פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
אני בן 60 ,לפני כחודשיים עשיתי פעולה פתאומית של ריצה ומאז אני סובל מכאב עז בגיד האחורי החיצוני בגב הברך (האחראי לפעולת מתיחה וכיפוף הרגל. הכאב העז ביותר הוא בעת הפעלת לחץ על הרגל במצב כיפוף בנסיון להתיישר. אני מניח שמתחתי רצועה או נגרם קרע חלקי בלגימנטים אחדים של הרצועה (בעת הליכה רגילה אין כאבים) האם משהו יודע להגדיר יותר טוב ממני את הבעיה והאם יש דרך לטפל בבעיה כדי להביא לפתרונה מחד ולהקטנת הכאב. תודה למשיבים
סולי שלום. עליך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית מפרקים. בברכה - דר' טיטיון.
שלום לכולם! לפני מספר ימים עברתי בדיקת איזוטופים ("ספקט"),ולהלן התוצאות: "קליטת יתר דיפוזית מודגמת בברך שמאל עם הדגשה במדור המדיאלי ובמשטח הטיביאלי המדיאלי. פרט לכך אין לראות ממצאים נוספים. לסיכום: מיפוי המתאים לפגיעה במניסקוס המדיאלי עם סינוביטיס מישנית בברך שמאל." לפי הבנתי ועל פי דברי הרופא לפני הבדיקה,עליי לעבור ניתוח ארתרוסקופיה. יש לציין כי הרופא קיבל את הבדיקות ובקרוב אני מוזמן לתור. שאלותיי הם: א. לא מצויין בתוצאות סוג הפגיעה (קרע,סדק וכו). כיצד ניתן לדעת מהי? האם עליי לעבור בדיקות נוספות? ב. כיצד מתבצע הניתוח? ג. איך מתבצע תהליך השיקום? ד. נכון לעכשיו,אני מתגייס במרץ. איך התפתחויות רפואיות אלו עלולות להשפיע על הפרופיל הרפואי שלי (82 כיום)? ה. האם אוכל לחזור לכשירות ברך של 100%? אני עוסק בספורט בדרגה בינונית עד מאומצת. ובנוסף לכך,אני מועמד להתגייס ליחידה קרבית. תודה מראש על כל מענה! בברכה
אופיר שלום. פנה בשאלתך לפורום בעיות מפרקים וארטרוסקופיה לקבלת תשובה מוסמכת בנושא. בברכה - דר' טיטיון.
בת 25, בריאה. מזה שנתיים סובלת מכאבי שרירים (תמיד בעונה זו של הקיץ). לפני כשנתיים- כאבי גב תחתון לפני שנה- צוואר וכתפיים השנה- זרועות ומפרק היד.בבדיקות בשנים קודמות- סי טי תקין, מיפוי עצמות תקין, בדיקות דם-תקין להוציא ממצא אחד- compliement c3 מעל לתחום הנורמה (אך לא בצורה גבוהה). הרופאים כבר מזלזלים בי בכל הקשור לכאבי שרירים וטוענים ל"מתח" האם תופעת כאבי שרירים בייחוד צוואריים מוכרים לכם והאם אין לכך פתרון?ממה זה יכול להיות? לתשובתכם המהירה אודה, רוני.
רוני שלום. מאחר ומדובר בבעיית עמוד שדרה צווארי אני ממליץ לפנות בשאלה זו לפורום בעיות עמוד שדרה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב! לפני 7שבועות סובבתי את הרגל במשחק כדורגל ונוצר אצלי נקע בכף הרגל שהיתנפחה מאוד ! עכשיו המצב הוא עדיין שיש נפיחות בכף הרגל , רציתי לשאול האים זה נורמלי שעדיין יש לי נפיחות אחרי 7 שבועות? וכמה זמן לוקח בד,כ לנקע כזה לעבור?
שלום יבגני, נקע יכול להיות בדרגות חומרה שונות. אורך זמן ההחלמה תלוי במספר גורמים: 1. חומרת הנקע. 2. מהות ואיכות הטיפול שנעשה מיד לאחר הנקע וביום שלאחריו. 3. משך המנוחה שהרגל קיבלה. אני מפנה אותך למאמר על נקעים והטיפול בהם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=164&art_id=591 בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים
שלום רב! לפני 7שבועות סובבתי את הרגל במשחק כדורגל ונוצר אצלי נקע בכף הרגל שהיתנפחה מאוד ! עכשיו המצב הוא עדיין שיש נפיחות בכף הרגל , רציתי לשאול האים זה נורמלי שעדיין יש לי נפיחות אחרי 7 שבועות? וכמה זמן לוקח בד,כ לנקע כזה לעבור?
יבגני שלום. אני לא יכול להגיד לך מה יש לך בדיוק ללא בדיקה וצילומים אבל 7 שבועות זה הרבה זמן. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב! אני סובלת מזה כשנתיים מ- RSD שאובחן ע"י ד"ר ליפסקר בבית חולים ברזילי. נפצעתי בהיותי חיילת. הצבא לא איפשר לי טיפול דחוף ע"י ד"ר ליפסקר, ואני עדיין סובלת מכאבים אני כבר שנתיים עם כפפת גו'בסט. אני בתהליך תביעה נגד משרד הביטחון. אני רוצה לדעת גם אם כעבור שנתיים אני יכולה לטפל בזה? מחכה לתשובה, בתודה מאיה.
מאיה שלום. פני לטיפול במרפאת כאב. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב! תודה רבה על כך שענית לי. רק רציתי לדעת לאיזו מרפאת כאב לפנות. בתודה, מאיה.
1 בראש השנה האחרון שברתי עצם קטנטנה בשורש כף היד.(בהמשך האגודל) הייתי מעל חדשיים בגבס -מאומה לא עזר. המצב כמו שהיה. העניין מעצבן מאד והיות שמדובר ביד הדומיננטית זה מפריע שבעתיים. אפילו מחיאת כף פשוטה-מכאיבה שלא לדבר על סגירת מנעול הדלת ,כלומר -כל פעולה פשוטה מציקה. האם ישנו פתרון? 2.לפני כ3 שנים אבחן אורטופד ציסטה בצד האחורי של הברך. אני עוסק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ומדי פעם הייתי סובל מכאב מציק אבל התעלמתי כי הרופא אמר שהפתרון כירורגי בלבד. עכשיו יש לי כאב שעובר מהשוק אל הירך מעל לברך כלומר מהצד הקדמי שממש לא נותן לי אפשרות לעסוק בספורט. האם זאת עדיין הציסטה ההיא או שלפי התיאור שנתתי מדובר בענין אחר.(הכאבים שגרמה הציסטה היו בחלק האחורי של הרגל.
שלמה שלום. לגבי 1, עליך לפנות לבדיקה וטיפול של כירורג כף יד. לגבי 2, עליך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.
