פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
השבוע התחלתי באימוני כח אחרי תקופה ארוכה בה עשיתי בעיקר אימונים אירוביים. במשך יומיים רצוף עשיתי שיעור ספינינג + אימון של חצי שעה על מכשירים. אחד התרגילים שעשיתי היה תרגיל מכשירים לחיזוק ה adductors בירך ולמרות שהקפדתי לעשות מתיחות לאחר התרגיל, אני סובלת מכיווץ שנמשך כבר 3-4 ימים שבמהלכם עשיתי די הרבה מתיחות וגם שיעור ספיניג אחד ונראה שמצבי אורע והשריר המכווץ התנפח למימדים מדאיגים. מה הנזק שעשיתי לעצמי? האם כדאי ללכת לרופא או שהנפיחות תעבור מאליה? באופן כללי, כששריר מכווץ, האם מומלץ לתת לשריר לנוח כמה ימים או דוקא כן לעבוד עליו?
אתיה שלום. נשמע שגרמת לעצמך לקרע חלקי או מלא של השריר ולכן הנפיחות בשל דימום מקומי. צריך לתת לשריר לנוח ולפנות בהקדם לאורתופד באזור מגורייך לבדיקה. באופן כללי אם יש התכווצות שרירים לאחר אימון צריך לבצע חימום טוב ומתיחות לפני האימון הבא ולהתאמן. כמובן שהכל צריך להיות בגבול הסביר ואסור להגזים עם שום דבר בחיים.... בברכה - דר' טיטיון. בברכה - דר' טיטיון.
תודה רבה על התשובה ד"ר טיטיון. שאלה נוספת,האם יש סיכון בניתוח והאם יכולים ל]פרוץ דורבנים נוספים או שתהיה החמרה של הממצב הקיים. דבר נוסף יש לי פיברומיאלגיה האם יש קשר מסוים בין המחלות? בתודה רותי
רותי שלום. בכל ניתוח יש סיכונים. בניתוח לטיפול ב"דורבן" תלוי בסוג הניתוח, אך הסיכון העיקרי הוא בעיה מקומית בפצע הניתוח (בעיקר בגישה ניתוחית פתוחה, לא בגישה ארטרוסקופית) או פגיעה עצבית באזור הניתוח בשתי הגישות. נדיר אבל יכול לקרות. בד"כ לא מתפרצים" דורבנים" נוספים. אנשים שסובלים מפיברומיאלגיה סובלים מכאבים במקומות שונים ולעיתים הכאבים של הדורבן הוא גם אחד מתסמיני המחלה. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר שלום, אני בת 24, 1.62, שוקלת 47, וכבר כמה שנים, לפחות 5 שנים, אני סובלת מכאבים חזקים מאוד ברגליים. הם פשוט מופיעים ללא קשר לפעילותיי באותו היום, למרות שאם עשיתי פעילות כלשהי אז רוב הסיכויים שהם יופיעו (אפילו להסתובב שעה בקניון...) עשיתי מס' בדיקות (מיפוי עצמות, צפיפות עצם, emg..), הייתי אצל נוירולוג, ראמתולוג, אורתופד וכו' ואף אחד לא מוצא כלום. אלה כאבים שמופיעים לכל אורך הרגליים, ביריכיים או לכל האורך של הרגל. לפעמים ברגל אחת, לפעמים בשתיהם. קשה לומר מהי בדיוק ההרגשה, כמו התכווצויות, או כאילו פטישים דופקים לי על הרגליים... אורתופד אמר שיש לי פלטפוס וזו יכולה להיות הסיבה או שחסר לי מים בעצמות כי אני לא שותה מספיק, או חוסר בויטמינים... אך לא הגיוני לי שכבר מספר שנים יש לי כאבי תופת ברגליים והכאב לא עובר, אלא אם כן אני לוקחת נורופן. אם אני לא לוקחת הכאב מתגבר עד שהוא בלתי נסבל... לא ניתן לומר על תדירות הכאבים, יכול להיות פעם בשבועיים או 3 פעמים בשבוע... יש לך מושג מה יכולה להיות הבעיה?? איזו בדיקות נוספות לעשות? יש מצב שמדובר בסרטן (חס וחלילה) או התנוונות שרירים שתופיע בעתיד? תודה רבה מראש על ההתייחסות והעזרה. הנואשת....
לי שלום. באופן כללי נשמע שאת סובלת מכאבים. מעבר לכך לא אוכל לדעת או לומר ללא בדיקה מסודרת ומעבר על בדיקות ההדמיה שבוצעו. לא נשמע שמדובר בסרטן או ניוון שרירים. הייתי הולך יותר לכיוון בעיה שנקראית פיברומיאלגיה. פני שוב לבדיקת ראומאטולוג רציני. בברכה - דר' טיטיון.
גם את הבעיה הזו (פיברומיאלגיה) שללה הראמתולוגית שהייתי אצלה, היא בדקה ע"י לחיצות בכמה אזורים בגוף. האם יש בדיקות אחרות שאתה ממליץ עליהן? מומחים שעלי לגשת אליהם? אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות... הייתי כבר אצל הרבה מומחים... תודה מראש.
מלבד ניתוח מה אפשר עוד לעשות
נינה שלום. נסי לפרט יותר בשאלתך. בת כמה את? מה קרה? מה שבור? מה קרוע? ואז אולי (גם לא בטוח) אוכל לתת לך תשובה אינטליגנטית. בברכה - דר' טיטיון.
ראי הנ"ל. טיטיון.
אני סובלת מאד מדורבן בשתי רגלי.כל הטיפולים לא עוזרים כולל מדרסים מותאמים וזריקת קורטיזון.נודע לי מרופא המשפחה שיש טיפול בגלי הלם שאולי יעזור בבי"ח בילינסון במחלקה האורתופדית( לא כלול בסל התרופות) וניתן ע"י דר ירון.האם ידוע לך על הטיפול ומה הסיכויים להבריא?
מצטרפת לשאלה בנוגע לטיפול בדורבן בשיטת גלי ההלם. מהי שיטת Bowen ? והיכן מטפלים בה ? תודה.
שלום לרותי ועידית. הטיפול בגלי הלם לא מתבצע בבלינסון. הוא מתבצע במחלקה האורתופדית של בי"ח השרון - גולדה. אחוזי ההצלחה לטיפול בדורבן עם גלי הלם נמוכים יחסית (כ-30% ). בהצלחה. דר' טיטיון.
שלום רב! לאחרונה עברתי ניתוח לשיחזור רצועה צולבת בברך וברצוני לשאול - מתי ואיך, יודעים אם הניתוח הצליח או לא? האם ה"חופש" של השוק/התנועה קדימה ואחורה של השוק, אמורה להיות מספר ימים לאחר הניתוח? הדבר די מטריד אותי, אודה לך אם תענה לי בהקדם. תודה מראש, אבי.
אבי שלום. יודעים שהניתוח הצליח אם לאחר תקופת שיקום של פיזיוטרפיה וחיזוק שרירים, התחושה שהברך בורחת לא קיימת. לעיתים יש חוסר יציבות מסויימת אך עדיין אם זה לא מפריע אז הניתוח מוצלח. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר! מזה שבוע וחצי אני סובלת מכאבי גב תחתון(ללא סיבה מיוחדת, ובפעם הראשונה בחיי) כשאני ממששת את עמוד השדרה אני יכולה להרגיש איזה חוליה כואבת.הכאב מקרין לי לרגליים, לירכיים ולעכוז. אני בקושי יכולה ללכת. הייתי בתחילת השבוע אצל הרופאה הכללית שלי, והיא שלחה אותי למיון-אפשזו אותי על מנת לשלול דלקת כליות וכו.. עשו לי הרבה בדיקות דם, אך הכל תקין, ואין לי שום דלקת(גם שקיעת הדם תקינה). שחררו אותי אחרי 3 ימים, אבל הכאבים לא עוברים (לא עשו לי צילומי גב כי הרופאה בבית חולים טענה שאני צעירה וללא ילדים וחבל להקרין את האיזור). אני גרה לבד(ההורים שלי מאד מבוגרים ולא יכולים לעזור לי), אני ממש לא יכולה לתפקד, לא אכלתי 3 ימים כי אני לא מסוגלת להכין אוכל, לעשות קניות, אני בקושי יכולה רק לשכב. ויש לי עוד בעיה, המקצוע שלי הוא מחשבים ויש לי להגיש פרוייקטים(על מנת תקבל תעודה שסיימתי את הלימודים) ואני לא יכולה לשבת )-: . מה אני יכולה לעשות? אולי אתה יודע? אני מיואשת, אני כבר מתחילה להכנס לדכאון (ברצינות). איזה בדיקות אתה חושב שאני צריכה לעשות? אתה יכול לשער אולי מה זה יכול להיות?(ואני מודעת שלא תוכל לתת אבחנה בלי לבדוק אותי, אלא רק כיוון מחשבה שאני אוכל לעשות משהו בנדון? אגב, אני בת 28, ואף משכך כאבים לא עוזר לי, לא משחות דוגמת BENGAY ולא מסאג'ים. תודה מראש על ההתייחסות
קרן שלום. כמובן שלא אוכל לתת לך אבחנה והמלצות לטיפול ללא בדיקה. אם כלום לא עוזר לך אני מציע לך לפנות בהקדם לאורתופד באזור מגורייך ואם אין כזה או שהתור ארוך מידי פני לקבלת טיפול ובירור ראשוני בחדר מיון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום דוקטור אני בת 63, וזה כמה שנים אני סובלת מן התופעה לעיל. לאחרונה האורטופד הודיע לי כי הבהונות במצב דלקתי וכי אין מנוס מנתוח בשתי הרגליים. אני מתלבטת באיזה סוג ניתוח לבחור, וכמובן באיזה מנתח לבחור. עלי לציין כי ברצוני לעבור את הנתוח במסגרת קופת-חולים מכבי. אני מודה מאד על התייחסותך ותשובתך. בברכה מירי
מירי שלום. לגבי סוג הניתוח לא אוכל לעזור מאחר ולא בדקתי אותך ולא עברתי על בדיקות ההדמיה. לגבי מנתח הייתי ממליץ בחום על דר' אייל סגל מתל- השומר שעובד עם מכבי , בדקי בספר הרופאים שלך. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כשבועיים הופיע נפיחות באיזור שמעל ברך שמאול. צילום של הברך יצא תקין והאורטופד אליו הלכתי אמר שיש הצטברות של נוזלים וכל מה שניתן לעשות זה למרוח משחת ולטרן. מאחר ואני רגישה למשחה הוא אמר לי שזה יעבור לבד. חשוב לציין כי הנפיחות לא נובעת ממכה או מחבלה. הנפיחות הופיע לאחר שהתחלתי לעשות תרגילי התעמלות אבל הן המדריך והן האורטופד אינם רואים קשר בין הנפיחות להתעמלות. אני קצת מוטרדת כי הנפיחות עדיין לא עברה. האם הנפיחות תרד בלי טיפול?
