
ד"ר נכבד ! אני בן 52 שנה סובל מ- דרבנים בכפות הרגליים וכאבי תופת.\ קבלתי במשך תקופה ארוכה לחילופין כל שבוע ברגל אחרת זריקה (זה עזר לתקופה קצרה אך לצערי הרב לא מצאתי פתרון לבעייתי הכאובה. אני דורך על קצות האצבעות כי אני לא יכול לדרוך על הרגליים אודה לך מאוד על מציאת פתרון בדחיפות. בברכה, גלילי אורי מאזור הצפון
גלילי אורי שלום. במידה ואכן אתה סובל מפאסאיטיס פלאנטארית ושום טיפול לא עוזר לך כולל כל הטיפולים השמרניים (פיזיוטרפיה מקומית , תרגילי מתיחה לפסיה ולאכילס, סד לשינה בלילה, מדרסים, הזרקות וכ"ו) נשאר הטיפול הניתוחי כאופציה אחרונה. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לכם אמי סובלת מדורבן בשני הרגלים, מה ניתן לעשות מעבר לזריקה בעצם, אותה קיבלה כבר המון זמן ועתה כבר לא עוזר לה כלום, אם יש דרך להקלה ואפשר של הליכה ודריכה נורמלית, קשה לה לדרוך על הרגלים ויש לה כאבים חזקים מאד, האם יש דרך לתקן את הדבר הנורא הזה? ו/או האם יש אמצעי עזר מסוים שיכול לעזור ולהקל על מכאוביה בעת הליכה? אודה לכם על תשובתכם
זיוה שלום. במידה ושום טיפול שמרני כולל פיזיוטרפיה, מדרסים וכ"ו אינו עוזר אז נשארת האופציה הניתוחית בלבד. בברכה - דר' טיטיון.
מומלץ לעיין באתר www.shailee.co.il
דוקטור שלום, לאמא של אשתי גילו מחלה בשם נאורומה על שם מורטון רציתי לשאול היכן ניתן למצוא חומר על מחלה זו ומה ניתן לעשות ??? תודה זאב
זאב שלום. להל"ן שני קישורים טובים. www.podiatrychannel.com/mortonneuroma www.foot.com/info/cond_mortons_neuroma.jsp בברכה - דר' טיטיון
אני סובלת ממורתון את השם נואורומה לא שמעתי אצל אף רופא שבדק אותי אז אני מקוה שהכל בעצם אותה אבחנה. כאשר הופנתי לרופא מומחה ונשלחתי לצילומים הוחלט לעשות לי ניתוח. למעשה אני סובלת מאוד ואני חושבת שהאיזור התנפח אפילו מכיוון שהיום אני סובלת יותר כאשר אני עומדת יותר מ-3 דקות. אני רוצה לדעת אם הפתרון הוא רק ניתוח? יש לי פחד איום ולכן אני מעכבת הליכה לניתוח יותר מ - 3 שנים. כמה זמן האישפוז וכמה זמן ההחלמה.
אליק תקוה שלום. לצערי לא ראיתי עד היום את השאלה ולכן התשובה המאוחרת. אם אכן את סובלת ממורטונס נאורומה הניתוח הוא פשוט יחסית ועם סיכויי הצלחה טובים. אני מבצע ניתוח זה באופן אמבולטורי לגמראי - הרדמה איזורית בלבד, לא כללית , ניתוח ללא אשפוז ושחרור הבית כ-1/2 שעה לאחר הניתוח. כך גם רוב עמיתי. אם אכן האבחנה נכונה והסבל נובע ממורטונס נאורומה אז חבל להמשיך לסבול. לכי על ניתוח ושפרי את איכות חייך משמעותית. בהצלחה. דר' טיטיון.