זמן רב אני סובל מכאבים בכפות הרגליים ובגב התחתון בעמידה. הרגשה של דריכה על העצמות לאורך כף הרגל מתחית הכריות ועד העקב. הכאב מתפתח לאחר מספר דקות. לאחר רבע שעה עד חצי שעה אינני יכול יותר לעמוד ונאלץ לשבת ולהרים את כפות הרגליים לשחרור הלחץ. ומקמר את הגב להרפות את כאב הכב. נמנע מלעמוד. בהליכה וריצה אין כאבים. מעט כאבים אחרי מספר קילומטרים.אבל זו לא בעיה. לאחר עמידה ממושכת כפות הרגליים כואבות ושורפות במשך שעות רבות וגם כל הלילה. ניסיתי כדורים, משחות, גם זוברקס . אולטרה סאונד, רפלקסולוגיה , טנס, דיקור ועוד .. ניסיתי שלשה סוגי מדרסים ללא הטבה. דווקא המדרסים האורטופדים עם תמיכת קשת כף הרגל הכי מכאיבים. רגישות רבה. הבדיקות תקינות גם נשללו בעיות נוירופתיות, כלי דם וראומוטולוגיות. כל יום אני מוכרח להפיג את הכאבים בכפות הרגליים באמבטיה חמה. עיסוי הרגליים ומתיחות. נעליים גורמות לכיווץ ושריפה. משתדל ללכת עם סנדלים. במיפוי עצמות נרשם " הדגשה קלה של עצמות טרזליות בשתי כפות הרגליים כנראה על רקע טראומתי" לא ברור לי. הרופא לכף רגל לא מייחס לזה חשיבות. בבדיקת סי טי של עמוד שידרה נמצאה היצרות קלה של תעלה ספינלית אבל האורטופד טוען שאם זו היתה הסיבה היו לי יותר כאבים בהליכה ולא בעמידה. אני פונה אליכם מנסיונכם מה יכולה להיות הסיבה .. אילו בדיקות עוד ניתן לעשות. מה יכול לעזור. בתודה
שלום יואל. לצערי אתה מתאר מצב מורכב שלא אוכל לענות על שאלתך ברצינות ללא בדיקה מסודרת ומעבר על בדיקות ההדמיה שביצעו לך. אגב ביצעת בדיקת הולכה בעצבים (EMG) ? בברכה - דר' טיטיון.
בדיקה אחת של US הראתה קרע בשריר והסתיידות בשרוול בדיקה שניה של US בממקום אחר הראתה שהכל תקין איזה בדיקה עלי לעשות כדי שאקבל דיאגנוזה אמיתית.
חן שלום. US כתף זאת בדיקה מאוד סובייקטיבית ותלוייה בניסיון הבודק. פני לאורתופד העוסק בכירורגיית כתפיים לקבלת יעוץ אורתופדי טוב ולפי זה להחליט אילו בדיקות הדמיה לבצע אם בכלל. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, האם ידוע לך תוך כמה זמן מקבלים תוצאות של בדיקת אולטראסאונד לברכיים? האם זה תלוי במרפאה או שמא זה בזמן הבדיקה? תודה, ערן
ערן שלום. בד"כ מייד. בברכה - דר' טיטיון.
האם "כונדרומה" זה גידול שפיר בלבד? האם הוא יכול לגרום לכאבים? ו-אם מוציאים אותו האם יש סיכוי שיגדל שוב ו/או שיהפך משפיר למממאיר?
עדי שלום. פנה בשאלתך לפורום אורתופדיה כללית ואונקולוגית לפרופ' סלעי לקבל תשובה מוסמכת יותר בנושא. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, יש לי בעיה בשתי כפות הרגליים. אינני יודעת מה המינוח המקצועי לכך, אך הבעיה שלי היא שעצמות הבהונות בולטות כלפי חוץ. ברגל הימנית זה פחות מורגש, אך ברגל השמאלית הדבר מורגש יותר וכתוצאה מכך אני סובלת מכאבים עזים בעצם ומסביבה, במהלך הליכה, עמידה ממושכת ואפילו בזמן ישיבה. ידוע לי שיש ניתוחים שבהם משייפים את העצם וזה לפחות נותן מראה אסטטי לרגל, אך השאלה שלי היא : האם זה עוזר למיגור הכאב ? האם ניתן לפתור את בעיית הכאב באופן אחר, ללא ניתוח? תודה, מיכל
מיכל שלום. הבעיה אותה את מתארת היא כנרא - HALLUX VALGUS. בד"כ הטיפול הוא ניתוחי. מעבר לשיפור המראה יש גם שיפור בכאבים לאחר ההחלמה. מעבר לכך במידה ואת לא מעוניינת בניתוח ניתן לנסות ללכת עם נעליים רחבות שלא ילחצו על המקומות הכואבים או להזמין נעליים ומדרסים מותאמים לפי מידת גבס להורדת העומס מנקודות הלחץ. אשמח לקבלך לבדיקה וטיפול במרפאה לכירורגיית קרסול וכף הרגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, האם מישהו יוכל להסביר לי את התהליך של מיפוי עצמות עמוד שדרה וברכיים ואגן? התהליך וכן הזמן שזה לוקח. תודה
יאיר שלום. זה תהליך שלוקח מספר שעות בד"כ. מזריקים חומר רדיואקטיבי בתוך הוריד ואח"כ עושים צילום כמו רנטגן עם סרט שרגיש לחומר שהוזרק ורואים היכן החומר מצטבר ולפי זה ניתן להגיע למסקנות שונות. ליותר פרטים עליך לפנות בשאלתך למכון איזוטופים באחד מבתי החולים שם עושים את הבדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
תודה רבה
אבי בן 75 יש לו 3 ימים כאבים בכל הרגל כאבים חזקים מה זה יכול להיות ??????
ליאת שלום. זאת לא שאלה רצינית נכון? זה יכול להיות כמעט כל דבר בעולם... פני עם אביך לבדיקת רופא המשפחה ובהתאם בירור וטיפול. בברכה - דר' טיטיון.
דוקטור שלום כן מצטערת לא הסברתי את עצמי טוב סליחה. השאלה שלי מה אני עושה אני לא ישנה בלילה מכאבים . האם מדובר בדלקת? והאם היא חולפת בלי טיפול תרופתי? תודה מראש.
דינה שלום. אכן נשמע שמדובר בדלקת מקומית. הטיפול בד"כ ושוב אינני יכול להתחייב כי לא בדקתי אותך הוא - תרופות נוגדות דלקת (וויוקס, אטופן וולטרן וכ"ו), פיזיוטרפיה מקומית עם אולטראסאונד וTENS, הזרקה מקומית עם סטארואידים ובעיקר דר' זמן... פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, האם תוכלו לבאר לי את תשובת הרנטגן אשר קיבלתי לאחר צילום ברך ימין? הרי התשובה שניתנה: בחלק הדיסטאלי של ירך ימין,נגע סקלרוטי קורטיקלי בעל גבול לא חד. ללא תגובה פריאוסטאלית. יתכן fibrous cortical defect. הומלץ שאגש למיפוי עצמות. תודה מראש לגבי תשובתכם. בברכה -אורנה
אורנה שלום. מדובר בנגע שפיר בעצם במידה והאבחנה הרנטגנית נכונה שלא דורש בירור או טיפול אלה אם יש כאב מקומי. אם קיים כאב בהחלט יש מקום לבצע מיפוי ולפי תוצאות המיפוי בירור נוסף. בברכה - דר' טיטיון.
בעלי סובל מכאבים בכף רגל ימין (יש לו פלטפוס). הכאבים מופיעים בעקר לאחר מאמץ וחוסר מנוחה.הוא סובל מכאבים. בכף הרגל מופיעה רגישות למגע (אפילו למריחת משחה), מופיעות מעין בלוטות אדומות והמקום חם. הוא אינו מסוגל לעמוד או ללכת.לאחר מנוחה התופעה חולפת. הרופאים טוענים שאין זו דלקת פרקים. בחודשים האחרונים מופיעה התופעה גם בכפות הידיים עד כדי כך שהוא אינו מסוגל לסגור ולקפל את אצבעותיו.הרופאים לא ראו את התופעה בהתפרצותה. מה זה? האם יכול להיות שזה דלקת פרקים?
עדי שלום. יכול להיות כל דבר. לא ניתן להגיע לאבחנה מהתאור שלך. בברכה - דר' טיטיון.
לדוקטורים שלום רב אני בן 24 בשנת 2000 עברתי TRIPAL ARTRODESIS בקלקנאוס קובואיד לפני כ-4 חודשים הסרתי מסמר אחד מהטאלוס ומאז יש לי רק בעיות לפני כשבוע עשיתי מיפוי עצם ואובחן אצלי RSD ו- AVN דרגה 2 השאלה שלי מהם האיבחונים הנ"ל? ומה ניתן לעשות אם בכלל..? יצויין בנוסף שאני דיי סטטי במהלך היום שלי לרוב יושב הרבה כך שאין מצב של עומס על הרגל..