מירי שלום. מאז חורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים. לכן אינני יכול להתנבא ולכתוב את הצופן בחובו העתיד. נקווה שתבריאי והכל יהיה בסדר. במידה ולא אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית ברכיים. בברכה - דר' טיטיון.
בעקבות המלצתך הלכתי לאורטופד. אמרתי לו שיש לי כאבים באיזור גיד האכילס ומעליו אך ורק בזמן פעילות או אחריה(ריצה, הליכה מאומצת). הוא בדק אותי בדיקה ידנית ואמר לי שהכאבים נובעים מקרעים מזעריים בגיד וזז תוצאה של מאמץ יתר, אימון לא נכון. הוא אמר לי שאני צריך לנוח וגם המליץ לי על מדרסים. כשהלכתי להתאים מדרסים נטמר לי שיש לי בעיה של קשת גבוה בכף הרגל. יש לי מספר שאלות: 1. האם ע"י בדיקה ידנית בלבד הרופא יכול לאבחן זאת? 2. האם הטיפול היחיד הוא מנוחה ומדרסים? 3.האם יתכן שהקרעים בגיד נגרמו עקב מבנה כף הרגל? 4. כמה זמן אני צריך לנוח, שכן יש לי גיבוש חודש הבא? מצטער על כמות השאלות, אבל זה מאוד חשוב לי. בתודה מראש איתמר
איתמר שלום. להל"ן תשובותי לפי סדר השאלות. 1 - כן. אפשר לאשר את האבחנה ע"י ביצוע בדיקת אולטראסאונד. 2 - בתור התחלה מתחילים בטיפול שמרני שכולל מנוחה, מדרסים מתאימים, חבישה מתאימה שנקראית אכילוטריין, טיפול בפיזיוטרפיה בתרגילים למתיחת האכילס ובטיפול מקומי עם אולטראסאונד טיפולי בפיזיוטרפיה. במידה וכל זה לא עוזר ויש כאבים קשים יש לשקול התערבות ניתוחית. 3 - בהחלט יתכן. קשת אורכית פנימית גבוהה יוצרת עומס על הגיד. 4 - אם אתה סובל מבעיה משמעותית באכילס תהיה לך בעיה בגיבוש ובשירות שבא לאחריו שהגיבוש זה כלום לעומת המאמצים הצפויים לך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב! אני סובלת לאחרונה מכאבים בכפות הרגליים,יש לי גושים פיברוטיים בכפות הרגליים. הרופא שלח אותי לעשות בדיקה זו בגפיים התחתונות. ברצוני לקבל מידע, תודה!
רגינה שלום. בדיקת EMG זאת בדיקה בה בודקים הולכה בעצבים ותגובת השרירים לזרם חשמלי המועבר דרך עצב. בודק את מצב העצבים ומזהה בעיות עצביות פריפריות או גבוהות יותר. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, מזה מס 'חודשים , סובלת אימי מכאבים חזקים באצבעות כף הרגל ובגב כף הרגל. ההרגשה הינה של התכווצות הגידים,בנוסף ישנם כאבים דומים באצבעות כפות הידיים בזמן סגירתן. רופא אורטופד וכן נאורולוג אליו פנינו טענו שהבעיה אינה קשורה לתחומם, אולם הנאורולוג ציין כי נראה לו שהבעיה הינה אורטופדית וקשורה לבעיות בגידים. אשמח לקבל את דעתך, ולאיזה תחום ברפואה עלינו לפנות.
גלית שלום. לצערי אני לא יכול לעזור במקרה זה ללא בדיקה אורתופדית מסודרת. אני מציע לפנות לרופא המשפחה שיבדוק ויתרשם האם מדובר בבעיה אורתופדית, נאורולוגית, מטאבולית, ראומאטית או אחרת ויפנה לבירור לפי הצורך. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי כאבים בצד ימין של המפשעה. בעצת הרופא עשיתי צילום רנטגן בירך. התוצאה שנתקבלה אומרת: "שני מוקדים סקלרוטים עגולים בעצם איליאקלי הימני. להמשך בירור מומלץ מיפוי עצמות" יש לי שתי שאלות: 1. מה משמעות התוצאה שהתקבלה ברנטגן? 2. האם זה יכול לענות על הסיבה לכאבים? בתודה- יעל
יעל שלום. משמעות התוצאה שהתקבלה ברנטגן היא שיש לך שני נגעים בעצם שדורשים המשך בירור. זה יכול להיות מקור הכאב, ויכול להיות שמדובר בסתם ממצא אקראי בצילום. בברכה - דר' טיטיון.
במקרה של שבר בכתף אצל בנאדם בן 19, מהם דרכי הטיפול הקיימות?הרי אי אפשר לגבס את הכתף או משהו.האם בדומה לפריקת כתף גם שבר בכתף הינו דבר אשר נוטה לחזור ?
ב שלום. יש סוגים שונים של שברים באזור הכתף ולכן גם סוגים שונים של טיפולים. נסה לפרט יותר לגבי השבר שאתה שואל עליו. בברכה - דר' טיטיון.
כשאני מקפל ומיישר את הרגל יוצאים לי קליקים מהברך. האם זה אומר שאני סובל משחיקה בסחוס או משהו אחר?
חיים שלום. מה שזה אומר זה שיש לך קליקים בלבד. מעבר לכך לא ניתן לומר ללא בדיקה אורתופדית מסודרת. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כשנה עברתי אורטוסקופיה בברך ימין לאחר שנמצא אצלי קרע במיניסקוס בברך ימין. אני מאותר לשרת ביחידת דובדבן . שאלתי אליך זה האם כדאי לי להתחיל מסלול ביחידה שכן ידוע שסוחבים שם משקלים כבדים ואם אתחיל האם יש לי סיכוי לסיים מסלול בלי פגיעה בברך? האם הפציעה תפריע לי במשך המסלול?
תומר שלום. אני לא מכיר אותך ואת הברך שלך ולא יודע מה בדיוק עשו לך בארטרוסקופיה אבל אם אתה מרגיש טוב ועושה ספורט וכושר באופן חופשי, זה שעברת ארטרוסקופיה לא צריך למנוע ממך שירות קרבי, מהנה ומועיל. בברכה- דר' טיטיון.
תודה רבה רבה לד"ר טיטון.עזרתה לי המון אם תשובתך המהירה והמספקת.מאחל לך רק טוב שבאולם.שוב תודה.שלמה
שלמה העונג כולו שלי. טיטיון.
שלום רב שלום רב, אני רפלקסולוגית ולימדו אותנו כי לעצם הבולטת כלפי פנימה בכף הרגל מתחת לבוהן קוראים" אלוס- ואגוס " ואני קוראת שרפלקסולוגים אחרים קוראים לבליטה של העצם הזו בשם "הלוקס ואלגוס" איך קוראים ברפואה לעצם הזו? מה מקור השם ? בברכה ותודה אריאלה
אריאלה שלום. השם הוא - HALLUX VALGUS, השם מתאר מצב אנטומי. HALLUX = בוהן בלטינית VALGUS = פונה החוצה בלטינית. המצב בו יש עיוות כזה שהבוהם פונה החוצה גורם לשחיקה ועומס באזור הפנימי ויוצר את העצם הבולטת. העצם הבולטת עצמה נקראת בניון - BUNION. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר נכבד אני סובל בשני הרגליים מהבעייה הזו שאלתי היא האים הניתוח מסובך? וכמה זמן לוקחת ההחלמה. שאלה שנייה. האים מומלץ לעבור את הניתוח בו זמנית בשתי הרגליים?
ד"ר טיטיון שלום, כשנה לאחר תאונה מרובת שברים , בוצעה בדיקת C.T בירך בה נראה כי קיים איחוי לא שלם של השבר , עם יצירת קלוס. האם יש סיכוי לאיחוי שלם ללא התערבות כירורגית נוספת? בבדיקה נמצא גם אוסטאופרוסיז בחלק הדיסטלי של הפמור , מה המשמעות של הממצא ? תודה מראש
קלי שלום. ראשית אני מקווה שאת/ה בריא/ה מספיק כדי לרכב שוב על אופנוע. רק צריך אופנוע גדול עם אגזוזים מאוד רועשים, כי אגזוזים רועשים מצילים חיים!!! אני עצמי רוכב על הארלי כך שאני מבין לליבך ויצא לי בעבר לשבור איזה עצם או שתיים... תכלס לגבי השבר בירך, אם שנה עברה ועדיין אין חיבור מלא סביר להניח שכבר לא יהיה חיבור מלא, השאלה היכן בדיוק בעצם השבר, בחלק העליון? האמצעי? התחתון? השבר היה פתוח או סגור? האם יש כאבים באזור השבר? לגבי האוסטאופורוזיס , כנראה נובע מחוסר שימוש ותרגול מספיק של הרגל. עצם שלא נמצאת תחת עומס מספיק מפתחת אוסטאופורוזיס. בברכת חברים - טיטיון.