שלום! שמי דני ואני בן 25. לאחרונה, לאחר ביקור של שעתיים באיקאה, בהם עמדתי כל הזמן, התחילה לכאוב לי כף הרגל. כף הרגל ממשיכה מאז לכאוב כל הזמן כשאני הולך. אינני יודע מה העניין, אך מכיוון שבזמן הצבא היה לי שבר הליכה אני כמעט בטוח שבזה מדובר. המוזר הוא שאני כלל לא עוסק בספורט. האם ייתכן שהסיבה לשבר הליכה היא מכיוון שיש לי פלטפוס ואני לא הולך עם מדרסים ? תודה
דני שלום. בהחלט יתכן. פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב לכם, לפתע שמתי לב שכפות רגלי הפכו לצהובות כתומות. מה יכולה להיות הסיבה והאם הדבר מצריך בירור רפואי? בינתיים הצבע חזר להיות נורמלי. האם יכול הדבר להיות מיוחס לכך שהיה קר והייתי ללא גרביים בניגוד להרגלי? בתודה מראש
גלית שלום. אין לי שמץ של מושג למה כפות רגלייך החליפו צבע אבל אני שמח בשבילך שהכל חזר לנורמה ואת מרגישה טוב. בברכה - דר' טיטיון.
שלום. מקווה שתץוכלו לסייע לי. לאחר שהיו לי כאבים בקרסול ובברך בהתחתונה נבדקתי ולא נמצאו מקורות הכאב. עשיתי בדיקות דם ונמצא שיש לי cpk בערך של 800. המוגלובין 12.7 . מעבר לכך הכאבים הם ממוקדים חוזרים ונעלמים חליפות. הרופאים שולחים לכל מיני בדיקות אך לא נמצאו סימנים ברורים למקור הכאב או לרמת הcpk. התוכלו לתת לי קצה חוט? תודה מראש.
אילן שלום. לצערי לא אוכל לתת לך "קצה חוט" להערכתי מדובר בבעיה סיסטמית שדורשת בירור פנימי וראומאטולוגי . בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, לפני כשבוע שמתי לך לכך שהקרסול של אבי נפוח. לאחר יום יומיים הנפיחות ירדה. אולם היום בבוקר הקרסול שוב נפוח. אבקש לציין שאבי סובל מלחץ דם גבוה מטופל בכדורים. אודה לעזרתך.
צחית שלום. לצערי לא אוכל להיות לך לעזר דרך המחשב במקרה זה, מאחר וזהו מסוג המקרים המצריך בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. גשי עם אביך לאורתופד באזור מגורייך ועדיף כזה העוסק בכירורגיית קרסול וכף הרגל. בברכה - דר' טיטיון.
לד'ר טיטיון הנכבד לפני חודש אחותי עברה הלפת פרק ירך הפסיוטרפיסטית ממליצה על תרגילים במים ושחיה אבל זה מצריך נהיגה . השאלה שלי מה פרק הזמן בו אסור לנהוג או לא רצוי? תודה מראש.
רמה שלום. לצערי לא הייתי מעורב בניתוח של אחותך ולכן לא ידוע לי באיזה גישה נעשה, איזו דרגת יציבות הושגה וכ"ו לכן לא אוכל להמליץ ספציפיט. בד"כ מדובר ב-6 שבועות תלוי באיזה רכב מדובר מבחינת גובה הכיסא וכ"ו. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר כבר כמה שנים שיש לי עור קשה בכרית האמצעית (אם ככה קוראים לזה) של רגל שמאל. לפני כשבוע צעדתי הרבה מאוד בנעליים רשמיות (= לא נוחות), במהלך אותם ימים כאב לי כפות הרגלים ואותה נקודה בפרט אך כשהלכתי עם נעליים אחרות הכאב פסק. היום כאשר הלכתי עם נעלי ספורט שמאוד נוחות לי בד"כ, כאבה לי מאד אותה נקודה ברגל (בכרית האמצעית). כאשר הגעתי הביתה בסוף היום אותו עור יבש הלבין ונראה כאילו הוא מתקלף. השאלה שלי האם מדובר ביבלת שדורשת טיפול או בסתם עור קשה/יבש שנופל ?
שכחתי לציין שהכאב חד מאוד
רונן שלום. מאחר ואתה סובל מהיבלת כדאי שתפנה לטיפול. בברכה - דר' טיטיון.