אבי שלום. אתה מתאר מצב מורכב שלא ניתן לתת לך תשובה עליו ללא בדיקה קלינית ובחינת בדיקות ההדמיה . בעקרון AVN זה עצם שמתה כי לא מקבלת אספקת דם. RSD תרשום במנוע חיפוש באינטרנט ותקבל כמה מידע שאתה רוצה ואולי יותר... בברכה - דר' טיטיון.
לדר טיטיון שלום בחודשים האחרונים אני סובל מכאבים חזקים בכפות הרגליים ליד האצבעות (בפרקים מטה טרסוס פלנגיאלים ) לאחר כחצי שעה הליכה ,אני צועד 5 קמ ליום .מדרסים חדשים עם הגבהות נדרשות פטרו חלקית את הבעיה. צילום כפות הרגליים בלי ממצא פתלוגי בעצמות.נשלחתי לעשות מיפוי עצמות לכפות הרגל האם חיוני לעשות זאת? איך ניתן להגיע למרפאתכם? לתשובתך אודה ! חיים
חיים שלום. אני מעריך שנשלחת לביצוע מיפוי עצם בשאלה של שבר הליכה. כדי להגיע למרפאת קרסול וכף רגל בבלינסון כל מה שצריך זה טופס 17 והפניה. בברכה - דר' טיטיון.
ד"ר נכבד ! המחלה העיקרית שלי היא אסטמה מטופל אצל ד"ר בריק בקופ"ח הגפן חיפה. לאחר כ-20 שנה של קבלת סטרואידים קבלתי דורבנים בשתי כפות הרגליים שלי. ברגל ימין 2 דורבנים בגודל 1,8 מ"מ וברגל שמאל גם דורבן פחות מפריע. יש לי מדרסים ואני נועל נעליים אורטופדיות אבל אני סובל מכאבים חזקים ומתהלך עקב כך עם קביים קנדיות, ומתנייד עם רכב חשמלי קלנועית. מקבל כדורים אטופן 500 מ"ג אך זה לא עוזר להשתיק את הכאבים. מה עלי לעשות? אני נכה המוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי עקב אסטמה קשה. אודה לך מאוד אם תזמין אותי לבדיקה. בברכה גלילי אורי : טלפון נייד 0547639630 כרמיאל, נשיאי ישראל 29/53 . אין לי רכב.
ערב טוב. לפני חצי שנה בערך עברתי ארטרוסקופיה בברך שמאל. במהלכה נמצאו שינויים ניבוניים רבים ובולטים בעיקר במדור הפנימי של הברך ובמשטח במיפרקי של הפיקה. בוצעה השחזה וקדיחה של העצם באיזורים נטולי הסחוס. לזמן מה הכאבים פחתו, אך חזרו, אולי פחות ממה שהיה. עכשיו יש לי אותה בעיה בברך השניה, והרופא ממליץ על ארטרוסקופיה (הסיבה דומה). האם כדאי לי? אולי יש אלטרנטיבה אחרת? אני בת 57. תודה מראש על תשומת לבך.
זינה שלום. לצערי זהו מסוג המקרים שאינני יכול לענות עליהם ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות ההדמיה. בברכה - דר' טיטיון.
יש לי ברגליים בעייה שלפעמים הם נרדמות לי לזמן שמתארך הפעם לפעם קרה לי כבר שכמעט שעה נרדמה לי הרגל מאמצע הרגל עד סוף העאצבעות דרך אגב ראוי לציין שיש לי עקמת והייתי מטופל בויוקס בעקבות כאבי גב בבקשה תעזרו לי ותגידו לי מה יכולות להיות הסיבות לזה?
DAVID הסיבות יכולות להיות רבות החל מבעיה עצבית מקומית, בעיה בעמו"ש בעיה סיסטמית של אלקטרוליטים, מחלת עצבים ועוד. פנה לרופא לבדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
תשובה של צילום אולטראסאונד כתף - אני בת 50 נמצא : הודגם נוזל לאורך גיד ביצפס נמצא נוזל סביב גיד LBH יתכן שמדובר בטנוסינוביטיס כמו כן ברצוני לציין שאני בשנה האחרונה עוסקת בפעילות ספורטיבית הכוללת אימוני כח הכאבים קיימים אצלי כבר 3 חודשים כתף עד כל יד שמאל והשחמה תודה מראש
דינה שלום. אז מה השאלה?! דר' טיטיון.
בעקבות מכה מאוד חזקה בכף היד שקיבלתי לפני שלושה שבועות בערך, המקום עדיין כואב ונפוח, ולכן פניתי לאורתופד (לכירורג כף יד יש תור רק לסוף החודש... אלו קופות החולים שלנו...). בצילום נראה שאין שבר ואין סדק. כנראה שאלו נוזלים שהצטברו במעטפת הגידים, שעדיין לא נספחו בעקבות שטפי הדם שהיו במקום, או שזה שטף דם פנימי שלא נראה חיצונית (אני מנסה להיות נאמנה למקור... מקווה שאני לא מסלפת מדיי את דברי הרופא). לכן, הוא נתן לי למרוח קרם "דוליקל" למשך 10 ימים. כשקניתי את התרופה, ראיתי שזה עבור שרירים... יש קשר בין התרופה הזאת לבעיה שלי? (בינתיים אני מורחת את המשחה כבר יומיים, אבל המקום עדיין כואב). לתשובתך אודה...
יפעת שלום. גם אם לא נראה ממצא בצילום ע"י האורתופד שבדק אותך זה עדיין לא מוכיח שאין נזק לרצועות או שבר קטן שלא רואים בצילום. המשחה אולי תקל קצת. עדיין הייתי מתעקש על בדיקת כירורג כף יד. בברכה - דר' טיטיון.
ברצוני לדעת היכן ניתן לבצע טיפול כזה באיזור המרכז
מזכירה אימתנית שלום. אסף הרופא בלבד. בברכה - דר' טיטיון.
שלום, אני בן 18 כאשר אני מתאמן ועושה את החזרות בצורה איטית השריר עליו אני עובד מתחיל לרעוד וגם אחרי שאני מפסיק לעבוד עליו הוא עדיין רועד מצב זה קורה גם כשאני מפעיל את השריר בצורה מאוד מתונה אך ארוכה למשל במיטה כשאני רוכן מעל חברה שלי אחרי כמה שניות היד שלי מתחיל לרעוד התופעה הזאת כבר שנה וחצי קיימת מה יכול לגרום לה? בתודה, ארז.
ארז שלום. אתה מתאר רעד בזמן מאמץ איזומטרי. זהי תופעה טבעית. תהיה בריא ותמשיך לרכון על חברה שלך בכיף... דר' טיטיון.
לד"ר שלום אני בת 68 וסובלת מזה חצי שנה בכאבי רגליים. רופא המשפחה טען כי רק הליכה תשנה את המצב ( אני מתעמלת כשעה פעמיים בשבוע וצועדת 3 פעמים בשבוע כ- 4 ק"מ כל פעם). מזה מספר ימים החלו כאבים בשתי הברכיים ( על ברך אחת נפלתי לפני כשמונה חודשים) . הכאבים מאוד מטרידים במיוחד כאשר אני במצב של שכיבה. מה עליי לעשות , תודה רקפת .