ד"ר טיטיון שלום , קודם כל , תודה על התגובה . הארלי הוא האופנוע האהוב עלי , אם כי נראה שיעבור זמן רב מאוד עד שאעלה על אופנוע שוב , אם בכלל. השבר הוא בחלק העליון והיה שבר סגור , בוצע ניתוח עם קיבוע פנימי, הברזלים עדיין מחוברים לעצם (במקום לרכב עליהם הם נכנסו לעצמות). האם יש אפשרות לניתוח או פרוצדורה אחרת כדי לאחות את העצם ? ואם לא , האם מצב של עצם לא מאוחה יגרום למוגבלות ? האם מצב של אוסטאופורוסיס הוא הפיך או שניתן לתקן ? ושוב , תודה מראש
אני בת 54 בריאה בדרך כלל .בחודש אחרון סובלת מאוד מכאבים חזקים מאוד בגב,ובעצמות הרגלים .בבדיקות :מיפוי עצמות עקמת .צפיפות עצם:צוואר הירך דירוג T.-2.9 - .אוסטופורוזיס קלה .עמוד שדרה :דירוג -T . 2.0 גבולית אוסטופניה . לפני כשנה עברתי ביאופציה של בלוטות לימפה שהיו תקינות למרות שהלימפות מוגדלות נכון להיום . תרופות :פוסאלאן .סידן .טרמדקס .משחת וולטורן. למרות הטיפול התרופתי הכאבים ממשיכים ואף מתגברים .אורטופד ורופא משפחה לא מצאו דרך לעזור לי .וכל פעם מחליפים לי את הכדורים נגד כאבים אך ללא הועיל אנא עזרו לי להתגבר על הכאבים ותמליצו לי על דרך טיפול . תודה . נ .ב .אני גרה בירושלים.
יפה שלום. לצערי אין לי איך לעזור בבעייתך המורכבת דרך פורום זה. ניתן לנסות פניה לטיפול ברפואה משלימה באזור מגורייך במידה ורופאייך אינם מוצאים ממצא אובייקטיבי בבדיקות, או לפנות לטיפול במרפאת כאב. תרגישי טוב - דר' טיטיון.
תודה, האם טיפול בדיקור סיני יכול לעזור?
שלום רב בשבוע האחרון יש לי צריבה בחלק הקידמי של ירך, שמאל הצריבה היא חזקה ונמשכת מספר דקות ללא שום סימן על העור, תופעה זו חוזרת על עצמה מספר פעמים ביום . בזמן הצריבה אין תחושה במקום, והוא כאילו רדום. אודה מאוד באים אקבל תשובה בברכה בני נ.ב אני בן 58 בריא ולא סובל מבעיות בריאות
בני שלום. נשמע שאתה סובל מבעיה שנגרמת בשל לחץ או פגיעה בעצב הפמוראל קוטאנאוס השטחי, נקרא גם מיראלגיה פאראסטטיקה. עליך לפנות לבדיקה וטיפול שלאורתופד באזור מגוריך במידה וזה מפריע לך. בברכה - דר' טיטיון.
תודה על התשובה המהירה בני
הפיתרון לשיקום סחוס בברכיים, מתוך ניסיון אישי . הכנת "מרקחת "בתית במינון אחת ליום במשך שישה חודשים .הכאב חולף והסחוס ניבנה ומשתקם פלאים.{תרופת סבתא מוכחת} לפרטים לפנות:0544689029
לןאיזה . זהו לא מדור פירסומי בעיתון אלה פורום בעיות אורתופדיות. אל תתקמצני והשקיעי קצת כסף בפרסום אולי תהפכי למיליונרית... אם גילית את התרופה לבעיות מפרקים פרסמי את זה בעיתונות רפואית רצינית לאחר מחקר מסודר ואולי תזכי בפרס נובל... בהצלחה - דר' טיטיון.
שלום.אישתי בת 42 סובלת מדלקת פרקים ,כאבים חזקים.שמענו על זריקה חדשה שאפשר לקבל בהדסה באופן פרטי.האם זה נכון ואם יש דבר בזה.בתודה מראוש וכל טוב.שלמה
שלמה שלום. הזריקות ה"חדשות" שעליהן מדובר אלו זריקות של חומרים המכילים הילורונאט שזהו חומר המופרש במפרק ומסכך אותו באופן טבעי . מוכרים לי הסינויסק שמופק מקרבולות תרנגולים והארטריז שמופק באופן רקומביננטי מחיידקים. אפשר לקבל את הזריקה בהרבה מקומות לא רק בהדסה אם על זה מדובר. בברכה - דר' טיטיון.
די נוח לי לרוץ יחף או בכפכפים על חוף הים והשאלה שלי היא אם יש סכנה בריאותית בכך. אני לא רץ בנעליים כי לא תמיד אני רץ ולפעמים רק הולך וגם נוח לי להיכנס למים כאשר אני לא מיסתבך עם הורדת נעליים וכך אני גם מתקלח מידי פעם בלי שאני צריך להוריד נעליים. אני רץ די לאט וכבר הרבה שנים כמעט כל יום ואני בן 55 ואין בעיה אף פעם,טפו טפו טפו. תודה
אמיר שלום. לא הייתי ממליץ לרוץ עם כפכפים כי זה לא יציב ויכול לגרום לנפילה. לרוץ יחף, לעומת זאת, זה בהחלט בריא ונעים, כל עוד אתה נזהר לא לדרוך על זכוכיות, ברזלים, פחיות שימורים, מחטים משומשות שהושארו ע"י נרקומנים, קיפודים, קוצים, סכיני גילוח, מדוזות, צואה, זפת, קונדומים משומשים, אבנים חדות, צדפים עם שוליים חדים, ושאר מרעין בישין הנפוצים בחופי ארצינו היפה והמטופחת. בברכה - דר' טיטיון.
הי דר' טיטיון. ראיתי אותך בתוכנית של אודטה ומאוד מצאת חן בעיני. אני למעשה מכירה אותך מזמן עוד כשהיית צעיר ופרוע בירושלים. אתה זוכר? גם אז מצאת חן בעיני אם אתה זוכר.... לא ממש הישתנת,אתה עדיין יפה וסקסי... אם אתה מעוניין צור קשר. [email protected]
אבישג שלום. אכן את זכורה לי לטובה. אם זכרוני איו מטעני הרי שעברו מפגישתינו האחרונה 22 שנים!!! מאז עברו הרבה מים בירדן. תודה על המחמאות אך היום אני נשוי באושר ולא מחפש עיניינים. בברכת עלי והצליחי טיטיון.
טיטיון. אני גם לא מחפשת עיניינים. חשבתי קצת לעשות חיים זה הכל... אז אולי בכל זאת?:)) אבישג.
בחודש האחרון אני סובלת מתחושה של עיפות וכאבים בכפות הרגליים. במנוחה עם רגליים למעלה אני מרגישה תחושה של זרימב ושריפה בכפות הרגליים ולפעמים גם מתח של השריר באזור. אני בת 40 ובריאה בד"כ. תודה
לילי שלום. תחושות כמו שאת מתארת יכולות לנבוע מדברים שונים. החל מבעיות עמוד שדרה, בעיה עצבית סיסטמית, בעיה עצבית מקומית, הפרעות במלחים בדם ועוד. פני לבדיקת רופא המשפחה שיפנה אותך לבירור המתאים. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כשבועיים שיחקתי כדורגל פתאום החלה להתנפח לי הברך ונוצרה נפיחות גדולה בחלק העליון של הפיקה, ונותרתי ללא יכולת לקפל אחורה את הברך. מיד לאחר הארוע שמתי קרח במשך שעה. ולאחר מספר ימים עשיתי צילום ופניתי לאורטופד. לבנתיים הנפיחות ירדה נחתי בבית. האורטופד הכניס מזרק מתחת לברך ואמר אם אני שואב נוזלים אז זה בסדר. אם דם אז סימן שמשו נקרע שמ או שאיזהשו רצועה מדממת.הנוזל שהוצא היה דמי. לאחר 13 יום חזרתי שוב לאורטופד. הוא הבחין בשיפור טווח התנועה..אך עדיין בקיפור הרגל לאחור ישנו כאבים חזקים באזור הארבע ראשי ולמטה מהברך. הוא אומר שיש משו קרוע בברך. אך מסרב לעשות צילום MRI או איך שצילום זה לא נקראה.. ואמר לנוח עוד חודש ללא ספורט ואז אם נחוש בחוסר יציבות בברך אז זה משהו ברצועה הצולבת הקדמית ואז נשקול צילום וארטרוסקופיה. איני רוצה לחכות עוד חודש. אני חושב שמגיע לי צילום כבר עכשיו. כי ברור שמשהו קרוע שמה. וגם מה עליי לעשות אם הקרע הוא חלקי בלבד. האם גם אז מנתחים? מה יקרה לעתיד הספורט שלי אני בסה"כ נער אנא עזרי לו ותנו לי את חוות דעתכם המקצועית בתודה מראש גיא
גיא שלום. נשמע לי שאתה כבר בטיפול בידיים טובות. אין טעם ל-MRI בשלב כל כך מוקדם. צריך להמתין שהברך תרגע ואז לבצע בדיקה אורתופדית טובה ולפי הממצאים בבדיקה להחליט על בירור או טיפול. בברכה - דר' טיטיון.
נותחתי, לחיבור גיד של שריר הדו ראשי של הזרוע לנקודת האחז שלו באמה (החיבור נערך אל העצם ישירות ). האם ומה הם הדרכים המהירות לשיקום וחזרה לפעילות ספורטיבית מלאה. תודה.