תודה
שלום לצוות מומחי כף הרגל! שנים הייתי מטופל בביילינסון,במרפאת עצבים,עיניים,לפידים וגסטרו.אין לי מה לומר,הצוות שטיפל בי בזמנו,שכלל את פרופ. גדות,דר. דלפרי,דר' בייגל ועוד. אני ידוע במחלה נדירה בשם A-BETA-LPOPROTEINEMIA,עם סימנים נוירופטיה פריפרית מוטורית. השבוע,בוצע בי ניתוח מסוג KELLER,בכף רגל ימין,והכניסו לי מסמר ליישור הבוהן. שאלתי היא,האם הוצאת המסמר כרוכה בכאבים-כי אני רגיש ופוחד. אודה לכם אם תתנו לי תשובה. בתודה צבי
צבי שפרלינג שלום. הוצאת הקיבוע כמעט ולא כואבת. אל פחד. בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר טיטיון שלום, תודה על העידוד. אני יודע שאני נמצא בידיים טובות,והמנתחים האוטופדים מבי"ח וולפסון הם טובים ומומחים מאוד,כשם רופי בי"ח ביילניסון בכל התחומים ,טובים גם הם,והם הם אשר הצילו את חיי. תודה צבי
שלום ד'ר שאלתי היא האם כדורי קלציום סנדוז פורטה 500 מ"ג יכול לגרום לכאבי רגל - שרירים וקרסול? כלומר האם יתכן הצטברות של סידן בדם בעקבות כל יום כדור אחד? אגב אני בת 55 ולוקחת מ5.9.04 את הכדורים האלו. בתודה מראש אילנית
אילנית שלום. לא מוכרת לי תופעת לואי כזאת לקלציום סנדוז. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר כאבים חזקים בכפות הרגליים. לאחר צילום אמר מומחה לכף רגל: אין לך "דורבן" יש לך דלקת. אך באבחנה כתב: plantar fascitis יש לי דלקת? דורבן? או שזה נובע מזה כפי שהצלחתי להבין מהמאמרים במחשב? אשמח לקבל הבהרה תודה תודה גילה
גילה שלום. מאחר ולא אני בדקתי אותך אינני יכול להגיד מה יש לך. בברכה - דר' טיטיון.
ראשית, שלום ותודה. שכחתי לציין כי לאחרונה יש לי תחושה מוזרה של חשמל ברגליים, כמו זרמים שעוברים בהם. מה המשמעות של הסמפטום הזה?
שואלת שלום. ראי תשובה קודמת. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, עשיתי מיפוי עצם וקיבלתי תשובה. אמנם הייתי אצל רופא אך הוא מיהר ולא כל כך הסביר. הוא נתן לי הפניה למדרסים ולפיזיותרפיה. אשמח לשמוע מה האבחנה שלי, ובעיקר - מה אני יכולה לעשות בחיי היוםיום כדי שהמצב ישתפר או לא יחמיר. למשל, האם יש התעמלות מסויימת רצויה או לא רצויה? הגבלות עליהם להקפיד?לגבי מדרסים - איזה סוג רצוי, ואיזה סוג ממומן ע"י מכבי? התוצאות: קליטות מוגברות בטלוס ובבסיס המטטרסוס ה- 5 משמאל - STRESS RELATED INJURY.? שינויים ארטריטיים משניים לטראומה? קליטה מוגברת בקלקנאוס משני הצדדים - לא ברור אם בעלת משמעות קלינית. PLANTAR FASCIITIS? הרבה תודה.
שואלת שלום. לצערי לא בדקתי אותך ואת כף רגלך לכן לא אוכל להגיע לאבחנה לגבי בעייתך לפי תשובת מיפוי עצם. עיקר האבחנה האורתופדית נעשיית בבדיקת החולה ובשיחה איתו, ומיפוי עצם זאת רק בדיקת הדמייה שיכולה לעזור להגיע לאבחנה. לכן לא אוכל לתת לך המלצות לטיפול או לסוגי התעמלות מתאימים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב שמי סיון בת 25 ואני בהריון בשבוע 31 בשבועות האחרונים אני לא מסוגלת לדרוך אל הרגלים וכמעת שלא יוצאת מהבית ואם כבר יוצאת רק לדברים מאוד חשובים וגם זה אם תמיכה מבעלי הההרגשה הי כאילו כויות בכףהרגל (אני חושבת שזאת ההרגשה כשהולכים על גחלים) וכאבים חזקים במפרקי האצבעות הייתי אצל אורטופד שבדק אותי וקבע שיש צורך במידרסם רפואיים מיוחדים בהתאמה אישית. השאלה הי כזאת האם המדרסים באמת יפתרו לי את הבעיה ואם כן איזה מדרסים ואל מה חשוב להקפיד כי הבנתי שיש מגוון רב של סוגים כלומר חומרים שונים של המדרס והמחרים בהתאם תודה רבה
סיון שלום. מאחר ולא בדקתי אותך לא אוכל לתת המלצות לטיפול. פני בשאלות ספציפיות לאורתופד שבדק אותך. בעיקרון מדרסים מומלצים הם מדרסים שעושים לפי מידת גבס ומתאימים אותם לבעיה בכף הרגל. יש חומרים שונים, רכים וקשים יקרים וזולים וכ"ו. משתמשים בחומרים לייצור המדרס בתלוי בבעיה של החולה וכמובן ביכולת כלכלית של החולה ובכל מקרה כדאי לפנות למכון אורתופדי מוכר ועם טכנאיים בעלי ידע וניסיון. בברכה - דר' טיטיון.