רקפת שלום. עלייך לפנות לבדיקת אורתופד. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רקפת, כל הכבוד לך על המאמץ שאת משקיעה בהליכות כה מרובות. מההגדרה שלך "כאבי רגליים", קשה לי להבין האם הכאבים הם לאורך הרגליים, או בכפות הרגליים (וזה בנפרד מהכאבים בברכיים אותם ציינת). צורת משטח הדריכה שבתוך הנעליים משפיעה מאד - לטוב ולרע - על הנוחות ועל היווצרות כאבים - או היעדרן. אם הכאבים הם בכפות הרגליים - מדרסים טובים עשויים לעזור מאד. אוכל לסייע לך יותר באם אוכל לבדוק אותך. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים
אני מבקש אינפורמציה עם פרטים על זריקות של " כרבולת תרנגול" לטיפול בבעיות מפרקי הברכים. אני מחפש ידע אישי אמיתי ו/או מקורות רפואיים מהימנים תודה.
SH תרשום ORTHOVISC או SYNVISC במנועי חיפוש ותקבל תשובות. הניסיון שלי ושל אחרים במחלקתי לא מראה הצלחות גדולות, תלוי כמה המפרק חולה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, לפני חודש וחצי נקעתי את קרסול רגל שמאל. הכאב הלך ופחת עם הזמן, אבל מידי פעם עדיין כואב לי הקרסול. יש לציין שבמהלך התקופה עשו לי דיקור סיני שעזר לי מאוד. (אבל לא ריפא לחלוטין) הנפיחות כמעט ונעלמה לחלוטין. ביקרתי אצל אורתופד (לפני כשבוע) שנתן לי ויוקס ואמר שהכל יסתדר עם הזמן. אני טסה לטיול של חודש בעוד שבוע (טיול שלצערי אין אפשרות לדחות) הכולל גם הליכות מרובות. שאלותי: 1. האם יש לי סיבה להיות מודאגת מהמצב הנוכחי? 2. ליטול כדורי ויוקס במידה ואחוש כאב? אודה להצעתכם! צ'וקה
צ'וקה שלום. לצערי אינני יודע אם יש לך סיבה להיות מודאגת ואני לא אוכל לענות לך על זה ללא בדיקה, אך אם מצבך הולך ומשתפר כנראה שיהיה בסדר, בלי נדר. אפשר לקחת וויוקס או כל כדור נגד כאבים אחר כמו אקאמול או אופטאלגין. בברכה - דר' טיטיון.
שלום ד"ר, אני נוהג לעשות תרגיל לחיזוק השרירים התלת ראשיים. התרגיל מתבצע בעמידה כשיד מחזיקה משקולת מאחורי הראש והיד עולה ויורדת יחד עם המשקולת כמו וו. אני עושה תרגיל זה 3 פעמים בשבוע. לאחרונה החלו לי כאבים מאחורי מרפק שמאל, האם יתכן שזה מאמץ יתר? האם להפסיק לחלוטין את סוג התרגיל הזה? או שיתכן שזה כאב זמני של אימון וזה יחלוף ולהמשיך עם התרגיל. תודה על תשובתך.
יניב. זהי תופעה מוכרת של מאמץ יתר. תעשה חימום טוב יותר ותבצע תרגילים עם פחות משקל ויותר חזרות. תמיד רק בגבול הכאב, אחרת תגרום נזק. בברכה - דר' טיטיון.
לפני כחודש מתחתי גיד בכף הרגל. לא היתה כל נפיחות, רק כאב, גם במצב סטטי. רופאה כללית בדקה אותי ואמרה שמתחתי גיד, ענין שיעבור תוך כמה ימים. ואכן, אחרי שבוע וחצי כבר יכולתי להזיז את הרגל הרבה יותר בחופשיות וחזרתי לשחות. כמו כן הפסקתי ללכת עם תחבושת אלסטית. אבל, נכון לעכשיו, עדיין קצת כואבת לי הרגל אם אני מזיזה אותי בזווית המתיחה. האם זה מצב נורמלי (החלמה מלאה בת יותר מחודש)? האם אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית של ריקוד בלט (בצורה חובבנית)? הליכות? האם ישנם דברים שאפשר לעשות בכדי לזרז את ההחלמה? דברים שאסור לעשות? המון תודה! :)
מלי שלום. תהליך הריפוי בהחלט עלול להמשך זמן רב . לגבי חזרה לפעילות, - הייתי ממליץ לחזור לפעילות בגבול הכאב בלבד ולא לאמץ מעבר למה שגורם לכאב. בנוסף הייתי ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד. בברכה - דר' טיטיון.
שלום אמי בת 70, סובלת מזה כשנתיים מעאבים עזים בעצם הפיוביס, וגם באזור עצם הזנב. הכאבים חזקים במידה כזו, שהיא נוטלת פעמיים ביום אוקסיקונטן 20 מ"ג. נעשה בעבר מיפוי עצם ואולטרא-סאונד - ככל הנראה מדובר בתהליך ניווני באותו אזור 1. האם ייתכן שיש קשר בין שני מוקדי הכאב? 2. מה הטיפול לבעייה זו? תודה ארז
ארז שלום כמובן שלא אוכל לתת לך תשובה משמעותית ללא בדיקה ובחינת בדיקות ההדמיה, אך במידה ואכן עברה בירור מלא ולא נמצא דבר מלבד "שינויים ניווניים" הייתי מפנה אותה לבדיקה וטיפול של מרפאת כאב. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב , אני עוסק בספורט כ- 4 פעמים בשבוע (ספינינג,ריצה....) בשבועיים האחרונים הרגשתי כאבים בשריר התאום שנעלמו להם לאחר מספר ימים , התעלמתי עד שביום ראשון לאחר אימון הכאבים התגברו ולמחרת בבוקר בקושי קמתי מהמיטה כל השריר תפוס וכואב רק כאשר אני בתנועה הכאב פוחת , מה קרה? האם זה מה שמכנים דלקת בשריר/גיד ? מה עלי לעשות ? קובי
קובי שלום. עליך להוריד עומס, לבצע חימום טוב לפני אימון ולפנות לאורתופד לבדיקה. בברכה - דר' טיטיון.
שלום מהי מחלת הבחטש (אם באמת קוראים לך כך?)
עדנה שלום. אין לי מושג מה זה בחטש.... תנסי לברר את השם הנכון ותגדילי לעשות אם תכתבי את זה באנגלית. בברכה - דר' טיטיון.
עדנה, אולי את מתכוונת למחלת בכצ'ט? אם כן, אז תיכנסי לאתר www.behcet.org.il שבת שלום
אם פנית לפורום זה, אולי את מתכוונת למחלת פאג'ט - PAGET , שזו מחלה כרונית בעצמות?