רן שלום. מאחר ואני לא מכיר אותך, מעולם לא בדקתי אותך, לא ניתחתי אותך ולכן אני גם לא יודע מה בדיוק עשו לך בניתוח, לא אוכל להמליץ לך על תוכנית לשיקום. פנה בשאלותיך לרופאים המנתחים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, בעקבות כאבים חזקים בכתף, פנינו לאורטופד שאיבחן על סמך צילומים Chronic Impingement Syndrome Rt. Shoulder ACJ Artritis הומלץ פיזיוטרפיה לחיזוק השרירים - לא עזר, והכאבים חזרו ואף חזקים יותר כמוצא אחרון הוצא ניתוח אטרוסקופי Arthroscopic ACJ Resection Arthroplasy וכן Arthroscopic Subacromial Decompression השאלה שלי היא: האם אין מוצא אחר לפתרון וחייבים לעבור את הניתוח על מנת להיפתר מהכאבים העזים. כמו כן, לפני שהגעתי לאורטופד זה (שמתמחה בכתף) נבדקתי אצל אורטופד בקופ"ח אשר לא עלה על בעיה זו, אלא על Bursitis Shoulder, על פי מה שהבנתי מדובר על דלקת סביב הגיד, ובהתאם לאבחנה זו נתנו זריקות לכתף. מה דעתכם ? ואיך יתכן כי על סמך אותו צילום רנטגן הרופאים מגיעים לאבחנה שונה. האם יש מקום לחוו"ד שלישית. תודה רבה על תשומת הלב,
ניר שלום. לא בדקתי את הכתף שלך ולכן לא אוכל להגיד איזה אבחנה מהאבחנות הנ"ל נכונה. טופלת ע"י אורתופד בקופ"ח בהזרקות באבחנה של בורסיטיס ללא הטבה אז סביר להניח שלא מדובר בבורסיטיס . אם בהרמת הזרוע והיד לצד הגוף (מרחיק את הזרוע לצד הגוף) נגרם כאב אזי סביר להנית שמדובר ב- Impingement Syndrome ואם טיפולים שמרניים לא עזרו אזי ניתוח ארטרוסקופי או ניתוח פתוח של ACJ Resection Arthroplasy ו- Subacromial Decompression, הוא הטיפול. לגבי יעוץ נוסף, במידה ואתה לא בוטח ברופא המטפל, אתה כמובן זכאי לפנות ליעוץ נוסף. בברכה - דר' טיטיון. בברכה - דר' טיטיון
תודה רבה על התייחסותך. האם תוכל לפרט קצת בנוגע לניתוח הנ"ל. כמו כן, האם אפשר לקבל הסבר לגבי האבחנה. ושוב תודה רבה על תשומת הלב שאתם מקדישים לפונים.
אבי בן 84 סובל משחיקת סחוס בברכים. הוא קבל כבר 3 פעמים זריקות של איזה חומר סיכה לתוך הברך ( עשינו זאת באופן פרטי על ידי האורטופד) . ובולע כדורים תוספי מזון אם איני טועה הם נקראים גלוטוזמין . האם יש טפולים אחרים שאבי יכול לקבל כדי שלא יסבול מכאבים רבים בברך וכדי שיוכל ללכת? האם הטפולים של הזרקות חומר סיכה לברך אינם ניתנים על ידי מרפאות קופות החולים כי כעת אנו משלמים 2500 ש"ח לטפול?
רוניתיונה שלום. לא אוכל להמליץ על טיפול ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ומעבר על בדיקות ההדמייה. 2500 ש"ח לטיפול זה די סביר לדעתי. למשל חומר "סיכה" כמו שאת מתארת למשל חומר שנקרא ארטריז, עולה לרופא שמזמין אותו מהחברה כולל משלוח כ- 900 ש"ח. ביקור פרטי אצל רופא באופן פרטי יכול לעלות בין 600 ש"ח ל-800 ש"ח. יש צורך ב-3 הזרקות או 5 הזרקות תוך מפרקיות, תלוי בחומר בו משתמשים אז תעשי את החשבון בעצמך ותראי שסה"כ יצא לך בסדר. הטיפולים הללו אינם בסל הבריאות ולכן לא מבצעים אותם בד"כ במרפאת קופת החולים. בברכה - דר' טיטיון.
תודה
קראתי את כל ההודעות והתשובות בנושא זה ובכל זאת עדיין ברצוני לשאול. מה פרוש הסתיידות? ולמה זה יכול להתפתח בעתיד? האם זה משהו שעשוי לחלוף? קבלתי טיפול מהאורטופד עבור הדרבן: בתרופה שנקראת סלקוקס 200 + הפניה לטפול פיזיוטרפיסטי+ מדרסים. האם יש סיכויים רבים שכל הנ"ל יעזרו? אינני רוצה לקבל זריקות סטרואידים . האם יש טפולים נוספים אחרים אותם ניתן לבצע מחוץ לקופות החולים? אני צועדת מדי יום , האם עלי להפסיק לצעוד כדי להוביל להחלמה מהירה יותר? אשמח לקרוא את המאמר שמוזכר בתשובות השונות בפורום בנושא הדורבן.
רוניתיונה שלום. הסתיידות זה מהמילה סיד או סידן, הצטברות של חומר סידני, למשל סידן, באזורים שונים. זה יכול להתפתח בעיקר להסתיידות יותר גדולה לעיתים מכאיב בשל דלקת מקומית או בשל שחיקה הנגרמת משפשוף בין ההסתיידות לגיד שעובר באזור ההסתיידות. ההסתיידות במידה והיא קטנה לעיתים נספגת, אך בד"כ לא. לגבי הטיפול ב"דורבן" שלך יש סיכוי טוב שהטיפול יקל עלייך, במידה והאבחנה נכונה. הפסקת הצעידה עשוייה להקל על הכאב אם כי עם נעליים מתאימות ומדרסים מתאימים את יכולה במידה ואין כאבים להמשיך לצעוד. יש טיפולים שונים אלטרנטיבים ויש טיפול בגלי קול שעשוי לעזור בכ-30% מהמקרים. להל"ן המאמר. בברכה - דר' טיטיון. אבחון וטיפול במחלת החיתולית הכפית (Plantar Fasciitis ) " דורבן". יחזקאל טיטיון*, מוטי קסטנר, אברהם בכר, משה סלעי. המחלקה האורטופדית, השירות לכירורגית קרסול וכף הרגל*, מרכז רפואי רבין, קמפוס בילינסון, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב, פתח תקווה מבוא חולים רבים פונים למרפאת רופא המשפחה, אורתופד, ראומאטולוג או פודיאטר, בשל כאבים באזור התחתון של העקב. תלונה זו שכיחה מאוד והמחלה יכולה להופיע מגיל ילדות ועד גיל קשיש, אם כי שכיח יותר שהמחלה מופיעה בנשים בגיל העמידה ובגברים העוסקים בספורט ריצה. השכיחות של המחלה היא כ 10% באוכלוסיה הכללית וכ 10 % מהעוסקים בספורט ריצה [1,2]. שמות רבים ניתנו למחלה כולל: מחלת החיתולית הכפית (PLANTAR FASCIITIS), עקב אצן (JOGGERS HEEL), עקב טניס (TENNIS HEEL), עקב שוטר (POLICEMANS HEEL) , עקב זיבה (GONORRHOEAL HEEL). כינוי עברי עממי למחלה הוא "דורבן" על שם הזיז הגרמי שנראה לעיתים בצילומי הרנטגן של החולים במחלה. ריבוי השמות והכינויים נובע מהבנה לקויה של הרופאים המטפלים, לגבי מקור המחלה וסיבת הכאב [2]. סיבת הכאב היא ככל הנראה, ניוון (Degeneration ) של קולאגן (אליה מתייחסים לעיתים בטעות כ-"דלקת כרונית") באזור מוצא החיתולית הכפית (Plantar Facia ) בגבשושית התיכונה של עצם העקב. באזור ניוון הקולגן רואים איבוד של המשכיות הקולאגן, עם עליה בכמות הרקמה החיבורית והוואסקולאריות באזור, עם נוכחות מוגברת של פיברובלסטים, ללא נוכחות מוגברת של תאי דלקת הנצפים בתהליך דלקתי. סיבת הניוון היא קרעים זעירים חוזרים ונשנים של החיתולית הכפית, הנגרמים בקצב מהיר יותר מיכולת הריפוי המקומי של הגוף [3] (תמונה 1). תפקיד הרופא המטפל בחולה הסובל מהמחלה, הוא אבחון נכון של הבעיה וטיפול בהתאם. בטיפול המתחיל מוקדם או בסמיכות להופעת התסמינים, רוב החולים עשויים להבריא תוך כ- 6 שבועות [4]. על הרופא להביא בחשבון את העובדה, שאמנם מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה לכאבים באזור התחתון של העקב, אך יש לשלול בעיות אחרות העלולות לגרום לכאבים דומים. גורמי המחלה לחיתולית הכפית תפקיד חשוב בשמירת תפקוד הקשת האורכית הפנימית בכף הרגל (תמונה 2). קרע ספונטאני או מכוון (בניתוח) של החיתולית הנ"ל, יגרום לצניחת הקשת האורכית הפנימית ולהשטחת כף הרגל ולעיתים גם לכאבים בעקבות כך בקשת האורכית החיצונית של כף הרגל [5,6]. מוצא החיתולית ברובו מהגבשושית התיכונית של עצם העקב במשטחה הכפי. המבנה מתפרש בצורת מניפה קדימה ומתחבר דרך מספר שרוולים, במספר תאחיזות, בכיוון הכפי של המפרקים בין ראשי עצמות המסרק לבסיסי הגלילים המקורבים של הבהנות ולאזור מעטפת הגידים המכופפים שם (ציור 1). במהלך מחזור ההליכה, בכל צעד בשלב הדריכה המלאה (STANCE) קיימת מתיחה של החיתולית הכפית. יש מצבים בהם המתיחה החוזרת הנ"ל עלולה לגרום לקרעים זעירים בחיתולית ולתופעת הניוון שתוארה קודם (ציור 2) [7]. ביאופסיה מאזור זה מראה שגשוג של פיברובלאסטים ורקמה גרגירמתית (granulomatous) כרונית [2,7], כמו כן ניתן לראות הבדל בעובי החיתולית בין חיתולית בריאה כ- 3 ממ' עובי גבי-כפי, לעומת עד 15 ממ' במחלת החיתולית הכפית במצבה הקשה [7]. מצבים הגורמים להגבלה בכיפוף גבי (DORSIFLEXION) של כף הרגל כמו מצב בו יש קיצור של גיד האכילס, גורמים