ללכת? לאורטופד או לכירורג?
דנה עניתי לך על זה כבר.
לפני כחודשיים קרעתי את הרצועה בקרסול הימני. המקום עדין נפוח וקשה לי לעשות תנועות מסויימות האם יש תרגילי פיזיוטרפיה שניתן לעשות כדי להקל על המקום או שזה עדין מוקדם ואני צריכה לחכות עד ששרידי הפציעה שלי יעברו (כפי שהגדיר זאת האורטופד שלי) האם יש לך כמה דוגמאות לתרגילים שניתן לעשות? תודה לך והמשך יום נעים
מיכל שלום. יש מספר רצועות בקרסול ולא רק אחת. לצערי ללא בדיקה מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך לא אוכל להמליץ על טיפול או תרגילים. פני בשאלות אלו לרופא שמטפל בך ולפיזיוטרפיסט שמטפל בך. בברכה - דר' טיטיון.
רציתי רק לעדכן אותך,שניגשתי לאורטופד בקהילה,והוא נתן לי הפניה אליכם.
יופי. להתראות. טיטיון.
ד"ר טיטיון שלום,איני רוצה להיות חצופה, אך מה אפשר לעשות אם קבעו לי תור אליכם רק עוד כחודשיים וחצי, ועיניין הקרסול די דחוף לי,ומציק לי ומגביל אותי. ידוע לי על עניין רשימת הממתינים,אך גם זה אינו עוזר במיוחד, האם במקרים דחופים אי אפשר להתקבל מהר יותר,כיוון שאיני יודעת איך אוכל להמשיך לסבול עוד כחודשיים וחצי. תגיד לי בבקשה מה עושים. ושוב אני מצטערת אם אני נשמעת חצופה,ואני מודה לך על יחסך החם והתומך. בתודה מראש גל (שם בדוי)
הייייייי אבא מה שלומך ???????????? אני אוהבת אותך הכי בעולם יותר מכולם ורציתי להגיד לך שאני מתגעגעת אליך ומחכה לראות אותך כמה שיותר מהר אני נחה ולא מתרוצצת יותר מדי כדי שאוכל כבר להיות רגילה כמו פעם ואז נוכל לנסוע לטיול באופנים כמו שמזמן כבר לא עשינו אאאאאאאאאאאאאאך כן כן החיים קשים אבל מה לעשות כנראה האיכסליאן ברה הזה רוצה ללמוד לקח שהוא לא ישקח בחיים שלו אז אנחנו נלמד אותו תודה רבה על כל העזרה אתה האבא הכי טוב בעולם ואני אוהבת אותך הכי הכי טוב אז לילה טוב נשיקות וחיבוקים אוהבת ירדן טיטיון בתך הסובלת מבעיה פיגורית קשה
ירדני ילדתי המתוקה. את הנסיכה שלי ואני אוהב אותך ביותר. את הבת הכי מקסימה בעולם ומאוד שמחתי לראות את הודעתך כאן בפורום. נתת לי סיבה טובה לחייך הבוקר. את תהיי בסדר והכל יהיה בסדר ואת לא פיגורית. אוהב - אבא.
שלום. אני לא יודעת אם אתה הכתובת לשאלה הזאת, אבל אני אשמח אם תענה לי. אחי סובל המון זמן מציפורן חודרנית, שום דבר לא עוזר לו. הוא קיבל את המשחה איכטמול וגם היא לא ממש עוזרת, הוא סובל מאוד מכאבים בציפורן. מה אפשר לעשות? תודה רבה. דנה
דנה שלום. במידה וטיפול שמרני אינו עוזר, הטיפול הוא ניתוחי ע"י הוצאת הקטע החודרני וניקוי הזיהום במיטת הציפורן. בברכה - דר' טיטיון.