כחודש ימים אני סובלת מכאבים בעקב שמאל לאחר שכיבה או ישיבה ממושכים. לאחר כמה זמן של הליכה הכאב מתיצב. הלכתי לאורטופד והוא כמעט ולא הסתכל על העקב ואמר לי שצריך מדרסים. האם אין צורך בצילום? האם זה הפתרון היחיד גם לדעתכם? אתמול הלכתי הרבה ואני מרגישה היום כשאני מתחילה ללכת את אותו כאב ובנוסף כאב בשוק של אותה רגל. גם זה נעלם אחרי כמה זמן של הליכה. מה זה יכול להיות? תודה מראש
עידית שלום. את מתארת כאבים אופייניים למחלת החיתולית הכפית, מה שנקרא בשפת העם "דורבן". אני מצרף לך מאמר שכתבתי בעבר בנושא שם יש תשובות לשאלות שאת אפילו עדיין לא הספקת לחשוב עלייהן. בכל מקרה אני ממליץ לך להחליף אורתופד ועדיף ללכת להבדק אצל אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף הרגל לקבלת הטיפול הנכון בבעייתך. בברכה - דר' טיטיון. אבחון וטיפול במחלת החיתולית הכפית (Plantar Fasciitis ) " דורבן". יחזקאל טיטיון*, מוטי קסטנר, אברהם בכר, משה סלעי. המחלקה האורטופדית, השירות לכירורגית קרסול וכף הרגל*, מרכז רפואי רבין, קמפוס בילינסון, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל-אביב, פתח תקווה מבוא חולים רבים פונים למרפאת רופא המשפחה, אורתופד, ראומאטולוג או פודיאטר, בשל כאבים באזור התחתון של העקב. תלונה זו שכיחה מאוד והמחלה יכולה להופיע מגיל ילדות ועד גיל קשיש, אם כי שכיח יותר שהמחלה מופיעה בנשים בגיל העמידה ובגברים העוסקים בספורט ריצה. השכיחות של המחלה היא כ 10% באוכלוסיה הכללית וכ 10 % מהעוסקים בספורט ריצה [1,2]. שמות רבים ניתנו למחלה כולל: מחלת החיתולית הכפית (PLANTAR FASCIITIS), עקב אצן (JOGGERS HEEL), עקב טניס (TENNIS HEEL), עקב שוטר (POLICEMANS HEEL) , עקב זיבה (GONORRHOEAL HEEL). כינוי עברי עממי למחלה הוא "דורבן" על שם הזיז הגרמי שנראה לעיתים בצילומי הרנטגן של החולים במחלה. ריבוי השמות והכינויים נובע מהבנה לקויה של הרופאים המטפלים, לגבי מקור המחלה וסיבת הכאב [2]. סיבת הכאב היא ככל הנראה, ניוון (Degeneration ) של קולאגן (אליה מתייחסים לעיתים בטעות כ-"דלקת כרונית") באזור מוצא החיתולית הכפית (Plantar Facia ) בגבשושית התיכונה של עצם העקב. באזור ניוון הקולגן רואים איבוד של המשכיות הקולאגן, עם עליה בכמות הרקמה החיבורית והוואסקולאריות באזור, עם נוכחות מוגברת של פיברובלסטים, ללא נוכחות מוגברת של תאי דלקת הנצפים בתהליך דלקתי. סיבת הניוון היא קרעים זעירים חוזרים ונשנים של החיתולית הכפית, הנגרמים בקצב מהיר יותר מיכולת הריפוי המקומי של הגוף [3] (תמונה 1). תפקיד הרופא המטפל בחולה הסובל מהמחלה, הוא אבחון נכון של הבעיה וטיפול בהתאם. בטיפול המתחיל מוקדם או בסמיכות להופעת התסמינים, רוב החולים עשויים להבריא תוך כ- 6 שבועות [4]. על הרופא להביא בחשבון את העובדה, שאמנם מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה לכאבים באזור התחתון של העקב, אך יש לשלול בעיות אחרות העלולות לגרום לכאבים דומים. גורמי הנמחלה לחיתולית הכפית תפקיד חשוב בשמירת תפקוד הקשת האורכית הפנימית בכף הרגל (תמונה 2). קרע ספונטאני או מכוון (בניתוח) של החיתולית הנ"ל, יגרום לצניחת הקשת האורכית הפנימית ולהשטחת כף הרגל ולעיתים גם לכאבים בעקבות כך בקשת האורכית החיצונית של כף הרגל [5,6]. מוצא החיתולית ברובו מהגבשושית התיכונית של עצם העקב במשטחה הכפי. המבנה מתפרש בצורת מניפה קדימה ומתחבר דרך מספר שרוולים, במספר תאחיזות, בכיוון הכפי של המפרקים בין ראשי עצמות המסרק לבסיסי הגלילים המקורבים של הבהנות ולאזור מעטפת הגידים המכופפים שם (תמונה 1). במהלך מחזור ההליכה, בכל צעד בשלב הדריכה המלאה (STANCE) קיימת מתיחה של החיתולית הכפית. יש מצבים בהם המתיחה החוזרת הנ"ל עלולה לגרום לקרעים זעירים בחיתולית ולתופעת הניוון שתוארה קודם [7]. ביאופסיה מאזור זה מראה שגשוג של פיברובלאסטים ורקמה גרגירמתית (granulomatous) כרונית [2,7], כמו כן ניתן לראות הבדל בעובי החיתולית בין חיתולית בריאה כ- 3 ממ' עובי גבי-כפי, לעומת עד 15 ממ' במחלת החיתולית הכפית במצבה הקשה [7]. מצבים הגורמים להגבלה בכיפוף גבי (DORSIFLEXION) של כף הרגל כמו מצב בו יש קיצור של גיד האכילס, גורמים לעומס יתר לחיתולית הכפית. במצב בו קיימת מחלת החיתולית הכפית, יש נטייה של כף הרגל להיות בכיפוף כפי בזמן מנוחה, דבר המקל על המתח באותה חיתולית ומקל על הכאב. במשך זמן המנוחה, החיתולית הרפויה מתכווצת יחסית. בקימה מהמנוחה או משנת לילה יש הפעלת מתח על החיתולית המכווצת והכאבים מוחמרים שוב [8,9]. המבנה של העור והשומן התת עורי באזור העקב מותאם לבלימת זעזועים ומניעת שחיקה. העור בסוליית כף הרגל הוא עבה יותר מהעור במקומות אחרים בגוף והוא בנוי בצורת חלת דבש של מחיצות פיברובלאסטית המחוברות אחת לשניה. בין העור לעצם העקב כלואות בועיות השומן התת עורי באזור. מבנה זה משמש כבולם זעזועים בזמן פגיעת העקב בקרקע, בזמן מחזור ההליכה (HEEL STRIKE). עובי שכבות השומן התת עורי בגוף יורד בגיל העמידה, לכן העומס באזור העקב גדול יותר לאחר גיל 40 ושכיחות הכאבים באזור עולה עם הגיל [10]. מהו ה"דורבן"? לעיתים נראה בצילום רנטגן של עקב החולים הסובלים ממחלת החיתולית הכפית זיז גרמי שזהו גבשושית גרמית שהיא הארכה של הגבשושית הכפית של עצם העקב. זיז כזה ניתן לראות ב- 15%-25% מהאוכלוסיה הכללית, גם בבריאים שלא סובלים ממחלת החיתולית הכפית. שכיחות ההופעה הרנטגנית של הזיז עולה עם הגיל והמשקל [11,12]. הזיז הגרמי או ה"דורבן" אינו קשור לחיתולית הכפית כי אם לגיד מכופף הבוהנות הקצר (FLEXOR DIGITORUM BREVIS) ולכן קיים גם היום ויכוח לגבי הקשר בין מחלת החיתולית הכפית לנוכחות רנטגנית של "דורבן" [13]. קיים קשר נסיבתי, מאחר וניתן לראות שב- 50% מחולי מחלת החיתולית הכפית, קיים זיז גרמי כזה בצילום רנטגן של העקב. יתכן שבמצב שקיימת מחלת החיתולית הכפית קשה עם התעבות משמעותית של החיתולית הכפית, אזי נוכחות של "דורבן" מחמירה את מחלת החיתולית בשל חיכוך מקומי של החיתולית עם אותו זיז גרמי [2]. אבחנה אבחון מחלת החיתולית הכפית מבוצע בעזרת ראיון רפואי ובדיקה גופנית. בדיקות מעבדה והדמיה יש לבצע רק במידה והאבחנה אינה ברורה ויש צורך לשלול גורם אחר לכאב. החולה מתאר כאב באזור הגבשושית התיכונה של עצם העקב. הכאב המתואר קשה יותר בצעדים הראשונים, לאחר מנוחה ממושכת או שנת לילה. לעיתים הכאב קשה עד כדי כך, שהחולה יכול לדרוך רק על קדמת כף הרגל בצעדיו הראשונים בבוקר. לאחר מספר צעדים הכאב פוחת. הכאב הקשה בבוקר שמשתפר בהמשך, אופייני למחלת החיתולית הכפית. כאב שמחמיר