לעומס יתר לחיתולית הכפית. במצב בו קיימת מחלת החיתולית הכפית, יש נטייה של כף הרגל להיות בכיפוף כפי בזמן מנוחה, דבר המקל על המתח באותה חיתולית ומקל על הכאב. במשך זמן המנוחה, החיתולית הרפויה מתכווצת יחסית. בקימה מהמנוחה או משנת לילה יש הפעלת מתח על החיתולית המכווצת והכאבים מוחמרים שוב [8,9]. המבנה של העור והשומן התת עורי באזור העקב מותאם לבלימת זעזועים ומניעת שחיקה. העור בסוליית כף הרגל הוא עבה יותר מהעור במקומות אחרים בגוף והוא בנוי בצורת חלת דבש של מחיצות פיברובלאסטית המחוברות אחת לשניה. בין העור לעצם העקב כלואות בועיות השומן התת עורי באזור. מבנה זה משמש כבולם זעזועים בזמן פגיעת העקב בקרקע, בזמן מחזור ההליכה (HEEL STRIKE). עובי שכבות השומן התת עורי בגוף יורד בגיל העמידה, לכן העומס באזור העקב גדול יותר לאחר גיל 40 ושכיחות הכאבים באזור עולה עם הגיל [10]. מהו ה"דורבן"? לעיתים נראה בצילום רנטגן של עקב החולים הסובלים ממחלת החיתולית הכפית זיז גרמי ( תמונה 1) שזהו גבשושית גרמית שהיא הארכה של הגבשושית הכפית של עצם העקב. זיז כזה ניתן לראות ב- 15%-25% מהאוכלוסיה הכללית, גם בבריאים שלא סובלים ממחלת החיתולית הכפית. שכיחות ההופעה הרנטגנית של הזיז עולה עם הגיל והמשקל [11,12]. הזיז הגרמי או ה"דורבן" אינו קשור לחיתולית הכפית כי אם לגיד מכופף הבוהנות הקצר (FLEXOR DIGITORUM BREVIS) ולכן קיים גם היום ויכוח לגבי הקשר בין מחלת החיתולית הכפית לנוכחות רנטגנית של "דורבן" [13]. קיים קשר נסיבתי, מאחר וניתן לראות שב- 50% מחולי מחלת החיתולית הכפית, קיים זיז גרמי כזה בצילום רנטגן של העקב. יתכן שבמצב שקיימת מחלת החיתולית הכפית קשה עם התעבות משמעותית של החיתולית הכפית, אזי נוכחות של "דורבן" מחמירה את מחלת החיתולית בשל חיכוך מקומי של החיתולית עם אותו זיז גרמי [2]. אבחנה אבחון מחלת החיתולית הכפית מבוצע בעזרת ראיון רפואי ובדיקה גופנית. בדיקות מעבדה והדמיה יש לבצע רק במידה והאבחנה אינה ברורה ויש צורך לשלול גורם אחר לכאב. החולה מתאר כאב באזור הגבשושית התיכונה של עצם העקב. הכאב המתואר קשה יותר בצעדים הראשונים, לאחר מנוחה ממושכת או שנת לילה. לעיתים הכאב קשה עד כדי כך, שהחולה יכול לדרוך רק על קדמת כף הרגל בצעדיו הראשונים בבוקר. לאחר מספר צעדים הכאב פוחת. הכאב הקשה בבוקר שמשתפר בהמשך, אופייני למחלת החיתולית הכפית. כאב שמחמיר בהליכה או במאמץ אופייני יותר לשבר מאמץ בעצם העקב או לכאב על רקע הילכדות עצב כמו בתסמונת התעלה הטארזאלית. כאבי לילה אינם אופייניים למחלת החיתולית הכפית ודורשים בירור לשלילת גורמים אחרים לכאבים באזור העקב כמו גידול, זיהום, וכאב ממקור עצבי. כמו כן יש לברר עם החולה את מצבו הכללי ומחלות נוספות כמו סוכרת (הגורמת לנאורופאטיה) או מחלות מפרקים סרונגטיביות [2,14]. בבדיקה הגופנית ניתן להתרשם מרגישות ממוקמת באזור הקדמי-פנימי של העקב. לעיתים גם קיימת נפיחות מקומית באזור הנ"ל. ב- 78% מהחולים ניתן להבחין בקיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל בשל כך [2,8]. אם בבדיקה הגופנית מופק כאב באזור אחר מהנ"ל, כנראה שמקור הכאב הוא לא במחלת החיתולית הכפית. כאב שמופק במרכז העקב או באזור האחורי של העקב נובע בד"כ מחבלה, ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב או דלקת באמתחת (Bursa) אחורית [2]. במידה וכאב מופק בבדיקת ניקוש (TINELS TEST) באזור הפנימי של העקב, יתכן שהבעיה נובעת מכליאה של עצב או תסמונת התעלה הטארזאלית (תמונה 2). במידה והכאבים מפושטים בעקב ולא ממוקמים באזור אחד שלו, יש לשלול שבר מאמץ בעצם העקב [2]. בדיקות הדמיה יש לבצע לצורך שלילת סיבות אחרות הגורמות לכאבים באזור העקב, שהן לא מחלת החיתולית הכפית. צילום רנטגן יבוצע לשלילת שבר מאמץ, כיבים בעצם העקב בשל דלקת אמתחת קשה, או בעיה גרמית אחרת [1]. מיפוי עצם יכול להיות לעזר בהדגמת שבר מאמץ בעקב במידה ולא הודגם בצילום רנטגן. מעבר לכך אינו מועיל באבחנת מחלת החיתולית הכפית [15,16]. בדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע אין הטוויה לשימוש בבדיקות אלו לאבחון או שלילת מחלת החיתולית הכפית. בבדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע, במידה ומבוצעות, ניתן בנוכחות מחלת החיתולית הכפית, להדגים התעבות של החיתולית [17,18]. בדיקות דם מומלץ לבצע בדיקת שקיעת דם וספירת דם במקרים של כאב לא אופייני או במקרה של כאבים דו-צידיים בשני עקבים באותו חולה, שאז מקור הבעיה יכול להיות במחלת מפרקים סרו-נגטיבית [2,14]. בדיקת הולכה חשמלית (EMG) ברוב המקרים הבדיקה אינה יעילה או שימושית מאחר ולא ניתן לאשר או לשלול תסמונת התעלה הטארזאלית או כליאה עצבית אחרת כמקור הכאבים באזור העקב, ע"י בדיקת הולכה חשמלית [2]. גורמי הסיכון השמנת יתר ועליה פתאומית במשקל, מאמץ גופני פתאומי לאנשים שאינם רגילים בכך, נעילת נעליים שאינן בולמות זעזועים באזור העקב, שינויים בהרגלי ריצה (תכיפות, משך ומשטח ), תעסוקה או עבודה הכרוכה בעמידה ממושכת, קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל, כל אלו מהווים גורמי סיכון להתפתחות המחלה. קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל מהווה את גורם הסיכון המשמעותי ביותר מבין כל הנ"ל [19,20]. טיפול בפאסאיטיס פלאנטארית הטיפול במחלת החיתולית הכפית הוא בד"כ טיפול שמרני. הטיפול השמרני מצליח יותר כשמתחילים אותו בסמיכות להופעת התסמינים ובד"כ תוך ששה שבועות מהופעתם. מדרסים - כרית בולמת זעזועים מתחת לעקב ותמיכה לקשת האורכית הפנימית ע"י מדרס מתאים מחומר רך, עוזרים בבלימת עומסים המופעלים על כף הרגל במהלך הליכה, כשהמדרסים המומלצים הם מדרסים המותאמים לחולה לפי מידת גבס או אמצעי התאמה דומה. [2,21]. נעליים מתאימות יש להמליץ לחולים להימנע מהליכה יחפים על משטח קשה. מומלץ לנעול נעליים עם תמיכה לקשת האורכית הפנימית של כף הרגל, עם ריפוד או סוליה רכה באזור העקב [22]. תרופות נוגדות דלקת לא סטארואידאליות משמשות במקרה של מחלת החיתולית הכפית כתרופות נוגדות כאב, מאחר ומקור המחלה אינו דלקתי. לכן גם מומלץ להפסיק את מתן התרופות הנ"ל עם שכוח הכאב החד, כדי להימנע מסיבוכי השימוש הממושך בתרופות אלו [2]. הזרקה מקומית של סטארואידים הזרקה מקומית של סטארואיד בשילוב או ללא שילוב עם לידוקאין עשוי לגרום להקלה מהירה בכאב. זריקה הניתנת מהצד הפנימי של העקב עדיפה על זריקה הניתנת ישירות דרך סוליית כף הרגל למוקד הכאב[23]. אמנם זריקה כזאת יכולה להקל על הכאב, אך יש להימנע ממנה במידת האפשר ולהזריק רק במקרים בהם טיפול שמרני אחר לא עזר, בשל הסיבוכים העלולים להיגרם כולל: ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב, זיהום מקומי באזור ההזרקה ועד לאוסטאומיאליטיס של עצם העקב וקרע יאטרוגני של הפאציה הפלאנטארית בעקבות ההזרקה [3]. יש הטוענים שאין הבדל בתוצאות בין זריקת לידוקאין בלבד לעומת מתן זריקה של סטארואיד עם לידוקאין [23-25]. טיפול פיזיוטרפי - תרגילי מתיחה לגיד האכילס עשויים להקל על כאבים הנובעים ממחלת החיתולית הכפית. רוב החולים הסובלים מהמחלה סובלים גם מקיצור של הגיד הנ"ל ולכן מתיחת של הגיד והארכתו, מקל על התכווצות החיתולית הכפית שקיימת במנוחה בשל מנח הכיפוף הכפי הנגרם בעקבות קיצור גיד האכילס [2,26]. טיפולים פיזיוטרפיים חשמליים שונים, כמו טיפול מקומי עם גלי על שמע ו-TENS, נצפו כיעילים בחלק מהחולים. סד ללילה סד לילה למתיחה של גיד האכילס והחיתולית הכפית, המונע את הכיפוף הכפי של כף הרגל במנוחה ומחזיק את כף הרגל במנח של כ- 5 מעלות כיפוף גבי ואת הבוהנות גם כן בכיפוף גבי קל, עשוי להפחית משמעותית את כאבי הבוקר, מהם סובלים חולי מחלת