אז למי ללכת? לאורטופד או לכירורג?
יש לי גבס על הרגל, ונאמר לי שיש משהו שאפשר לשים במקום הגבס, כך שאפשר להוריד את זה בלילה (קוראים לזה air crast או משהו כזה)- שאלתי היא האם זה קיים והיכן ניתן להשיג את זה?
יוחנן שלום. AIR CAST אפשר לקנות בכל חנות לממכר מוצרים אורתופדים. זה לא במקום גבס בד"כ. בברכה - דר' טיטיון.
דר' טיטיון הנכבד שלום. אני מאמינה ששאלה זאת תשמע לך קצת מוזר אך אולי בכל זאת תוכל לענות לי. מסיבות שלא ממש חשוב לפרט כאן אני מהלכת ורוקדת הרבה ערומה (אני רקדנית אקזוטית במקצועי וממנת כך את לימודי באוניברסיטה) אך נעולה עם עקבים ברגליים. לצערי אני סובלת מכאבים בקשת של כף הרגל מזה זמן מה דבר שמאוד מפריע לי בהליכה עם נעלי עקב. הלכתי לאורתופד בקהילה שאמר לי שלא ניתן לעשות מדרסים שיקלו על מצבי כל עוד אני הולכת עם עקבים. האם זה נכון? האם נדונתי לכאבים בכל שעות העבודה שלי? אשמח לקבל את חוות דעתך, לאור הרצינות הרבה שראיתי בתשובותיך בפורום זה (גם אם לעיתים , יש בהן חיוך רחב...) ומאחר ואני מכירה אותך גם בחיים, לכן אני לא מזדהה כאן בשמי... תודה - מראש - הרקדנית.
רקדנית יקרה. אכן שאלה מעניינת במיוחד הסוף של השאלה. אני לא זוכר שאני מכיר שום רקדנית אקזוטית , אבל לא משנה. אני לא יודע מה הסיבה למכאובייך מאחר ולא בדקתי את כפות רגלייך האקזוטיות מעולם אך אם אכן הכאבים נובעים משילוב של קשת אורכית פנימית גבוהה והליכה עם עקבים, ניתן בהחלט להתאים מדרס שיתמוך לך בקשת הכואבת בזמן העבודה ויקל עלייך. יש מכונים אורתופדים שיודעים להכין מדרסים גם לנעליים עם עקבים, לדוגמה להכין מדרס גרפית דק ביותר ולהתאימו לכף הרגל והנעל כך שהוא לא יפריע ויקל על מצב החולה. כמובן שאז המדרס יתאים לנעל ספציפית ולא לכל זוג נעליים שתנעלי. בברכה - דר' טיטיון
שלום רב, הרופא שלי אמר לי וגם מהאתר הזה הבנתי שהטיפול היחיד בHALLUX VALGUS הוא ניתוח. באמת קבעתי תור לניתוח ואני צריכה לעבור אותו שבוע הבא. אמא שלי דברה עם אישה אחת והיא אמרה שהיא יכולה לטפל בי ואי אפשר לדעת אם אחרי הניתוח זה לא יחזור עוד פעם. השאלה היא אם באמת האישה יכולה לטפל בי (יש לה נסיון והיא רפלקסולוגית, נרא לי) בקיצור, אני לא יודעת אם לבטל את הניתוח ולסמוך עליה. מה אתה אומר? היא תוכל לעזור לי או לעבור את הניתוח? תודה רבה.
עפרה שלום. לצערי אינני מכיר דרכי טיפול חלופיות לתיקון הלוקס ואלגוס. אם יש קוסמת שיכולה לתקן הלוקס ואלגוס ללא ניתוח, אשמח להכירה וללמוד ממנה את הטכניקה. אם את מאמינה בקסמים אין לך מה להפסיד (חוץ מכסף), אז את יכולה לנסות את הטיפול בוודו שמציעים לך. ניתוח תמיד אפשר לעשות גם עם המכשפת שלך לא תצליח בטיפול, סביר להניח שגם לא תגרום נזק. בכל מקרה אשמח לשמוע איך נגמר הסיפור... בברכה - דר' טיטיון.