בהליכה או במאמץ אופייני יותר לשבר מאמץ בעצם העקב או לכאב על רקע הילכדות עצב כמו בתסמונת התעלה הטארזאלית. כאבי לילה אינם אופייניים למחלת החיתולית הכפית ודורשים בירור לשלילת גורמים אחרים לכאבים באזור העקב כמו גידול, זיהום, וכאב ממקור עצבי. כמו כן יש לברר עם החולה את מצבו הכללי ומחלות נוספות כמו סוכרת (הגורמת לנאורופאטיה) או מחלות מפרקים סרונגטיביות [2,14]. בבדיקה הגופנית ניתן להתרשם מרגישות ממוקמת באזור הקדמי-פנימי של העקב. לעיתים גם קיימת נפיחות מקומית באזור הנ"ל. ב- 78% מהחולים ניתן להבחין בקיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל בשל כך [2,8]. אם בבדיקה הגופנית מופק כאב באזור אחר מהנ"ל, כנראה שמקור הכאב הוא לא במחלת החיתולית הכפית. כאב שמופק במרכז העקב או באזור האחורי של העקב נובע בד"כ מחבלה, ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב או דלקת באמתחת (Bursa) אחורית [2]. במידה וכאב מופק בבדיקת ניקוש (TINELS TEST) באזור הפנימי של העקב, יתכן שהבעיה נובעת מכליאה של עצב או תסמונת התעלה הטארזאלית. במידה והכאבים מפושטים בעקב ולא ממוקמים באזור אחד שלו, יש לשלול שבר מאמץ בעצם העקב [2]. בדיקות הדמיה יש לבצע לצורך שלילת סיבות אחרות הגורמות לכאבים באזור העקב, שהן לא מחלת החיתולית הכפית. צילום רנטגן יבוצע לשלילת שבר מאמץ, כיבים בעצם העקב בשל דלקת אמתחת קשה, או בעיה גרמית אחרת [1]. מיפוי עצם יכול להיות לעזר בהדגמת שבר מאמץ בעקב במידה ולא הודגם בצילום רנטגן. מעבר לכך אינו מועיל באבחנת מחלת החיתולית הכפית [15,16]. בדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע אין הטוויה לשימוש בבדיקות אלו לאבחון או שלילת מחלת החיתולית הכפית. בבדיקת תהודה מגנטית ובדיקת על שמע, במידה ומבוצעות, ניתן בנוכחות מחלת החיתולית הכפית, להדגים התעבות של החיתולית [17,18]. בדיקות דם מומלץ לבצע בדיקת שקיעת דם וספירת דם במקרים של כאב לא אופייני או במקרה של כאבים דו-צידיים בשני עקבים באותו חולה, שאז מקור הבעיה יכול להיות במחלת מפרקים סרו-נגטיבית [2,14]. בדיקת הולכה חשמלית (EMG) ברוב המקרים הבדיקה אינה יעילה או שימושית מאחר ולא ניתן לאשר או לשלול תסמונת התעלה הטארזאלית או כליאה עצבית אחרת כמקור הכאבים באזור העקב, ע"י בדיקת הולכה חשמלית [2]. גורמי הסיכון השמנת יתר ועליה פתאומית במשקל, מאמץ גופני פתאומי לאנשים שאינם רגילים בכך, נעילת נעליים שאינן בולמות זעזועים באזור העקב, שינויים בהרגלי ריצה (תכיפות, משך ומשטח ), תעסוקה או עבודה הכרוכה בעמידה ממושכת, קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל, כל אלו מהווים גורמי סיכון להתפתחות המחלה. קיצור גיד האכילס והגבלה בכיפוף הגבי של כף הרגל מהווה את גורם הסיכון המשמעותי ביותר מבין כל הנ"ל [19,20]. טיפול בפאסאיטיס פלאנטארית הטיפול במחלת החיתולית הכפית הוא בד"כ טיפול שמרני. הטיפול השמרני מצליח יותר כשמתחילים אותו בסמיכות להופעת התסמינים ובד"כ תוך ששה שבועות מהופעתם. מדרסים - כרית בולמת זעזועים מתחת לעקב ותמיכה לקשת האורכית הפנימית ע"י מדרס מתאים מחומר רך, עוזרים בבלימת עומסים המופעלים על כף הרגל במהלך הליכה, כשהמדרסים המומלצים הם מדרסים המותאמים לחולה לפי מידת גבס או אמצעי התאמה דומה. [2,21]. נעליים מתאימות יש להמליץ לחולים להימנע מהליכה יחפים על משטח קשה. מומלץ לנעול נעליים עם תמיכה לקשת האורכית הפנימית של כף הרגל, עם ריפוד או סוליה רכה באזור העקב [22]. תרופות נוגדות דלקת לא סטארואידאליות משמשות במקרה של מחלת החיתולית הכפית כתרופות נוגדות כאב, מאחר ומקור המחלה אינו דלקתי. לכן גם מומלץ להפסיק את מתן התרופות הנ"ל עם שכוח הכאב החד, כדי להימנע מסיבוכי השימוש הממושך בתרופות אלו [2]. הזרקה מקומית של סטארואידים הזרקה מקומית של סטארואיד בשילוב או ללא שילוב עם לידוקאין עשוי לגרום להקלה מהירה בכאב. זריקה הניתנת מהצד הפנימי של העקב עדיפה על זריקה הניתנת ישירות דרך סוליית כף הרגל למוקד הכאב[23]. אמנם זריקה כזאת יכולה להקל על הכאב, אך יש להימנע ממנה במידת האפשר ולהזריק רק במקרים בהם טיפול שמרני אחר לא עזר, בשל הסיבוכים העלולים להיגרם כולל: ניוון של כרית השומן התת עורי בעקב, זיהום מקומי באזור ההזרקה ועד לאוסטאומיאליטיס של עצם העקב וקרע יאטרוגני של הפאציה הפלאנטארית בעקבות ההזרקה [3]. יש הטוענים שאין הבדל בתוצאות בין זריקת לידוקאין בלבד לעומת מתן זריקה של סטארואיד עם לידוקאין [23-25]. טיפול פיזיוטרפי - תרגילי מתיחה לגיד האכילס עשויים להקל על כאבים הנובעים ממחלת החיתולית הכפית. רוב החולים הסובלים מהמחלה סובלים גם מקיצור של הגיד הנ"ל ולכן מתיחת של הגיד והארכתו, מקל על התכווצות החיתולית הכפית שקיימת במנוחה בשל מנח הכיפוף הכפי הנגרם בעקבות קיצור גיד האכילס [2,26]. טיפולים פיזיוטרפיים חשמליים שונים, כמו טיפול מקומי עם גלי על שמע ו-TENS, נצפו כיעילים בחלק מהחולים. סד ללילה סד לילה למתיחה של גיד האכילס והחיתולית הכפית, המונע את הכיפוף הכפי של כף הרגל במנוחה ומחזיק את כף הרגל במנח של כ- 5 מעלות כיפוף גבי ואת הבוהנות גם כן בכיפוף גבי קל, עשוי להפחית משמעותית את כאבי הבוקר, מהם סובלים חולי מחלת החיתולית הכפית [27,28]. גלי הלם חוץ גופיים (Extracorporeal shock wave therapy) טיפול בגלי הלם חוץ גופיים התרחב בשנים האחרונות לטיפול בבעיות אורתופדיות שונות, כולל הטיפול במחלת החיתולית הכפית. יעילות הטיפול שנויה במחלוקת. קיימות עבודות המראות הטבה משמעותית עם טיפול לעומת עבודות המשוות את הטיפול בגלי הלם חוץ גופיים לטיפול באינבו (placebo) ולא נמצא הבדל משמעותי בתוצאות בין הטיפולים [29-31]. טיפול ניתוחי ניתן להציע טיפול ניתוחי, לחולה הסובל ממחלת החיתולית הכפית , העמידה לכל הטיפולים השמרניים ושסובל מהמחלה למשך יותר מ- 12 חודשים בהם טופל טיפול שמרני מלא. הניתוחים המקובלים כיום הם: חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית פתוחה ובמידה וקיים זיז גרמי "דורבן" גם חיתוכו, או חיתוך החיתולית בגישה ניתוחית אנדוסקופית [32,33]. אחוזי ההצלחה בסדרות שונות הם בין 75%-90% [34,35]. לסיכום מחלת החיתולית הכפית היא הסיבה השכיחה ביותר לכאבים באזור התחתון של העקב. התסמין האופייני כאב באזור העקב בצעדים הראשונים בבוקר, או לאחר שינה ממושכת. המחלה בד"כ מגבילה את עצמה וחולפת עם הזמן. טיפול שמרני המותחל מוקדם עם הופעת התסמינים , מביא בד"כ לשיפור מהיר במצב החולה. במצבים בהם טיפול שמרני ממושך נכשל, ניתן לבצע ניתוחים שונים העשויים לשפר את מצב החולה בהצלחה .