החיתולית הכפית [27,28]. גלי הלם חוץ גופיים (Extracorporeal shock wave therapy) טיפול בגלי הלם חוץ גופיים התרחב בשנים האחרונות לטיפול בבעיות אורתופדיות שונות, כולל הטיפול במחלת החיתולית הכפית. יעילות הטיפול שנויה במחלוקת. קיימות עבודות המראות הטבה משמעותית עם טיפול לעומת עבודות המשוות את הטיפול בגלי הלם חוץ גופיים לטיפול באינבו (placebo) ולא נמצא הבדל משמעותי בתוצאות בין הטיפולים [29-31]. טיפול ניתוחי ניתן להציע טיפול ניתוחי, לחולה הסובל ממחלת החיתולית הכפית , העמידה לכל הטיפולים השמרניים ושסובל מהמחלה למשך יותר מ- 12 חודשים בהם טופל טיפול שמרני מלא. הניתוחים המקובלים כיום הם: חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית פתוחה ובמידה וקיים זיז גרמי "דורבן" גם חיתוכו, או חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית אנדוסקופית [32,33]. אחוזי ההצלחה בסדרות שונות הם בין 75%-90% [34,35]. לסיכום מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה ביותר לכאבים באזור התחתון של העקב. התסמין האופייני כאב באזור העקב בצעדים הראשונים בבוקר, לאחר שינה, או לאחר מנוחה ממושכת. המחלה בד"כ מגבילה את עצמה וחולפת עם הזמן. טיפול שמרני המותחל מוקדם עם הופעת התסמינים , מביא בד"כ לשיפור מהיר במצב החולה. במצבים בהם טיפול שמרני ממושך נכשל, ניתן לבצע ניתוחים שונים העשויים לשפר את מצב החולה בהצלחה . ביבליאוגרפיה 1. Tanz SS. Heel pain. Clin Orthop 1963;28:169-78. 2. DeMaio M, Paine R, Mangine RE, Drez D Jr. Plantar fasciitis. Orthopaedics 1993;16:1153-63. 3. Lemont H; Ammirati KM; Usen N. Plantar fasciitis: a degenerative process (fasciosis) without inflammation. J Am Podiatr Med Assoc 2003;93(3):234-7. 4. Wolgin M, Cook C, Graham C, Mauldin D. Conservative treatment of plantar heel pain: long-term follow-up. Foot Ankle 1994;15:97-102 5. Daly PJ, Kitaoka HB, Chao EYS. Plantar fasciotomy for intractable plantar fasciitis: clinical results AND biomechanical evaluation. Foot Ankle 1992;13:188-95. 6. Brugh AM; Fallat LM; Savoy-Moore RT. Lateral column symptomatology following plantar fascial release: a prospective study. J Foot Ankle Surg 2002;41(6):365-71. 7. Leach RE, Seavey MS, Salter DK. Results of surgery in athletes with plantar fasciitis. Foot Ankle 1986;7:156-61. 8. Amis J, Jennings L, Graham D, Graham CE. Painful heel syndrome: radiographic AND treatment assessment. Foot Ankle 1988;9:91-95. 9. Kibler WB, Goldberg C, Chandler TJ. Functional biomechanical deficits in running athletes with plantar fasciitis. Am J Sports Med. 1991;19:66-71. 10. Jahss MH, Kummer F, Michelson JD. Investigations into the fat pads of the sole of the foot: heel pressure studies. Foot Ankle 1992;13:227-32. 11. DuVries HL. Heel spur (calcaneal spur). Arch Surg 1957;74:536-42. 12. Rubin G, Witten M. Plantar calcaneal spurs. Am J Orthop 1963;5:38-55. 13. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 14. Furey JG. Plantar fasciitis: the painful heel syndrome. J Bone Joint Surg 1975;57A: 672-3. 15. Williams PL, Smibert JG, Cox R, Mitchell R, Klenerman L. Imaging study of the painful heel syndrome. Foot Ankle 1987;7:345-9. 16. Intenzo CM, Wapner KL, Park CH, Kim SM. Evaluation of plantar fasciitis by three-phase bone scintigraphy. Clin Nuclear Med 1991;16:325-8. 17. Kier R. Magnetic resonance imaging of plantar fasciitis AND other causes of heel pain. MRI Clin N Am 1994;2:97-107. 18. Kane D, Greaney T, Shanahan M, Duffy G, Bresnihan B, Gibney R, Fitz Gerald O. The role of ultrasonography in the diagnosis AND management of idiopathic plantar fasciitis. Rheumatology 2001;40(9):1002-8 19. Schepsis AA, Leach RE, Gorzyca J. Plantar fasciitis. Etiology, treatment, surgical results AND review of the literature. Clin Orthop 1991;266:185-96. 20. Riddle DL; Pulisic M; Pidcoe P; Johnson RE. Risk factors for Plantar fasciitis: a matched case-control study. J Bone Joint Surg 2003;85-A(5):872-7 21. Martin JE; Hosch JC; Goforth WP; Murff RT; Lynch DM; Odom RD. Mechanical treatment of plantar fasciitis. A prospective study. Am Podiatr Med Assoc 2001;91(2):55-62. 22. Weiner BE, Ross AS, Bogdan RJ. Biomechanical heel pain: a case study. Treatment by use of Birkenstock sandals. J Am Podiatr Assoc 1979;69:723-6. 23. Tsai WC, Wang CL, Tang FT, et al. Treatment of proximal plantar fasciitis with ultrasound-guided steroid injection. Arch Phys Med Rehabil 2000;81(10):1416-21. 24. Miller RA, Torres J, McGuire M. Efficacy of first-time steroid injection for painful heel syndrome. Foot Ankle Int 1995;16:6102. 25. F. Crawford, D. Atkins, P. Young, AND J. Edwards. Steroid injection for heel pain: evidence of short-term effectiveness. A randomized controlled trial. Rheumatology. 1999;38(10):974-977. 26. Di Giovanni BF, Nawoczenski DA, Lintal ME, Moore EA, Murray JC, Wilding GE, Baumhauer JF. Tissue-specific plantar fascia-stretching exercise enhances outcomes in patients with chronic heel pain. A prospective, randomized study. J Bone Joint Surg, 2003;85-A(7):1270-7. 27. Berlet GC, Anderson RB, Davis H, Kiebzak GM. A prospective trial of night splinting in the treatment of recalcitrant plantar fasciitis: the Ankle Dorsiflexion Dynasplint. Orthopedics, Nov 2002, 25(11) p1273-5. 28. Wapner KL, Sharkey PF. The use of night splints for treatment of recalcitrant plantar fasciitis. Foot Ankle 1991;12:135-7. 29. Rompe JD; Decking J; Schoellner C; Nafe B. Shock wave application for chronic plantar fasciitis in running athletes. A prospective, randomized, placebo-controlled trial. Am J Sports Med 2003;31(2):268-75 30. Weil LS; Roukis TS; Weil LS; Borrelli AH. Extracorporeal shock wave therapy for the treatment of chronic plantar fasciitis: indications, protocol, intermediate results, AND a comparison of results to fasciotomy. J Foot Ankle Surg 2002;41(3):166-72. 31. Haake M; Buch M; Schoellner C; Goebel F; Vogel M; Mueller I; Hausdorf J; Zamzow K; Schade-Brittinger C; Mueller HH. Extracorporeal shock wave therapy for plantar fasciitis: randomised controlled multicentre trial. BMJ 2003;12;327(7406):75. 32. Barrett SL, Day SV, Pugnetti TT, Egly BR. Endoscopic heel anatomy: analysis of 200 fresh frozen specimens. J Foot Ankle Surg 1995;34:51-6. 33. Anderson RB, Foster MD. Operative treatment of subcalcaneal pain. Foot Ankle 1989;9:317-23. 34. Woelffer KE; Figura MA; Sandberg NS; Snyder NS. Five-year follow-up results of instep plantar fasciotomy for chronic heel pain. J Foot Ankle Surg 2000;39(4):218-23. 35. Jarde O; Diebold P; Havet E; Boulu G; Vernois J. Degenerative lesions of the plantar fascia: surgical treatment by fasciectomy AND excision of the Acta Orthop Belg 2003;69(3):267-74. heel spur. A report on 38 cases.