תודה רבה על תשובתך המפורטת עם קשר או בלי קשר, אני סובלת יותר מחודש מכאבים בעורף בסיבוב חד לצדדים או למעלה ובעיקר כשאני מתעוררת מהשינה. אשמח לדעת אם יש קשר בין הדברים ובכל מקרה מה עלי לעשות? תודה
היום בצילום גיליתי שיש לי זיזים בשני העקבים, זאת עקב כאבים בעלי הסימנים ככתוב מעלה. לא הבנתי לעומק האם יש פתרון סופי לחלה זו או שהיא תלווה אותי עד אחרון ימי אודה לתשובה. יואב טריידל
אני בת 19, בשנתיים האחרונות היו בערך חמישה-שישה מקרים בהם התעוררתי באמצע הלילה (או בזמן שינה עמוקה בכלל) וסבלתי מכאבים חדים בקרסול (אולי זה שוק?), מן תחושה שהשריר מקובע, לא יכולתי להזיז את הרגל, ניסיתי להתיישב, לעסות את הרגל, לכופף את הברך (זה לא ממש הולך) וכלום, זה נמשך, אני מניחה.. בערך 30-60 שניות. ממה זה נובע? מה עושים כדי למנוע\להפסיק את זה? חברה סיפרה לי שגם לה זה קרה (ומעבר לזה אף אחד לא שמע על זה) וגם אמרה שזה קורה לנשים בהריון, אולי זה קשור למשקל? (יש לי הרבה משקל עודף) תודה מראש
לילה שלום. את בעצמך לא ממש יודעת מה כואב לך. הקרסול? השוק? אז בודאי שאני לא יודע. יכול להיות קשור לעודף משקל, כל דבר רע שקורה בגוף ניתן לייחס לעודף משקל אך יכול גם להיות בעיה עצבית מקומית , בעיה שרירית מקומית, בעיה באיזון המלחים בדם ועוד. פני לבדיקת רופא. בברכה - דר' טיטיון.
ב"ה אני סובל מעייפות כרונית ללא ממצא רפואי כלשהו. העייפות מלווה באבים בעורף ככול שהעייפות חזקה כן מתחזק הכאב בעורף. בימים האחרונים הכאב בעורף התחזק מאוד והוא תמידי וחזק. ידיד אמר לי שכאבים בעורף נובעים ממזרן לא בריא. אני לא חושב שהמזרן והכרית שלי הכי בריאים, אבל מוזר מאוד בעיניי שבגלל כרית ומזרן יהיו כאבים כל כך משמעותיים. מה דעתכם? האם הגיוני לומר שהכאבים שלי נובעים ממשהו אורטופדי? האם כרית מיוחדת או מזרן מיוחד עשויים למנוע את הכאבים?
דוד שלום. יתכן שמדובר בבעיה אורתופדית צווארית. פנה לבדיקת אורתופד. לגבי מזרון וכרית, מה שנוח לך זה מה שטוב. בברכה - דר' טיטיון.
אני בת 19 , האם דלקת בגיד בכתף מחייבת טיפול תרופתי או שמספיק רק לתת לכתף מנוחה?
רוני שלום. לפעמים מספיקה מנוחה ולפעמים יש צורך בטיפולים נוספים כמו תרופות, פיזיוטרפיה , הזרקות מקומיות ואפילו ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב, הנני מכין עבודה היקפית בנושא צילומי רנטגן והייתי מעוניין לדעת האם ישנן ''שיטות'' אשר אנשים בעלי מניעים שונים יכולים לעבוד על מכונת הצילום. למשל, מהי ההשפעה עם ה"מצולם" מרעיד את רגלו, ידו וכדומה בעת הצילום וכן מהן שיטות נוספות אשר ניתן "לבלבל" את הצילום ולגרום למשל למראה של "שבר". תודה מראש, יוסי ב.
אין שיטות כאלה
יוסי שלום. כמו דני גם אני לא מכיר שיטות כאלו. בברכה - דר' טיטיון
בני בן 7 חודשים ומאז שהוא נולד, בוהן כף רגלו השמאלית מכווצת כלפי פנים כף הרגל, הבוהן מונעת על ידו ללא בעיה באותה הבוהן הציפורן עומדת לנשור ואינני יודעת אם יש קשר....השאלה שלי היא כזאת, מדוע הבוהן מכווצת ואיך ניתן להחזיר אותה למצבה הנורמאלי, בנוסף לזה כף הרגל הזו נפוחה מעט. אשמח לקבל את דעתך המקצועית לעניין זה. אשמח לקבל תגובה ישירות לאימייל שלי: [email protected] נא לא לפרסם את כתובת האימייל שלי באתר. תודה רבה, אביבית
אביבית שלום. לצערי לא אוכל לתת לך חוות דעת לגבי כף הרגל של בנך ללא בדיקה מסודרת. פני לאורתופד ילדים באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.
אימי בת ה 70עברה בדיקת מיפוי עצם + speCT בגלל כאבים בברך ובירך. התוצאות: קליטות מוגברות ב- greater trochanter של הפמור מימין בחוליה L3. ובאספקט מדיאלי פמורלי של הברך מימין. הקליטה בפרק הירך מימין מתאים ל trochantric bursitis. מציעים קורולציה קלינית ורנטגנית. בקיצור מה יש לה בברך ובירך? משהו יכול להסביר? התור אצל הרופא רק בעוד שלושה שבועות והיא קצת בלחץ. תודות דני
דני שלום. קודם כל הכי חשוב , לא נשמע שלאמא יש סרטן, זה מה שתמיד פוחדים ממנו אנשים שיש להם קליטה במיפוי. נשמע שמדובר בבעיה של הגיל והקליטה המוגברת שאופיינית לבורסיטיס הכוונה לדלקת מקומית באזור הירך המקורבת. בברכה - דר' טיטיון.
שלום בעלי קיבל מכה במרכז כף הרגל במהלך שיעור קרב מגע. יומיים היה לו קשה ללכת ועכשיו שבוע אחרי עדיין יש כאבים. הינו אצל אורטופד שבדק וטען שיש לו נקע במרכז כף הרגל ונתן לו אביטרן. לא נשלחנו לצילום. בנוסף הוא אמר לא להתאמן 10 ימים. האם הינו אמורים ללכת לצילום ? האם חובה לקחת את התרופה או שאפשר להמנע ממנה? תודה
אתי שלום. לא אוכל להמליץ על טיפול או בדיקות אותן יש לבצע ללא בדיקה של החולה. בברכה - דר' טיטיון
אני בת 40 שנה ומזה ארבעה חודשיים יש לי כאבים נוראיים בכל הידיים החל מהכתף ומטה כאבים נוראיים במהלך כל היום נכון להיום אני בפיזיוטרפיה אך לא קיים שום שינויי אני פשוט סובלת תודה ויום טוב
טל שלום. לצערי המקרה שלך הוא מסוג המקרים שלא ניתן ליעץ במחשב. רק לאחר בדיקה אורתופדית ובחינת בדיקות ההדמיה שבוצעו לך. האם הבעיה צווארית? האם בכפות ידיים? לא ניתן לדעת ללא בדיקה. במידה וכלום לא עוזר או כדאי לנסות להתיעץ עם רופא נוסף. בברכה - דר' טיטיון.
כתצאה מהחלקה החלו לי כאבים בצוואר התחתון בלוק 3- C . נכון להיום, חוליה יושבת על חוליה לדברי הרופא לא כתוצאה מהנפילה אלא במרוצת השנים הסחוס נשחק. כיצד לנהוג ביום יום בכדי להפחית את הכאבים. נכון להיום אני סובלת מסחרחורות וכאבים עזים בצוואר וריאקציה של כאבים לגב
צביה שלום. פני בשאלתך לפורום בעיות עמוד שדרה לקבלת תשובה מוסמכת יותר בנושא. בברכה - דר' טיטיון.
אבי נפל שבר את האגן .מאושפז כ 5ימים .ועדיין לא קיבל שום טיפול. נאמר לנו שעליו לעבור ניתוח, אך זה לא התבצע עקב עיקובים של ניתוחים דחופים יותר של המחלקה. אם זה לא מחמיר את המצב? האם סכרת יכולה לגרום לו לסיבוכים. יש לו תודה . תמי המדאוגת.
תמי נעים שלום. המצב בבתי החולים בארצנו הוא כזה שניתוחי שברים בצוואר הירך בקשישים הם תמיד בסוף התור. המתנה ממושכת בוודאי לא משפרת את המצב ובטח של א בנוכחות סוכרת אבל בלי חדר ניתוח, לא ניתן לנתח...כך שאם יש מקרים דחופים יותר כמו שברים פתוחים, פצעי יריה, תאונות דרכים קטאסטרופאליות , ניתוחים כירורגיים דחופים אחרים (אפנדיקס למשל), ניתוחי לב דחופים, השתלות וכ"ו תמיד יהיה יותר דחוף מאשר ניתוח של קשיש הסובל משבר בצוואר הירך. המצב הזה הוא מצער מאוד ובינתיים לא נמצא לו פתרון ברוב בתי החולים. יש בתי חולים שבהם משריינים חדר ניתוח אחד או שניים בשבוע למקרי טראומה בבוקר ואז ניתוחים אלו לא נדחים כל כך , אך ברוב בתי החולים זה לא כך. ההצעה היחידה שאני יכול לתת לך מעשית היא, פני לשירות הלקוחות בבית חולים בו אביך מאושפז ותתלונני. תתלונני גם אצל מנהל בית החולים. אולי יעזור , מי יודע? בברכה - דר' טיטיון.
אמי הובחנה כסובלת מדורבן ברגל . היום ראינו בטלויזיה בערוץ "החיים הטובים" שניתן לטפל בדורבן ברגל ע"י טיפול לייזר . רציתי לדעת האם דבר זה הגיוני? והיכן עלינו לברר פרטים נוספים תודה
shiri28 שלום. יש כאלה שחושבים שאפשר לטפל בכל דבר בלייזר... הלייזר מטפל מצויין בעיקר בכיס של מי שעושה את הטיפול... אין ספרות רפואית משמעותית התומכת ביכולות ה"מדהימות" של טיפול בלייזר במחלה שממנה סובלת אמך. בברכה - דר' טיטיון.
מזה כמעט שנה שאני סובלת מכאבים בטרוכנטר הימני אשר מקרינים כאבים לכל הגב התחתון. עכשו גם התחילו לי כאבים בצד שמאל באותו מקום. בביקורי התכופים קבלתי פיסיוטרפיה ,כדורי ויוקס ,חימום, דיקור ומסזים למיניהם . לדברי הרופא ניתן לקבל זריקות אך מאחר ולא תמיד הן משפיעות עדיף לחכות עד אשר לא ניתן יהיה לסבול יותר., עלי לציין שאני בת 60+ וסובלת מבעיות נוספות כך שהויוקס אמנם עוזר לכאבי הגב אך בודאי לא מועיל לדברים אחרים. אודה לכם אם תיעצו לי מה לעשות. דנה
דנה שלום. לצערי המקרה שלך הוא מסוג המקרים שבהם לא אוכל לתת יעוץ ללא בדיקה פיזיקלית ובחינת בדיקות ההדמיה שבוצעו לך. אולי כדאי לנסות ללכת לרופא אחר? בברכה - דר' טיטיון.
שלום, יש לי כאבים חזקים בברך ימין.כמו כן אני סובלת מפלטפוס. האם הפלטפוס משפיע על הכאבים בברך. אם כן מה ניתן לעשות? (ענבל בת 22) תודה, ענבל
ענבל שלום. אכן יש מצבים שבהם עיוות בכף הרגל ושינויים בצורת הדריכה גורמים לכאבים במפרקים אחרים כמו ברך, מפרקי ירכיים, עמוד שדרה וכ"ו. מה שאני ממליץ לך זה לפנות לאורתופד העוסק בכירורגיית מפרקים או בכירורגיית קרסול וכף רגל לבדיקה ולפי הצורך התאמת מדרס שיתאים לך לצורך פיזור לחצים נכון בדריכה והקלה על מכאובייך. בברכה - דר' טיטיון.
שלום רב רציתי ממה נגרמת שחיקת סחוס. האם פעילות ספורטיבית , למשל הליכה של כמה פעמים בשבוע עלולה לגרום לשחיקה בסחוס הברך?
דנית. שחיקת סחוס יכולה להגרם מסיבות רבות כמו - עומס יתר למשל בשל משקל עודף וכ"ו, מצבים אחרים הגורמים להפרעה ברציפות המפרק (המפרק לא חלק) בשל שינויים ניווניים בשל הגיל או במצב לאחר שבר שפגע במפרק וכן מחלות סיסטמיות שונות כמו דלקת מפרקים ראומאטית ועוד. בברכה - דר' טיטיון.
1.מה הטיפול המומלץ ? 2.האם הרצועה יכולה להתחבר ללא ניתוח?
יהושע. תלוי מה קרוע, מה מוצאים בבדיקה קלינית ובבדיקות הדמיה ומי החולה. בברכה - דר' טיטיון.
לאחר אימון הרמת משקולות אינטנסיבי בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאב חד במרפק יד ימין (אני שמאלי). חימום המקום (ע"י מסאז' או שפשוף)ה פחית את הכאבים ללא שיפור בטווח הארוך. אורטופד איבחן את הבעיה כ- tenis albow ורשם לי כדורים בשם celcox, במינון של כדור ליום כעשרים יום. בתקופה זו לא התאמנתי כלל. הטיפול הביא לשיפור ניכר אולם עם הפסקתו שבו הכאבים. האורטופד ממליץ על זריקות למרפק. לא בררתי איזה, אבל רציתי לשאול האם זה טיפול מוכר, באיזה חומרים משתמשים (סטרואידים?), עד כמה זה יעיל ובכלל לדעת עוד על התופעה. האם יתכן כי האבחנה שגויה? תודה
אוסיף כי כיום הכאב מתפשט אל אמת היד (לכיוון כף היד)
דן שלום. יתכן שאכן אתה סובל מטניס אלבו אך ישנן פגיעות נוספות הגורמות לכאבים דומים ולא אוכל לתת אבחנה ללא בדיקה. הטיפול המקובל הוא מנוחה, תרופות כמו שנרשמו לך, טיפול פיזיוטרפי מקומי עם אולטרהסאונד וTENS ורק אח"כ אם אין ברירה הזרקה מקומית של סטארואידים. במידה ואף אחד מהנ"ל לא עוזר אזי או שהאבחנה איננה נכונה או שאין ברירה וצריך ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.