2004 שעה: 22:51 אני סובל מכאבים בעמוד השידרה בצד שמאל,ורק תרגילי התעמלות ושכיבה על כרית אורטופדית פותרים זמנית את הבעיה. להלן תוצאות בדיקת סיטי:לפי הפלאנר מודגמת עמדה לורדותית שטוחה. בחתכים האקסיאליים:עקמת מתונה נוטה לשמאל. בגובה:l2-l5 (המקש מקיש באופן שגוי את האות אל בלועזית):מבנה שמור בגובה:l5-s1 :בלט אנולוס אחורי שטוח עם מגע קל בשק ובשורש s1 מצד שמאל. ברצוני לדעת:1.האם הבלט או העקמת גורמים לכאבים? 2.האם הבלט יכול לגרום לפריצת דיסק? 3.איזה טיפול יעיל? 4.מדוע שחיה (כשהראש לסירוגין בתוך המים)של 20 בריכות גורמת לכאבי גב? תודה. שליחת תגובה לתחילת הדיון בחזרה לפורום
ירין שלום. להל"ן תשובתי לפי סדר שאלותיך. 1 - כן. 2 - בלט יכול להיות אצל כל אחד שמבצעים לו בדיקת CT מעל גיל 25-30 ולא בהכרח יש קשר בין זה לכאבים או לפריצת דיסק בהמשך. 3 - טיפול יעיל ניתן להציע רק לאחר בדיקה אורתופדית מסודרת ובחינת בדיקות ההדמיה. 4 - יתכן שמאמץ כזה גורם לכאבים בשל העומס שנוצר באזורים בעייתיים אצלך בחוליות או בין החוליות. נסה שחיית גב. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כ 3 חודשים היו לי כאבים עזים בגב התחתון ,,,שנמשכו כשבוע ויותר...והן חלפו מאליהן ללא עזרה רפואית,בצילום לא אובחן דיסקוס,אך ההאבחנה היתה התכווצות שרירים משו כזה(נתפס הגב)..בינתיים עושה מדי פעם התעמלות על הרצפה של מתיחות וזה עוזר לי לשחרר לפני כמה שבועות החלה הירדמות בכף הרגל הימנית שלי והיא מקרינה גם לעבר השוק.. וזה חולף וחוזר מדי פעם לא היה ממצא נוירולגי או קרדילוגי או סוכרתי ...והועלתה השערה שזה קשור לכאבי הגב שחוויתי ואולי קיים עצב שם שגורם לכך האם זה אפשרי? איך ניתן לוודא שזה זה ומה הטיפול וההשלכות של זה האם יכול להיות גם שיתוק חלילה ברגל ?
אבי שלום. כן זה אפשרי. לעיתים בעיית עמו"ש מקרינה כאב , תחושת תרדמה, ניצול או חולשה לרגל. ניתן לוודא את הדבר ע"י פניה , בדיקה ובירור אצל רופא אורתופד המתמחה בכירורגיית עמוד שדרה. יש מצבים לצערינו בהם בעיית עמוד שדרה עלולה להוביל לחולשה קיצונית עד לשיתוק. בברכה - דר' טיטיון.
עשיתי את הבדיקה הנ"ל וקבלתי את התוצאה הבאה. יקח לי 3 חודשים עד לפגישה עם נוירולוג שיפרש עבורי את התוצאות. הייתי מאד רוצה לדעת אם יש אפשרות לקבל מושג כללי בשפה פשוטה ביחס לכתוב: A hemangioma is noted in the right aspect of the T1 body. Modic type, endplate changes are present at 3/4. A posterior&right para central 3/4 & posterior 4/5 5/6 herniations are present without cord compression. Uncinate hypertrophy is seen narrowing the 3/4 4/5 & 5/6 foramena תודה
אורן שלום . אני לא נאורולוג ובנוסף לכך בעיות עמוד שדרה הן לא המומחיות שלי פנה בשאלתך לפורום בעיות עמוד שדרה לקבלת תשובה מוסמכת בנושא. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב ! מה הפתרון לבעיית SLAP lesion בכתף? האם זריקת קורטיזון יכולה לרפא, או שניתוח הוא הפתרון היחיד? ואם כן, מה זמן ההחלמה מניתוח שכזה (כלומר , מתי אפשר לחזור לאימוני משקולות , אם בכלל?) תודה רבה מראש. אמיר.
אמיר שלום. מתחילים בניסיון לטיפול שמרני כולל מנוחה, פיזיוטרפיה וכ"ו. במידה ואין הטבה אז הטיפול היחידי המוכר לי כיום הוא ניתוחי. יש העושים ניתוח ארטרוסקופי ויש העושים ניתוח פתוח פורמלי. זמן ההחלמה תלוי במה שעושים בניתוח אך כנראה שבכל מקרה לחזור למשקולות יקח לך בערך 1/2 שנה. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר טיטיון שלום רב ! תודה רבה על תשובתך המהירה והממצה . בברכה. אמיר.
ד"ר שלום, הנני בת 41. לפני כחודשיים התחלתי לחוש כאבים בברך הימנית (בצד הפנימי). בצילום רנטגן שעברתי לא נמצאו ממצאים. בבדיקת מיפוי עצמות - נמצא דלקת בברך. קיבלתי טיפול של ויואקוס (כ- 20 כדורים) - הטיפול עזר. ביום שהכאב בברך הימנית עבר לי, התחלתי לחוש בברכי השמאלית - בצד הפנימי. ניגשתי שוב לרופא, לדעתו יש לי דלקת (למרות שבמיפוי לא נמצא דלקת בברך השמאלי) קיבלתי טיפול - משחה וכדורים בשם CATAFLAM. (אם לא יעזור אצטרך לקבל זריקה). את הטיפול סיימתי. הכאב לא לגמרי עבר. כואב לי בעיקר כשהרגל במנוחה. אני די פוחדת לקבל את זריקה (הזריקה לא כ"כ נעימה) ולא מובטח לי שזה יעזור. החשש שלי בעיקר נובע מדעתו של הרופא ללא בדיקה נוספת של הברך הכואבת בכדי לשלול סיבות אחרות לכאב. לדעתו זו דלקת. בכל אופן אופי הכאב שונה ממה שהיה לי בברך הימנית. מה עלי לעשות???? האם עלי לגשת לרופא אחר?? האם יש רופאים אורטופדים מומחים לבעיות ברכיים. עלי לציין שאני די פעילה ספורטיבית. אני הולכת על הליכון כ- 3 פעמים בשבוע ואני מתאמנת בשיטת קלנטיקס האם עלי להפסיק את הפעילות?
אבלין שלום. לא אוכל לומר לך מה עלייך לעשות אך אם את לא בוטחת ברופא שפנית אליו את בהחלט יכולה לפנות לרופא אחר. יש הרבה אורתופדים בארץ שתחום העיסוק שלהם הוא בעיות ברכיים. לגבי פעילות וכ"ו לןא אוכל להמליץ ללא בדיקה מסודרת. אין מנוס, עלייך לפנות לבדיקה אורתופדית טובה ושם לשאול את שאלותייך ולקבל המלצות. בברכה - דר' טיטיון.
אבלין שלום רב. אשמח לדבר איתך על אלטרנטיבה אחרת שבהחלט יכולה לעזור לך. יש אין ספור עדויות מאנשים שסובלים מברכיים ומצאו דרך שונה להקל באופן משמעותי בדלקות וכאבי ברכיים, ואף ליפטר מהדלקות. אם יעניין אותך לשמוע, תוכלי להתקשר אליי לטלפון: 6556003-054. המון בריאות רוי
שלום רב הנני בן 38 בשנה האחרונה סובל מכאבים בפרקי הירכיים שלא חולפים. האורטופד העלה חשד ל AVASCULAR NECROSIS בשלב מוקדם. הציע לעשות MRI אבל בקופה לא מאשרים אלא רק צילום וסיטי. פניתי לביצוע פרטי של MRI לבדוק את זה MRI בלי גודוליניום עולה 2700 שח ועם הזרקה עולה 4700 שח האם לדעתך אפשר לאבחן אווסקולר נקרוזיס בשלב מוקדם ב MRI גם ללא הזרקת גודוליניום? אם כן אז אני אעשה MRI פרטי ואוציא 2700 שח. האם ללא הזרקת גודוליניום הבדיקה תהיה יותר מפורטת ועדיפה על סתם צילום או מיפוי? אודה על עזרתך אייל
אייל שלום. לאבחון AVN מקובל היום לבצע צילום רנטגן רגיל, בשלב מאוד ראשוני זה לא מספיק ואז נדרש מיפוי עצם או MRI ואין צורך בהזרקת גדוליניום. בד"כ ניתן להסתפק במיפוי עצם ולכן אני מבין את שיקולי קופת החולים שלך. ובמידה ואכן מחליטים שיש לך חשד גבוהה ל-AVN ומחליטים על טיפול ניתוחי אז יתכן שיש מקום לביצוע MRI. בברכה - דר' טיטיון.
שלום דוקטור, לאחרונה הופניתי ע"י אורטופד של קופ"ח לבצע מיפוי עצמות עקב כאבים בברך. אני בן 30 עוסק בספורט בשעות הפנאי - רץ כ-40 ק"מ בשבוע, ולאחרונה החלו כאבים בברך. בתוצאת המיפוי רשום: 1) במיפוי עצם כולל פרפוזיה, Blood Pool לברכיים - אין לראות פרפוזיה ו-Blood Pool מוגברים. 2) במיפוי המאוחר כולל ספקט ברכיים קיימת קליטה מעט מוגברת שניתן לראות בספקט בחלק אחורי של איזור איטרקונדילרי של הטיביה הימנית סיכום - הממצאים ככ"ה על רקע טראומה. ולשאלתי - אילו בעיות ניתן לגלות במיפוי עצמות? האם אלו ממצאים משמעותיים? מה משמעותם? האם ממצאים אלו יכולים לעורר חשד לפגיעה במניסקוסים? אילו בדיקות נוספות ממולץ לבצע? תודה רבה, שלמה.
שלמה שלום. במיפוי עצם ניתן לראות דברים רבים. גידולים, זיהום, AVN, שברים, ועוד. הממצאים שאתה מתאר אינם מרשימים לגבי מישהו שרץ 40 ק"מ בשבוע. הבדיקה שהכי מומלץ לך לעשות זאת בדיקה אורתופדית טובה אצל אורתופד המתמחה בבעיות ברכיים ורק אח"כ לפי הבדיקה לבצע בדיקות הדמייה לפי הצורך. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי דלקת רקמת החיבור כבר עשרה ימים אני מטופל באנטביוטיקה וזה לא משתנה ולא עובר
צביקה שלום. אכן הצהרתך נוגעת ללב אבל מה השאלה? בברכה - דר' טיטיון.
לפני כשבועיים שיחקתי כדורגל פתאום החלה להתנפח לי הברך ונוצרה נפיחות גדולה בחלק העליון של הפיקה, ונותרתי ללא יכולת לקפל אחורה את הברך. מיד לאחר הארוע שמתי קרח במשך שעה. ולאחר מספר ימים עשיתי צילום ופניתי לאורטופד. לבנתיים הנפיחות ירדה נחתי בבית. האורטופד הכניס מזרק מתחת לברך ואמר אם אני שואב נוזלים אז זה בסדר. אם דם אז סימן שמשו נקרע שמ או שאיזהשו רצועה מדממת. הרופא הוציא מזרק שלם של דם. רק בשבוע הבא יש לי תור לביקורת , בינתיים אני חושש. אני ספורטאי בטאקוונדו ואני רוצה לדעת את חוות דעתכם המקצועית מה דעתכם הנזק שנגרם לי ומה אזדקק לעשות כדי לתקנו בתודה מראש גיא
גיא שלום. לצערי לא אוכל להגיע לאבחנה ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמייה לפי הצורך. אין ספק שיש לך נזק בברך. אולי רצועה, אולי מניסקוס אולי שבר. אין ברירה צריך ללכת לאורתופד. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, בשבוע שעבר העליתי שאלה בפורום (ונענתי על ידיכם) לגבי המועד הרצוי להסרת גבס מרגלי הנקועה. ובכן, היום הוסר הגבס, ונתחוור לי כי כף רגלי עדיין נפוחה מאוד ושטפי דם חיצוניים ופנימיים (המטומה) ניכרים לעין. כמו כן, בשל מאמץ ההליכה באמצעות קביים עד למרפאת האורטופד, כף הרגל האדימה/השחירה מאוד (אולם, לאחר מנוחה כף הרגל חוזרת לצבעה המקורי) האורטופד המטפל הסביר לי כי רצועות הקרסול נקרעו ועל כן עליי להימנע מהליכה/דריכה על כף הרגל ב- 3 השבועות הקרובים (למעט הליכה באמצעות קביים) וכן נהיגה או עבודה. בנוסף לכך, ניתן לי מרשם לטבליות ויוקס פורטה (50 מ"ג) VIOXX FORTE - כדור אחד ליום, רכשתי מגן קרסול - AIR CAST ונשלחתי לבצע טיפולי פיזיותרפיה. אני בת 32, בריאה (בדרך כלל) וזו לי הפעם הראשונה שאני חווה מקרה מעין זה. 1. האם לדעתכם הטיפול למקרה המתואר הנו הטיפול הנכון/רצוי? האם היה צריך לפעול אחרת? 2. מהן ההשלכות העתידיות על כף רגלי? מנסיונם של סובביי - אני עתידה לסבול מנקעים חוזרים ונשנים במהלך חיי ומרגישות גדולה. האומנם?? סליחה על אריכות הדברים. תודה זהבית
זהבית שלום. שוב לצערי, לא אוכל לתת לך המלצות לטיפול ו/או לבירור ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות הדמיה לפי הצורך. במידה ויש אכן קרע רציני של רצועות ואת אשה פעילה, יש מקום לשקול אפילו התערבות ניתוחית לייצוב הקרסול . במידה ומדובר בקרע חלקי בלבד או מתיחה אז הטיפול המומלץ הוא כמו שניתן לך עם AIR CAST, פיזיוטרפיה, קירור מקומי והמנעות מדריכה. צודקים הסובבים אותך כשאומרים שאם אכן יש קרע משמעותי ברצועות את עלולה לסבול מחוסר יציבות של הקרסול ונקעים חוזרים ללא טיפול מתאים. אני ממליץ לך בחום לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף הרגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר יחזקאל טיטיון שלום רב ברצוני לדעת כמה זמן בערך לוקח ניתוח להוצאת ברגים מהירך ? ומהו משך ההחלמה אח"כ? מתי אפשר לחזור לפעילות רגילה כולל בריכה ?. בתודה מראש
מודאגת שלום. תלוי על איזה ברגים מדובר . אם מדובר רק בהוצאת ברגים חלולים לאחר שבר בראש הירך? האם מדובר בהוצאת קיבוע פנימי אחר? אנא מקדי את שאלתך כדי שאוכל להשיב. בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר יחזקאל טיטיון שלום! בהמשך לשאלתי מדובר בברגים הקרובים לברך, חלק מהברגים המחזקים את המוט לאורך הירך. תודה מראש מודאגת..
שלום, רציתי לדעת האם במהלך עבודה מול מחשב (הקלדה / שימוש בעכבר) מומלץ להניח את המרפקים על השולחן או שהם יהיו באוויר. אם יש טיפים נוספים שחשוב להקפיד עליהם אשמח לשמוע עליהם.
טל שלום. רצוי לשבת ישיבה נוחה וזקופה כשהקצה העליון של מסך המחשב בגובה העיניים והידיים נשענות על כריות אורגונמטריות להדפסה. בברכה - דר' טיטיון.
לד"ר יחזקאל שלום רב כן בצילום הסיטי אכן כתוב " הודגמו ציסטות תת כונדרליות במפרק טלו- פיבולרי. מה פירושן של מילים אילו? ומהן דרכי הטיפול?
גורגט שלום. ציסטות סובכונדראליות הן ציסטות שנמצאות בעצם מתחת לסחוס. לגבי המלצות לטיפול או בירור לא אוכל להמליץ ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ומעבר על בדיקות ההדמייה. בברכה - דר' טיטיון.
ברצוני לדעת מה פירושן של המילים בתוצאת מיפוי העצמות. הנני סובלת מאוסטאופורוזיס מזה 15 שנים.
הנני בת 54, ברצוני לדעת מה הפירוש של תוצאות מיפוי העצמות שביצעתי וכן מהי דרכי הטיפול? להלן האבחנה הכתובה: קליטת יתר בטרטוס שמאל מתאים לשינויים ניוונים. ממצא לואי: רטנציה במערכת הכלייתית דו צדדית (הפרעה אורומכנית) תודה
אניטה שלום. למיפוי העצמות אין שום משמעות ללא האדם שמחוובר אליו... לא אוכל לתת לך אבחנה או המלצות לטיפול ללא בדיקה אורתופדית מסודרת. לגבי כף הרגל יש קליטה במרכז כף הרגל שיכולה להצביע על בעיה שם. לגבי הכליות עלייך להתיעץ עם אורולוג. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר לפני יומיים ספגתי חבלה בחלק החיצוני של הברך ( תוך כדי הליכה "נתקעתי" די בעוצמה בדלת המכונית). לרוע המזל זו ברך בעייתית גם ככה:שחיקת סחוס, עם שלוש ארתרוסקופיות בעברה, וגם אין עלי שכבת שומן מספקת שתרכך הפגיעה... עד עכשיו הברך עדיין נפוחה, ונגיעה אפילו קלה באזור מלווה בכאבים חזקים. שאלתי היא מהו פרק הזמן הסביר עד שהנפיחות תרד, והאם פגיעה כזו עלולה לגרום נזק פנימי לברך (אציין כי אין לי בעיה לכופף או לישר את הברך. רק הישענות על הברך אינה אפשרית-הכאב במצב כזה בלתי נסבל)? תודה
יעל שלום. אני לא נביא רק רופא כך שלא אוכל להתנבא לגבי משך הכאבים והנפיחות. עלייך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגורייך בהקדם. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כשנה וחצי שברתי את הקרסול. במשך כל הזמן הייתי במעקב בגלל צליעה וכאבים ללא ממצא כלשהו, וחשד לניוון בסחוס. בחודש האחרון ישנה החמרה משמעותית בכאב וכמעט אינני הולכת חופשי.. בבדיקת CT מלפני חודש ומעלה, נכתב במכתב: דפורמציה של טיביא דיסטלית האחורית מימין עם סימני שבר ישן. לציין פרגמנט של עצם במרווח תוך פרקי בין הטיבביא ופיבולה הדיסטליים. שבר בטלוס. פרגמנט עצם מזערי עגול סמוך לטיביא דיסטלית הקדמית - זיז קטן? אוסטופוריוזיס ושינויים ניווניים גסים בקרסוליים. נאמר לי כי הכאבים מקורם אך ורק בשינויים הניווניים וכך אצטרך לחיות. האם? ומה פרושו של הCT? האם נרמז שם על שבר חדש קיים בעצם הקרסול?
יעל שלום. נשמע שאכן מדובר בשינויים ניווניים. לא אוכל לתת לך המלצות לטיפול ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ומעבר על בדיקות ההדמיה בעצמי. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון אותה אני מנהל. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב .אני סובל מהידבקיות בברך כבר 3 שנים עברתי 4 ניתוחים ללא הצלחה כולל החלפת ברך מלאה . היום אני עם הגבלות בתנועה .והולך צולע עים כאבים .שאלתי מה יותר טוב להישאר במצב הזה או קיבוע של הברך בצורה ישרה.מה הפלוס ומה המינוס תודה.אני בן 34
אורן שלום. במצבך קיבוע של הברך יאפשר לך ללכת ללא כאבים וזה הפלוס העיקרי. המינוס הוא שלא יהיו לך תנועות של הברך אבל גם כך אין לך תנועות . כך שבמצבך קיבוע של הברך הוא טיפול טוב. בברכה - דר' טיטיון.
שלום.. לאמא שלי יש כאבי ידיים וכאבי רגליים. היא פנתה לרופא ממומחה שאמר שיש לה שחיקת סחוס. יש לי מספר שאלות: מה זה למעשה שחיקת סחוס? למה זה יכול לגרום?
לאה שלום. שחיקת סחוס זה כשהסחוס נשחק ואין דרך אחרת לומר את זה. זה גורם לכאבים והגבלה בתנועות. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב! בבדיקת mri נמצא שיש לי בעייה בגיד popliteus וברצועת acl אני אמור לעבור ניתוח, אני יודע איך מתקנים את הרצועה אך לא הבנתי מה עושים כדי לסדר את הגיד ואם אפשר בכלל אודה לניסיונך עמיר.
עמיר שלום. בניתוח שחזור ACL לא מתעסקים בפופליטאוס. בברכה - דר' טיטיון.